Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 167 návštěvníků)

Domácí odstranění bradavic "česnekem" za bratru 22 dní ;-)

0.0
Domácí odstranění bradavic "česnekem"  za bratru 22 dní ;-)

Postup

Na přání vkládám návod, jak jsme zatočili s hnusnou bradavicí z úvodní fotky bez zásahu lékaře. Mateřský plurál je tam cíleně, makaly jsme na tom obě ;-) Pro dokreslení velikosti bradavice dodávám, že noha je velikosti 35 :-)) Kouzlem je česnek na plátky, naložený 5 dní v obyčejném (nijak neředěném) octu venkovně + hlíva vnitřně. !!!Celou dobu je nutné dodržovat hygienu, umývat si ruce, nerýpat to do krve (viry bradavic jsou proklatě virulentní!!!), dezinfikovat - aspoň pořádně mýdlem - nůžky a všechny nástroje a prát ponožky celé rodině minimálně na 60st!!!

Původní stav k 6.2. 2014, kdy mi ji dcera ukázala :-(
Nejprve jsme zkoušely na doporučení babičky máčení v odvaru z ovesné slámy, což ovšem nemělo téměř žádný účinek, kromě drobného "snížení" bradavice stříháním při rozmočení. Zato se bradavice moc pěkně rozlezla plošně a na celé plosce nohy se objevily četné malinké bublinky jako zárodky dalších bradavic, velikosti ani ne malé špendlíkové hlavičky (některé jsou vidět jako žluto-oranžové bublinky na dalších fotkách).

Stav k 19.2., kdy jsme se na slámu vykašlaly, nasadily jsme česnek naložený v octu a o pár dní později i tablety hlívy ústřičné (z Walmarku nějaké vánoční balení hlívy s echinaceou a rakytníkem 150 tablet 355kč, bere se jedna denně).
Každý večer jsem na bradavici přiložila 2 plátky česneku vedle sebe (bradavice byla opravdu velká), pevně přilepila flastrem bez polštářku a zajistila ponožkou. Ráno jsme česnek oddělaly, nohu umyly a ostříhaly z bradavice rozrušenou kůži (jen z bradavice, v okolí bude kůže taky bílá - narušená, tu se pokuste zachovat. Je možné okolí bradavice pod česnekem chránit promazáním krémem nebo vazelínou, ale bacha, by vám pak zase na to lepil flastr). Přes den jsme bradavici nechaly "navolno" ;-) Pokud bude česnek v průběhu léčby docházet, klidně do skleničky nahažte další, dělala jsem to také tak, i když pak nebyl naložený 5 dní, ale třeba jen 24h ;-)

26.2. už byla kůže narušená natolik, že bylo možné stříhat razantněji, pak už byly vidět výsledky ze dne na den. Bradavice se odhojovala od spodu, takže vše z hloubky lezlo nahoru, a ač to bylo na povrchu slušně rozdrbané, chůze a balet na postižené nožce bolela stále méně, protože kořeny už tolik netlačily do hloubky..

27.2. jsme se dostříhaly k zčernalým částem odumírající bradavice...

28.2. už byla černá skoro celá...

2.3. sestříhána do plochy - už nečouhala nahoru téměř vůbec...

a 3.3. jsme většinu černého vystříhaly až "do masa" (nebylo to bolestivé, byla pod tím jemná kůžička, neukápla za celou dobu ani kapka krve ;-) ). Pak už jsem česnek nedávala.

Do 6.3. jsme vystříhaly úplně všechny černé zbytečky - okraje, objevil se houževnatý strup...

9.3. ... Stroupek jsem jen promazávala vazelínou.

11.3. ...

Do 13.3. stroupek téměř 100% slezl. Místo je stále růžovější než okolí, ale žádné stopy po odporné bradavici už vidět nejsou. Kolem toho 6.3. začaly jít jednoduše nehtem vyloupnout i ty po celé plosce rozlezlé "bublinky" - zárodky dalších bradavic. Jednoduchým škrábnutím se vyloupla prťavá kulička, dírka po ní do dvou dnů zarostla.

Hlívu dáváme stále dál, ještě tak 6 týdnů minimálně.

Opatrně si dovoluji doufat ;-)
Další případné dotazy písněte do komentů, budu se snažit průběžně odpovídat ;-) Hodně štěstí při likvidaci!

Přidávám fotečku z dneška (8.4.), tedy necelé 4 týdny po akci ;-)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

kolajdice 21. 5. 2020, 14:18
Tak asi 2-3 týdny jsem poctivě dceři dávala česnek v octu na bradavici, kterou jsme se snažili od podzimu likvidovat vlaštovičníkem, asi 4x Lapisem a 2x dusíkem. Léčba dusíkem byla z důvodu koronaviru přerušena, tak jsme zkusili toto a velká bradavice odstraněna!!! Moc děkujeme za postup i s jednotlivými fotkami, které mě přesvědčovaly o tom pokračovat i když to nevypadalo ihned na zlepšení. Za nás pomohlo vždy bradavici oblepit náplastí, aby se to "nezažíralo" do okolní citlivé kůže, pak dát česnek a další vrstvu náplasti. Nechat přes noc, ráno pořádně odmočit a co šlo, tak jsem seškrabávala škrabkou a přes den to měla volně v ponožce. Jsem nadšená, že konečně něco zabralo a vřele doporučuji. Dceru to nebolelo narozdíl od dusíku. (Y) (Y) (Y)
Veru15 11. 3. 2020, 20:53
Vyzkoušela jsem na dceři
Veru15 11. 3. 2020, 20:57
@Veru15 Vyzkoušela jsem na dceři
Lucik-maja 30. 4. 2019, 20:17
Hurá, máme je taky pryč!! asi 5 kusů cca 2 týdny česneku v octu pak 14 dní se nic nedělo a teď se slouply. Tak zbývá jen moje "zašlapaná". snad se taky vyloupne
vapolak 13. 11. 2017, 14:32
Dobrý den, můj manžel si jakožto kamioňák, privezl z cest peknou bradavici. Kožařka bradavici vypálila, milá bradavice se nevzdala a narostla do ještě větších rozměrů, než byla původně. Tak jsem pátrala na netu po nějaké radě a našla tento článek, lěčbu česnekem. Moc jsem tomu nevěřila, kamioňáci.nemají ani moc velké možnosti denní hygieny, ale s heslem, za to nic nedáme, začli jsme léčbu. Do sklenice od jogurtu jsem na plátky nakrájela česnek, zalila to octem,přibalila jsem manželovi na cesty potravinovou folii a ustříhla ponožku do tzv.rukávu. Bradavice byla velká jako padesátikoruna, vystouplá na povrch, vadila při chůzi.. Manžel so dělal na noc zábaly. Plátky česneku na bradavici, omotat chodidlo folii, zafixovat ponožkou a ráno sundat. V ložnici jsme měli doslova česnekový chanel
yva 14. 11. 2017, 9:03
@vapolak Evi, a "pustila se"? Asi se tady nezobrazil celý komentář. Jsem zvědavá ,-)
zverinec 23. 2. 2017, 10:06
Dobrý den, prosím ty plátky česneku, co s nimi? Přiložit na bradavici a nechat celý den, nebo jen třeba večer? Děkuji
vokrij 25. 3. 2017, 19:24
@zverinec Ten česnek jsem dávala jen na noc.Trochu to bolelo ke konci lečby.Budete cítit jak ten česnek táhne.
danca60 20. 10. 2016, 8:10
Prosím, jak dlouho se může používat takto naložený česnek? Stačí naložit na začátku a používat celou dobu, nebo za nějaký čas naložit nový? *-)
Verkula 19. 9. 2016, 8:34
Zdravím, u nás to vypadá asi takto po pár dnech.... http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4812382 A mám dotaz.... Naší malé místo, kde nemá bradavice po přiložení česneku zčervenalo a říkala, že na došlap to bolí. Nemám zkušenost. Tak vydržet? Teď jsme to chvilku nechali bez česneku a jen po namočení vystříháváme a zkouším vydloubat kořínky... Ale zase se vrátíme k česneku. Jen místo hlívy ústřičné dávám trošku něco jiného...
yva 20. 9. 2016, 21:15
@Verkula Veru, já jsem přesvědčená, že funguje právě kombinace venkovního léčení česnekem a vnitřní intenzivní podpora imunity - u nás hlívou. Zkušenosti mám ale jen u jednotlivých bradavic, ne u takového shluku drobných bradaviček. Na Vašem místě bych asi česnek dávala dál, jen bych to teď nějakou dobu "nerýpala", maximálně rozmočila před česnekem. Držím palečky (L)
Atuna 13. 9. 2016, 11:30
(clamp) (clamp) (clamp)
Nikynka86 23. 5. 2016, 12:31
super,jdu na to.Syn ma jednu malickou z plavani tak at ji chytime hned v zacatku! (L) (hello)
berunka 14. 9. 2016, 10:54
@Nikynka86 my chytli z plavání taky ty molusky ...a co nám pomohlo stříkat je detolem (Y)
sonuli 28. 3. 2016, 22:00
Dobrý večer,chci Vám moc a moc poděkovatza tenhle návod na odstranění bradavice na palci nohy u 10 leté dcerky.Bradavici nám léčili na kožním v Hodoníně i v Brně,dokonce měla bradavici i vyřezanou,udělala se nám 2x tak větší.Veškěré kapky,mastičky,náplasti akorát bradavici rozleptaly a bradavice i po seškrábnutí narostla opět.Utratila jsem 2 tisíce a dva roky žádná změna.Nakonec jsem se odhodlala v prosinci 2015 těsně před vánocemi dávat česnek a ocet.Trvalo to 3 měsíce.Pořád se mi zdálo,že už to snad nedáme,ale dnes už se zaceluje kůže a po bradavici ani stopy.Ani ty malé bradavičky kolem tam již nejsou.Česneky jsem spotřebovala cca.2 a trošku octu.Někdy jsem už pak ani ocet nedávala,jen přikládala nastrouhaný česnek.Fakt jsem měla trpělivost a dávala každý večer.Velkou část jsem pak seškrábla opatrně skalpelem.Nadále užíváme hlívu ústřičnou.Strašně děkuji a všem přeji ať se těch bradavic taky zbaví a zkusí opravdu tento návod :)
Ayumi 8. 3. 2016, 12:07
Dělám asi týden a tečky krásně vyjely nahoru. Dnes šly krásně vyloupnout i ta velká, ale pod tím to i po vyloupnutí je našedlé a přijde mi, že tam kořínky pořád zůstaly. :´( Mám ještě přikládat nebo už je to ok a čekat až se uzdraví? :-$
Kafuňa 29. 12. 2015, 21:32
Asi 4mesice máme bradavici ..mesic dáváme naložený česnek je to porad stejné..trochu to černá..ale žádný zázrak..prelepuji naplasti rano sundavam..muzu doufat ze se to sám vyloupne?mam pokračovat s česnekem?Davam Homeopatika a vitamíny s hlívou
monky3 29. 12. 2015, 22:42
@Kafuňa Také mě to pomohlo, měla jsem na ruce, hlubokou, já teda ten suchý vršek odstříhávala postupně, každý večer lepila, někdy dala den pauzu, když to bylo nějaké bolavé...trvalo to dlouho, dlouho mi vylézaly ty černé kořínky....ale povedlo se a mám už rok klid, jen mám malou jizvu na ruce protože to byla mrcha velká a hluboká +o(...určitě vytrvejte, stojí to za to (L)
Zrušený účet 29. 12. 2015, 21:58
@Kafuňa vyloupne se,já jsem dceři tedy nic neodstřihávala,jen jsem přikládala na noc ,až kůže se narušila a bradavice zčernaly,potom i několik dnů jsem na česnek zapomněla a bradavice to vzdaly,vypadly.
dagram 22. 11. 2015, 22:49
(Y) perfektně funguje dcera na chodidle na patě a přesně po 15 dnech se bradavice vyloupla a vše pryč ^o)
katz 22. 11. 2015, 22:38
vypadá to děsivě,ale už má česnek na noze....já to kdysi měla na ruce a taky jsem si dala ten česnek a bradavice je fuč a létá ,už nic...tak snad jí to zabere díky. (L)
Peva 2. 11. 2015, 15:25
Po objevení tohoto návodu jsem se na konci minulého školního roku jala likvidovat dceřinu bradavici na palci u nohy. Velká byla jako ta vaše. Šlo to fajn do doby než se jedna příšerně rozšklebila a docela i hluboko. Takže jí ten česnek pak bolel. Čekaly jsme až se to zavře, ale trvalo to dlouho, tak jsme si řekly, že se na to vyprdneme a zkusíme to znovu po prázdninách, abych jí nemučila v létě. Česnek jsme takto přikládaly zhruba 3 týdny než jsme se na musely vyprdnout. A ono se to přes ty prázdniny asi nějak dočistilo samo. Bradavice je pryč. Pokud se nám do budoucna něco opět vyvrbí, tak určitě tenhle návod použijeme znovu.
taba 2. 11. 2015, 12:07
Včera jsme s dcerou začaly dávat česnek, ale to tak strašně smrdělo, že jsme česnek sundaly a nohu umyly, já když jsem k ní chudákovi přišla do pokojíčku, tak se mi udělalo špatně...a to to měla zalepené a ještě na tom ponožku.....to je normální, že to tak páchne, nebo máme nějaký divný česnek? :-)
yva 2. 11. 2015, 14:00
@taba páchne :-p Ale pomáhá :-D
yva 2. 11. 2015, 11:42
Přidávám čerstvou zkušenost se synem ,-) Objevily se mu na plosce nohy bradavice, drobounké, já byla pohodlná s tím něco dělat, až za mnou přišel, že jedna z nich ho při chůzi bolí. Nebyla vystouplá jako tá Kátina nahoře na fotce, ale byla dost do hloubky, na kůži celkem velké kolečko. Pak jsme našli ještě jednu na patě a na malíčku. Naložila jsem česnek, 4 dny po sobě nalepila (čtvrtý den už bylo vidět, že začínají černat), každé ráno si bral tabletu hlívy. Po čtyřech dnech onemocněl virozou, tak jsme ho nechtěla mučit a nechala jsem ho, než se vyzdraví. Potom jsme na milé bradavice samozřejmě zapomněli, jen tu hlívu bral dál... V sobotu - to bylo asi tři týdny po lepení, přišel se mě syn zeptat, jestli bychom neměli zase začít lepit česnek. Já mu koukla na nohu a na noze nic. Jako fakt nic ,-) Normálně paráda (Y)
Jitka z Brna 2. 11. 2015, 14:48
@yva ... a propo, kam chodíte plavat? (H) ,-) ,-) ,-)
yva 2. 11. 2015, 14:53
@Jitka z Brna jakože bys tam nechodila, jo? (H)
kejml77 25. 10. 2015, 8:29
(clamp) (clamp) (clamp) Super! (Y) (Y) (Y). Děkuji za dokonalý návod. Hned dneska dám česnek do octa a snad s ní brzy "zatočíme" . Už jsme chodili na vypalování, pak dokonce chirurgické odstranění... a nic. Tak vyzkoušíme ^o) ^o) ^o).
yva 2. 11. 2015, 11:36
@kejml77 Držím palce (Y)
veverka77k 18. 9. 2015, 12:36
(Y) (Y) (Y) Úžas, funguje to. Po 4 dnech lepení je bradavice na chodidle dcerky černá. Jen kupodivu babička to nějak nechápe a stále nás posílá na vypalování. Prý to nic není. Asi jí nikdy bradavice nevypalovali :^) . Díky za návod a přímo vědeckou fotodokumentaci. (Y) (Y) (Y)
yva 22. 10. 2015, 21:59
@veverka77k Své akademické já nezapřu, co? :-D Jsem ráda, že zabírá ,-) Jen kovářovů kobylák chodí s bradavicí už měsíc (H) Musím na něj zítra hopnout ,-)
Fuell 8. 6. 2015, 20:27
(zip)Mladá si dotáhla ze školního plavání taky suvenýr, od pátku jí to ťupu vlaštovičníkem a dneska jsem nasadila česnekovou kůru. za 3 týdny se ozvu (F). A já myslela, že vši, neštovice a spála je to nejhorší, co děťátka ve škole může potkat ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie