Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 1004 návštěvníků)

JAK SE ZBAVIT VŠÍ

0.0
JAK SE ZBAVIT VŠÍ

Postup

kdo má doma dítko které docestovalo z tábora (nebo dorazil jeho nejlepší kámoš) a má v hlavě vši, tak jsem konečně objevila zbrań která funguje. Po všech možných drahých šamponech, které mě teda zklamaly ( ty potvory stejně přežily) stačí obyčejný olej na vaření, do něj přilít hodně alpy a po pramínkách vtírat do vlasů a pročesávat všiváčkem ...u toho teprve uvidíte, kolik jich tam opravdu je. Při normálním pročesávání se mi zdálo, že těch vší moc není:-)) Při nanášení oleje se začnou dusit a líp se chytají. Pak pořádně zabalit igelitem a nahoru omotat ručník. Po 1,5-2 h( záleží na hustotě vlasů)já osobně doporučuji delší dobu. Pak vlasy umýt a to několikrát a horkým fénem vyfénovat. Mrvoly pak opět vyčesat a snažit se stáhnout z vlasů i hnidy. Na hnidy je naprosto super žehlička a nebo kulma na vlasy!!! Protože každý den je ručně vytahovat je celkem na palici a navíc hrozí, že se vám vyklubou nové a zase budou klást další a další vajíčka. Žehličkou hnidy popraskají a je po nich. Tuhle kůru pak tak po třech dnech opakovat. Přeji úspěšný boj :-)))
Jako prevenci do školky a do školy je prý super každé ráno natřit za uši 100% Tea tree olejíček, ale to zatím vyzkoušeno nemám.
ještě dodám, že dcera po téhle "kůře" měla krásné vlasy a po lupech ani památka:-)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

vašutka 23. 2. 2013, 9:40
(flower)
Pavluška01 4. 2. 2013, 21:15
Dobrý den! Prosím vás o radu... zkouším tenhle váš recept,mám husté a vlnité vlasy, byly idlouhé, ale kvůli vyčesávání jsem je musela zkrátit :-( Po 4 dnech intezivního boje proti vším (vaší metodou, octem i přípravkem z lékárny), stále vyčesávám vši,ale nevím jak poznám zda jsou mrtvé nebo ne??? Dá se to nějak rozpoznat? Děkuji za radu od zkušenější ,-) A vaše kúra je opravdu výborná na lupy, okamžitě zmizely....tak teď ještě ty potvory kousavé.... Pavla
agar 6. 2. 2013, 8:11
@Pavluška01 Dobrý den, kůru opakujte každé tři dny ...pokud máte vlasy husté, tak je ten boj složitější. Jestli je veš živá, to poznáte když se budete vyčesávat nad umyvadlem, nebo nad něčím bílým a uvidíte jestli se ta mrcha hýbe ,-) zkuste si ten zábal dát tak na tři hodiny (L)
jirka72 19. 1. 2013, 19:22
Dobrý den, my asi před dvěma roky bojovaly taky s veškami. Skoro dva měsíce. spousta drahých šamponů, sprejů apod. Malá dlouhé vlasy až pod pás a každý den dvě hodiny po šamponu vyčesávaly. Po jednom vyčesávání už jsem toho měla dost a malá taky chudák. Tak jsem se naštvala a vetřela do vlasů slivovici( domácí byla dobrá :-)): Na půl hodiny zabalila do sáčku. Po půl hodině jsem vlasy umyla. Vypadlo šest vešek A to jsme před tím umývaly těma drahýma šamponama. Po osmi až deseti dnech ( dřív to nemá cenu, protože se líhnou až po těch 8-10 dnech). zopakovala. A od té doby máme klid . Vyzkoušejte funguje (Y) (Y) (Y)
brandypat 7. 1. 2013, 8:14
Dobrý den, tak právě se také potýkáme - dcera kudrnatý vlásky jak andílek a donesla si je ze školky. Já mohu všem maminkám doporučit 1)pevné nervy 2) Paranit- Všiven hrozně smrdí a nepřijde mi tak účiný 3) hnidy vyčesat všiváčkem - i nám na ty kudrliny to šlo, a pak když jsem jí ještě prohledávala (třeba každý den 3x vlásky), tak když jsem našla hnidu, tak nestahovat-málokdy se zadaří, ale celý vlásek ustřihnout manikůrovýma nůžtičkama.
markouš77 11. 12. 2012, 21:01
ted jsem si precetla tohle..ach jo :( : Uvědomte si, že vši dokážou přežít například na nábytku nebo na prádle až čtyřiadvacet hodin. Pokud se zbavujete vší, musíte vyprat při vysokých teplotách oblečení i ložní prádlo. Dezinfikujte hřebeny. V opačném případě totiž hrozí, že například z ložního prádla zbloudilá veš přeleze na nového hostitele. Anebo na stejného, kterého jste před chvílí tak pracně odvšivili. Zdroj: http://ona.idnes.cz/jak-zbavit-deti-vsi-krok-za-krokem-a-co-delat-kdyz-nic-nezabira-pui-/zdravi.aspx?c=A100625_161549_zdravi_abr
markouš77 11. 12. 2012, 20:42
Syn dotahl vsi ze skolky :( chytla jsem je ja i mala 15-ti mesicni dcera, nevim jak hnidy, ale samotne vsi zahubil samotny olej na smazeni, zabalili jsme do igelitu..no bojujeme tyden.. syn je na kratko, takze dcera a ja,.. ja si dlouho nic nenasla, ale dcerce v sobotu a vcera jednu a to jsem mela ty drahe sampony a dcera nemela ten olejovy zabal,takze jsem ji ho udelala taky a sobe taky, sobe jsem porad nic nenasla, ji jsem vypudila jednu potvoru, byli jsme u mudr, doporucila nam alpu a glicerin 1:1, to jsem jeste nezkusila..zkusila jsem Difusil a jako prevence balepou pro syna..uvidime. aplikovala jsem na doporuceni i tea tree oil, natrela do hlavy a prikapala i do samponu..uz jsem bezradna.. snad uz bude pokoj..dnes zatim nic, ale to neznamena, ze mame vyhrano! porad peru povleceni a povlikam, plysaky, cepice, saly..snad ne zbytecne..hrebeny, mam chut je zbalit a vyhodit!!!! bojim se kazdeho fleku na hlave!!! uspesny boj vsem!
Šikulka30 15. 2. 2013, 14:50
@markouš77 Pokud něco nejde vyprat na vysokou teplotu tak se doporučuje zabalit do sáčku a šupnout alespoň 24 hodin do mrazáku ... to ty potvory taky nepřežíjí .
Mayuska 26. 11. 2012, 17:07
Tak všem děkuju za tipy a rady. Nakonec jsem bojovala měsíc a půl s těma mrchama hnusnejma a ani tyto alpový zábaly, který jsem aplikovala každý druhý den nepomohly. Nakonec jsem si koupila tee trea oil a i přes to, že jsem slyšela, že je dobrý jen jako prevence, tak jsem si ho přidávala do šamponu a dvakrát denně jsem si ho vmasírovala přímo na pokožku hlavy. Ty mrchy to fakt nesnášej a asi odskákaly =DD Nedám na tu malou lahvičku dopustit. Přeju všem hodně zdaru! (hello)
mirdulesl 7. 2. 2013, 14:12
@Mayuska Dobrý den a mohu se zeptat, kolik jste si ho tak dávala? Taky mi dnes přišel a nevím, jaké množství dát? Díky předem za odpověď, Mirka
NATALKA_KRISTYNKA 22. 11. 2012, 15:01
Tak jdu na to a jen se modlím,ať nám to všem pomůže!!!3x ťuk :-( Už jsem úplně zoufalá...třetí den ty hnusný mrchy hubíme a stále nic 8o| Mám dvě dcerky s dlouhými hustými vlásky a já jsem na tom taky tak...teda byla...včera jsem si ze zoufalství vlasy do půli zad,zkrátila na delší mikádo :-( Jinak moc děkuji za tip!
xsroubek 22. 11. 2012, 10:38
(podzim) díky za tip
Aandylopka 30. 10. 2012, 21:06
(F)
akilav 18. 10. 2012, 13:24
Na dlhé vlasy: prežehliť vlasy žehličkou na vlasy, ktorá spáli aj hnidy. Pre chalana mám odskúšaný šampón Všiven na prírodnej báze. Nám fungoval perfektne. ^o)
katka247 7. 12. 2012, 23:11
@akilav mně to taky známá dnes doporučila, a není ani tak drahý, jako dnes mi v lekarne vnutila /nic jiného prý neměli / za 400kč přírpravek a nějak nevidím účinek (6)
Mayuska 7. 10. 2012, 12:11
Dobrý den, před třemi týdny jsem od synovců chytla vši *-) Koupila jsem si šampon Parasidose a po třech dnech se mi vši znovu objevily =( Našla jsem si Váš návod a hned vyzkoušela. Ráno jsem vlasy umyla šamponem Parasidose, odpoledne aplikovala alpu s olejem, vyčesala a ještě zbytek jsem do vlasů nalila a zabalila do igelitu a do ručníku. Po dvou hodinách znovu vyčesala, umyla, vyfoukala fénem, vyžehlila žehličkou. po třech dnes jsem to celé opakovala (jen bez šamponu proti vším). Včera to byl týden a znovu jsem si mrchy hnusný ve vlasech našla =( Mám vlasy do půlky zad a hooodně husté, už nevím co s tím. Začínám se smiřovat s tím, že půjdu na krátko. Nemáte někdo ještě nějaký rady, než udělám radikální střih???
Jannule33 3. 3. 2013, 12:21
@Mayuska OCTEM A DAT DO SÁČKU.NECHAT CHVÍLKU PUSOBIT A PAK NORMÁLNĚ UMÝT ŠAMPONEM.
lemami 4. 11. 2012, 15:23
@Mayuska INFECTOSCAB 5% krém - nanést na hlavu, do igelitu a jdu spát (či nechat 2 hodiny působit) potom smít a vyčesat. Za týden zopakuji. Naší rodince to pomohlo...Hezký den a hodně štěstí.Lenka
agar 18. 10. 2012, 13:08
@Mayuska zkuste ten zábal prodloužit na tři hodiny a opakovat po třech dnech aspon tak 5x ...taky mám dlouhé vlasy, ale nemám je husté, takže je ten odchyt troch lehčí ,-) zkuste zatím žehlit každý den, bylo by škoda nechat se kvůli tomu stříhat a navíc se ty mrchy drží přímo u hlavu, takže by pomohlo jen strojkem na ježka :-S
kikimama 17. 10. 2012, 10:51
@Mayuska CAPISAN (Y) šampon z lékárny
hankus 17. 10. 2012, 10:38
@Mayuska Dobrý den, zkuste smíchat ocet s vodou, umýt, zapařit do igelitu a umýt. Kamarádky dcera má vlasy do pasu a tohle jediný ji pomohlo. (používá to i jako prevenci). Hodně štěstí. Hanka
matulkah 6. 10. 2012, 15:01
(box)
Kazdis 11. 9. 2012, 9:18
(Y) díky za návod. alpu ani tea-tree olejíček doma nemám. Tak jsem narychlo aplikovala samotný olej. všiváčkem pak šlo mraky hnid. Ted ještě fén, a žehlička. Odpo koupím alpu nebo tea-tree olejíček a udělám další aplikaci (L)
Maki1410 10. 9. 2012, 21:10
Milá Moniko, i já se zpožděním děkuji za Váš návod jak na ty potvory. (Y) Zachránil nás v půlce léta, samozřejmě jsme napřed vyzkoušeli všelijaké šampony (N), které hlásily, že jednou umyjete a máte (pomalu navždy) pokoj...Pak (když už jsem si myslela, že já i malá budeme muset jít na ježka) jsem "náhodou" našla Váš návod. (clamp) Pořídila jsem i žehličku, díky za radu. Ale dcerky hlavu jsem se bála žehlit, má jemné vlásky , tak jsme vyčesávaly... Ještě jednou mockrát díky. S pozdravem "Smrt breberám!" (facky)
kk79 1. 9. 2012, 23:05
I já musím poděkovat Monče za rady,taky máme tyhle hnusný brebery a já udělala první zásah difusilem a pak každý den olejový zábal s alpou a tea tree olej na 3hod jak mě tak malé,po umytí prolít octem s vodou a umýt šamponem, vyfénovat a pak vyžehlit,musím říct že super,tak to dělám již čtvrtý den a u malé vidím zázraky,hnidy se ztrácejí a mizí,má totiž tak jemné vlasy že se mi nedaří je vyndavat ručně nebo jde ale hoooodně špatně a malá tak dlouho v klidu nevydží,tak bohužel žehlíme :-| ale pomáhá to a to je hlavní (Y) tak snad ten boj vyhrajeme a všem držím palce |:o) |:o) ještě jednou díky za radu (L) (L) (L)
silvajs 23. 7. 2012, 8:36
Moni, díky za tento návod, jen nevím, jak to udělat se žehličkou, abychom se zbavili těch hnid. Dcerka má 22 měsíců a chytlo to od svého bratra, kterému je 9 a vrátil se z tábora. No a já už se drbu taky :-(Sobě vlasy vyžehlím, ale jí ne. Navíc nemá ráda ani sponky natož turban. Zabalená ale ta hlava musí být, že? Nevím, jak to u ní udělat, abychom se těch malých potvor zbavili.
cornysek 9. 7. 2012, 21:28
Milé mamky, taky jsem si tímto problémkem prošla, holt školka. Dcerka má jemné vlasy a světle hnědé, takže některé hnidy vidět byly a jiné ne. Všiváček se dal použít jen jako podpora, protože jemné vlásky jím prokluzovaly. Tak jsem hledala a hledala a našla tip - dát si tu práci a jednotlivé zoubky hřebínky prostě proplést (nevím jak to nazvat) obyčejnou nití, hnidy pak lépe zadrhávají a jejich sundavání je o kousíček snazší (Y)
poiul 17. 10. 2012, 12:26
@cornysek nebo hřebínkem párkrát pročesat vatu, líp se to svinstvo pak zachytává. Mám dvojčata třetím rokem ve školce a zatím tam nikdy vši neměli, tak to snad nezakřiknu, strašně se toho štítím.
Paffi 13. 6. 2012, 23:27
Nezkoušeli jste tenhle receptík na barvených vlasech??? Dnes jsme je objevili malému, no a já je mám taky......jenže mám barvené vlasy, mám trochu strach, aby ze mně pak alpa neudělala vodníka........
agar 14. 6. 2012, 11:20
@Paffi zkoušela na dceři a v pohodě a nebo taky pomáhá si vlasy obarvit, to je zabije taky
Monis 13. 6. 2012, 20:43
Moni, díky za tento návod. S dcerou už bojujem asi 14dní, už jsem myslela, že je to ok a dnes opět, už jsem zoufalá :-| Zítra letím pro Alpu a začnu aplikovat (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie