Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 1004 návštěvníků)

JAK SE ZBAVIT VŠÍ

0.0
JAK SE ZBAVIT VŠÍ

Postup

kdo má doma dítko které docestovalo z tábora (nebo dorazil jeho nejlepší kámoš) a má v hlavě vši, tak jsem konečně objevila zbrań která funguje. Po všech možných drahých šamponech, které mě teda zklamaly ( ty potvory stejně přežily) stačí obyčejný olej na vaření, do něj přilít hodně alpy a po pramínkách vtírat do vlasů a pročesávat všiváčkem ...u toho teprve uvidíte, kolik jich tam opravdu je. Při normálním pročesávání se mi zdálo, že těch vší moc není:-)) Při nanášení oleje se začnou dusit a líp se chytají. Pak pořádně zabalit igelitem a nahoru omotat ručník. Po 1,5-2 h( záleží na hustotě vlasů)já osobně doporučuji delší dobu. Pak vlasy umýt a to několikrát a horkým fénem vyfénovat. Mrvoly pak opět vyčesat a snažit se stáhnout z vlasů i hnidy. Na hnidy je naprosto super žehlička a nebo kulma na vlasy!!! Protože každý den je ručně vytahovat je celkem na palici a navíc hrozí, že se vám vyklubou nové a zase budou klást další a další vajíčka. Žehličkou hnidy popraskají a je po nich. Tuhle kůru pak tak po třech dnech opakovat. Přeji úspěšný boj :-)))
Jako prevenci do školky a do školy je prý super každé ráno natřit za uši 100% Tea tree olejíček, ale to zatím vyzkoušeno nemám.
ještě dodám, že dcera po téhle "kůře" měla krásné vlasy a po lupech ani památka:-)))

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

mamina211 19. 10. 2011, 13:47
Díky za tip, ještě dnes vyzkouším (L) (L) (L)
Chochi_2009 8. 8. 2011, 23:59
tak sem právě zjistila že máme celá rodina vši :-(proti vším doma samozdřejme nic nemáme a aby toho nebylo málo jěště je to v době stěhování :-@ zkusím ráno hned olej s alpou a uvidíme.když to pomohlo všem tak snad musí i nám :-) petra
wicht 1. 8. 2011, 19:04
Dobrý večer Moni, právě jsem aplikovala úspěšně na mou i dceřinu hlavu... Docela jsem zírala kolik jich vylezlo... Než jsem objevila Váš návod, tak jsem dceři vyžehlila vlasy poctivě po pramenech... Velkých jsem zabila asi tak 10... Pak za půl hoďky jsem pročísla znovu a našla dalších asi 6... Udělala jsem "receptík" podle Vás, trošku jsem ho pozměnila, místo obyč. oleje byl olivový, jelikož obyč. došel hned u oběda (byly řízky ,-)), alpu a pak jsem k tomu ještě namíchala pár kapek tea tree oleje... Dceři jsem aplikovala a koukala, kolik jich vylíhlích ještě vylezlo!!! Te´d to mám i já na hlavě, jelikož mě docela začala svědit hlava ,-) ,-) ,-) Ať žijí tábory a dětská hraníčka (H) (H) (H) Děkuju moc za bezva návod
Eviska22 12. 7. 2011, 9:11
Má dcera si v neděli na chalupě stěžovala,jak ji vzadu na hlavě kouše hlava,s hrůzou jsem se podívala...a byly tam 8-|Tedy hnidyMěla je asi dvakrát za svůj život a vždy jsem z toho byla na palici 8o|Po příjezdu domů jsem ji umyla hlavu šamponem Capissan.Byl už večer,bylo špatně vidět,tak jsem do hlavy mrkla druhý den ráno,něco jsem vybrala,ale asi tři snad právě vyklubané malilinké živé vši tam byly.Vydesinfikovala jsem,co šlo,postele převlečené a dceři jsem dle vašeho návodu včesávala olej s alpou.Igelit,ručník a k televizi ,-) Po dvou hoďkách umýt,vyfénovat,žehličku nemám.Dnes jsem mrkla do hlavy - čisto,klid,žádný pohyb |:o) Děkuji za tuto nedoceněnou radu,za tři dny jdem do toho pro jistotu znovu 8-| Mějte se pěkně (hello)
agar 12. 7. 2011, 16:43
@Eviska22 úspěšný boj ,-) (L)
YILAN 4. 6. 2011, 20:52
Moje babi mi vykladala, ze kdyz ona byla mala, tak ji vzdycky mama namazala vlasy petrolejem, zamotala hlavu do satku, nechala tak cely den a vecer ji vlasy umyla. Podle potreby opakovala... Myslim, ze tohle bude fungovat podobne :-)
petula.s 1. 8. 2011, 14:53
@YILAN Petrolej neeeeeeeeee!!!! Já to zkusila kdysi, když mi bylo už snad 15 let a přivezla jsem si vši z tábora - úplně jsem si zničila vlasy,naštěstí je mám docela husté :-(. Příšerně to smrdí,nejde to ničím umýt a odmastit (N) (N) (N) Jo a málem jsem zapomněla - stejně to mepomohlo, vši si tam vegetovaly vesele dál +o(
agar 5. 6. 2011, 17:37
@YILAN jj ...přesně tak ,-) jen to nemusí být na hlavě celý den a ani přes noc. Stačí ty dvě hodiny (i když já to dětem nechávám klidně i tři) pustím jim film a sedí s turbanama na hlavě , pak za dva dny celé znova ,-) ,-)
maram 1. 6. 2011, 21:30
když je usmrtím kulmou-dají se vyčesat, neboo je musím taky stahovat?
maram 1. 6. 2011, 21:28
Mám 2 holčiny, krásné dlouhé vlasy a obě 2 meli vši-zbavili jsme se jich,ale ne a ne se zbavit hnid.Musím je jim po jedné sundávat z vlasů? jé uo docela náročné sundávat je 2 slečnám.Nevìte nějalý rychlejší způsob?.Díky.M
agar 5. 6. 2011, 17:38
@maram bohužel sundávat :-S naštěstí to po tom oleji jde dobře.
elkat2 3. 5. 2011, 22:44
Moni, dnes nám přišla dcera domů ze školy a v hlavě si našla veš a po prohlédnutí jsem našla další ... hledala jsem na netu vše možné, jelikož jsem na to přišla až k večeru, když už byla lékárna zavřená, tak nemám nic co bych ji na hlavu dala. Právě teď jsem narazila na Vaši radu, oleje máme doma dost, tak hned ráno letím koupit alpu a uděláme to dle Vašeho návodu... dcera má hodně husté a dlouhé vlasy, tak snad to zabere ( nerada bych jí stříhala) nechám jí to určitě na hlavě déle a jsem na to zvědavá... abych řekla pravdu, tak jsem z toho byla v šoku musí to řádit zase ve škole a je to vždy co 3 měsíce když nosí děti ze školy lístečky o výskytu vší 8-| dám pak vědět jak to dceři zabaralo... a jestli mohu ještě poprosit, jak jste to pak dělala s prádlem, postelí a dalším? Prádlo vyvařit a postel vydesinfikovat ? Děkuji a mějte se (L) (hello) Eliška
agar 3. 5. 2011, 22:55
@elkat2 Eliško, není nutné dělat nějaký extra úklid a ani nic vyvařovat +o( veš totiž nepřežije 24 hodin bez hostitele. Takže převlíct postele až po odvšivovací kůře a normálně vše vyprat a vysát. (L) (L) (L)
elkat2 3. 5. 2011, 23:10
@agar Děkuji moc a pokud mphu ještě byc měla jeden dotaz: jaký poměr bude oleje a jaký alpy? Nebo mám dát např. půl flašky oleje a půl lahvičky alpy? Díky moc E.
agar 3. 5. 2011, 23:31
@elkat2 Eliško to je moc ...já naliju do kompotové misky olej a přiliju alpu ...prostě aby ta Alpa byla cítit a aby to nebylo až moc vodové. To zvládnete (L) nejlepší je dát na zem třeba v kuchyni starý ručník, na to židli a dítě pořádně usadit. Vtírat olej s alpou do vlasů a je dobré hřebínkem všiváčkem pročesávat, aby se to dostalo až na pokožku...na tom hřebínku je pak vidět jestli tam ještě nějaké vši jsou.
elkat2 4. 5. 2011, 13:06
@agar Tak jsem dceři namazala hlavu, zabalila do sáčku a dala ručník... má to na hlavě přes hodinu... ale teda musela je chytit už snad min. týden, jelikož když jsem začala nanášet olej s alpou a pročesávat všiváčkem, tak jsem myslela, že padnu, tolik vší jsem vyčesala snad 30 :-o 8-| síla... hnid má teda taky požehnaně, tak to pak spláchneme, vyfoukáme a přžehlíme žehličkou. Jsem z toho vyřízená 8-|
agar 4. 5. 2011, 16:26
@elkat2 no hlavně to tak za dva až tři dny opakujte...pokud jich má tolik, tak to bude boj na delší dobu :-( některé hnidy bohužel přežijí všechno a pak se vám to zase rozmnoží. Klubou se po třech dnech, takže pořád kůru opakovat než to zničíte všechno. Přeji pevné nervy ,-) (L) (L) (L)
elkat2 4. 5. 2011, 21:37
@agar Tak jsem nechala 2 a půl hod. na hlavě, pak spláchla a umyla ještě šamponem na vši ale psím ,-) jelikož jinej jsem neměla a na netu jsem se dočetla, že to vůbec nevadí.... to ještě pár mrtvých vypadalo, vyfoukala jsem a pramen po pramenu prohlížela a vybírala od kořínků hnidy, pak žehlila ještě žehličkou a zatím to vypadá že je snad čistá, no uvidíme ráno zase to projdu a pak opět zopakujeme kůru. Teda ale hnid byla hromada co jsem vybrala to jsem ještě neviděla, to musela mít již od minulého týdne. Učitelka ve škole mi řekla, že to prý je problém u nich ve škole stále. Někdo dítěti doma vyčístí hlavu, moří se s tím a další na to kašle a stále to šíří :-@ (6) z toho by mě kleplo. Tak snad zdárně vše odstraníme a teda musím opravdu pochválit tuto kůru (Y) všechny velké pochcípaly hned a ještě jsem jich spousty našla v pytlíku co měla dcera na hlavě. moc moc díky ještě jednou (L)
agar 4. 5. 2011, 21:46
@elkat2 Eliško není zač ,-) hlavně to udělejte aspoň ještě jednou. Unás ve škole je to taky pořád +o( já už jsem vyhodila tolik peněz za různé přípravky a některým rodičům je to asi jedno, takže se to množí pořád dokola 8-| tohle skoro nic nestojí a dávám to dětem na hlavu hned jak donesou upozornění ze školy ...preventivně ,-) ,-)
lidare 1. 4. 2011, 11:30
(Y)Dobré tipy,díky,ukládám pro dceru :-)
Petulkova 1. 4. 2011, 7:31
Teda Moni, klobouk dolů. Dcerka přišla s tím, že ji svědí hlava - no samozřejmě, vši. A tak jsem hned najela na váš způsob. FUNGUJE TO!! Nejdříve olej + alpa, za 2 hod. umýt, vyfénovat, a pak poctivě rozžehlit hnidy. Dcerka je čistá! Pro jistotu jsem to 2. den zopakovala, ale už teď můžu říct, že po všech jiných způsobech, co jsme kdy zkoušely, toto jediné bylo fakt 100%-ní. Takže DĚKUJU!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
agar 1. 4. 2011, 10:38
@Petulkova tak paráda (sampus) no hlavně je to levné a vždy po ruce ,-)
Jindulina 9. 3. 2011, 9:00
Tak zkoušíme, jsem zvědavá, zda nějaká breberka přežila/přežije +o(
Klinkas 3. 3. 2011, 12:27
Tak koukám že je to všude,zrovna dneska jsem myla holce vlasy se šamponem na vši s lékárny,ale určitě do týdne vyzkouším tenhle váš recept,snad to pomůže jako vám,už to máme doma po třetí a je to děs a zvlášť když jsou dlouhé vlasy.Tak si píšu na papírek že mám koupit alpu abych to nezapoměla a oleje máme doma dost,byl by to i laciný způsob jak se toho zbavit (6)Ještě že existuje mimibazar,kde se kouknout na rady,jste super (Y) (Y)
agar 4. 3. 2011, 19:59
@Klinkas Šárko, holce se to taky pořád vrací +o( a to jí je už 15 ...kluci nic a ona pokaždé když se to ve škole objeví, tak to donese (child12) tohle je zatím nejlevnější přípravek a fakt zabere... a to jsem toho vyzkoušela opravdu hodně 8-| 8-|
jakubcina 11. 2. 2011, 15:35
Ahoj. Mě se osvědčil balzám nebo kondicioner na vlasy. Silná vrstva na suché vlasy a pročesat všiváčkem. Umýt a po týdnu zopakovat. Dcera měla hlavu bez vešiček a krásně hebké vlásky.... B
hopek 26. 1. 2011, 12:17
(Y) (Y) (Y)My jsme právě dobojovaly s vši a bylo mi doporučeno od letité kadeřnice svařit litr vody a octa a splachovat tím hlavu. Zbavíte se nejen vší, ale i hnidu za 1-3 dny.Ocet je díky kyselině rozpusí a ulehčí to práci s vyčesáváním hnidu. A vlasům to neublíží. Mám vyzkoušeno (L) (L) (L) (L) |:o) |:o)
jiko 23. 2. 2011, 18:20
@hopek Peti a v jakém poměru dáváte ocet a vodu? děkuji
trala 26. 1. 2011, 11:29
(Y) (Y) (Y)Uložím si pro případ potřeby, díky (F)
kamkaba 24. 1. 2011, 10:49
Tak jsme také vyzkoušeli tento recept na vši a mohu jen doporučit, s ničím jiným tedy zkušenost nemám, měli jsme je poprvé, ale stačily 2 zábaly z alpy a oleje a vyčesání vlásků všiváčkem a bylo po nich (Y) Díky za nápad (F)
agar 24. 1. 2011, 20:12
@kamkaba tak paráda ... je fajn, že to zabralo (L) (L)
ppalika 31. 10. 2010, 12:27
Teda super nápad (clamp) právě ted jsme to udělaly s dcerou, přišla ze školky a má vši, ale už je ničíme měsíc !!!! :-@ :´( :´( v lékarně ta srajdy,,stálo mě to aspon 700 Kč a zmizely jen na čas a za týden to bylo zase, šampon na psa taky ok, ale zmizí jen živé a další se líhnou zvesela dál 8o| vlasy si fénujeme a žehlíme a když je třeba chvilku klid za týden zase najdeme +o( :-S ted jsem objevila ten Váš recept :-) :-) :-)máme to na hlavách a doufám že to bude ok (Y) z lékarny to fakt nemá cenu +o( +o(škoda peněz tak díky za recept a mějte se krásně (clamp) (clamp) (hello)
Goligaba 27. 9. 2010, 17:16
(Y) děkuji za typ (F) právě se jich zbavujem 8o| 8o| 8o| dcera chodí do školy a než jsem na ty mrchy přišla jsme zavšiveni i já s ani né tříletou dcerkou :-@ :-@ koupila jsem v lékárně za 360,- šampon a doufám,že zabere *-)jinak díky za super nápad jak se zbavit vajíček to musíme zkusit (clamp) díky,pá (mamca) a (X) (flower)
kikipetra 16. 6. 2010, 13:10
Milá Moniko musím Vám poděkovat za bezva nápad jak vyzát nad vší |:o)byla sem z toho zoufalá a ono to opravdu funguje |:o) |:o) |:o)na jedničku (Y) (Y) (Y) moc děkuji .A (L) sem ráda ,že ste se podělila o informaci tak duležitou.Děkuji Petra (clamp) (F) (Y)
Reňa12 3. 4. 2010, 14:54
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)Díky,díky,díky za tento super návod. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)Zachranila jste mě,našla jsem malé ve vlasech po pás ,,vši",přímo mraveniště no hrůza a děs. 8o|Manžel v práci,před barakem pokažené auto,lekarna daleko,nejmladší marod.Takže jsem zkusila váš receptík na zbavení vší a po dvou aplikacích jsme uplně čistí.Vlasy vymydlené vaším navodem,vyfénované horkým vzduchem a vyžehlené a jsme uplně čistí bez hníd a vší. |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)Super a za sebe mohu jen a jen doporučit.Ještě jednou mooooooc děkuji (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
agar 3. 4. 2010, 23:13
@Reňa12 tak paráda (Y) a ted budete mít ještě jako bonus na chvilku i klid od lupů ,-) ,-) ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie