Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 328 návštěvníků)

Beruškový klobouček

0.0
Beruškový klobouček

Postup

Milé maminky, hobylky a tvořilky, mockrát Vám děkuji za milé komentáře a vzkazíky. Na vaše žádosti a za vaší podpory znovu vkládám SVŮJ návod na háčkovaný klobouček :)

Jen pro pořádek podotýkám,že návod jsem opravdu nekopírovala, podobnost s jinými návody je čistě náhodná, klobouček je inspirován fotkou, kterou jsem našla na internetu, je na konci návodu.

Použila jsem přízi Limone od Schöller und Stahl, háček č. 3
Zkratky: PO - pevné oko, ŘO - řetízkové oko, KS - krátký sloupek, PDS - polodlouhý sloupek, DS - dlouhý sloupek
Každou řadu začínáme jedním ŘO jako náhrada za první KS a ukončujeme PO nebo háčkujeme spirálovitě.

Přeji příjemné háčkování a těším se na vaše výtvory....

VZKAZ PRO TY DÁMY KTERÉ BY MĚ CHTĚLY OPĚT NAPADAT Z KOPÍROVÁNÍ NÁVODU: NEPIŠTE SEM SVÉ KOMENTÁŘE, NESTOJÍME O NĚ A POKUD SE VÁM NÁVOD NELÍBÍ, TAK SE NA NĚJ NEKOUKEJTE!!!

Začínáme stahovacím očkem.......1. řada: 6 KS do očka......2.řada: každý KS zdvojíme-máme 12 KS........3. řada: každý druhý KS zdvojíme.......4.řada: každý třetí KS zdvojíme......Takto postupujeme až do požadovaného obvodu....V podstatě v každé řadě zdvojujeme druhý zdvojený KS z předchozí řady.

Tady jen pro pořádek pro začátečnice vyznačeno místo, kam vpichovat první KS, aby jste holky nevynechaly :)

Takto se vám vytvoří šestiúhelník a je zde krásně vidět zdvojování KS

Pro výpočet požadovaného obvodu placky platí: obvod hlavičky / 3,14 = průměr placky.....já mám 48cm / 3,14 = 15,2 cm. ALE POZOR NA MĚŘENÍ. ŠESTIÚHELNÍK NENÍ KOLO. JEDNOU SI TO PŘEMĚŘTE TAKTO OD CÍPU K CÍPU.

A JEDNOU TAKTO. POKAŽDÉ VÁM VYJDE JINÁ MÍRA A SPRÁVNÁ JE TA PŘESNĚ MEZI...

Potom jsem ještě háčkovala 4 řady KS, a pak jsem začala dělat mezírky (ano, tak ty má skutečně paní Boženka ve svém návodu stejně - chorobně známý vzorek :)))) Postup je následující: 1 ŘO jako náhrada za první PDS, 2 ŘO, 1 PDS do třetího KS z předchozí řady, 2 ŘO, 1 PDS o třetího KS z předchozí řady, a takto až do konce řady (vir. růžová na fotu)....Další řadu obháčkujeme KS (viz zelená na fotu) a opět řada mezírková, takto opakujeme do požadované hloubky.

Ale POZOR! Neháčkujte klobouček příliš hluboký, nezapomeňte na krempu, bude ohrnutá,tak aby to nepadalo do očíček. Já jsem vzorek skončila viz foto, tzn. 6 mezírek pod sebou. Pak jsem ještě uháčkovala 3 řady KS.

A začínáme krempu...Vyměníme červenou za bílou a zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme....Vyměníme bílou za červenou a v první řadě zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme.....Vyměníme červenou za bílou a uháčkujeme 3 řady bez přidávání....Vyměníme bílou za červenou a v první řadě zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme.....Vyměníme červenou za bílou a uháčkujeme 3 řady KS bez přidávání...

a jdeme na kytičku....Háčkovala jsem dvojitě háčkem č. 4....začneme stahovacím očkem, 4 ŘO (první ŘO je náhrada za KS), 1 KS do očka, 3 ŘO, 1 KS do očka, 3 ŘO, 1 KS do očka....takto celkem 5 krát abychom měli 5 lístečků. Ukončíme PO

Uháčkujeme PO do prvního obloučku,aby jsme začali okvětní lístek háčkovat přímo z toho obloučku, dále pak 2 ŘO

2 DS, 2 ŘO a spojit PO do obloučku, PO do dalšího obloučku, 2ŘO, 2DS,2ŘO a PO do toho samého oboloučku....PO do dalšího obloučku a takto pořád dokola.

Další řadu začneme 2 ŘO a vpíchneme háčkem zezadu doprostřed následujícího okvětního lístku. Detail viz další foto

Takto vpíchneme zezadu protáhneme přízi a uháčkujeme PO

Pohled zespodu

Dále 3 ŘO a opět PO do středu dalšího lístku, takto pořád dokola, ukončíme pevným okem vprostřed prvního okvětního lístku.

Foto zespodu,taaak a máme připravenou "základnu" pro další lístky. Nyní PO do obloučku, 2 ŘO, 4 DS, 2 ŘO, PO do toho samého obloučku, PO do dalšího obloučku, 2 ŘO, 4 DS....... a tak až do konce řady.

Máme ukončenou druhou řadu. Uháčkujeme 3 ŘO a opět PO do středu okvětního lístku, 4 ŘO, PO do středu dalšího lístku, 4 ŘO a PO do středu dalšího lístku a pořád dokola až do konce, ukončíme PO ve středu prvního lístku. Ve třetí řadě háčkujeme 2 řo, 6 DS, 2 řo a spojit PO do prvního obloučku, PO do dalšího obloučku, opět 2 řo, 6 DS, 2 řo a spojit PO do jednoho obloučku.....

Na čele krempu ohrneme (vzadu necháme volně dolů aby nás sluníčko nepálilo do krčku) a přišijeme společně s kytičkou...dozdobíme podle své fantazie nebo podle mě - já vás za to hubovat rozhodně nebudu :D

Ještě foto z boku

A TADY FOTEČKA, TENTO KLOBOUČEK JSEM HÁČKOVALA PŘED 2 LETY, V NÁMOŘNICKÝCH BARVÁCH :) Původně měl být pro neteř, ale byl jí malý, tak jsem si ho schovala pro dceru, tady je jí 9 měsíců, to už byl ten klobouček půl roku uháčkovaný. Teď jí budou 2 roky. TOTO JE FOTKA PRO TY, KTEŘÍ BY MĚ OPĚT CHTĚLI NAPADAT, ŽE NÁVOD JE OKOPÍROVANÝ OD JISTÉ PANÍ.

A už toho mám dost. Paní Boženo máte oči a vidíte ten obrázek? Tak ten mi byl inspirací, pouze jsem si přidala mezírky,aby klobouček větral, bylo mi líto, že jste měla podobný návod již dříve, proto ihned jak jsem to zjistila, jsem se vám omluvila a návod smazala, nicméně nebyla jste zrovna příjemná a protože vím, že návod jsem od vás neopajcla, a na četné žádost mnoha maminek, jsem návod vložila znovu.

A máme tady první klobouček v nádherných barvičkách od paní Veroniky

Krásný klobouček uháčkovaný paní Žanetkou, Anetce opravdu moc sluší, krásné barvičky :)

Další nádherný klobouček , tentokrát od paní Valerie, moc povedený kousek :)

Nádherný klobouček od paní Míši...holky vy teda jedete jak divý :) krása :)

Další podařený klobouček v červenobílé kombinaci :)

Motýlková krása od paní Radky

Další krásný klobouček od maminky Aleny :*

Námořnická kráska od paní Kateřiny

Božínku to je krásná princeznička a klobouček ji opravdu moc sluší :)

Krásný růžový klobouček :)

Další krása od paní Valerie. Úžasná kombinace barev :)

Růžovounký od paní Romanky

Krásný barevný klobouček od paní Petrušky

Tento je od paní Moniky, Michalce ohromně sluší :)

Paní Magdalena uháčkovala svůj první klobouček podle mého návodu a povedl se na jedničku. Jsem ráda, že je návod srozumitelný. Jste šikulka. Krásný... :*

Paní Kačenko, nádherné barvičky, nádherné knoflíčky a nádherná modelka...co dodat :)

Berušky paní Simonky :)

A další klobouček od paní Petrušky :)

Kloboučky a holčičky paní Martinky, moc krásná fialková barvička :)

Modelka Vendulka v oranžovém kloboučku od paní Hanky ...Děkuji za fotečku :)

Další klobouček od paní Moniky a opět nádherný :)

Klobouček od paní Leničky, děkuji za fotečku :)

Nádherný něžný klobouček od paní Zdenky. Děkuji za foto :)

Motýlkový klobouček od paní Ivanky, děkuji za fotku :)

Krásný klobouček od paní Janičky, nádherné barvičky, děkuji za fotku :)

V modrobílé od paní Aleny. Děkuji za foto :)

Od paní Lucie, děkuji za foto :)

Od paní Blanky, děkuji za foto :)

A další od paní Blanky :)

Od paní Petry, děkuji za foto :)

Od paní Lucie, děkuji za foto:)

Od paní Aleny. Děkuji :)

Od paní Blanky. Děkuji :)

Od paní Hanky. Děkuji :)

Od paní Ivany. Děkuji :)

Od paní Jany. Děkuji :)

Od paní Markéty. Děkuji :)

Od paní Mileny. Děkuji :)

Od paní Silvie. Děkuji :)

Od paní Stáni. Děkuji :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Anitka77 31. 1. 2011, 12:49
Dobrý den tak jsem neodolala a udělala dcerce váš klobouček a je opravdu super , Anetce se moc líbíl . http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3402317 (Y) (Y) (clamp) (clamp) |:o) |:o)
evicela 31. 1. 2011, 8:47
(F) naprostá paráda a ta kočička co má ten klobouček (L)
lucyje.kenny 31. 1. 2011, 8:44
Kdyz vidim takovej luxusni kousek, tak je mi lito, ze mam kluka... No, asi ho budu muset udelat sobe :-)
Tamra 30. 1. 2011, 22:41
Tak ten je luxusní (clamp) (clamp) (Y) (F)
sarysK 31. 1. 2011, 21:34
@Tamra Naprosto souhlasím.. Vůbec je tu spousta krásných věcí pro holčičky a já čekám chlapečka ,-)
HanuleK 30. 1. 2011, 19:23
Dobry vecer tak ten je opravdu boziiiiiiiiiiiiii, jak kloboucek, tak malicka princeznicka. No k tomu kopirovani... Je to tezke ale v podstate vetsina kloboucku i cepulek maji stejny nebo podobny zaklad, neda se vymyslet moc noveho.. Opravdu uzasny modylek :-) (flower) (flower) (flower)
Petluška 30. 1. 2011, 19:34
@HanuleK Dobrý večer, děkuji. A máte naprostou pravdu, klobouk jako klobouk, jen jsou různé obměny a zdobení :-)
hilow 30. 1. 2011, 16:17
Dobrý den Petro, klobouček je úžasný,vaše malá také (Y) Posílám foto našeho kloboučku,máme zatím bez ozdoby,ani nevím jestli tam něco budu dělat nebo ho nechám jen tak. :-$ http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3400486 děkuji za inspiraci,Veronika (L)
hilow 30. 1. 2011, 16:14
Dobrý den P
alca.ch 30. 1. 2011, 15:33
Konečně se mi podařilo se sem přihlásit a poděkovat že jsi sem ten návod vrátila.už jsem se do kloboucku pustila tak snad se mi povede a bude krasný jako ten na Nicolce.
LenHav 28. 1. 2011, 19:59
Moc krásný (clamp) (clamp) (clamp) prímovní návod |:o) |:o) |:o) buďte v klidu, Petro, tady na těchto webovkách najdete hafo návodů na podobné klouboučky http://picasaweb.google.com/gabi12121/NakryciaGlowyChustySzale . Já se tam chodím dívat každou chvíli, abych zase zkusila něco nového :-) je to tip i pro ostatní tvořilky, mrkněte, určitě si tam něco vyberete :-$ Mimochodem, na tu základní placku je tam ke konci několik bezva nákresů - foto 241 a 242 (Y)
Petluška 28. 1. 2011, 20:18
@LenHav Super, moc děkuji za odkaz, ten mi ve sbírce chybí...perfektní, už slídím, co vyzkouším (L)
pesnio 28. 1. 2011, 18:10
Super konecne navod kteremu rozumim i ja zacatecnik dekuji moc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
verkazak 28. 1. 2011, 17:13
Fakt hezký klobouček ,určitě zkusím a pěkně jsi to napsala v úvodu:komu se to nelíbí ať se sem nekouká.Háčkování zdar a nenech se odradit
Ivana27 28. 1. 2011, 16:35
...tak jsem se byla podívat na stránkách paní Boženy a potom pročetla návod paní Petry B (petlušky) a musím teda říct, že tento návod je mnohem srozumitelnější, lépe popsaný,a rozhodně mi nepřijde podle paní Boženy opsaný. Určitě podle něj zvládnu klobouček uháčkovat i já, jako absolutní začátečnice. Klobouček je naprosto super, kam se hrabe paní Božena. Moc děkuji za návod.... (L) (clamp) (Y)
leonka4 28. 1. 2011, 16:16
mila Petrusko to je krasa dekuju moc a moc za tak uzasny navod mam dve male princezny tak se do toho hned pustim uz davno jsem takovy kloboucek potrebovala ale jelikoz jsem zacatecnik toto je uzasna pomoc dekuji (Y) (F) (F) (F)
kamccca 28. 1. 2011, 15:17
Krásný Petruš, jsi šikovná a je super jak se tě všechny tady zastali, až budu mít čas konečně vložím taky svoje dílka jen fakt nevím kam dřív skočit :-D, a ten tvůj klobouček zkusím také děkuji za návod... (Y)
Petluška 28. 1. 2011, 15:32
@kamccca Díky Kamčo už se moc těším na tvé návody (F)
Petluška (upraveno) 28. 1. 2011, 15:32
Moc vám všem děkuji za krásné komentáře a podporu, opravdu si toho moc vážím (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
vojtechova jitka 28. 1. 2011, 14:32
Jste moc šikovná,klobouček je opravdu nádherný!!! (clamp) (clamp) (clamp)
rozka 28. 1. 2011, 14:15
Ježiš marjáááááá Váš kloubouček je nádherný a mnoho maminek je Vám tak jako já vděčných za návod! Nevím Božka a spol mají zřejmě patent i na řetízkový oko *-) doufám, že to maminky co vkládají super návody nějaký kecy neodradí a budeme háčkovat vesele dál ! (L) (L) (L)
Broučila 28. 1. 2011, 14:23
@rozka Doufám, že tou a spol. nejsem já. Můj odkaz se týkal toho, co paní B.B. zveřejňuje na jejích stránkách (skenuje tam návod od jiného tvůrce). Měl podpořit paní Petru (Petlušku) a ta to již ví a bere to tak.
mel1 28. 1. 2011, 14:06
Tak ten je překrásný. (clamp) (flower) Už dlouho hledám nějaký pěkný klobouček s návodem. Seženu vlnu a zkusím ho vytvořit. Díky (hello)
Broučila (upraveno) 28. 1. 2011, 14:24
Nedošlo k úmyslnému ohrožení či přímo porušení autorských či jiných práv Střihové služby Vkus??? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=20579405&tab=0 Doplňuji k původnímu komentáři: nejedná se o klobouček paní Petry (Petlušky) z tohoto návodu, ale o odkaz na stránky evidované tu jako paní Božena B. a co se týká ohrožení a porušení práv - netýká se to paní Petlušky. Tímto jsem ji naopak chtěla podpořit. Již se to i vysvětlilo.
Petluška 28. 1. 2011, 14:17
@Broučila Tak to se mi ulevilo, špatně jsem Vás pochopila :-$
Broučila 28. 1. 2011, 14:21
@Petluška Pořád zde ale zůstává nezodpovězena otázka, že dle odkazu paní vystupující pod nickem Božena B. zveřejnila návod jiného autora, a to Střihové služby Vkus a zda má k tomuto zveřejnění paní B.B. prokazatelné svolení od VKUSu event. jeho právního nástupce. Třeba paní Božena B. odpoví.
VERONIKA 28. 1. 2011, 22:51
@Broučila Já Vás tedy chápu a je to veeelmi humorné :-))))
Petluška 28. 1. 2011, 14:07
@Broučila Paní Bereniko, teď Vás nechápu, nejdříve mi klobouček chválíte a nyní toto? Vždyť je to úplně jiný klobouček :-|
Broučila 28. 1. 2011, 14:13
@Petluška Mrkněte na odkaz, je to odkaz na stránky paní Boženy alias pana Romana, kde veřejně kopírují časopis s popisem, Vašeho kloboučku se to vůbec netýká.
Broučila (upraveno) 28. 1. 2011, 13:37
Dobrý den, nechci Vás zatěžovat, jen pokud ještě máte etiketu vlny, buďte tak laskavá a napište mi počet metrů na 10 dkg. Děkuji Vám. Nebo, prosím, jestli máte tip na českou přízi, kterou by šlo udělat klobouček místo Limone. (F) (F) (F) Doplnění: našla jsem na netu Limone: 50g /125m Ten Váš klobouček je tak krásný, že ho snad udělám ještě teď v zimě.
Zrušený účet 28. 1. 2011, 14:00
@Broučila Camilla je ¨100% bavlna (50g=125m).Stejně silná je LENKA nebo HELA,podobná je NELA nebo SILVA (50g/123 m),o něco slabší jsou KATKA nebo DANIELA (50g/166m).Příze jsou tady http://nitarna.cz/pletaci-prize.html Hodně věcí jsem háčkovala na holčičku z Katky,čepičky byly fajn na jaro a v létě se nepotí hlavička
Kkendy 28. 1. 2011, 15:36
@ Lenku nedoporučuji z vlastní zkušenosti.Nepřijde mi zrovna ideální na čepice-moc se vytáhla,skoro o 8cm :-|Takže (child6)byla dobrá tak půl hodinky a pak jak za ní tahala tak moc povolila.To se mi u Camili nikdy nestalo
Broučila 28. 1. 2011, 14:02
@ Díky a jsou tam určitě za lepší ceny než v galanterkách v centru města (kde je ke všemu menší výběr a schody nevhodné pro kočárek). (F) (F) (F)
Petluška 28. 1. 2011, 13:43
@Broučila Už jsem Vám psala vzkaz a koukám, že jste si to již našla sama, myslím, že by to šlo například i z Catanie nebo Camily ale jsou tenčí, to by chtělo spíše dvojitě. Jsem moc ráda, že se vám líbí, pak určitě pošlete fotečku :-)
Broučila 28. 1. 2011, 13:46
@Petluška Děkuji, zkusím Catanii nebo Camilu a dvojitě. Být o pár let mladší (desítek let :-D) chci takový klobouček i pro sebe.

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie