Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 328 návštěvníků)

Beruškový klobouček

0.0
Beruškový klobouček

Postup

Milé maminky, hobylky a tvořilky, mockrát Vám děkuji za milé komentáře a vzkazíky. Na vaše žádosti a za vaší podpory znovu vkládám SVŮJ návod na háčkovaný klobouček :)

Jen pro pořádek podotýkám,že návod jsem opravdu nekopírovala, podobnost s jinými návody je čistě náhodná, klobouček je inspirován fotkou, kterou jsem našla na internetu, je na konci návodu.

Použila jsem přízi Limone od Schöller und Stahl, háček č. 3
Zkratky: PO - pevné oko, ŘO - řetízkové oko, KS - krátký sloupek, PDS - polodlouhý sloupek, DS - dlouhý sloupek
Každou řadu začínáme jedním ŘO jako náhrada za první KS a ukončujeme PO nebo háčkujeme spirálovitě.

Přeji příjemné háčkování a těším se na vaše výtvory....

VZKAZ PRO TY DÁMY KTERÉ BY MĚ CHTĚLY OPĚT NAPADAT Z KOPÍROVÁNÍ NÁVODU: NEPIŠTE SEM SVÉ KOMENTÁŘE, NESTOJÍME O NĚ A POKUD SE VÁM NÁVOD NELÍBÍ, TAK SE NA NĚJ NEKOUKEJTE!!!

Začínáme stahovacím očkem.......1. řada: 6 KS do očka......2.řada: každý KS zdvojíme-máme 12 KS........3. řada: každý druhý KS zdvojíme.......4.řada: každý třetí KS zdvojíme......Takto postupujeme až do požadovaného obvodu....V podstatě v každé řadě zdvojujeme druhý zdvojený KS z předchozí řady.

Tady jen pro pořádek pro začátečnice vyznačeno místo, kam vpichovat první KS, aby jste holky nevynechaly :)

Takto se vám vytvoří šestiúhelník a je zde krásně vidět zdvojování KS

Pro výpočet požadovaného obvodu placky platí: obvod hlavičky / 3,14 = průměr placky.....já mám 48cm / 3,14 = 15,2 cm. ALE POZOR NA MĚŘENÍ. ŠESTIÚHELNÍK NENÍ KOLO. JEDNOU SI TO PŘEMĚŘTE TAKTO OD CÍPU K CÍPU.

A JEDNOU TAKTO. POKAŽDÉ VÁM VYJDE JINÁ MÍRA A SPRÁVNÁ JE TA PŘESNĚ MEZI...

Potom jsem ještě háčkovala 4 řady KS, a pak jsem začala dělat mezírky (ano, tak ty má skutečně paní Boženka ve svém návodu stejně - chorobně známý vzorek :)))) Postup je následující: 1 ŘO jako náhrada za první PDS, 2 ŘO, 1 PDS do třetího KS z předchozí řady, 2 ŘO, 1 PDS o třetího KS z předchozí řady, a takto až do konce řady (vir. růžová na fotu)....Další řadu obháčkujeme KS (viz zelená na fotu) a opět řada mezírková, takto opakujeme do požadované hloubky.

Ale POZOR! Neháčkujte klobouček příliš hluboký, nezapomeňte na krempu, bude ohrnutá,tak aby to nepadalo do očíček. Já jsem vzorek skončila viz foto, tzn. 6 mezírek pod sebou. Pak jsem ještě uháčkovala 3 řady KS.

A začínáme krempu...Vyměníme červenou za bílou a zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme....Vyměníme bílou za červenou a v první řadě zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme.....Vyměníme červenou za bílou a uháčkujeme 3 řady bez přidávání....Vyměníme bílou za červenou a v první řadě zdvojíme každý desátý KS, další 2 řady nepřidáváme.....Vyměníme červenou za bílou a uháčkujeme 3 řady KS bez přidávání...

a jdeme na kytičku....Háčkovala jsem dvojitě háčkem č. 4....začneme stahovacím očkem, 4 ŘO (první ŘO je náhrada za KS), 1 KS do očka, 3 ŘO, 1 KS do očka, 3 ŘO, 1 KS do očka....takto celkem 5 krát abychom měli 5 lístečků. Ukončíme PO

Uháčkujeme PO do prvního obloučku,aby jsme začali okvětní lístek háčkovat přímo z toho obloučku, dále pak 2 ŘO

2 DS, 2 ŘO a spojit PO do obloučku, PO do dalšího obloučku, 2ŘO, 2DS,2ŘO a PO do toho samého oboloučku....PO do dalšího obloučku a takto pořád dokola.

Další řadu začneme 2 ŘO a vpíchneme háčkem zezadu doprostřed následujícího okvětního lístku. Detail viz další foto

Takto vpíchneme zezadu protáhneme přízi a uháčkujeme PO

Pohled zespodu

Dále 3 ŘO a opět PO do středu dalšího lístku, takto pořád dokola, ukončíme pevným okem vprostřed prvního okvětního lístku.

Foto zespodu,taaak a máme připravenou "základnu" pro další lístky. Nyní PO do obloučku, 2 ŘO, 4 DS, 2 ŘO, PO do toho samého obloučku, PO do dalšího obloučku, 2 ŘO, 4 DS....... a tak až do konce řady.

Máme ukončenou druhou řadu. Uháčkujeme 3 ŘO a opět PO do středu okvětního lístku, 4 ŘO, PO do středu dalšího lístku, 4 ŘO a PO do středu dalšího lístku a pořád dokola až do konce, ukončíme PO ve středu prvního lístku. Ve třetí řadě háčkujeme 2 řo, 6 DS, 2 řo a spojit PO do prvního obloučku, PO do dalšího obloučku, opět 2 řo, 6 DS, 2 řo a spojit PO do jednoho obloučku.....

Na čele krempu ohrneme (vzadu necháme volně dolů aby nás sluníčko nepálilo do krčku) a přišijeme společně s kytičkou...dozdobíme podle své fantazie nebo podle mě - já vás za to hubovat rozhodně nebudu :D

Ještě foto z boku

A TADY FOTEČKA, TENTO KLOBOUČEK JSEM HÁČKOVALA PŘED 2 LETY, V NÁMOŘNICKÝCH BARVÁCH :) Původně měl být pro neteř, ale byl jí malý, tak jsem si ho schovala pro dceru, tady je jí 9 měsíců, to už byl ten klobouček půl roku uháčkovaný. Teď jí budou 2 roky. TOTO JE FOTKA PRO TY, KTEŘÍ BY MĚ OPĚT CHTĚLI NAPADAT, ŽE NÁVOD JE OKOPÍROVANÝ OD JISTÉ PANÍ.

A už toho mám dost. Paní Boženo máte oči a vidíte ten obrázek? Tak ten mi byl inspirací, pouze jsem si přidala mezírky,aby klobouček větral, bylo mi líto, že jste měla podobný návod již dříve, proto ihned jak jsem to zjistila, jsem se vám omluvila a návod smazala, nicméně nebyla jste zrovna příjemná a protože vím, že návod jsem od vás neopajcla, a na četné žádost mnoha maminek, jsem návod vložila znovu.

A máme tady první klobouček v nádherných barvičkách od paní Veroniky

Krásný klobouček uháčkovaný paní Žanetkou, Anetce opravdu moc sluší, krásné barvičky :)

Další nádherný klobouček , tentokrát od paní Valerie, moc povedený kousek :)

Nádherný klobouček od paní Míši...holky vy teda jedete jak divý :) krása :)

Další podařený klobouček v červenobílé kombinaci :)

Motýlková krása od paní Radky

Další krásný klobouček od maminky Aleny :*

Námořnická kráska od paní Kateřiny

Božínku to je krásná princeznička a klobouček ji opravdu moc sluší :)

Krásný růžový klobouček :)

Další krása od paní Valerie. Úžasná kombinace barev :)

Růžovounký od paní Romanky

Krásný barevný klobouček od paní Petrušky

Tento je od paní Moniky, Michalce ohromně sluší :)

Paní Magdalena uháčkovala svůj první klobouček podle mého návodu a povedl se na jedničku. Jsem ráda, že je návod srozumitelný. Jste šikulka. Krásný... :*

Paní Kačenko, nádherné barvičky, nádherné knoflíčky a nádherná modelka...co dodat :)

Berušky paní Simonky :)

A další klobouček od paní Petrušky :)

Kloboučky a holčičky paní Martinky, moc krásná fialková barvička :)

Modelka Vendulka v oranžovém kloboučku od paní Hanky ...Děkuji za fotečku :)

Další klobouček od paní Moniky a opět nádherný :)

Klobouček od paní Leničky, děkuji za fotečku :)

Nádherný něžný klobouček od paní Zdenky. Děkuji za foto :)

Motýlkový klobouček od paní Ivanky, děkuji za fotku :)

Krásný klobouček od paní Janičky, nádherné barvičky, děkuji za fotku :)

V modrobílé od paní Aleny. Děkuji za foto :)

Od paní Lucie, děkuji za foto :)

Od paní Blanky, děkuji za foto :)

A další od paní Blanky :)

Od paní Petry, děkuji za foto :)

Od paní Lucie, děkuji za foto:)

Od paní Aleny. Děkuji :)

Od paní Blanky. Děkuji :)

Od paní Hanky. Děkuji :)

Od paní Ivany. Děkuji :)

Od paní Jany. Děkuji :)

Od paní Markéty. Děkuji :)

Od paní Mileny. Děkuji :)

Od paní Silvie. Děkuji :)

Od paní Stáni. Děkuji :)

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ZdeSta 28. 1. 2011, 12:57
A jéje, paní Božena zase zasahuje??? Nedejte si zkazit náladu. Jakmile začne jít o peníze, je z toho vždycky trapné handrkování. Proto háčkuju jenom zadarmo ,-) ,-) ,-) (L) (L) (L)
Jana Str. 28. 1. 2011, 12:41
Ten je nádherný, hned večer jdu na to (Y)
Fuell 28. 1. 2011, 12:31
Peti díky za super návod, o víkendu se pustím do klouboučků pro obě dcery (X) (child9) a i pro neteř (L) Jen mám strach je pak dát holkám na hlavu, aby náhodou nepřijela paní Božena a nezabavila nám je :-D (F) (smich)
Broučila 28. 1. 2011, 13:39
@Fuell Zákon č. 121/2000 Sb.,o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů (autorský zákon) musíte prostudovat před nasazením kloboučků na hlavu :-$
Petluška 28. 1. 2011, 13:33
@Fuell :-D :-D :-D raději jich udělejte víc do zásoby :-D :-D
Anitka77 28. 1. 2011, 12:21
Tak ten je úžasný, musím ho taky zkusit jenže mám tolik návodů že nevím kterým začít ale natenhle se taky určitě dostane. moc děkuji |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
Gemka1983 28. 1. 2011, 11:49
krááásnýýý nááávod,děkuji vyzkoušííím (L) (L) (L)
klakikanda 28. 1. 2011, 11:44
Moc by mě zajímalo, jestli si paní Božena myslí, že je jediná, kdo může mít svůj návod, na háčkování, kterej může mít dalších 1000 lidí... javascript :sm(´ :-@´) A navíc má babička taky háčkuje, společně jsme se koukly na ten návod, který Vám paní Petra "UKRADLA" a babička háčkuje podle stejného návodu. A pochybuji, že by Vám ho moje babička UKRADLA.... Za 1. počítač neumí ani zapnout a za 2. bude jí 70 let, tím pádem je mnohem starší nežli Vy a tím pádem háčkuje déle než Vy..... Zamyslete se nad sebou !!!!!! :-) (L)
LenHav 28. 1. 2011, 20:01
@klakikanda Přesně, já jsem u babičky našla podobné návody jako ten ze Vkusu, ještě starší, některé dokonce v ruštině ,-) ,-) ,-) oskenovala bych je, ale nemám jak, je to tak zažloutlé, že to foťák nebere ,-) takže tento návod vážně není nic nového :-)
Petluška 28. 1. 2011, 11:58
@klakikanda Petruš přesně tak, také děkuji za zastání, takovýto návod není těžké vymyslet, těžší rozhodně bylo ho nafotit a srozumitelně popsat. já tady ze sebe nechci dělat super háčkařku, jen jsem se chtěla podělit s ostatními maminkami, aby si ho mohly také uháčkovat a pokud tento návod budou šířit dál, budu velice ráda a opravdu mne to potěší a rozhodně nebudu na někoho štěkat, ať pod to podepíše mne.
hádě 28. 1. 2011, 11:15
Je úžasný a moc děkuji za návod, určitě ho zkusím. Máme po dvou klukách holku, tak si to musím užít ,-) Lidí si nevšímejte. Popravdě jestli někdo udělá nějaký jiný klobouček,tak když je to klobouček je velká pravděpodobnost,že návod bude podobný. ,-) ,-) klobouk je klobouk ,-) Tak je to i s jinými návody na háčkování. Třeba ovoce nebo různé vánoční cukroví. Nepopírám,že si to někteří vymysleli dle svého a pak se to třeba snaží prodávat, ale nelze obvinit jiné lidi,že to kradou a pak sami prodávají. Net je plný různých návodů,stačí pátrat. Našla jsem na ruském netu návody na ván.cukr i ovoce, knihu v němčině s háč.ovocem starou několik let. :-) Když se jedná o podobnou věc i návod bude nejspíš podobný :-) Takže to nemá smysl si ničit nervy.
pedimi 28. 1. 2011, 11:07
tak přesně podle téhle fotky já ten svuj háčkovala v srpnu 2009 ,-) ,-) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2020666 a s dirkama a svelkou krempou asi měsíc nato http://img29.imageshack.us/i/32260132030160778712382.jpg/ paní Boženka ať se hodí do klidu se svýma kopiema Nextu apod,že 8-| 8-|
Petluška 28. 1. 2011, 11:55
@pedimi No vidíte, mohla by jste klidně říci, že kopíruji vás, poněvadž jak tak koukám, mám to vlastně stejné jako vy...opravdu moc krásné kloboučky |:o) |:o) (F) (F) (Y) (Y)
Michellinka 28. 1. 2011, 11:25
@pedimi Máte taky krásnou čepičku (Y)
temika 28. 1. 2011, 10:38
Krásný klobouček, děkuji za inspiraci, snad se do něj z jara pustím a uháčkuju pro dceru, moc se Vám povedl (clamp) (clamp) (clamp) (F)
Zrušený účet 28. 1. 2011, 9:57
Milá paní Petro........ tento návod jsem umístila na své stránkywww.hackovanecepicky.cz , ZDARMA před lety a mnohem mnohem dříve něž jste svůj první před dvěma lety uháčkovala Vy..........a spoustu dalších návodů a návrhů pro maminky....... Nechápu, proč jste mi psala, omlouvala se....já Vás vůbec nekontaktovala. A to že to vadí ostatním a píší Vám, je věc druhá. Samozřejmě, že mi vadí, když někdo plení mé stránky a bere něco co mu nepatří bez zeptání...... Maminky děkuji Vám za zastání, toto je ta odpověď na stovky dotazů, PROČ nezveřňuji žádné novinky, žádné další návody pro Vás...... (F)
Petluška 28. 1. 2011, 14:48
@ Ať koukám, jak koukám, nikdo se Vás tu nezastal, ba naopak...no to je divné...čím to asi bude? :^)
síma (upraveno) 28. 1. 2011, 12:11
@ .....a budete také stahovat všechny tiskoviny týkající se háčkování z novinových stánků? :^) (smich)
Lenka77 28. 1. 2011, 11:33
@ před mnoha a mnoha lety tu byla tak doba kamená +o( ,-) nevím jakým maminkám děkujete za zastání, ono je lehké tohle napsat (smich) (smich)
Latosa 28. 1. 2011, 11:07
@ Navíc není tohle reklama?Dávat sem odkaz na své stránky? *-)
Monchershop 28. 1. 2011, 10:58
@ ale prosim vas polovina vaseho zbozi se da najit na ruznych strasnkach a neni to vase dilo...taky jste se inspirovala..tak klid....nikdo vam to nebere ..ale neprudte..by mne zajimalo co jste vymyslela na tom navodu..... já hackuji bez navodu proste jak mi to prijde pod ruku, ale myslim ze kdybych nejaky udelala podle sebe bude velmi podobny vsem tady..... vzdyt je to porad to same s mensimi upravami...... tak vas trochu nechapu.... na hackovani jste nemela co vymyslet
Petluška 28. 1. 2011, 12:00
@Monchershop Moje řeč Míšo, jen jsou to různé obdoby a různé zdobení, snad je tu sekce NÁVODY od toho, abychom se podělily o ty své výrobky
Michellinka 28. 1. 2011, 10:40
@ Milá paní Boženo nebo Romane, nebo kdo vlastně jste... Nemohla byste tu dát konečně všem pokoj? Neustále se handrkujete o návody. Snad se to už všechno ohledně Vašich "patentů" na vzorečky vysvětlilo ne? Podle toho, jaké všechny vzory si přivlastňujete, bych usuzovala, že je Vám už nejméně 150 let a v tom věku byste už mohla složit ruce do klína a nechat všechny na pokoji. Přeji vám krásný den (F)
danima3 28. 1. 2011, 10:39
@ myslím, že je to jasný :^) vy tam nikde žádný návod nemáte, vy ty čepičky prodáváte a máte pocit, že vám někdo leze do zelí .... +o( to je teda ale od vás docela trapný tohle ,-) a hlavně jste vedle jak ta jedle teda ,-) paní tady klidně návod na svůj klobouček může dát
Latosa 28. 1. 2011, 10:42
@danima3 Ona má autorská práva a bude to podléhat patentnímu úřadu. :-D :-D
danima3 28. 1. 2011, 10:53
@Latosa jistě vyplácejí rentu i všechny pletařské a háčkařské časopisy :-D
Latosa 28. 1. 2011, 10:58
@danima3 :-D :-D :-D
Latosa 28. 1. 2011, 10:29
@ To že nic nezveřejňujete je opravdu hotové neštěstí. 8-|Přestaňte prosím paní obviňovat,protože totéž můžeme říct o Vás.Kdepak jste přišla k těm návodům?Sama vymyslela?Nevěřím. (L)
Petluška 28. 1. 2011, 10:32
@Latosa Leni mockrát děkuji za zastání, opravdu moc si toho vážím, chtěla jsem se jen podělit se svým kloboučkem s ostatními maminkami a takhle to dopadlo :´(
Latosa 28. 1. 2011, 10:35
@Petluška (kocka) Peti neděkujte a nedejte se.Umíte krásně háčkovat a to že ste vytvořila návod vás stálo i spoustu času.Klobouček je nádherný,mám ho uložený a pustím se do něj. (Y) (Y) (Y) Tahle dámenka je tady už známá.Dělá jak kdyby vymyslela háčkování a to je blbost.I ona má jen samé kopie.Kašlete na ní.
Petluška 28. 1. 2011, 10:06
@ Paní Boženo (L)
MajkaSt 28. 1. 2011, 9:48
Peťo, díky moc (L) Jsem ráda, že je tu zase! Hned se do něj pustím |:o) |:o) |:o) |:o) Majka. Komu se to nezdá ať si škrábe záda (wash) :-D
Lenča 6 28. 1. 2011, 9:31
(Y) (Y) (Y)Super a krásná (child9). (F)
IKAR 28. 1. 2011, 9:22
Ten je tedy úúúúúúžasný :-$ |:o) |:o) |:o) (Y) (Y) (Y)
Lenka+3 28. 1. 2011, 9:08
To je naprosti perfektní klobouček.... určitě udělám svým dcerám na jaro...
PetraC. 28. 1. 2011, 8:53
Péťo ,je moc krásný (Y) (Y) (Y) (Y) návod je super (L) (L) (L)
Broučila 28. 1. 2011, 8:41
Nádhera. Uháčkuji ho dcerce taky. Je perfektní zpracováním i návodem. (F) (F) (F)
mišus 28. 1. 2011, 8:37
Nádhera! Klobouček i holčička. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
danaaaa 28. 1. 2011, 8:21
Nádhera (F), běžím pro vlnu a už se nemohu dočkat až bude klobouček hotový. Návod je pěkně srozumitelný i pro mě jako začátečnici (Y) (Y) (Y). Moc vám děkujiiiiiii.Jste šikulka šikovná (clamp)
strejcinka 28. 1. 2011, 8:21
Krása! (clamp) Podle vašeho návodu bych to mohla zvládnout i já (H) Máte moc roztomilou modelku. Přeju hezký víkend.
danuschka 28. 1. 2011, 0:50
Petruš to je nádhera, hned ho ukládám a jen jak zjistím ke kterému ohozu ho uháčkovat, pustím se do něj. Super zpracovaný návod, jste moooc šikovná (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie