Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 13 návštěvníků)

Borelioza aneb jak na ni??????????

0.0
Borelioza aneb jak na ni??????????

Postup

Milé mamči hobbylky,přemýšlela jsem,kam vložit tento odkaz.Trpím spousty let na neléčenou boreliozu,u nás hodně podceńovanou.Tudíž jsem se rozhodla,vložit kontakt na stránky Boreliozy,které mě pomohly jednat a díky nim,jsem schopná celkem normálně lidsky fungovat..

Jinak písnu Vám trošku souhrn,jak to u mě bylo .již tak před 10 lety to začalo občasným motáním hlavy po 1 porodu.Hodně jsem sportovala tak jsem to k tomu přisuzovala.Začala jsem držet i dietu.
Motání se stupnovalo,pak jsem měla 2 porod v roce 2004 a potom už jsem začala mít řozostřené vidění,motání,tlak v hlavě téměř nepřetržitý,praskání v uších až do roku 2008.Mezitím jsem měla několik kousnutí klíštětem,bez červené skvrny.Toto období bylo nejhorší,provedli mi odběr Elisu-vysoké hodnoty-bohužel nevím jaké.
Provedená lumbální punkce-neg.výsledek,MR-neg.výsledek,do toho jsem ještě asthmatik,alergik se špatnou imunitou.Zkončila jsem na antidepresivech-která zabrala a já jsem najednou měla energii a příznaky vymizely.Pak proběhl 3 porod rok 2009,malá 2 roky v noci téměř nespala a asi půl roku potom se příznaky objevily znova-únava,motání hlavy a tlak v hlavě.
K tomu praskání v kloubech a za krkem-jako když tam máte písek,příšerná únava,ale nebylo to tak hrozné jak po druhém porodu.Nechala jsem si udělat Western blot/odběr při podezření na Boreliozu-který byl údajně čistý,ale dodatečně jsem sama v laboratoři zjistila,že nebyl.Začala jsem brát Wobenzym a únava zmizela,potom ale přetrvávalo praskání kloubů a za krkem,mušky v očích,světloplachost a tlak v hlavě,mravenčení těla,brnění končetin,nevysvětlitelné rok trvající bolesti zubů,bušení srdce.Kolem roku 2011 jsem shodou okolností a díky mé kamarádce najela na stránky Boreliozy a začala jsem se samoléčbou ATB.Tuto léčbu jsem jela asi 8 měsíců a začala jsem trochu fungovat.
Pak jsem teprve jela za Mudr Klubalem,provedl veškeré možné odběry i na koinfekce a pokračuji v další léčbě.Je mi jasné,že na toto budou různé názory,ale prosím ty,které nemají s tímto problémem nic společného o schovívavost v psaní komentářů,jelikož,pokud to neprožily,tak se nemohou do tohoto vcítit.Dávám odkaz http://www.borelioza.cz/cs/priznaky_nemoci/?
I kdyby tyto stránky pomohly alespoň jednomu člověku ,tak to považuji za úspěch.Klidně si tam napište o radu,pokud máte pocit,že trpíte touto nemocí,jsou tam lidé,kteří tomu hodně rozumí.Kdo to prožívá,ví o čem mluvím.Přeji co nejvítěznější boj s touto nemocí.Katka.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

bilovice 12. 7. 2013, 18:25
Dobrý den, Čtu si zrovna Váš příběh s boreliozou. Pomohlo Vám už něco? Taky se s tím trápím již 3 roky. A potíže snad ještě horší. Už nevím kam se obrátit. Budu ráda, když mě písnete, jak na tom jste. Můžete na meil alena.hromkova@seznam.cz Děkuji a přeji hodně zdraví
kačenkaP 12. 8. 2013, 14:33
@bilovice Dobrý den Alčo,omlouvám se za zpoždění.Jinak ted mi je docela fajn,zvládám běžné věci sportuju děti i domácnost.S tím,že samozřejmě pokud dolehne únava,jdu prostě ležet.Braní ATB trvalo skoro rok a třičtvrtě.Ted jsem měla pauzu a asi v zimě budu pokračovat.Písněte pokud budete něco potřebovat.Katka. (F)
SMITAS 16. 3. 2013, 9:15
Kateřino .. to jste si tedy užila. Držíme palečky ať to vše dopadne dobře. Dcera (2 roky) měla v září klíště za krkem. Někde v novinách jsem někdy četla o vyšetření klíštěte po vyndání v laboratoři (www.kliste.cz) . Moc nám to pomohlo. Klíště jsem poslala v obálce poštou ,-) a za 2 dny mi přišly na mail pozitivní výsledky na boeliozu.Dceři dal doktor hned ATB a udělal testy a opravdu tam byla ... Takže doporučuji |:o)
kačenkaP 16. 3. 2013, 10:27
@SMITAS Renčo,tak to jste zodpovědná mamča,málokdo by se tím takhle zabýval,jelikož se tady o tom moc nemluví,ale následky jsou katastrofální.Já s tím bojuji a doufám v dobrý konec. (L) (L) (L) (L) (L) (L)Mějte krásné dny bez klíšťat ,-) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (L)
mardzani 13. 3. 2013, 0:15
Dobrý večer, určitě zkuste tuhle paní z Jihlavy http://www.samanizmus.cz/ http://www.youtube.com/watch?v=Nu2HBgYaE9w Má přístroj oberon, který má i moje sestra z Klatov. Ten dokáže najít a zničit v těle viry, bakterie, cizopasníky... http://www.oberonic.cz/ Sestra o ní říkala, že je skvělá. Markéta
kačenkaP 16. 3. 2013, 10:24
@mardzani Markétko,díky mooooc,už jsem koukla a uvidím,určitě si myslím i že takhle se dá léčit (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
28terri 2. 2. 2013, 10:44
Nemám s touto nemocí žádné zkušenosti, ale fandím Vám. Je vidět, že máte obrovské srdce a veliké sociální cítění. Obdivuji Vás, že i přes všechny komplikace, kterými jste prošla, určitě skvěle pečujete o své tři děti a ještě přitom myslíte na pomoc druhým. Přeji Vám, ať se co nejdříve vyléčíte a v životě máte už jen štěstí a lásku bez útrap, protože lidiček, jako jste Vy, je v dnešním světě opravdu málo. Hodně štěstí (F)
kačenkaP 2. 2. 2013, 16:09
@28terri Terko,díky moc,hodně jste mě komentíkem potěšila.Je fakt,že jsem se kvůli tomu i dost nabrečela a pak když jsem zjistila,že vlastně pomoc mohla přijít dříve,ale nikdo to neřešil,tak zase přišla zlost a i chuť to šířit dál,aby se to dostalo co nejvíc mezi lidi.Protože když předtím budeme zavírat oči,tak se to nikam nehne.ještě jednou děkuji a přeji co nejpohodovější budoucí dny.S pozdravem Katka. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
zuzana3111 31. 1. 2013, 6:56
Dobrý deň Katka, vďaka vášmu príspevku ma napadlo, či aj ja nemám boreliozu, objednala som sa na krv... Už pár rokov ma trápia bolesti kĺbov, ktoré prechádzajú z jedného kĺbu na druhý, bolesti hlavy a koža na nohách ma hrozne svrbí. V poslednej dobe sa mi takmer neustále tvoria v ústach afty. Chcem sa opýtať, či bolo potrebné preliečiť aj deti, pretože mám ročné dieťa, ktoré stále kojím. Ďakujem. Zuzana
kačenkaP 31. 1. 2013, 8:31
@zuzana3111 Zuzi,tohle je těžký,já jsem obě děti porodila v době boreliozy,ale jsou bez potíží a tak to zatím neřeším.Jinak se samozřejmě ta nákaza na dítě mohla přenést v době těhotenství.Nechte si hlavně udělata Western Blot a pak si nechte výsledky ukázat,ono pokud je to v IGG,tak píšou jako negativní,ale máte to prostě v těle.Jenže tady se to prostě neléčí.Další je to,že můžete mít ještě jiné infekce z klíštěte a těch je taky dost.Pokud by jste chtěla větší rozbor krve,tak jedině asi ke Klubalovi-Praha a na Slovensku Mudr Ďurovská-mrkněte na její stránky na internetu.Příznaky boreliozy najdte na stránkách viz odkaz níže,ale tyhle Vaše jsou tam taky popsané.Tak držím pěstičky,Katka. (F) (F) (F) (F)
sesemka 10. 2. 2013, 17:54
@kačenkaP Léčí i v Polsku, možná za trošku menší peníze, než u nás. Chce to projet si i stránky na youtube.com, co se boreliozy týče - samozřejmě stránky borelioza.cz jsou jednička, ale pro toho, komu se nechce dlouhodobě studovat, může vidět i na pacientech, co tato nemoc přináší. (F)
kačenkaP 11. 2. 2013, 14:41
@sesemka Maruško,díky za komentík,určitě mrknu.S pozdravem Katka. (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
sesemka 17. 3. 2013, 18:48
@kačenkaP Není zač, (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
zuzana3111 31. 1. 2013, 15:54
@kačenkaP Ďakujem, Katka, ale chcem sa opýtať, čo je ten Western Blot ? Zajtra ráno idem na krv, tak by som sa na to opýtala... Mám strach, ale vďaka Vám aspoň hádam budem vedieť, čo mi je. Aj keď som si vedomá len jedného kliešťa, ako som čítala na tej stránke, tak je možné, že to svi....o mám. Inak už ozaj neviem, čo mi je... Zatiaľ ďakujem, určite dám vedieť, keď budú výsledky. Ste veľmi zlatá... (F) (F) (F) Taktiež držím palce Vám a celej rodinke, držte sa. (Y)
kačenkaP 31. 1. 2013, 16:16
@zuzana3111 Western Blot je přesně odber na klíště,ale né všichni lékaři to znají.Odebírají Elisu,ale ta není uplně přesná.Katka (L) (L) (L) (L) (L)
zuzana3111 31. 1. 2013, 20:12
@kačenkaP Ďakujem (Y) (F) (F) (F)
jirmal 30. 1. 2013, 18:33
Dobrý den, s boreliozou máme svoje zkušenosti, syn i manžel prodělali, ATB nepomohla úplně, až přírodní gemoterapie fy Naděje, ta nás zachránila. Takže doporučuji zkusit, většinou se dá sehnat ve zdravých výživách, ještě lépe napsat paní mgr. Podhorné, kontakt najdete běžně na netu. Hodně štěstí a hlavně zdraví všem, kdo bojují s touto nemocí. Verča
kačenkaP 30. 1. 2013, 19:47
@jirmal Díky moc za komentík (F) (F) (F) (F) (F) S pozdravem Katka.
Jitulina11 30. 1. 2013, 17:52
Kateřino kamarádka je na tom úplně stejně.Děkuji za tenhle Váš návod.Napsala jsem Vám vzkaz.Jitka. (F)
Kuřátková 30. 1. 2013, 16:33
Doktor mi před x lety řekl, že mám v krvi borelie, ale že už je pozdě na přeléčení atb. Tím to víceméně skončilo. Ale ty příznaky, co jsou tu, jsem měla snad všechny. Řekl mi, že v krvi už to budu mít navždy. Jinak žádné doporučení, prostě se to nechalo tak. :-(
kačenkaP 30. 1. 2013, 19:46
@Kuřátková Libuško,nikdy není pozdě ?????????????mrkněte na stránky Boreliozy v levo v záložkách,tam je popis nemoci od akutního stádia až po chronickou .Je tam i léčba atd.S pozdravem Katka.
skippyna 30. 1. 2013, 11:02
Katko,tak jste mi nasadila brouka do hlavy,stejné příznaky mám já a skončila jsem na antidepresivech.Půjdu si nechat udělat odběr krve,abych měla jistotu.Děkuji Vám za příspěvek (L)
panenkářka 30. 1. 2013, 19:41
@skippyna Určitě, s dcerou chodím každých půl roku na kontrolní odběry.
Marttina 30. 1. 2013, 10:26
Měla jsem boreliozu jako těhotná :-( z klištěte. Lečila jsem antibiotiky a po čase jsem byla na kontrolních odběrech. Tady z příspěvků mám pocit, že se chodí pravidelně na odběry. Je to tak? Budu muset prostudovat ty stránky, děkuji za ně! Martina
MíšaC 2. 2. 2013, 11:09
@Marttina Boreliozu mělo u nás v rodině několik členů a nikdo na kontrolní odběry nechodí. Akorát dcera, která měla nejhorší průběh (zápal mozkových blan) byla jednou, ale i paní doktorka říkala, že jen proto, že se to tak po hospitalizaci dělá. Jinak to u ní nemělo stejně žádnou vypovídací hodnotu, protože ani během onemocnění neměla v krvi nic vidět (bor. se potvrdila až z mozkomíšního moku).
kačenkaP 30. 1. 2013, 19:44
@Marttina Marti,určitě tam mrkněte,on se pak člověk nestačí dvit.S pozdravem Katka. (F) (F)
NewBe 30. 1. 2013, 10:22
Taky jsem měla tu čest :-S Zjistilo se to v mých 16 letech, když mi kožní asi po 2 letech nedokázal pomoct od svědící růžové skvrny. Dostala jsem několikero antibiotik po sobě, ale nyní v mých 33 letech se ve výsledcích pořád objevuje. Nijak mě už ale neléčí. Ovšem trup mám celá flekatý. Postupně mi blednou staré fleky a kousek dál se objeví nové. Vypadá to jako světle růžové mapy. Ani při odběrech kůže nezjistili, co s tím. Nějaký zánět, ale jaký? +o( Ve 20 mi začlo vitiligo, které s tím taky může souviset, ale kdo ví..
kačenkaP 30. 1. 2013, 19:42
@NewBe Iveto,pokud by jste se tím chtěla zabývat tak musíte mrknout na stránky boreliozy,hodně tam poradí,jsou tam ochotní ale že to takhle u nás funguje,to je bohužel tvrdá realita a protože to vím tak jsem to sem písla.S pozdravem Katka.
alimraj1 30. 1. 2013, 9:21
Vím,že se bor.léčí antibiotiky,v rodině jsme ten případ také měli,ale píšete,že jste začala se samoléčbou ATB - jak je tohle možné,když ATB jsou jen na lékařský předpis? :-o
kačenkaP 30. 1. 2013, 19:39
@alimraj1 Jarmilo,možné je všechno (F) (F) (F) (F),popsané je to na stránkách Boreliozy (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
HunchiBunchi 29. 1. 2013, 23:34
Teď jste mi nasadila brouka do hlavy *-) *-) Katko, přeji hodně sil. Napsala jsem vám vzkaz. (F)
jeremy 29. 1. 2013, 21:03
:-o :-o :-ojéjda, Kačenko, držím palce a s těmi lékaři to ej na pendrek, sama jsem se o tom přesvědčila s Natynkou, když mi pořád naše mudra nechtěla dát doporučení na alergo-imuno a pořád tvrdila, že ty průjmy má proto, že nedodržujeme pořádně přísně tu dietu a to huhnání že zas z toho, že se nenaučila dýchat nosem...kecy, kecy, kecy...je to alergik jak ....a po lécích, které nám nasadila alergoložka je ok, v noci mi nekašle, nedusí se, jen bohužel má sníženou imunitu a tak chytne kdeco, proto jsem si jí ještě ponechala přes zimu doma, na jaře to zkusíme opět do školky. Myslím na Tebe, Kačenko, pusku Johance a Tobě mnoho sil (L) (L) (L)jen nechápu, kde bereš ještě tolik síly na to Tvé úžasné tvoření [A] [A] [A] (L) (L) (L) (L) (hello) (F)
kačenkaP 29. 1. 2013, 21:08
@jeremy Jarmilko,jojo,je to mazec,bohudík mám velkou podporu v rodině,tudíž když je nejhůř,tak funguje mamka.Manžel mi je taky velkou oporou.No a ono se bohužel ted už s tím nic nenadělá,jenom bojovat i proti zdravotnictví a to je hoooooooodně tvrdý boj.Moc díky za hezký komentík a zdar naší tvorbě.Pozdravuj Natynku a velkou pusinku jí posíláme (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K) (K)
jeremy 29. 1. 2013, 21:10
@kačenkaP Máš štěstí, opora v rodině je nesmírně důležitá. Děkujeme moc za pusinky. (F) (F) (F) (L)
kaculinka75 29. 1. 2013, 20:41
Já měla před 15ti lety také boreliozu...z nepřevařenéh kravksého mléka,ta kráva byla nakažená a museli jí utrati. Naštěstí se to podchytilo včas antibiotiky a nemám dosud žádné příznaky a výsledky mám negativní, ale kamarád jí má a je to fakt nářez.
kačenkaP 29. 1. 2013, 20:44
@kaculinka75 Káťo,je dobře že jste se vyléčila,ono lidi tomu nevěří,co je to za sajrajt,protože to prostě neprožili,bohužel ani většina lékařů i když léčí neví co to jel.Mějte se krásně. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
kaculinka75 29. 1. 2013, 20:47
@kačenkaP Moje doktorka taky nic nevěděla...musela jsem jí sama říct, ať mi udělá testy na tu mrchu. Kačko, držím palce a zkuste DRAČÍ KREV - prý je to navšechno a pomáhá to.
kačenkaP 29. 1. 2013, 20:50
@kaculinka75 Jéjka co to je????,Máte odkaz? (H)
kaculinka75 29. 1. 2013, 20:54
@kačenkaP Třeba tady http://www.navigatorzdravi.cz/product/1359.drags-imun-draci-krev-/,ale když si to zadáte do vyhledavače, vyběhne na vás snad tisíc odkazů, je to čísnká medicína...nějaká guma(tekutina) z nějakého stromu,ale vše se dozvíte v odkazu.
kačenkaP 29. 1. 2013, 20:58
@kaculinka75 Díky mooooooc Káťo. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ráša 29. 1. 2013, 19:58
mám podobnou zkušennost s chlamydia pneumonae, byla jsem na ATB čtyři měsíce, hodnoty mi klesly, ale problémy mám pořád +o(
kačenkaP 29. 1. 2013, 20:42
@ráša Jojo,tyhle potvory u mě řádí taky,bohužel ty člověk chytne,raz dva-stačí kýchnout a je to.Tak hodně zdaru v boji proti potvorám. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ajuse1 29. 1. 2013, 19:57
můj i mámin přítel mají také boreliozu. Oba měli stejné příznaky, únava a rolesti kloubů, mámi přítel myslel, že má revma, ale pak se přišlo na boreliozu, nasadil s pomocí lékaře také léčbu z těchto stránek, jaké byli výsledky ani nevím. Můj přítel pracuje v lese, takže se klíšťatům nevyhne (v roce 2011 jsem mu vyndávala i 5 klíšťat denně, nepřeháním, vloni tak 5 za měsíc, asi bylo těch potvor míň). Začal si stěžovat na bolest nohou, ale začal po 2 letech hrát hokejbal, tak to přisuzoval tomu, naštěstí jsme ho donutili si dojít k doktoru a ono ejhle, hned dostal silné antibiotiba a bral je hrozně dlouho (i zesílil jejich účinek pivem). Od té doby má prý boreliozu dobrou, stále tam je urččitá hladina, ale léčit se nemusí, tot náš příběh.
kačenkaP 29. 1. 2013, 20:40
@ajuse1 Andreo,tak před panem doktorem smekám.Nikdo nechce tímto způsobem léčit,jsou to vyjímky a přitom by spoustě lidí ubylo trápení :´(Tak si ho važte [A] [A] [A] (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ajuse1 30. 1. 2013, 7:44
@kačenkaP navrhl jim to nejprve v nemocnici, kde si ho chtěli už nechat, tam mu řekli že nepřipadá v úvahu aby si sám ordinoval léčbu. Ale obvodní lékař naštěstí řekl, proč to nezkusit, když už nic jiného nezabírá....
JiBu 29. 1. 2013, 19:49
Já měla klíště před 2,5 roky a červený flek v průměru 6 cm. Nic jiného mi ale nebylo, vybrala jsem ATB a teď jezdím na infekční každého 1/2 roku na krev. Zatím mám stále pozitivní výsledky, ale nic mi není. Doktor říká, že si tělo vytvořilo protilátky a proto že mám zvýšené hodnoty. Zatím mu nemám důvod nevěřit, protože žádné problémy nemám. Tak doufám, že to tak i zůstane. J. (L)
kačenkaP 29. 1. 2013, 20:37
@JiBu Jitko,tak máte štěstí,mám taky pořád pozitivní nálezy a neuro potíže,jenže,já to mám hodně zanedbané a k borelioze ještě Erlíchii.Mě dokonce na pozitivní výsledky před 5 lety nikdo nedal ani ATB-bohužel k mé smůle,ale tak to bývá +o( (6)
taba 29. 1. 2013, 19:37
Je to hnusná choroba, navíc u strašné spousty lidí se vůbec nezjistí..nedávno o tom byl zajímavý pořad, třeba kolik lidí je v psychiatrických léčebnách a přitom jejicjh potíže způsobuje borelioza... :-S
taba 30. 1. 2013, 9:38
@taba (F) Docela jsem :-o, oni léčí člověka na schizofrenii, psychózu atd.,cpou do něj psychofaramka a přitom má boreliozu a potřebuje atb...
kačenkaP 30. 1. 2013, 20:17
@taba Moniko,máte velikánskou pravdu,opravdu to způsobí i psych.potíže a oni mají všichni sklon hned to hodit směr psychiatrie aniž by se šlo po příčině.Děkuji za komentík (F) (F) (F) (F) (F) (F)
kačenkaP 30. 1. 2013, 20:16
@taba Moniko,já jsem byla taky v šoku a nechtěla si to dlouho připustit.Borelioza hodně souvisí s psychikou,je to bohužel následek nemoci :´( :´( :´( (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
kačenkaP 29. 1. 2013, 20:31
@taba Moniko,máte velikánskou pravdu,opravdu to způsobí i psych.potíže a oni mají všichni sklon hned to hodit směr psychiatrie aniž by se šlo po příčině.Děkuji za komentík (F) (F) (F) (F) (F) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie