Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 24 návštěvníků)

Háčkované oblečky pro panenky

0.0
Háčkované oblečky pro panenky

Postup

Vkládám poslední dva oblečky, o které jste si také psaly. Je to obleček klauna a žluto-bílé šatečky.

Omlouvám se, pokud je popis trochu nepřehledný, ale nějak se mi nedaří udělat odstavce.

Vršek šatiček je háčkovaný. Začneme na 40 řet. ok, do nich uháčkujeme 5 řad KS. Pak práci rozdělíme a doháčkujeme každou část zvlášť : pro zadní díl 7 KS (4 řady), vynecháme 6 řad na průramek, pak uháčkujem dalších 14 KS (4 řady) a z obou stran tohoto dílku uháčkujem nad 2 KS ramínka (7 KS), vynecháme 6 KS na průramek a nakonec háčkujeme 7 KS pro druhý zadní díl (4 řady). Přišijeme ramínka a uháčkujeme očka na knoflíčky.

Sukýnku pokračujeme pletenou. Na dolním okraji tílka nahodíme oka takto:
1. řada : krajové oko, !! nahodit, 3 hladce, nahodit, 1 hladce !!, mezi !! opakujeme a řadu končíme – nahodit, krajové oko.
2. Obrace
3. krajové oko, !! nahodit, 5 hladce, nahodit, 1 hladce !!, mezi !! opakujeme a řadu končíme - nahodit , krajové oko
4. Obrace (a všechny ostatní rubové řady vzoru)
5. krajové oko, !! nahodit, 1 hladce, 3 splést hladce, 1 hladce, nahodit, 1 hladce !! , mezi !! opakujeme a řadu končíme – nahodit, krajové oko.
Toto opakujeme 7x, pak 4 řady jen hladce a obháčkujeme řadou zoubků

Kalhoty jsou háčkované slabou froté přízí. Nohavičky začneme na 30 DS a háčkujeme dokola 7 řad. Obě nohavičky spojíme a háčkujeme ještě dalších 6 řad. V pase uháčkujem řadu KS do které zaháčkujem gumičku. Pokud to někomu nejde, stačí gumičku později protáhnout. Kšandičky uháčkujem tak, že vpíchneme do poslední řady v místě, kde chceme kšandu (asi tak do 8. KS od středového zadního švu), uháčkujeme 35 řet ok. Nyní vynecháme 8 řet ok, vpíchneme do 9. (tím nám vznikne očko na knoflík) a uháčkujeme do nich DS zpět až k začátku řetízku. Stejně uháčkujeme druhou kšandu, dopředu na kalhotky přišijeme knoflíky a kšandy zapneme.
Tričko začneme háčkovat na 40 řet ok a háčkujeme 7 řad rovně (začínáme bílou). Pak tričko dokončíme stejně jako u žluto-bílých šatiček. Rukáv háčkujeme na 22 KS v 11 řadách dokola a přišijeme.
Límeček začneme na 26 řet. ok a v první řadě ko každého ř. oka uháčkujeme 3 DS. Další řadu uháčkujeme bez přidávání a obháčkujeme řadou KS v kontrastní barvě.
Vlasy jsou uháčkované smyčkovým vzorem na 30 KS do výšky 4 řad. Ale u vlásků záleží na velikosti hlavičky, takže je to opravdu jen orientační.
Botičky : na spodní řadu nohavičky kalhotek naháčkujeme bílou vlnou 18 KS ve 2 řadách, pak háčkujeme červenou podle schématu.
Klobouček je bohužel háčkovaný z velni slabé příze a nepovedlo se mi ho spočítat. Zkusím ho uháčkovat znovu a přidat.

schéma na botku. Je to jen špička, háčkuje se dokola, zbytek jsou krátké sloupky.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

EIRAM 05 22. 4. 2013, 21:55
Marie M. (EIRAM 05) ID 468740 Paní Helenko, moc děkuji za další nádherné návody. Musela jsem přerušit tvoření, byla jsem nemocná a pak budu hlídací babička až do září než Anetka nastoupí do školky. Doufám že se k tomu hezkému tvořeníčku zase po chvilkách vrátím. Pak Vám pošlu fotečky, ale ještě se musím naučit odesílat odkazy, doufám, že to zvládnu. Díky Majka. (F) (F) (F) (F) (F) (L) (L) (L) (L) (L) (F) (F)
srutic 21. 4. 2013, 13:17
krásné |:o) |:o) určitě zkusím (L)
Sůvátko 21. 4. 2013, 12:31
Už jsi fit? Pěkné oblečky!!!!! (Y) |:o) (clamp) (hello)
panenkářka 21. 4. 2013, 13:38
@Sůvátko Díky. Už je skoro dobře, nějak mě to nechce pustit úplně, ale už funguji. Pa (F)
SonikB 20. 4. 2013, 19:55
(child1) (clamp) (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie