Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbil jeden návštěvník)

Dózička pro paní učitelku

0.0
Dózička pro paní učitelku

Postup

Dcera chtěla udělat pro paní učitelku také nějaký košíček z ruliček,ale nakonec jsme vyrobili dózičku.
Nejprve jsme si k sobě svázali celkem 8 koleček z ruliček.Omotali jsme na 3x provázkem co jsme si schovali ze zkracování provázkové záclony,můžeme použít ale i jakýkoli provázek.
Poté jsme si udělali ještě jedno kolečko z 8 koleček z ruliček.
Nyní stačí dát jen kolečka na sebe tak aby druhá řada koleček byla vždy mezi dvěma kolečky z první řady a přivážeme ke dvěma spodním kolečkům.Takto pokračujeme po celém obvodě.Konce jsem zastřihla u uzlů a potřela lepidlem.Máme hotový obvod.
Nyní jsem kolem špejle omotala kolečko do potřebné velikosti - dno,potřela celé lepidlem a přilepila kolečka,lehce přitlačíme aby se všude dobře přilepilo.
Víčko je uděláno ze 7 koleček,prostřední kolečko je dobré mít plné,aby se dalo dobře přilepit držátko,slepíme do tvaru kytičky a opět omotáme provázkem.Nyní si vezmeme ruličku a přilepíme ji kolem dokola celé kytičky jednou nebo 2x a necháme pomocí kolíčku v klidu.Jednotlivé kolečka opět omotáme po obvodě s omotanou ruličkou provázkem a pokračujeme omotáváním do potřebného obvodu.Nyní obvod ruliček z vnitřní části potřeme lepidlem a prsty opatrně roztáhneme.Z venkovní strany by se nám mělo vytvořit z ruliček takové zešikmení,vlastně přehyb - okraj víčka.
Po zaschnutí jsem ještě vlepila kolečko z ruliček,které jsem si udělala tak,že jsem ruličku opatrně stočila uvnitř dózičky a aby bylo kolečko co nejpřesnější pomohla jsem si kolíčky,které jsem vždy přichytla ke kolečku z dozičky.Hotové kolečko jsem přilepila zespoda na víčko a dala do dózičky aby se krásně vytvarovalo podle potřeby.Na prostřední plné kolečko jsem nalepila kolečko jako úchytku.
Nakonec jsme se ještě rozhodli,že dózičku ozdobíme korálky,ale ouvej,naše velké korálky byli do otvorů velké,tak jsme každou perličku omotali papírovým páskem.Nastříhali jsme si pásky o výšce 1 cm,přehli na polovinu a omotali,přilepili a vlepili do dózičky.
Bylo by určitě také možné perličky omotat hned ruličkou,ale nezkoušeli jsme.
Dózičku ještě přes víkend natřeme na bílo a pak už může dcera ppříští pátek věnovat paní učitelce.

otevřená dózička

pohled do dózičky

dno

víčko

víčko z rubu

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jeremy 29. 8. 2016, 0:37
(clamp) (clamp) (clamp)
Engalore 16. 7. 2015, 8:48
Bože, to musela mít paní učitelka radost ,-)
DanušaP 15. 7. 2015, 8:41
no, nevím, ale mě to přijde ošklivý :-$
Zrušený účet (upraveno) 5. 11. 2018, 8:01
-
Zaleska 16. 7. 2015, 8:50
@ Provázek a ruličky byli natřené bílou barvou a až poté byli znovu vloženy korálky.Jelikož otvory byli natěsno tak jsme korálky ani nelepily,ale pouze vtlačili.
Zrušený účet (upraveno) 5. 11. 2018, 7:59
@Zaleska -
Wiktorie 13. 7. 2015, 20:56
*-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie