Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 12 návštěvníků)

Hřebíček na bolest zubů

0.0
Hřebíček na bolest zubů

Postup

FAKT TO FUNGUJE!!
Opsáno z knihy 1000 rad domácího lékáře, vyzkoušeno na manželovi :o) Olej jsme doma neměli, ale hřebíček se našel, takže vyzkoušena metoda s celým hřebíčkem a opravdu to zabralo, takže doporučuji :o)

- Kápněte trošku hřebíčkového oleje přímo na zlobivý zub. Hřebíčkový olej má výrazné antibakteriální účinky a také tlumí bolest, proto se dlouho používal jako lék na bolesti zubů. Na počátku devatenáctého století, kdy byly zubní pasty nedostačující a nástroje zubařů připomínaly mučící nástroje, měl každý lékař zásobu hřebíčkového oleje. Dnes již víme, že tento extrakt z poupat hřebíčku obsahuje eugenol, působící jako místní anestetikum. Olej může zpočátku pálit, ale pak přijde slastná úleva.

- Stejného znecitlivujícího účinku můžete dosáhnout také s celým hřebíčkem. Dejte si jich pár do úst, nechte je zvlhnout a změknout, trošku ho romělněte mezi nebolavými zuby, aby se uvolnil olej, a pak změklé hřebíčky až půl hodiny přidržujte proti bolavému místu.

- Pokud nemáte doma hřebíček, udělejte kašičku z práškového zázvoru a kajenského pepře. Prášek dejte na dno šálku, přidejte jednu nebo dvě kapky vody a vymíchejte kašičku. Namočte do ní malý kousek vaty, tak aby byl nasáklý a položte na bolavý zub. (Tato směs může dráždit dásně, proto byste měli být opatrní, aby se vata dotýkala pouze zubu.) Kromě smíchání můžete tyto druhy koření vyzkoušet i jednotlivě. Každý z nich dokáže ulevit od bolesti zubů.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Hanča 73 5. 7. 2021, 12:48
Ahoj, nějak se mi tomu nechce věřit, ale našla jsem tohle, to by mohlo fungovat https://www.biomag.cz/prenosne-pristroje-magnetoterapie-pro-domaci-peci/
verolina 7. 11. 2009, 8:23
Hřebíček funguje vím to z vlastní zkušenosti.Já ho používala když jsem byla těhotná.A vždy zabral :-) :-) :-)
Evásek.cz 7. 11. 2009, 7:07
Zásadně nedoporučuji používání celého hřebíčku v případě rozléčeného (rozvrtaného) zubu!!! Zákon schválnosti totiž způsobí, že se kousek koření dostane právě do onoho zubu, kde "pěkně" nabobtná a tlačí na bolavý zub! 8-| 8-| - bolest je pak 100x větší!!!!! - vlastní zkušenost! Už bych nikdy v životě neléčila bolavý zub hřebíčkem celým!
bebeda 6. 11. 2009, 22:19
Ahojky Moniko, tak mě trochu "fušujete" do řemesla. Ale jako zubní lékařka Vám musím říct, že s hřebíčkem nejste daleko od pravdy - ve stomatologii jsou oblíbené zinkoxid-eugenolové pasty dodnes- používají se jako provizorní výplně, např. u hlubokých kazů.Opravdu mají uklidnující účinek, a proto patří mezi mé oblíbené (i když se sestřičkám špatně míchají a dlouho tuhnou....). Nic to ale nemění na tom, že základem je stomatologické ošetření - jestliže dojde k zánětu zubní dřeně, ani hřebíček už nepomůže. V druhém případě bych byla dost opatrná - viděla jsem už spoustu defektů dásní a ústní sliznice od nejrůznějších prostředků. Ale jedna věc - pokud není zubní dřeň živá, nedochází v zubu k cirkulaci krve a "účinná" látka, přiložená na povrch se nemůže "roznést" laicky řečeno po celém zubu. S pepřem nemám zkušenosti, ale analgeticky může působit také extrakt (capsaicin) z červené papričky - capsicum annuum. Tak hodně zdraví a žádné bolístky!! Dáša
dicarlo 7. 11. 2009, 11:49
@bebeda Ahojky Dášo, moc děkuji za Váš vyčerpávající vzkazík, každá rada dobrá. Tady šlo o to, že manžel je k zubaři objednaný, ale ze dne na den tady nikoho nevezmou. A když ho to večer začalo bolet, tak jsme otevřeli tuto knížku a zkusili to a ta bolest ho opravdu přešla. To samozřejmě neznamená, že k zubaři nemusí, ale jako záchranné řešení pro tu chvíli to účinné rozhodně bylo :-) Moc Vás zdravím a ještě jednou moc děkuji (flower)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie