Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 10 návštěvníků)

papírová aktovka

0.0
papírová aktovka

Postup

Nová aktovka už je bezesporu několikrát odzkoušená, objektivy fotoaparátů jsou nachystané, aby mohly zachytit tento významný okamžik v životě každého dítěte – první školní den je už za dveřmi. A s ním i významná událost pro každého prvňáčka. Nejistota a obavy z nového prostředí, lidí i věcí kolem, se mísí s radostí, natěšením a samozřejmě také s tím, že se prvňáček cítí být dospělejším. Ač to možná někomu tak nepřipadá, je to velký nápor na nervy takového človíčka, a tak by se hodilo jej také něčím pořádně potěšit. Možná se cestou ze školy zastavíte v restauraci na pohár nebo si v klidu domova dáte dobrý zákusek a nebo dítko potěšíte kornoutem dobrot, aby měl cestu ke škole sladčí....ale proč vlastně kornoutem, vždyť to už je celkem okoukaná věc?

Potřebovat budeme:
velké barevné tvrdé papíry
lepidlo
nůžky
pravítko
tužku
suchý zip


p.s. navod neni uplně muj,ale pani alenky.rpr z Moje rodina, a jelikož my tepr budem vyrábět holčičí verzi tak sem dopředu dávám maminkám tenhle návod,aby stíhali vyrobu do prvního školního dne

Nejprve si rozměříme všechny díly na papíry podle výše uvedeného vzoru, potom je vystřihneme a všechny záložky, které se posléze lepí, přejedeme ostřím nůžek podél pravítka a pozohýbáme.

.



Na největší díl, jenž bude tvořit klopu aktovky začneme lepit rámeček (spodní a boční díly), nakonec nalepíme kratší přední díl. Lepidlo nechejte vždy dobře uschnout, ať je aktovka přesná a při pohybu se díly nerozjíždějí.

Na klopu a přední díl nalepte malý kousek suchého zipu, aby taška byla uzavíratelná. A tašku dozdobte. Já jsem na klopu nakreslila pavoučí síť a z modelovací hmoty udělala pavouka, kterého jsem nalepila na tašku.

Silnějším černým fixem jsem pavoukovi dokreslila nohy. Na zadní stranu aktovky nalepte dva dlouhé pruhy papíru jako popruhy („uši“) a samozřejmě nezapomeňte naplnit dobrotami.
Přeji nejen úspěšné tvoření, ale všem prvňáčkům také úspěšný první školní den.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

Machi2008 31. 8. 2010, 22:31
Díky za vložení mého návodu, těší mě, že zaujal. Vyráběla jsem ho pro synovce, který šel loni do první třídy a je milovníkem Spidermana. Byl to náhlý nápad, tak jsem ho udělala. Dostal ho před tímto velkým dnem a jelikož je dobrý jedlík, tak náplň slupnul, myslím, že se nedělil, ale nepátrala jsem po tom, ale při předání přemýšlel, že si tašku nechá na výkresy. Jinak tvrdé papíry mívali v sadě v Lidlu. Čekám jestli je budou mít i teď, ale zatím se neobjevily. Byly to ale super sady 50 listů tenčích (dva listy od každé barvy) nebo 25 listů super tvrdých (od každé barvy jeden) ve formátu 24x34 cm. Přeji prvňáčkům úspěšný vstup do školních tříd i školního života!!!
Zrušený účet 30. 8. 2010, 10:39
Dají se ty tvrdé barevné papíry sehnat? My máme jen ty obyčejné, na tvrdé jsem nenarazila. Aktovka je hezká, myslím, že by se klidně dala využít jako pěkná složka na sešity. Asi něco takového dětem udělám na doma, protože co mám zkušenosti se starším klukem, tak sešity se válely ve skříňce halabala věčně. Jinak sladkosti jsem u nás ve škole první den neviděla a ani si nepamatuji, že by někdo chodil s kornoutem, ani za mých let ,-)
Sidhe 30. 8. 2010, 12:39
@ to řeším kartonem a měkým barevným papírem ,jinak ty tvrdší barený papíry se dají koupit v papírnictví ,ale jsou dražší :-)
Doplňky-Michajela 30. 8. 2010, 8:38
Určitě je to lepší, než ten kornout.. Já se jen zeptám-na co to je?? Jakože ty dobroty si pak děti porozdávají mezi sebou?? *-)
chopper Jája 30. 8. 2010, 10:23
@Doplňky-Michajela já to pochopila tak, že se rozdávají dobrůtky i ostatním, kvůli skamarádění se (Y)divné slovo ,-)
Sidhe 30. 8. 2010, 9:45
@Doplňky-Michajela mám pocit ,že je to odměna pro vaše vlastní dítko ,že zvládlo nový krok do života a má to byt slavnostnější a sladší díky mlskám ,-) aspon tak nějak mi to bylo vysvětleno. i když já bych řekla že jak si dětičky nakukují do msacích balíčku prolomí to ledy i mezi těmi co se neznají.
ZabkaZacka 30. 8. 2010, 7:50
u nás se třeba nikdy nebraly první den bonbóny a navíc v kornoutu... :^) tenhle zvyk neznám, a byla jsem překvapená, když jsem to viděla ve filmu A zase ta Lucie...myslela jsem, že je to převzato z německa - když to bylo snad v koprodukci. Ale každopádně takhle aktovka je pěkná, dělala jsem něco podobného v pracovkách s předškoláky, když se chystali na zápis. (bonbony se u nás nosí jen při narozeninách....)
petra21H 30. 8. 2010, 13:30
@ZabkaZacka Záleží na krajové zvyklosti...poblíž hranic s Německem byly kornouty známé a rozšířené již za minulého režimu. Za to ve Východních Čechách na mě koukali loni jak na blázna, co to chci a pravda kluci byli jediní, kdo kornout z jejich tříd dostal *-). Je to nejen na sladkosti, ale třeba i na pomůcky do školy...jakoby dárek na lepší cestu do školy (pack)
pampeliskal 30. 8. 2010, 9:57
@ZabkaZacka kornout do školy jsem měla už i já když jsem šla do školy a to už je hóóódně let ,-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie