Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 33 návštěvníků)

Zoubky - fotošop, myslím že to bude podobné v Gimpu

0.0
Zoubky - fotošop, myslím že to bude podobné v Gimpu

Postup

Jak na žluté zuby? Zní dnešní otázka. Odpověděla jsem v diskuzi, ale přišlo mi pár vzkazíků, jestli by to nešlo podrobněji. Takže tady je návod.

Na začátku je důležité detekovat problém. Jsou zuby jen tmavé a jinak bílé, nebo zažloutlé? U dětských zoubků často stačí přejet je světelným štětcem, viz o kousek níže. Tady ale máme velmi silně žluté zuby, holčička si je asi moc nečistí a vyrůstá v silně kuřáckém prostředí. Ty spodní jsem odbarvila a nezabývala se jimi, pro ukázku jsem pracovala jen s horními zuby.

Samozřejmě existuje spousta postupů, tohle je jen jedna ze stovky variant jak ty zuby zesvětlit

V panelu nástrojů zvolíme ten se symbolem houby (vyznačeno červeným kolečkem). Má dvě polohy - odbarvovací a přibarvovací. Zvolíme odbarvení. Intenzita klidně 100%, volte štětec s měkkým okrajem.

nyní máme zuby odbarvené, vypadá to asi takto - pozor, at neodbarvíte i dásně, nebo rty. Jako každá retuš i tohle vyžaduje čas a pevnou ruku.

A nyní zuby zesvětlíme. Zvolíme v tom samém místě kde jsme našli houbu symbol - no ted se tu hádáme jestli je to koštovačka, paprsek černého slunce, či co je to za věc :-))))

No a zvolíme v horním menu střední tony a pak si navolíme intenzitu zesvětlení, tady na ukázku je to 30% ale pro vaše účely budete určitě volit menší číslo - no - co se týče stopy, tak světelný štětec je opět dobré volit měkký.

Takže tady je ukázka toho, co by se stalo, kdybychom žluté zuby jen zesvětlili světelným štětcem - zuby by nám sice začaly svítit, ale svítily by velmi žlutě. Pokud si jste jistí, že jsou zoubky bílé (např. náš kubíček je opravdu krásně bílé zatím má) můžete odbarvení s klidem vynechat.


Pro ukázku efektů jsem to s těmi zuby trochu přepískla, je použitý zesvětlovací štětec o intenzitě 30%. Doporučuji však volit mnohem jemnější hodnoty.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

ulinam 22. 7. 2011, 21:35
(Y) (Y) (Y)díky za skvělý podrobný návod (clamp) ps: jinak my máme taky takové krásné žluté zoubky, hygienu zvládáme na výbornou, ale díky antibiotikům máme z bílých perliček žluťásky...a poškozená je i sklovina :-S :-@
IriCreative 9. 11. 2010, 8:06
Vkládám návod pro GIMP, možná to dělám složitě, ale u programu zadarmo holt není všecko zlaté - na druhou stranu nemáte jednu nohu v kriminále za kradený software :-D Tak zde návod: 1. Otevřu obrázek, Vrstvy - duplikace vrstvy. 2. U vytvořené vrstvy změním režim z Normální na Závoj (obrázek se zesvětlí) 3. Potom přidám masku: Vrstva -Maska -Přidat masku vrstvy: Zobrazí se okno, ve kterém zakliknete volbu „Černá (úplná průhlednost)“ (vrstva se tím zprůhlední). 4. Dále klikněte na Nástroje-Kreslící nástroje-Štětec: Vyberte si vhodnou velikost štětce podle velikosti očí či zubů, vyberte bílou barvu a Krytí (štětce) okolo 20%. A postupně malujeme ve vrstvě v masce. 6. Pro silnější efekt můžete vrstvu s maskou duplikovat. Pro slabší efekt snížíte krytí. 7. Nakonec klikněte na horní vrstvu a vyberte Zploštit obrázek či sloučit. Návod lze použít i na zesvětlení očí. Jen prosím s citem, když je to moc, tak to není pěkné....
zrzecka 22. 10. 2010, 10:11
PS" "o) super návod..to samé se dá uplatnit i s bělmem u očiček..u malých fotek asi ne ale u portrétových to vypadá dobře (Y)
krasajda 4. 10. 2010, 7:54
(clamp) díky za návod (Y)
moravian 3. 10. 2010, 1:02
Já, když si bělím moje zoubky, postupuji trošku jinak. Zuby si označím výběrem, do štětce dám bílou barvu na 10 % a barvím (L)
Lucienej 4. 10. 2010, 9:08
@moravian taky to tak dělám
Babu13 2. 10. 2010, 23:32
Na zabarvení od jídla, kávy, cigaret - zubní pasta červený Rembrandt
ZabkaZacka 2. 10. 2010, 20:07
pěkné...jen nebyl by někde nějaký návod, jak docílit bělejších zubů v reálu...? :^) (flower) (ale aby to nestálo několik tisícovek...)
Siťa. 2. 10. 2010, 20:12
@ZabkaZacka Moni, mám. Bělící pasta v prášku, dá se koupit v lékárně asi za 100 Kč. Název ted z hlavy nevím ale je to něco prozaického, myslím něco jako EVA. Je neinvazivní a šetrná ale výsledek je opravdu ohromující. Musela jsem ji přestat používat když jsem měla své zuby bělejší než odstín plomb :-)))
hanule72 3. 10. 2010, 20:07
@Siťa. Je to Eva zubní pudr a je (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ZabkaZacka 2. 10. 2010, 21:12
@Siťa. fakt? :-o to čubrním, a vyzkouším. Já měla jednou taky takový prášek, taky asi z té edice EVA, ale bylo to : Meswak - pro kuř´áky (sice nekouřím, ale myslela jsem, že to vybělí ty zuby víc...) a ono až tak nic.... :-$ tak zkusím ještě i jiný.... (F)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie