Zobrazit přihlášovací formulář
(návod si oblíbilo 43 návštěvníků)

Modrý svetřík s copánky

0.0
Modrý svetřík s copánky

Postup

Vkládám na přání!
Pleteno z příze - LADA MULTICOLOR BARVA 44421 - výrobce Vlnap.
Mrkněte je dělaný dle obrázků...
Já jsem dělala velikost cca na dva roky věku. Tzn. šířka 28 cm bez natažení, délka 36 cm.
Nahodila jsem 63 očí a udělala patent - oko hladce a oko obrace.
A potom dle návodu na obrázku pletla vzorek. Uděláte přední díl... uzavřela jsem 20 očí z každé strany a zbytek očí uprostřed dala na spínací špendlík (to pak nahodíte zpět na jehlici a uděláte roláček.
Upletla jsem druhý díl - naprosto stejně jako ten první. Sešila k sobě oba díly. Oči ze spínacího špendlíku jsem dala na kruhovou jehlici - tam dejte pozor.. menšímu dítku můžou oči stačit - já jsem nedošila kousek ještě z ukončených očí a nahodila si jetě nějaké oči aby byla díra na hlavu větší. A pletla jsem na dvou kruhových jehlicích roláček... nepletu dokola protože jednu stranu dělám zapínací na knoflíčky. první dvě dírky dělám na jedné straně a pak další dvě dírky na druhém konci - je to aby když zapnete a ohrnete rolák byly knoflíčky zase nahoře.. a byly vidět. (tohle kdyby nebylo jasné písněte si! )
Upletete rukávy - můžete nahodit oči přímo k dílům a pletete odshora dolů a postupně ubíráte - má to výhodu v tom, když je ještě svetr dobrý,ale krátké rukávy lehce povolíte patent a připletete kousek rukávu. Nebo klasicky upletete rukáv od patentu a přišijete.
Zapošijete a přišijete knoflíčky... mrkněte se na detail jak je přišívám já...

tak podle tohohle návodu a svetru jsem dělala.. jen jsem dělala roláček vhodný na zimu!

tady je návod i s rozkresem vzorku.. není těžký je to jen obrace, hladce a copánek. Počet očí si upravíte... jak budete potřebovat...

Tak mrkněte na ten detail toho roláku... pod knoflíčky jsou dvě dírky.. a na druhé straně zas dírky dvě nad knoflíčky... a našité jakoby naopak... aby když ohrnete bude vidět..

tak stejný jen červený melír..

a oranžový na zip..

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

jeremy 8. 1. 2014, 23:54
(clamp) (clamp) (clamp)
Helča12 24. 1. 2013, 11:01
Dobrý den svetřík je nádherný,ráda bych věděla na jak staré dítko je ten popis.Díky moc!Helík
Mysicka21 29. 1. 2012, 22:02
Martino, krásný svetřík (Y) (Y) (Y) (Y) jdu do něj |:o) Mohu se zeptat na kolikátkách jehlicích jste svetřík dělala a kolik byla spotřeba? Díky moc (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Monulinka79 10. 10. 2010, 15:26
Marti dobré odpoledne,děkuji za tento krásný svetřík,určitě se do něj co nejdříve pustím. (Y) (Y) (Y)Krásný nápad na vánoční dáteček pro neteř (L) (clamp) takže moc děkuji...Monika (L)
Macík74 11. 10. 2010, 11:28
@Monulinka79 Není zač... a ´t se zadaří! (Y) pak hoďte fotečku! díky.. (clamp) (L)
konele 9. 10. 2010, 20:34
Marti, svetřík je krásný. Já už myslela, že pletařky jsou ohrožený druh. (Y) (Y) (Y)
Macík74 9. 10. 2010, 20:51
@konele jejda nene pletu pořád.... jen jsem se raději chopila háčku... teď tvořím návleky na ruce... a kukly.. a čepice ale ty raději háčkuju.. a nákrčníky.. je toho hodně... a ráda zkouším nové věci. (Y) díííky (K) (L)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie