Zobrazit přihlášovací formulář

Ruční práce

Přidat návod
(návod si oblíbilo 5 návštěvníků)

Ježek - zvířátka z korálků

0.0
Ježek - zvířátka z korálků

Postup

Pěkný dobrý podvečer,
na přání vkládám několik návodů na korálková zvířátka. Tahle činnost bývá oblíbená u dětí kolem 10 let, tedy aspoň dříve :) Můžete je použít jako přívěsek, náušnice, brož či jen tak na ozdobu.
Prosím, buďte benevolentní k návodům, jsou již nějaký ten rok staré a odpovídají tehdejšímu mému věku :) Bohužel fotky zvířátek nemám, ale není problém, když si do googlu obrázky zadáte "zvířátko" z korálků a ono vám to jistě něco najde.

Nějakých osobních poznámek si nemusíte všímat, ale mohou pomoci.

Doporučuji si předlohu buď vytisknout, nebo ještě lépe najet myší na obrázek, zmáčknout pravé tlačítko myši, zvolit volbu "uložit jako" a pak si to v nějakém prohlížeti otevřít a zvětšit.

Předpokládám, že už jste nějaké to zvířátko tvořili a víte, jak na to. Kdyby ne, v mých návodech mám postup na korálkového hada, můžete se mrknout, v čem vůbec technika spočívá.

U některých zvířátek mohou dělat problém bodliny, hříva nebo nohy. Budu se snažit to u obrázků rozepsat, ale když to nebude jasné, neváhejte mě kontaktovat, pokud budu moci, zkusím dofotit postup.

Mám k dispozici ještě spoustu návodů, stačí jen říct a vložím.

Komu se to bude zdát jako naprostá ptákovina, nechť se prosím zdrží svých komentářů, ale budete-li přesto mít neodvratnou touhu vypustit jed, klidně ho do komentářů mrskněte :)

Pěkný večer všem.

Ježek je hodně složitá záležitost, ale je vskutku moc krásný. Spodní a horní řada je rozepsaná zvlášť. U ježka jsou hodně náročné bodliny. Ty značí černé tečky a většinou 2-3 hnědé korálky.
Nevím, jestli se mi to podaří popsat dobře, jak na ně. Asi to bude chtít nafotit, ale zkusím to nejdřív slovy.
Takže klasicky uděláte spodní řadu. Ta horní se bude tvořit tak, že navléknete na jeden vlasec jeden světlý tělový korálek, pak 3 hnědé a jeden černý. A vracíte se tak, že jakoby přeskočíte černý korálek a vlasec provléknete jen 3 hnědými, nikoliv už tělovým. A zase navléknete jeden tělový, 3 hnědé, 1 černý a tohle uděláte celkem 8x dle předlohy. To ovšem není všechno, pak druhým koncem vlasce musíte zpět klasicky protáhnout všech 8 tělových korálků. Je pravda, že ze začátku se do toho asi zamotáte, ale jde to :(

...

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

natali001 16. 3. 2017, 9:50
Dobry den,mohla bych prosim tez pozadat o dalsi zviratka? Moc dekuji
Hankiska 20. 2. 2012, 12:59
Dani, ježečka bych ráda zkusila, bodlinky jsem pochopila, ale opravdu nechápu ty řady s 6-ti a 7-mi korálky, co jsou tam ta prázdná okénka, to fakt nedávám. Jde zřejmě o pacičky, ale nechápu postup. Co s tím???? Prosím (F) (F) (F)A ještě prosím, vrchní řada je vždy ta nad čarou nebo pod čarou? Dělala jsem taky kdysi krokodýlky a ani tam jsem nevěděla. Moc děkuji
Ťapička 20. 2. 2012, 13:11
@Hankiska Haničko, ježek packy nemá (můžete si je ale dodělat) - jsou to ouška a dělají se stejně jako bodliny, jen to bude kruh, navléknete 6 korálků a provléknete prvním navlečeným. Tahle řada s ušima je horní, takže pokud jsem Vás správně pochopila, nad čarou je vždycky spodní a je to tak všude, co jsem zatím viděla. Doufám, že jsem trochu pomohla :) (F) (F)
Ťapička 20. 2. 2012, 13:13
@Ťapička Vlastně nejlepší pomůcka na rozpoznání horní a spodní řady jsou oči.Ty musí být vždycky nahoře :D
Hankiska 20. 2. 2012, 14:31
@Ťapička No jasně jasně, moc děkuji Danuš. (L) (L) (L)
rybickarybka 19. 2. 2012, 21:13
perfektní!!! taky jsme se tím v dětství bavily, ale vzpomínám si jen na krokodýly :-) nedávno jsem od našich dovezla starou krabičku s korálky a byla jsme překvapená, jake byly titěrné... žebych to ještě prubla? *-)
Ťapička 19. 2. 2012, 21:51
@rybickarybka :D To jsou ty krásné krabičky z dětství, já takovou žádnou nemám :( Vidíte, krokodýly mám nejmíň 3 varianty, ty mám taky nejradši, jsou pěkní a rychlí :) ,-)
Veruka 19. 2. 2012, 21:06
(Y) (Y)super dcera má z návodů radost a já děkuji! (Y) (F)
Ťapička 19. 2. 2012, 21:49
@Veruka A já jsem ráda, že to ještě někoho chytne. Jak říkám, mám návodů ještě spoustu, jen jsem netušila, jak se to uchytne, aby to tu nebylo zbytečně zahlcené, takže klidně napište, jaká zvířátka byste chtěly, pokud je mám, naskenuji, vložím (F) (F) (F)
petra23 20. 2. 2012, 20:33
@Ťapička Klidně když budete posílát někomu nějaké návody tak se taky hlásím.HolubovaP@seznam. Díky moc Petra

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie