Zobrazit přihlášovací formulář

Háčkování

Přidat návod
(návod si oblíbilo 57 návštěvníků)

Jarní bejska pro culíkaté holčičky.

0.0
Jarní bejska pro culíkaté holčičky.

Postup

Vkládám opět jednoduchý návod na háčkovanou čepku.Obvod cca 50cm,hloubka 18cm..Placku dělám-6 řetízkových ok.2 řada-do kroužku vháčkuju 12 krátkých sloupků.3ř.do každého krátkého sloupku vháčkuju 2 dlouhé sloupky.Od 4 řady začínám vždy jeden dlouhý sloupek a ten už budete od ted dělat reliéfně ze předu a hned 2 dlouhé sloupky do předešlých dlouhých sloupků.Takže vlastně 1,2,1,2,takhle až do konce.Další řada je 1-rel sl.,1,2,1rel.sl.,1,2-to znamená že zase uplně první sloupek v každé trojici bude reliéfní ze předu a ostatní už normálně.,.Takhle přidáváte v každé další řadě pro rozšíření placky.Až budete mít velikost placky kterou chcete-to znamená obvod hlavičky vydělit 3,14=velikost placky.Pak už nebudete přidávat a budete háčkovat do požadované délky.Já jsem končila 5 řadou.6 řada-už jsem nepřidávala sloupky.Ten 1 reliéfní sloupek ze předu v každé skupince dělat nemusíte.Já jsem ho dělala z důvodu vzhlednější placky.Od6 řady začnete dělat vzorek.Udělala jsem první 2 řadová oka,pak jsem vyměnila za černou přízi a uháčkovala rel.sloupek ze předu,který mi navazuje na rel. sloupek ze základní placky a pak zase zpět na původní přízi a ted doháčkovat buď rel.ze zadu nebo dlouhými sloupky až k dalšímu reliéfnímu sloupku ze předu ze základní placky,kde musíte vyměnit zase za černou přízi.Takhle až do konce řady.7řada je stejně,jenom musíte přidat v každé skupince o 1 reliéfní sloupek ze předu navíc-černá příze.Tím se Vám začne dělat tvar trojúhelníku.A takhle až do té doby,než mezi černou přízí zustane vždy po 1 sloupku růžové příze.Tady pak musíte černou zaměnit za bílou a místo přidávání rel.sloupků ze předu budete ubírat,aby jste dosáhly požadovaného tvaru.Až budete mít stejný počet černého a bíleho trojúh.,tak pak už jsem začněte dělat vyšší rantlík.2 rel.sloupky ze předu a 2 ze zadu.V rantlíku si udělejte otvůrek na culík-vynecháním pár slouků.Pak jsem naháčkovala kšiltík také z rel. sloupků,kdy se snažte více utahovat a vždy na začátku každé řady vynechte jeden sloupek,aby se vám trošku vytvaroval.Nakonec celou čepku obháčkujte.Pokud by Vám čepička sjížděla z hlavičky,tak po celém obvodě natáhněte do rantlíku gumičku a bude držet krásně.Našívejte flitry a na vršek jsem dala knoflík.Když budou nejasnosti,pište.těším se na Vaše výrobky.Katka.

detail

Aplikace-jednoduchá filcová kytička.

detail

Otvor na culíček.

detail

Ode mě,laděná do modra.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

lumen 17. 1. 2013, 19:34
Kačenko,chci moc,moc poděkovat za vaše návody na čepičky.Jsou fantastické a já nemůžu pustit háček z ruky (clamp) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4287095
Miri0 5. 4. 2012, 18:54
(Y) (Y) (Y) (Y)
Zezinka 5. 4. 2012, 15:45
Naprosto úžasná!!!!!!! (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) Existuje i návod na kšiltík? Mě se nikdy nepodaří, aby pěkně držel tvar, tak raději bekovky neháčkuji, ale vaši bych chtěla zkusit. Děkuji. Eva (L)
luucianna 5. 4. 2012, 8:01
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
zuzouš 4. 4. 2012, 17:32
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (L) (Y) (hello)
PavlušaSK-CZ 4. 4. 2012, 17:21
Krásna, z čoho je háčkovaná??? *-) *-) *-)
laguna14 4. 4. 2012, 17:16
Máte všechny čepičky super, tu předchozí jsem už udělala 2x, hihi. Pak vložím foto. :-) :-) :-) (Y) (Y)
hanstro 4. 4. 2012, 11:26
(Y) (Y)Krása, jdu na to !!! (clamp) Děkuji! (L)
Evík 11 4. 4. 2012, 11:13
Katko, moc děkuji za zveřejnění návodu, čepka je krásná a já budu mít opět práci. Dííííííík (Y) (Y) (Y) (Y) (hello) (hello) (hello) (L) (L)
jeremy 4. 4. 2012, 9:51
(clamp)n (clamp)e (clamp)uvěřitelně houževnatá, jen mi řekněte, jak zabavíte malou modelinku, když Vy tvoříte? ,-) ,-) ,-) ,-)Anebo také převážně tvoříte jen když malá spinká? ,-) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)krása (Y)díky (Y) (Y) (Y) (Y)
Nikolaa 4. 4. 2012, 8:49
No tak to je konec (Y). Kam na ty nápady chodíte? Já nevím co dřív a to kvůli vám ,-)... nádhera - opět! Takže v tuhle chvíli opět řikám, že bude tahle (H) :-D Prosím ještě jaký matroš? Může být Lada? Není to moc teplý?
kačenkaP 4. 4. 2012, 9:01
@Nikolaa Já jsem to dělala z dvojité Glorie a trojuhelníčky třeba z Camilly nebo nějaké obdobné bavlněné příze.Jinak jsem ráda,že jsem Vás inspirovala ,-) ,-) ,-) (hello) (hello)
Nikolaa 4. 4. 2012, 12:01
@kačenkaP No jako vždy (Y). Děkuju

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie