zelenoockam
7. 3. 2018, 17:47
prosím o RECEPT-bezlepkový piškot.chci dělat na plech + ovoce.želatiny,klasika.tak prosím o prověřený recept s dávnou přímo na plech,aby byl vyšší(ten piškot)děkuji
zelenoockam
9. 3. 2018, 11:42
@zelenoockam
tak toto by mi nikdo neuvěřil https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4866272
zelenoockam
9. 3. 2018, 11:50
@slunisluni
jsem tu sama-Bert je v orlických a Mišan v Brně na nějákém autosalonu či co to
zelenoockam
9. 3. 2018, 12:27
@slunisluni
ne,ale sežeru.uřezala jsem si to a nakydala krem ole a pomeranče a banány a broskve a sežeru si to na žal
MaddyM
9. 3. 2018, 11:46
@zelenoockam
Jestli to byla velká, tak ji pochval, že ti nechala aspoň něco. A jestli to byla malá, tak ji taky pochval, protože ji muselo dát velkou práci se tam dostat.
zelenoockam
9. 3. 2018, 11:49
@MaddyM
já tak miluju to pečení...do rici.velká.jsem ji vyhmátla,jinak by to sežrala celé.tak zoufalý pohled jsem dlouho neměla-celá jsem zoufalá
MaddyM
9. 3. 2018, 11:56
@zelenoockam
Si představ, když ti pes spolkne poslední housku v baráku Baly jsem kvůli tý sv@ni bez večeře
zelenoockam
9. 3. 2018, 13:07
@MaddyM
skvělé,ne?koukej https://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4866284 tohle by mi tady nevěřil lalutr nikdo.jedu do globusu,se na to víš co.....
zelenoockam
9. 3. 2018, 20:56
@žabada
Uz jsem u misana,vse testuje.mam dva druhy dezertu,pak roladky a kapsy.asi to ted sezerem my a zitra koupim pizzu a nanukac
zelenoockam
9. 3. 2018, 22:57
@žabada
Jsem to radeji schovala.sedim sama se a rozjimam.on sel spat.spal naposled vcera do 12.hodiny.pak nocni 12ka a rovnou rano 6.30,do brna na motorky.psiska jsou tu poprve.ale jako doma,covece
MaddyM
9. 3. 2018, 13:41
@zelenoockam
To máš z toho, že jim nepečeš častěji Ale evidentně jsi udělala hodně dobrej piškot
katkajohny
9. 3. 2018, 13:10
@zelenoockam
promiň,ale měla ses v kuchyni opevnit a utěsnit všechny škvíry
katkajohny
9. 3. 2018, 13:18
@zelenoockam
to ožrané je malé, ušlehej šlehačku,smíchej ji se zakysankou,nahaž na to ovoce,nastrouhej čokoládu a bude to super
zelenoockam
9. 3. 2018, 13:20
@katkajohny
jj,měl tam být přesně ten krém-šlahačka,zakysanka,ovoce a cáklé ještě nahoru želé.kdyžtak si to sežeru já,ten kousek,no.stejně mám kočku v posteli.to ale nafere,no
zelenoockam
9. 3. 2018, 15:03
@MaddyM
ted jsem došla-ta mrcha mi sežrala z misky,co jsem měla odloženo i pět játrových knedlíčků-ty bezlepkové zrovna v autě mám bednu Zlatých bažantů-asi se na ně vrhnu to je den DDDDDDa ještě jednou 7xD
minak
9. 3. 2018, 15:48
@zelenoockam
A nemohla byste je oba občas nakrmit, aby si nemuseli chudáčci ulovit něco sami .
zelenoockam
9. 3. 2018, 16:00
@minak
jednou v týdnu mají "hladový den".ted žraly celých 6 dnů jako prokopnuté
minak
9. 3. 2018, 16:08
@zelenoockam
no tak evidentně s vaším " hladovým dnem " nesouhlasí a obsloužili se, šikulky, sami
katkajohny
9. 3. 2018, 12:24
@zelenoockam
Stalo se nám to několikrát - labrador v domě Mamce - rumové kuličky - 110 kousků, ségře sežrala ještě horkou bábovku,co si pekla na chatu a tak podobně
zelenoockam
9. 3. 2018, 12:26
@katkajohny
ona do kuchyně nesmí,jenže dneska všude větrám,vše dokořán a.... nic by mne tak nefralo,jako toto.nenávidím pečení sladkého
Ivanita
9. 3. 2018, 9:59
@zelenoockam
Dobrý den, můj návod je na 1 vejce - 3 dkg cukru, 3 dkg mouky (používám jizerku), 1 lžíce oleje a 1 lžíce horké vody, prášek do pečiva. Sníh nedělám, vejce vyšlehám celé. Piškot je pěkně vláčný a nedrobí se.
zelenoockam
9. 3. 2018, 11:14
@Ivanita
děkuji,už mám piškot hotový.povedl se a je teda chutově skvělý,k nepoznání.použila jsem tady již zminovanou jinou mouku a na jedno vajíčko jsem dala klasiku 4dkg mouky + 4 cukru a dvě lžíce puddingu.bez oleje,kapku vody.už mám hotové i játrové knedlíčky ted frčím pro bezlepkové rohlíky a vrhnus e na nádivku do rolády
Ledik
7. 3. 2018, 18:42
@zelenoockam
Nevím, zda má rada vám bude co k čemu. Ale já dělám již roky piškot stejně jako lepkový. Vyšlehám tak 10 bílků do tuha a pak přidávám na malé otáčky šlehače vždy po jednou žloutku a jedné lžíci bezelpkové mouky a půl lžíci krystalového cukru. Když je to vše v jedné míse, tak jen naliji na pečící papír na plechu a upeču. Pro mě a naše chutě ale používám pouze na moučníky mouku Doves farm.
zelenoockam
7. 3. 2018, 18:44
@Ledik
děkuji-právě netuším ty mouky ted ale našla jsem cosi pudingového tady v receptech,tak možná půjdu do toho.prý je i lehčeji stravitelný
radkaaa
8. 3. 2018, 12:50
@zelenoockam
Na piškot je fajn mouka Doves Farm modrá. Běžně k dostání v kauflandu..... Jizerka mi na piškot nevyhovuje. Pudinkový piškot u nás moc nejede, ale je to o zvyku a chuti.
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:03
@radkaaa
dík,už ji mám.udělám tedy normální piškot.jak se pak chová,když na něho budu chtít dát třeba krém ze zakysanky,ovoce a želé?je křehčí?sákne víc nebo je to v pohodě?at se mi neroumočí za den
krišon
8. 3. 2018, 19:16
@zelenoockam
Moniko, piškot potři džemem, on pak tolik nesákne a navíc přidá výraznou chuť ...
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:18
@krišon
takže úplně jako klasika piškotové ovocné řezy?nemám se toho bát? já nenávidím pečení,peču,pak je to oukej,ale ta bezlepka mne děsí.jdu najít nějáký ten krém ze zakysky-mám tři,to musí stačit na menší plech.možná želatinu,at je tuhší? upeču prase,krůtu,udělám sama zabíjačku,ale to sladké jsem jedla zakysanku našlehanou s panna cotta a to bylo super,recept není
krišon
8. 3. 2018, 19:22
@zelenoockam
S krémem neporadím, tuhle mi známá říkala, že i jogurty sleduje, zda jsou bezlepkové ...
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:25
@krišon
to bude hokus pokus asi ráno jedu pro bezlepkové rohlíky na roládu a dělám ještě játrové knedlíčky-ty musím dvojí(to by mi skorotchán nežral) na domácí nudle asi kašlu,nestíhám,na noc postavím vývar z ohánky a obr morkové kosti jen libeček nikde nebyl a ještě neleze
krišon
8. 3. 2018, 19:29
@zelenoockam
Oháňka je na vývar nejlepší, vývar je silný a má pěknou barvu, morek z kosti si dávám na topinku... a tu lepkavou oháňku dokonale oberu ... držím palce, uvař dobře
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:32
@krišon
jooo,ještě jsem běžela pro jablečný ocet do vývaru.bude to luxus mám svůj bobkový list-dokonalý,a libeček jsem vyštrachala v mrazáku.vaření mám v malíčku,jen to pečení,to bude veledílo
krišon
8. 3. 2018, 19:45
@zelenoockam
V nejhorším případě ovocný salát, kopeček zmrzliny a šlehačky .... já třeba ovocné řezy s želatinou peču velmi často a když jsem pekla na padesátiny a použila asi 5 druhů ovoce, tak mi želatina netuhla a netuhla ... jak by mohla, když jsem ji tam zapomněla zamíchat a piškot, krém s ovocem jsem zalila horkou šťávou z kompotu .... chtěla jsem péct nový, ale už bylo pozdě, tak jsem jen uvařila novou želatinu ... a řezy byly vláčnější ... dokonce jedna kolegyně prohlásila, že ona má piškot vždy takový suchý a já šťavnatý ...
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:49
@krišon
v nejhorším případě to jistí Globus ale jo,jak už se do toho pustím,tak se to povede.jen to dělám fakt s nechutí-nemám absolutně k tomu vztah dí l od nesladkého...s masem se i mazlím
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:51
@sieta
ne,ne-už mám,mám přímo z kožešnictví na zakázku a nelituju teda jediné kačky....už jsem ji venčila na plese.kdes ji střelila?
sieta
8. 3. 2018, 19:53
@zelenoockam
jeden pán ji chtěl vyhodit, tak jsem ji uzmula s myšlenkou na tebe
zelenoockam
8. 3. 2018, 21:22
@SarinaK
děkuji.twl,já bych bez ní snad ani nešla-necítila jsem se znáš ten pocit???že i kdybys cokoliv,tak pokud se necítíš,tak to stojí za vyližprdel.na té fotce..no jsem o 22 čísel menší než mišan a vážím víc ale foto vyšlo pěkn,mám ho vystavené
SarinaK
8. 3. 2018, 21:26
@zelenoockam
to máš fuk, pasujete k sobě pěkně. Jak už jste spolu dlouho? A jo, znám ten pocit, proto jsem ty svoje šaty tolik řešila. Než jít blbě oblečená nebo v něčem, v čem se necítím hezky, nešla bych raději vůbec.
zelenoockam
8. 3. 2018, 21:29
@SarinaK
14 měsíců na mne děsná doba.mám co měsíc kytici a jsem asi víc zamilovaná.to je divné,kurnik a on mi připadá furt lepčí a lepčí hele,užívám si na maximum,pořád vím,že nemá děti a má v Orlové dům,co neopustí...takže tak......počítala jsem,že do roka to skončí,ale ono to graduje,naše výlety,rozpravy,vše.....jsem neskutečně štastná..jo a mmch kytku nedával,jen zřídka...si ho cvičím od začátku
- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
žabada
9. 3. 2018, 6:39
@zelenoockam
mám radost s Tebou
- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
zelenoockam
8. 3. 2018, 20:10
@Ehnes
jako to byla láska na první pohled.tu jsem musela mít...nic jsem si nekoupila,co mám Mišana a pak toto brala jsem úvěr na novou kanalizaci,tak musím sehnat firmu,co se vleze do zbytku,co zbyl ale je nádherná,taková obyč a přitom....wow,no.....super sedí,krásná kresba,souměrná,vymazlená..jo a týden jsem o ní básnila,pak přišel večer Bertík,vysypal mi 150 a řekl,kup si tu lišku,víc nemám a vracet mi to nemusíš a M. vytáhnul posledních cca 600,- co měl a teda taky přidal.tak jsem mu řekla,jak jsem ji koupila,že mu musí být jasné,že k lišce už jen a pouze CHAnel
Ehnes
8. 3. 2018, 21:29
@zelenoockam
strasne ti to slusi, vlastne musim napsat obema. Ne on i liska slusi tobe. cisi z tebe strasna spokojenost, gracie, ...
zelenoockam
(upraveno)
8. 3. 2018, 21:57
@Ehnes
děkuji!!!ano,tak jsem se cítial nepila jsem totiž pivka,řídila jsem rovnou na hory jo a mmch asolutně nesjem namalovaná,nic,jen ta tužka na oči za 12,50 ale chanel,vchanel,byl-ten mi fakt M. koupil na vánoce-do té doby koupoval jen nějáké Avony
- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
zelenoockam
8. 3. 2018, 20:08
@sieta
paní by mi i to boa ušila,ale stejně už je pozdě.neva,jsi moc hodná.nechceš v úterý dorazit po obědě do Brna?se Cidos na pokec?
sieta
8. 3. 2018, 20:10
@zelenoockam
To nemůžu, jsem sice v práci jen dopo, ale pak vezu na výtvarku a můj nemůže. Jedete s Bertem k DR?
zelenoockam
8. 3. 2018, 20:12
@sieta
jjj,jsme zasekaní od rána,vidím to na 14.hodinu,tak kdyby.........vem holku sebou
- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
sieta
8. 3. 2018, 20:29
@zelenoockam
kdybych to nějak vymyslela, tak jo, zatím
- Na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 20× odpovězeno
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:54
@sieta
jejda,ty jsi zlatá...škoda.že to enbylo dříve.ted tu svoji budu 8 let splácet
zelenoockam
8. 3. 2018, 19:39
@johnynka
skoro jsem pozvala na svůj první oběd zítra Mišanovu rodinu.oslava narozek,takže dezert atd...
zelenoockam
8. 3. 2018, 20:01
@johnynka
hele,já nevím,co mne to napadlo,je pozvat na tu oslavu takto...M. má skoro v tom baráku holobyt(bývalá se činila) a on nic extra nepotřebuje,když tam skoro nebydlí...takže...nesměj se...vezu si zítra i veliký ubrus..... a veliký stůl a židle navíc
zelenoockam
8. 3. 2018, 20:16
@johnynka
mi to neva.stejně msím brát vozík.vezu od M. skelnou vatu a radiátor.tady a na chalupu.takže stůl nahodím a pro pohodlí udělám vše.já to ám bez schodů,jen vylezu na nádvoří a nahážu na vozík a u něj to samo
Ledik
7. 3. 2018, 20:02
@zelenoockam
Puding je takový divný. Já opravdu nasnáším skoro žádnou chuť bezlepkové mouky. Jizerku používám jen na knedlíky. Jinak právě pouze mouku Doves farm a ta je bez té příšerné pachutě. Pak moučníky jsou výborné. Nepoznáte od lepkového. Vyzkoušeno to mám i na kamarádkách, že nic nepoznají.
johnynka
7. 3. 2018, 18:49
@zelenoockam
pudinkový se rád jakoby zdrcává po upečení. Já jsem používala jizerku
zelenoockam
7. 3. 2018, 18:56
@johnynka
dívej-ten se mi líbí https://www.mimibazar.cz/recept/53941/pudinkovy-piskot-s-ovocnou-polevou-vynikajici-lehka-rychlovka co myslíš
johnynka
7. 3. 2018, 19:01
@zelenoockam
udělala bych to jak jsem zvyklá, já dávám na 1 vejce 25g cukru a 30gmouky, dala bych prostě normálně bzl a bylo by. To z pudinku jsem dělala kdysi a bylo to na řezu fakt jakoby mokré, zdrclé
zelenoockam
7. 3. 2018, 19:03
@johnynka
no asi to zkusím a kdyžtak narychlo ještě šupnu klasiku,kdyby byl zdrclý.ještě kutím játrové knedlíčky bezlepkové,jinak mám celé menu na sobotu bvykoumáno bude vepřová roláda s nádivkou a klasika vývar a ten dezert.večer jedeme na žranici na hrad-něco jako Dě tenice,jen ne tak škaredě komerční jizerku stejně budu mít doma na rohlíky,takže v pophodě
johnynka
7. 3. 2018, 19:19
@zelenoockam
jestli to je klasický bzl, tak pozor i na prdopeč, koření...
zelenoockam
7. 3. 2018, 19:21
@johnynka
jj,to vím.jen neumím ty dezerty,pekla jsem ještě před Bertem,vařím bezlepku často,to problém není.jen já nesnáším pečení normoš,natožtak bezlepkové.jsem si na sebe ušila bič
johnynka
7. 3. 2018, 19:25
@zelenoockam
koupila jsem si nějaký brambůrky chtěla jsem si koupit sušenky, kolonády a oni za ně chtěli 30kč za těch asi 15 dlouhých sušenek
zelenoockam
7. 3. 2018, 19:29
@johnynka
já už raději nic takového enžeru-aspon chvíli.do ničeho se nanarvu vůbec zase nefunguje úměra-výdej-příjem...
zelenoockam
7. 3. 2018, 19:33
@johnynka
ale ne to,co já to už je jedno,hlavně,at mi to neleze nahoru,nějak "bezdůvodně"