Zobrazit přihlášovací formulář

Dovolená s dětmi v Čechách

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
rasosa 10. 4. 2018, 13:31
Prosím, poraďte - chceme letos na Slovensko - Malá Fatra, dva dospělí a dvě děti 11 a 8 let. A nevím, v které oblasti Malé Fatry (nikdy jsme tam nebyli) hledat ubytování. Nevím, jestli Terchová nebo spíš někde kolem Rájeckých Teplic, kde asi bude míň lidí. Napište prosím, jestli máte někdo zkušenosti a co byste radili. Moc děkuji :-) Radka
zelenoockam 3. 5. 2018, 21:35
@rasosa všude,kam se budete chtít podívat v sezoně bude bohužel mraveniště :-Smožná ty rajecké budou volnější,ale méně na koukání,jde o to,co chcete vidět a kam až daleko chcete dojíždět,jinak mám typ i na nádherný kemp,no ,-)
jana2453 3. 5. 2018, 18:27
@rasosa Jestli je to ještě aktuální - loni jsme byli v Terchové. Je to turistické středisko, nedoporučuji ubytování u hlavní silnice, ale jinak v pohodě. Záleží, co chcete navštívit - v okolí Terchové jsou "hlavní atrakce Fatry", tj. Vrátná dolina, Malý a Velký Rozsutec, Jánošíkové Diery, rozhledna atd. My byli na obou Rozsutcích (ale pozor cestou jsou řetězy a žebříky, ale dcera 10 let vše v pohodě zvládala), byli jsme i na Strečně + plavba na vorech, hezký výlet je do skanzenu Vychylovka a na orloj ve Starej Bystrici, Oravský hrad atd. Rajeckými Teplicemi jsme projížděli cestou domů - je to určitě klidnější místo, ale opět bych doporučila ubytování stranou od hlavní silnice - je tam dost velký provoz. Chtěli jsme vylézt na Klak, ale to už jsme nestihli, stavovali jsme se jen v Čičmanech. Osobně bych asi zvolila Terchovou, přijde mi, že je v okolí víc možností, jezdí tam i vláček, takže třeba do Vrátné doliny nemusíte přejíždět autem.
rasosa 3. 5. 2018, 19:27
@jana2453 Super, to jsem přesně potřebovala zjistit. Všechno si napíšu :-) Můžu se zeptat, kde jste v Terchové bydleli? Teď už jen řeším ubytování, ale pro Terchovou jsme rozhodnuti. Díky moc!
jana2453 3. 5. 2018, 21:22
@rasosa bydleli jsme tady: http://www.penzionluka.sk/sk/chalupa-terchova akorát je to bohužel u silnice, měli jsem čtyřlůžkové apatmá, okna naštěstí u dvora, takže hluk ze silnice moc slyšet nebyl, ale ti co měli okna do ulice, moc spokojení nebyli. Akorát před apartmánem byla společná terasa, kam chodili někteří kouřit, takže jsme větrali jen v ložnici, v té druhé místnosti bychom měli kouř. Takže moc nedoporučuju nebo jedině v té druhé budově - v penzionu, ale tam nemají čtyřlůžkové pokoje, jen dvou nebo tří. Majitelé velmi příjemní a ochotní, ale pokud tam pojedeme znova, tak jedině do té zadní budovy - na stránkách ji mají jako Penzion Luka. Ale ono je tam ubytování spousta, jen si ověřte, jestli je to u silnice, tak aby byla okna do dvora a ne do silnici. Kdybyste cokoliv chtěla vědět (výlety atd). klidně i přes SZ, byli jsme tam týden, tak jsme toho dost prochodili a projezdili.
cipofka 3. 5. 2018, 21:26
@jana2453 (Y) My jsme tam byli myslím před třemi lety. Majitelé úžasní, ubytko super, taky jsem už doporučovala jedněm známým a byli moc spokojení. (Y)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie