Zobrazit přihlášovací formulář

Chápete to chování některých lidí :-(

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
crhakp 12. 12. 2018, 8:32
Chjo... Chjooooo... Fakt platí malé děti malé starosti, velké..... :´(
motji 12. 12. 2018, 22:24
@crhakp (kocka) (kocka) (kocka)
1casper 12. 12. 2018, 12:26
@crhakp ano, u nás taky. Asi erupce.... Psali, že 11.12. je nejhorší den v roce....nekecali. :-S
fearold 13. 12. 2018, 13:15
@1casper Ježiš, to snad .... V úterý 11.12. zkolaboval Vilém ve škole a vezli jsme ho rovnou do nemocnice. Pustili ho až včera a fakt hustý. Tak to bylo asi opravdu děsný datum.
Zrušený účet 12. 12. 2018, 19:31
@1casper To sedí, včera byla u nás také "kvalitní" výměna názorů, všech členů domácnosti, řev, hádka, vše co se vleze do 3+1 ,-)
Zrušený účet 12. 12. 2018, 20:05
@ Jj, včera mi tepala krkovice jako Vo život, jak jsem hulakala, pač jsem myslela, že vzteky caknu 8-| ,-)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 11:28
@crhakp Oni to všechno zvládají, jen většinou je pohodlnější nechat to na Vás. Já mám tři a občas jsem taky vypěnila, měla jsem pocit, že je všechno na mně. Stačí nepříjemná zkušenost - u mě to byla vážná nemoc, která mě vyřadila na delší dobu z provozu, všichni se o mě hodně báli a najednou šlo všechno beze mě. I tu pračku uměli používat, syn (tehdy 18, teď mu bude 20) rozvážel mladší ségry po tréninkách, nakoupili, uvařili, uklidili... Nikdo nemusel nic říkat, všechno najednou šlo. Já jsem další rok nesměla řídit, takže si zvykl dělat velké nákupy, vozit holky na zápasy a závody apod. I teď přijde, jestli jedu na velký nákup já nebo má jet on. A některé věci jsem ponechala - 12letá dcera slušně vaří, tak to o víkendech na ní často nechám. Sice bych to sama dělala jinak, ale co bych si stěžovala, když to dělat nemusím. Máme velký barák, syn má v podstatě "byteček" v patře, kde s ním přes týden bydlí i přítelkyně. Nechodím, neuklízím, jejich prostor, jejich starost. A je fakt, že se starají. Vědí, že já to neudělám, samo se to taky neudělá, tak jednou za dva týdny vezmou vysavač, kýble a jedou. Že já bych to dělala týdně? No a co, žijí v tom oni. Syn je první rok na VŠ a zavedli jsme pravidlo - nutné výdaje mu hradíme (jídlo, menza, skripta apod., bydlí doma, takže tam další náklady nejsou), vše ostatní už si hradí sám. Zrovna včera si mi tu stěžoval, že se mu rozbilo dobíjení k telefonu a jak se mu to nehodí, že teď platí dárky, zálohu na hory, dálniční známku... Tak jsem mu říkala "jojo chlapče, vítej mezi dospělé". U mě paradoxně hodně pomohla nemoc, zvykli si, že mají nějakou zodpovědnost a maminka není světě proto, aby za ně vše dělala a vše obstarávala.
irik 12. 12. 2018, 14:53
@Silvie-z-usoutlet i mladsi deti dokazi si poradit v kriticke situaci... taky jsme vloni meli tezkou nemoc v rodine, manzel byl na Jipce, pak v nemocnici temer mesic, ja jsem pendlovala mezi domem a nemocnici a najednou holky, v tu dobu 11 a 14lete, musely zvladat temer vsechno samy /vareni, nakupy, uklid, skolu a mely na starosti i psa/ a navic v uplne jinem prostredi a zvladly to... Doufam, ze se Vam dari lepe (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 15:08
@irik Já vím, psaly jsme si (F). U nás bylo holkám 11 a 8, jen Kuba už byl velký. A zvládly taky. Eliška (prostřední) se naučila slušně vařit ,-). A Eliška vyzvedávala Naty z družiny, což mi přišlo tak vhod, že u toho zůstalo i potom. Zrušili jsme vození do školy a ze školy a už znovu nezavedli, tenkrát Eli vodila Naty a brala ji z družiny (ve škole jsme vysvětlili situaci, tak ji pouštěli), teď už je Eli na osmiletém gymplu, tak chodí obě samy. Dřív se ofňovaly, když se šlo do školy pěšky, teď už ani neví, že někdy jezdily autem ,-). Mám řidičák zpět pár týdnů, strašně mi to usnadnilo život, ale k některým službám už se vracet nebudu ,-).
crhakp 12. 12. 2018, 12:11
@Silvie-z-usoutlet (F) Tak zatím vyzkoušeno při "malých" nemocech, jako angína, viroza, momentálně sem chabrus se zádama, a nic..... Žádná pomoc, žádné úlevy, vše na mě pěkně čeká....
Evasma 12. 12. 2018, 14:05
@crhakp Nevím jestli je rozdíl mít dcery nebo syny nebo je to jedno. Já měla pracovní rok příšerný. Od pololetí na zhroucení. Rodina je velká opora a podpora. Holky ještě dřív, než manžel. Ten se přidal až posléze. A co mě dojalo nejvíc bylo, když dcery mě prosily, abych z práce odešla, ze si přeji, abych byla šťastná. A dodaly, ze když to bude třeba, ze se uskromni, aby jsme to zvládli. Pak když i manžel pochopil a rekl “to už vážně nemá cenu - odejdi” ... to se mne ulevilo. Pomáhali všichni.
crhakp 12. 12. 2018, 19:41
@Evasma Tak to je moc dobře že vás rodina takhle drzi (F) (F) Já mám pocit, že jsem tady každýmu úplně fuk. Že když bych jednou nepřišla, tak nejhůř do druhého dnes si tu někoho přivedou.... Jen Teda mladší syn, ten se po mě občas zeptá, nebo když jsem dyl v práci tak zavolá, dnes mi dokonce poslal email s obrázkem abych měla pěkný den. (F)
Evasma 12. 12. 2018, 20:22
@crhakp Možná jsou dcery empatictejsi a mají blíž k matce ... obecně to myslim teda. Ale u nás bych asi řekla, ze takový ten základ rodiny děla tatinek. Nevím jak bych to popsala, ale už rodina, kde se narodil sice byla “materiálně” chudá, ale zato vztahy a vazby byly opravdu obdivuhodné a zavidenihodne. Jsem za to vděčná.
Aja10 12. 12. 2018, 12:47
@crhakp Tak nic nedělejte, Peťo. Asi chodíte do práce i s tím, že? Normálně bych přišla z práce a rovnou do postele, že je vám hrozně zle, prostě se nepřemáhat, dokud to nebude opravdu lepší. Taky jsem se to musela naučit, jde to, věřte tomu. Buď to mít nebudou, nebo si to udělají sami.
Mapol 12. 12. 2018, 12:36
@crhakp moje dcera je vážně už rok nemocná, rok to táhnu víceméně sama, psychicky jsme obě už vyčerpané, já jsem hrozně nevyspaná. Vždy, když mám pocit, že jsem na pokraji svých sil, objeví se něco, co zmobilizuje další mé rezervy, mohu vyprávět, komu chci, že už nemůžu, ale pochopení moc nenacházím, pokud člověk nepadne na ústa, tak okolí asi nepochopí, ale nutno dodat, že díky tomu se musí syn víc starat o sebe, což mu jde a nejde, ale rozhodně už nereaguji na to, že druhý den potřebuje...
sieta 12. 12. 2018, 13:32
@Mapol Moc moc Vám přeju lepší zítřky, ať se dcera uzdraví a Vy hlavně ať se vyspíte, nedostatek spánku je strašná věc sama o sobě a při dlouhodobém trvání z toho může se člověk sesypat. Já když jsem se nevyspala pár nocí, tak jsem myslela, že se mi regulérně rozjede psychiatrická diagnóza.
Mapol 13. 12. 2018, 8:42
@sieta po půl roce jsem si nějak zvykla, dospávám to po obědě o víkendu, pokud to jde, ale pravda je, že občas sednout do auta a řídit je problém, protože bych u toho usnula, ale náběh na diagnozu jsem měla tak prvního půl roku, než jsem si uvědomila, že bohužel to holt leží víceméně na mě
Evasma 13. 12. 2018, 9:15
@Mapol Marti, to mě mrzí. Pro mě je jaksi nepochopitelně, ze muže být manžel imunní vůči své vyčerpané manželce a nemocné dceři. On si jede svou kariéru a nemá čas nebo je mu to snad cele jedno? Je s dcerou nějaký výhled na zlepšení? Opatruj se.
Mapol 13. 12. 2018, 10:17
@Evasma ono to tak není, někdo nás živit musí, bohužel do práce dojíždí, takže jezdí až večer, není kairérista, ale prostě jsou chvíle, kdy si není jistý, co dělat, protože on s ní celodenně není, v některých situacích neví, co dělat, jak je řešit, protože je denně s ní neřeší a ty noci jsou o tom, že zpíváme, čteme, vyprávíme, máme různé rituály, které jedeme a které ji pomohou spát, spoustu věcí je nepřenosných na kohokoliv a je to jen mezi mnou a dcerou. On se o víkendu stará, když přijede také, ale do toho padne jeho viroza, ona nesmí atb a léky obecně jsou dost problém, takže pokud jako teď je nachcípaný, tak prostě je to i o víkendu na mě.Výhled? kdo ví? doktoři si v podstatě neví rady, nikdo nic moc zkoumat nechce, protože to "stojí moc peněz", domnívají se, že jde možná o nějakou metabolickou poruchu, takže já jsem rok doma, bez finanční podpory, do toho se snažím dělat trochu, abych vůbec doma mohla být, platím si komplet alternativní léčbu, je na dietě také ne zrovna levné a do toho ještě škudlím na ta vyšetření, která nikdo nechce na pojišťovnu napsat a když už mám výsledky, které ukazují anomálii, tak vlastně i od toho dávají ruce pryč se spoustou keců, teď jsem ve fázi,kdy vlastně nevím, ke komu jít a přijde mi totální pitomost dávat ji stejnou léčbu, aby se vyzkoušelo, zda bude reagovat stejně. moje dítě není pokusný králík, ale protože doktoři jedou podle jakéhosi "harmonogramu", který se na medicíně naučili, tak to chtějí dodržet a nikdo s ní nezažíval ty počáteční šílené stavy, do kterých se už fakt nechci dostat s ní.
sieta 13. 12. 2018, 11:52
@Mapol Marti a co to takhle sepsat a dát na internet? Viděla jsem klip na youtube před lety, kdy prostě chlapeček nesměl nic jíst, byl na tak přísné dietě, že to hraničilo s přežitím a žádné vyšetření neodhalilo žádnou diagnózu, tak to sdíleli, zda se někdo z odborné veřejnosti nehecne. A na základě toho videa se dostali na odborné pracoviště, kde se jim dostalo všeho vyšetření. Víc hlav víc ví a třeba to může být jen jeden jediný chybějící dílek celé mozaiky, který by pomohl nastartovat účinnou léčbu Tady jen pro ukázku je klip toho malého Vojtíška http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Kf1D3sKx1JQ anebo se může ozvat někdo, kdo si s dítětem tohle taky prošel a může poradit a nsměrovat
Mapol 13. 12. 2018, 13:04
@sieta já vím, co to způsobilo, díky čemu se to stalo, znám několik lidí s tímto, ale nikdo z nich v podstatě neví, proč se to stalo a jsou to lidé z celého světa i od nás a prakticky ten přístup doktorů je to samé, jeslti tady nebo ve světě. Lékaři mají stejný "postup" léčby následků, ale příčinu zkoumat nechtějí, protože by se muselo nahlas přiznat, že kortikoidy jsou pěkný svinstvo, ale zda je problém v genetice nebo oslabení nadledvinek a zhroucení hormonálního systému, těžko říci a protože se to projevuje na kůži, takže spadáte na kožní, kde nechtějí přiznat, že příčina je uvnitř těla, je to celé na palici, po roce je tak o 40% lepší a to prakticky bez chemické léčby, ale veškeré minerály, vitamíny, bylinky, probiotika, si platím sama a zkouším sama, tedy teď už to mám posvěcené imunologem a díky za něj, ale ani on neví, setkal se s podobným, ale ne stejným případem
Evasma 13. 12. 2018, 13:37
@Mapol ASi už mas prosmejdeny kde co. Já jsem slyšela velkou chválu na toto pracoviště https://mudrkucharsky.cz/ Ale mám jen zprostředkovaně informace, ne osobní zkušenost. A muže dcera do kolektivu? Nebo jste jen doma?
Mapol 13. 12. 2018, 14:33
@Evasma toto přesně neznám, kouknu na to, děkuji.
Mapol 13. 12. 2018, 14:31
@Evasma je doma, chodíme ke kamarádce, má stejně starou holčičku, ale v kolektivu nebyla rok. teď je to problém nejen vzhledem k dietě a mazání, ale i kvůli tomu nevyspání, dky je prostě unavená kolem oběda a navíc nesmí atb a s lékama obecně se musí opatrně
Muškovka 13. 12. 2018, 14:07
@Evasma Od pana Kucharského nám chodí děti do školky, na těle mají přilepený čip, výsledek léčby posoudit neumím, ale rodiče si ho chválí...
Mapol 13. 12. 2018, 14:34
@Muškovka čip na co?
nanukac 13. 12. 2018, 14:57
@Mapol Zřejmě je to cip z biorezonance. ,, nahrajou tam nejake ,, informace ,, a vy ho mate v polštáři neno na tele. Ja ho mela nic se nestalo
Muškovka 13. 12. 2018, 14:52
@Mapol Jejda, já to tak napsala, ale ani nevím, jak se to správně nazývá ,-) asi spíš koukněte na stránky, které tu někdo dal, já fakt vím jen, že mají na těle něco připevněného a taky děti mluvily o tom, že třeba nesmí kakao, nebo med a citron...u nás je teď těch ordinací lékařů specializujících se na celostní medicínu víc, ale osobní zkušenost nemám žádnou. Taky u nás lidi hodně chodí k jedné mudr,, která dělá i čínskou medicínu, akupunkturu, ta má prý velké úspěchy...po něčem takovém jste zatím nekoukala? *-)
Mapol 13. 12. 2018, 15:20
@Muškovka tady prave nikdo. cinskou jsme zkusili a nic, potom homeo, kyneziologii, bylinky, o tomto vim, ale tady nikdo neni, akupunkturu si s ni nedovedu predstavit. brat krev je horor, to by nedala pri pohledu na jehlu
johnynka 13. 12. 2018, 15:22
@Mapol eva to dala, a do obličeje. Ale je pravda, že na nejbolavější místo jí to nedávala. Jinak pohled na jehlu taky hrůza. Musela to absolvovat 4x. Napoprvé jen 3 jehličky a pak už zvládla 7
Mapol 13. 12. 2018, 15:34
@johnynka no ja ti nevim, zkusit to muzu
cervenka 13. 12. 2018, 10:35
@Mapol úplně vás chápu, hlavně tu větu: protože doktoři jedou podle jakéhosi "harmonogramu", který se na medicíně naučili... já už 2 roky bojuju s plicní chlamydií a chronickou boreliozou ...k tomu různé koinfekce...nakonec jsem skončila na soukromé klinice a všechno si platím,testy i léčbu +o(
Mapol 13. 12. 2018, 11:12
@cervenka ja tezce bojuji s tim, ze neexistuje nic jako propojeni ruznych disciplin mediciny. Zatim vime pridruzene problemy, ale proc se to cele stalo, nevime, protoze je narocne to zjistit a tsk setrim na geneticke testy a hledam kvalitniho endokrinologa, uz nejdu k doktorovi, ktery mi vyhradi 15 minut sveho casu a potom me vyhodi, ze ma plnou cekarnu
zelenoockam 13. 12. 2018, 10:46
@cervenka u Klubala? já jedu zatím v přírodě a houbičkách.uvidím.ale zadara to taky není.nechci ATB,no :-S
cervenka 13. 12. 2018, 13:31
@zelenoockam já jsem tu nebyla, až teď jsem přišla...ano, u Klubala
crhakp 12. 12. 2018, 12:57
@Mapol (F) (F) (F) (F)
Cidos86 12. 12. 2018, 12:46
@Mapol To mi je líto, že má dcerka tak dlouhodobé zdravotní potíže...A zajímalo by mě, zda si třeba o tu pomoc přímo řeknete - že musí někdo zařídit to a to...dojít pro něco, uklidit...zajistit...Vím, že si často o tu pomoc říct pořádně neumíme (myslím ženy)...A okolí ty stesky kolikrát moc vážně nebere.
Mapol 12. 12. 2018, 12:51
@Cidos86 ano, řeknu, prosila jsem i mámu, aby už zůstala v důchodu, dělá 2 roky přes důchod, doma mi víc pomáhá syn s úklidem, manžel se nějak více angažuje také, ale stejně mám pocit, že to břemeno je většinou na mě, když poprosím, aby někdo uklidnil nádobí do myčky, většinou zůstane na lince, když řeknu, aby někdo něco vytřel, utřel, tak se to nějak utře, už jsem se naučila zamhouřit oči nad kde čím, když nemůžu, tak prostě nemůžu, jdu spát, protožee za rok jsem nespala jedinou noc v kuse, a v tu chvíli mi je srdečně jedno, zda je tady špinavé nádobí nebo někde bordel. Jsou hranice, za které sama jít nemůžu, protože bych se zcela odvařila. Hlavně byla doba, kdy bych uvítala, aby s ní někdo spal, abych se mohla jednu noc vyspat v kuse, ale to jsem těžce narazila.
Cidos86 12. 12. 2018, 14:17
@Mapol Máte to náročné. (F) Je jasné, že dcera je priorita, asi je potřeba v zájmu zachování vlastního zdraví to ostatní okleštit..Ono jak se do lesa volá...Kdyby mě nikdo nechtěl vystřídat ani v nočním stávání, ani v úklidu, asi bych se moc nepřetrhla, abych lítala s hadrem ve volných chvilkách.
Mapol 12. 12. 2018, 16:11
@Cidos86 ja bohuzel musim, dcera ma alergii na roztoce, ale dostala jsem lehci vysavac, susicku, je to rychlejsi, ale do extremu to moc valit nemuzu. do toho syn a puberta. No nekdy mam dost.
sieta 12. 12. 2018, 13:32
@Mapol :-( (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 12:21
@crhakp Protože se o Vás nebojí. To jsou nemoci, ze kterých se člověk za pár dní vzpamatuje. Mně den před synovými osmnáctinami našli čtyřcentimetrový nádor v levé hemisféře (v důsleku toho mám i tu epilepsii). A šlo všechno ze dne na den, o nic jsem nemusela říkat. Je to sice hnusné, ale je to tak. Oni se báli víc než já, já věděla, že to dobře dopadne, byla jsem o tom vnitřně přesvědčená, oni se strašně báli. A od té chvíle jsem nesměla na nic sáhnout, fakt najednou vše uměli. Pak týdny v nemocnici, potom rekonvalescence, kdy jsem byla týdny ale spíš měsíce strašně unavená a nebyla schopná nic moc dělat. A fakt to všechno šlo. A mají to v sobě, teď stačí chřipka (jako mám zrovna tento týden) a strach se vrátí a okamžitě se pořád ptají, co mají udělat, chtějí, abych odpočívala...
crhakp 12. 12. 2018, 19:36
@Silvie-z-usoutlet Ufff, silvo, docitam to tedka..... Preju vám moc moc zdravi! Ano, nebojí se.... V dubnu zemřela tchynka na rakovinu, otřáslo to celou rodinou. Já musela všechno vydržet, vsechny podržet, protože to přece nebyla moje mamka, tak já se nehroutim.... Vše vyřídit, zařídit, vymyslet a zařídit tchanovi chod domácnosti.. Že sem si taky brečela večer do polštáře si nikdo nevšiml, ráno sem zas nastoupila v plné síle...
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 22:45
@crhakp Děkuju moc. Občas jsou těžké chvíle - jak jsme si minule psaly o tom bloklém esíčku, tak mě se to stalo v den, kdy ráno zemřel tchán. Manžel byl na tatínka hodně fixovaný a nesl to hodně špatně. A to tělo je s psychikou hodně provázané, takže mě zradilo přesně v tu chvíli. A kvůli té epi téměř nic nesmím, takže jsem to týden, kdy jsme vše zařizovali, přecházela, v pátek byl pohřeb, v sobotu už jsem nevstala a manžel mě vezl do nemocnice. A tam to bylo +o(, na chirurgické mě nezvali, poslali na ortopedii, tam mě po hodině čekání odmítli vzít kvůli epilepsii a poslali na neurologii, tam opět čekání a odmítli mě ošetřit, že tohle k nim nepatří (přestože jsem u nich s epi ležela a snažila se vysvětlit, že mě nikde kvůli epilepsii nechtějí ošetřit), poslali mě na všeobecnou pohotovost, tam 2 hodiny čekání mezi chrchlajícími jen proto, aby mě doktorka odmítla ošetřit, že si na epileptika netroufá... To už jsem začala brečet, že se nikam nehnu, že nemůžu chodit a chodím už 4 hodiny po Vinohradské nemocnici a všude mě odmítají... Takže zavolala na neurologii (kde mě odmítli ošetřit) a půl hodiny strávila konzultací, co se mnou může a co ne... Blbákov ,-).
samirka 12. 12. 2018, 23:00
@Silvie-z-usoutlet to jste si teda užila. Přehazovali si Vás jako horký brambor. Muselo to být na bednu. (F)
jardis 12. 12. 2018, 19:42
@crhakp PEti, jak Vás tak čtu... co tak někdy ráno nenastoupit v plné síle, ale ukázat slabiny...
crhakp 12. 12. 2018, 19:44
@jardis Však jo, dnes jsem nevstala, píšu někde níže. Chlapec si musel dát budika na 4h, odešel bez snídaně, neudělal si svačinu....
samirka 12. 12. 2018, 15:49
@Silvie-z-usoutlet je to přesně tak, já taky odpadla ze dne na den, z hodiny na hodinu, a až najednou jsem byla 14 dní na neurologické JIP a 6 týdnů v nemocnici, přišla pak domů vyřízená, unavená, atrofie svalstva, protože jsem musela jen ležet, tak si asi uvědomili, a pochopili, že něco je špatně, hodně se zapojili ...manžela a starší dcera (jedna dcera měla 9. druhá 10 měsíců). Musí tam být strach o toho druhého. Devítiletá tak nějak hodně dospěla, i ona měla starost o mámu. Viděla, že něco není v pořádku. Držím Vám palce, Silvi. (F) (F)
neo 12. 12. 2018, 13:46
@Silvie-z-usoutlet Silvi, můžu se zeptat, jestli jste měla nějaké příznaky toho, že máte takový nádor? (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 14:04
@neo Ne, vůbec žádné. Byla to náhoda a náhodný nález. Měla jsem pozdě zjištěnou boreliozu, dost dlouho se s tím léčila, následoval zánět šlach (prý to boreiloze bývá časté), kdy jsem několik týdnů nemohla skoro chodit a pajdala o berlích. Těch problémů se nakupilo více, chodila jsem na pravidelné kontroly na Bulovku, kam mě převedli s tou borelkou. I po několika měsících jsem se cítila stále strašně unavená, občas dvojité vidění, občas se mi motala hlava. Dle testů na borelku bylo vše v pořádku, chtěli mě poslat na lumbálku a zároveň mě poslali na neurologii na MR. Bylo to pouze jedno z vyšetření, protože už nevěděli, co se mnou, nebylo tam žádné podezření na nádor. A po MR se to rozjelo bleskovou rychlostí. Nádor už byl tak velký, že hrozilo, že kdykoli může zatlačit na nějaké důležité centrum v mozku, takže operace se začala vyjednávat obratem, jiný scénář ani neexistoval. Jedině otevření lebky, na jakékoli jiné metody byl už nádor příliš velký. Byly to nervy strašné, u nádorů v lebce nemohou dělat histologii, až po operaci, takže netušíte, zda to je zhoubné nebo ne (u mě naštěstí nebylo, ale ono to stačilo i tak). Operace trvala 7 hodin, protože nádor byl přirostlý jak k lebce (takže mi ji museli vysekat a dělali mi plastiku lebky), tak na dvou místech k mozkovým lalokům (právě tím odříznutím asi vzniklo přemostění, na jehož základě později po operaci vypukla epilepsie), navíc byl nádor cystický, takže v okolí bylo několik malých cystiček, které nebyly dopředu viditelné na MR a museli je odstranit. Teď už jsem v pohodě, těším se, že i v zimě budu lyžovat. Rok po operaci jsem kvůli té plastice nesměla spadnout nebo se uhodit do hlavy, tak jsem skoro nic nesměla. Navíc mi kvůli epi vzali řidičák, ten už mám chvíli po roce bez něj zpět, naštěstí už - když beru antiepileptika - záchvat
Zrušený účet 12. 12. 2018, 18:52
@Silvie-z-usoutlet Silvi, jenom čtu o vaší nemoci, operaci a problémech s tím spojené a je mi špatně, opravdu. Jste hodně silná, statečná, klobouk dolů před vámi. Přeji vám hodně sil, energie, radost z dětí, zvládla jste to, i když to bylo velmi nepříjemné období (F) (F) (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 22:40
@ Děkuju moc (F). Ale zvládl by každý, musel by. Moje hlavní myšlenka byla, že to nesmím vzdát, protože to nemůžu udělat dětem. Nemůžu jim ten start do života takhle zkomplikovat. Já hodně běhám a ještě rok po operaci se doma hádali, kdo mě bude doprovázet na kole (během by to nedali ,-), běhám tak 200 km měsíčně) a nepustili mě samotnou. Teď už smím sama, ale musím poslat SMS manželovi a mamince když vybíhám a když se vracím ,-). Mě v tom hodně podporuje i moje neuroložka, podle ní je to ten nejlepší lék a je (skoro ,-)) zadarmo.
krišon 12. 12. 2018, 18:57
@ Tak ještě mrkněte k Silvě do rodinných fotek, abyste měla představu. Když jsem to viděla, tak se mi snad srdce zastavilo. Je to velmi, ale velmi statečná dáma. (F) (F) (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 22:46
@krišon Děkuju moc (F).
Zrušený účet 12. 12. 2018, 19:22
@krišon Dopsala jsem a koukla. Neskutečné, silné, smutné a zároveň strašně motivující, když člověk řeší někdy malicherné věci (F)
samirka 12. 12. 2018, 15:53
@Silvie-z-usoutlet (F) (F) Život někdy píše příběhy, že se tomu ani nechce věřit.
e-sladkyspanek.cz 12. 12. 2018, 14:46
@Silvie-z-usoutlet (F) HODNĚ zdraví a UŽ ŽÁDNÁ SVINĚ A trochu i štěstí (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 15:24
@e-sladkyspanek.cz Děkuji (F). Štěstí teď potřebujeme, bojujeme na více frontách a je to únavné +o(.
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 14:07
@Silvie-z-usoutlet záchvaty nemám. Je to za mnou, žiju stejně jako dřív, omezení mě až tak neomezují, jen to varovné světýlko vzadu v hlavě už asi bude vždycky blikat. Člověk pochopí, že není nesmrtelný... Po Vánocích jdu opět na kontrolní MR a budu ráda, že to budu mít za sebou.
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 14:33
@Silvie-z-usoutlet Chtěla jsem dát odkaz na článek, taková podpora ostatním, ale bohužel už je zamčené a jen pro předplatitele https://www.behej.com/clanek/13388-rozhovor-uz-se-necitim-byt-nesmrtelna. Hodně běhám a běžecká komunita mi opravdu hodně pomohla, lidi se zajímali, šířilo se to, kamarádky udělaly "výběh pro uzdravení" (nazvaly to Běh pro Silvii), kterého se po celé ČR zúčastnilo přes 3 tisíce lidí (bylo to 5 týdnů po operaci, v ten den jsem poprvé symbolicky vyběha a uběhla 1,5 km) a ta energie, kterou jsem z toho cítila, byla neuvěřitelná a všechno toto mi strašně pomáhalo, když jsem se bála a cítila na dně.
Cidos86 12. 12. 2018, 14:24
@Silvie-z-usoutlet Vždycky mě překvapí, jak se to tak může najednou sesypat a vše se změní. Naštěstí u Vás teda zase vše v pořádku, ale stejně...Tak hodně zdraví (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 14:29
@Cidos86 Děkuji (F).
Aja10 12. 12. 2018, 14:18
@Silvie-z-usoutlet Klobouk dolů, hodně štěstí, ať vám to vyšetření dobře dopadne (F)
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 14:24
@Aja10 Děkuji, určitě ano. Od začátku k tomu přistupuju, že jsem měla hrozné štěstí, naprosté většině lidí se na to náhodně nepřijde, přijde se na to ve chvíli, kdy ten nádor něco poškodí.
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 14:08
@Silvie-z-usoutlet V rodinném albu mám z té doby foto - pár dní po operaci.
neo 12. 12. 2018, 14:18
@Silvie-z-usoutlet Silvi, ještě že to všechno dobře dopadlo (F) ta jizva vypadá hrozivě :´( a ani bolesti hlavy jste třeba na té straně nádoru neměla?
Silvie-z-usoutlet 12. 12. 2018, 14:23
@neo Ne vůbec. Ale teď ano, i když myslím, že je to psychické. Ale když mě bolí hlava, tak na té levé straně. Ta jizva se navíc hrozně dlouho hojila, na dvou místech nechtěla potvora srůst. Vlastně se úplně zacelila až po 10 měsících, ale to je prý normální, tak jsem to nijak neřešila. Navíc je skoro celá pod vlasy, tak není vůbec vidět.
johnynka 12. 12. 2018, 10:44
@crhakp (objimam)
crhakp 12. 12. 2018, 11:15
@johnynka (L)
přeslice 12. 12. 2018, 9:02
@crhakp pro zasmání, také mám "velké dítě" - dcera, necelých 19 let, v létě se k nám přistěhovala do bytu pod námi slečna, stejně stará jako ta naše, holky se i od vidění znají. Včera jsme se srazily v lidlu při nákupu. Naše pak přiběhla, oči na vrh hlavy :-o "Mami, ona sama vaří i uklízí" :-o :-o :-o ,-) ,-) ,-) ,-) Prostě pro ni úplně jiný matrix. A přitom ji doma docela zapřahujeme, ale vůbec si neumí představit, že už měla bydlet sama. Přitom třeba já se přesně v tomhle věku stěhovala od rodičů. Moc si je hýčkáme. Pokud nejde vyloženě o život, zkuste, ať si to dítko vyřeší samo, trochu na něm nechat odpovědnost za vlastní činy. (F)
crhakp 12. 12. 2018, 9:16
@přeslice Jojo,zhyckani jsou..... Oni se slečnou chtějí jít do Brna na VŠ, od nějakého strýčka mají domluvený pronájem bytu. Jsem se ptala jestli je tam třeba i pračka, prej jako proč? No že si vyperete. To jako nebudu vozit domů?
karma75 12. 12. 2018, 8:58
@crhakp Petro, to mi povídejte, já jsem včera myslela, že vyletím z kůže, dcera, 19 a půl, přišla s tetováním, ve výstřihu. Vím, že je to její kůže, její výstřih, její život, ale..... :-S
Lanna1 12. 12. 2018, 13:15
@karma75 :-S a člověk nemůže udělat vůbec nic a může jen přihlížet (F)
YILAN 12. 12. 2018, 12:52
@karma75 si pamatuju spoluzacku, ktera takovuhle "ozdobu" jezdila odstranovat laserem az do Prahy, penez, casu ji to stalo a bolest pry horsi nez pri tetovani +o( ja porad rikam, ze kazdej si tu hubu musi nabit sam, ze nektere zkusenosti jsou neprenosne... ale pak znam taky takove, co maji od zivota hubu otlucenou jak starej kastrol a pouceni, rozum porad nikde +o(
crhakp 12. 12. 2018, 9:13
@karma75 No, to bych taky nebyla nadšená.... (kocka)
Amysa 12. 12. 2018, 8:46
@crhakp Peti, držte se (F)
nadhoz 12. 12. 2018, 8:36
@crhakp Peti (kocka)..mám 21 a 17 tak tomu rozumím. Co se stalo? Já s nimi prožívám všechno až moc.
crhakp 12. 12. 2018, 8:46
@nadhoz Kluk 19....vcera jsme se pohádali strašně moc, vyčetl mi úplně úplně naprosto vše, rozpitval mě na pikočástice, já si to samozřejmě nenechala líbit, řekla jsem i co sem neměla asi..... Jenže on je jinak naprosto bezproblémový..... A toto začalo úplně nevinnou otázku :co bys chtěl k vanocum? Oba jsme za sebou zavřeli dveře, no až po chvíli sem zjistila že sedl do auta a odjel.... Nebral telefon, večer se Teda vrátil, ale nemluvíme spolu, ráno jsme okolo sebe chodili jako cizí lidi, odešel bez snídaně, bez svačiny do školy....
YILAN 12. 12. 2018, 12:55
@crhakp dejte tomu cas (F) kdo byl v devatenacti jinej? kdyz si vzpomenu ja, co vsechno jsem mame vycetla, co vsechno jsem ji rekla, bych si naliskala jeste dneska (zip)
Aja10 12. 12. 2018, 13:31
@YILAN Taky jsem lhala a byla vzdorovitá, ale do očí bych nic takovýho rodičům neřekla, to jsem si nedovolila. Jenže tenkrát bylo všechno jinak, za všechno byl nářez, takže děcko ze strachu radši mlčelo. A v 18ti pryč z domu.
hvezdamodra 12. 12. 2018, 9:24
@crhakp to u moc nerozumím,a proč po takové otázce nasedl do auta a odeejl buh v íkam???? svým autem???ale je to věk co naděláme??? *-)
crhakp 12. 12. 2018, 9:32
@hvezdamodra Ne, ta otázka ve finále rozpoutala hádku..... A ano, svým autem. Dostal od mého otce starou Fabii,nez by ji dal na vrakac, tak mladému na popojizdky.
nadhoz 12. 12. 2018, 9:14
@crhakp Peti to bude dobré.Zvlášť pokud máte jinak dobrý vztah. Občasné výbuchy jsou normální. My si s holkama rozumíme,ale jednou za čas se se i u nás ujede. Chápu ty nervy když nebral telefon. To bych bych měla nervy v kýblu. To ho přejde. U nás zabírá,že pak dělám jako by nic a až je nálada tak si to vyříkáme. Většinou je to taky kvůli blbosti,ale stačí abychom obě měly horší náladu a jiskry lítají.
přeslice 12. 12. 2018, 9:03
@crhakp (F) to se spraví, každému občas ujedou nervy (F) vidím jako dobré znamení, že se vrátil domů.
crhakp 12. 12. 2018, 9:10
@přeslice Já vím.... Má se doma jak v bavlnce, vše bere automaticky. Opravdu mě naštval, zklamal, zranil.... A vůbec si to neuvědomuje.
přeslice 12. 12. 2018, 9:27
@crhakp uvidíte, že se to spraví, musíte oba vychladnout. Alespoň u nás to tak funguje, většinou do pár minut ví, že přestřelila a přijde se omluvit. Bohužel u Vás by tahle výmluva asi nefungovala, ale já přesně podle těch jejích výlevu poznám, že dostala měsíčky ,-) (zip)
Brůs 12. 12. 2018, 9:19
@crhakp Klid. To znam. Pripada si desne dospelej a pritom... +o(. Kluk ma uz skoro 26 a tohle se nam tajy sem tam stane. Pak jeci, vyhrozuje, ze se odstehuje a ....furt nic. ,-) Doma zadny mamahotel nema, kmita jak fretka.
Amysa 12. 12. 2018, 9:02
@crhakp Uf, jsem ráda, že jste oba v pořádku, to se utřepe a zklidní... a bude zase dobře... Hodně lidí kolem vánoc takhle ujede... Jinak i to k tomu patří, že občas musí proběhnout výměna názorů a vyčistí se vzduch... Znám to moc dobře, juniorovi bude 22, stále bydlí i pracuje u nás... občas se ty rodinné vztahy zkrátka "unaví"... Jinak máme za sebou taky náročné období... zemřel mu děda, po 3 letech se s ním rozešla slečna, která u nás byla víc než doma... Jj, život před nás občas klade složité překážky... Hodně trpělivosti přeji a držte se (F)
crhakp 12. 12. 2018, 9:11
@Amysa Díky. No snad se vyčistil vzduch.... Ale bere mě jako zrádce, věří otci... Bohužel pro mě. Dobře mi tak.
Amysa 12. 12. 2018, 10:20
@crhakp Taky mám často pocit, že je manžel větší king ,-) ale jen do té doby, než se něco "děje", to se pak radí se mnou, svěřuje se mi i s věcmi, že až koukám, jakou mám najednou důvěru (F) On to v sobě určitě má a je si toho sakra vědom, chce to jen čas a bude zase dobře... Vím, že je někdy těžké udržet aspoň nějaký nadhled a pochopení, protože je to někdy vážně náročné až k zbláznění... Opravdu držím palce, protože se může stát, že se tyhle excesy budou opakovat, tuším, že letos maturuje, tak jak se to začne blížit a poteče mu do bot, může to být ještě náročnější (F)
Aja10 12. 12. 2018, 9:16
@crhakp Mívali jsme to samé, pokud bydleli doma všichni, prostě to tak bývá. Sice nevím, kvůli čemu jste se chytli, ale pamatuju se dobře, jak vždycky nejstarší kluk remcal, že o Vánocích si všichni hrají na to, jak moc se mají rádi, jak je to neupřímné a byl hrozně protivnej, ani dárky nijak moc neřešil. Teď je mu 30 a už je normální ,-)
crhakp 12. 12. 2018, 9:29
@Aja10 No, tak nějak to bylo. Že si furt na neco hrajem, stejně mu nekoupíme co by chtěl, jestli čekáme nějakou vděčnost tak neví za co.....
Brůs 12. 12. 2018, 9:43
@crhakp Peti kliiiiiiid. Chlao, no. +o( mysli si, ze je dospely a pritom to je detatko. A na mamu si dovolej spus, tata by jim dal pres drzku. Vydrz. Utece trochu vody a budes zirat, jaky to je dokonaly a mily muz. Mam to za sebou uz dvakrat. (F) Taky jsem se "hroutila".
crhakp 12. 12. 2018, 9:59
@Brůs Otec není na 3 dny doma. A když je, stejně všechno s deckama řeším já... Ví že všechno vyřeším, zařídím, dovolím.... A teď tohle.... Taky bych mu nejradši nafackovala, ale byla sem ráda že přijel......
žabada 12. 12. 2018, 12:11
@crhakp (kocka) jen mu v tom nech vymáchat čumák, co se týká jeho, ať si zařizuje sám - a ty buď zásadová a vydrž (H) jen ať si uvědomí, co všechno pro něj děláš :-$ bude to pro jeho dobro
Cidos86 12. 12. 2018, 11:58
@crhakp O včerejšku psali na nějakém seriozním (H) webu, že 11.12. prý bývá nejkrizovější na hádky apod. Třeba na tom něco je. Nebuďte smutná, zas se to urovná. Stres pracuje, no...Stejně syn jinak ví nebo tuší, jak věci jsou, co pro ně doma děláte, ale holt spravedlnost k rodičům nepatří mezi silné stránky mladých.... (F) Jo a kdyby ten strýček náhodou neměl pračku...http://www.sqlaundry.cz/jak-vyprat-a-vysusit.html ,-)
crhakp 12. 12. 2018, 12:07
@Cidos86 No já ráno někde na seznamu zahlidla, že blíženci budou mít nějaký problém.... Jo, a pračka dobra (Y)a ani to není drahý.
Cidos86 12. 12. 2018, 12:33
@crhakp pěkně si to tam odnesou v pytlíčku a bude (Y) ,-)
johnynka 12. 12. 2018, 12:21
@crhakp jestli by neměl dostat "výbavu" ručníky, cejchy :^) (smich)
sieta 12. 12. 2018, 12:09
@crhakp Jsem blíženec a nemám problém, ženský nestrašte mě furt :^)
žabada 12. 12. 2018, 12:16
@sieta Jsem blíženec a byl problém - ráno to klouzalo a já musela na ouřad do okresního města (smich) (smich) (smich) doufám, že tím mám vybráno (H)
crhakp 12. 12. 2018, 12:13
@sieta Hele, třeba za to může on, je ryba. ,-) Já sem jinam velmi klidna a dlouho vydržím být zticha,.... Bohužel včera to už nešlo...
žabada 12. 12. 2018, 12:18
@crhakp A to je chyba - necháš na sobě dříví štípat - budeš muset začít vystrkovat růžky (H)
sieta 12. 12. 2018, 12:18
@crhakp to se tak někdy stane
sieta 12. 12. 2018, 12:07
@Cidos86 Já se kupodivu nepohádala [A]. Ráno mi volal Robinek, že jo? On mě semtam tak prozvoní, lišák jeden (H)
Cidos86 12. 12. 2018, 12:30
@sieta ani mi nemluv 8o| to JE zas den. (zurim)
sieta 12. 12. 2018, 13:29
@Cidos86 (candle)
Cidos86 12. 12. 2018, 14:17
@sieta (zip) příště...
Brůs 12. 12. 2018, 10:09
@crhakp Ale to je normalni. Muj chlap se tuhle divil, proc holka resi stredni skolu, kdyz jde az za rok. No....je v devitce. ,-) A kluka se tuhle ptal, co by chtel k 25 narozeninam. Co na tom, ze mu bude 29. ,-)
crhakp 12. 12. 2018, 10:28
@Brůs ,-) Myslela sem to tak, že klukje zvyklý že všechno vyřeším, zařídím.... Potrebuju XX..., jo koupím. Musím mít... Jo dovezu. Mám být v 5h tam a tam... Jo zavezu, vyzvednu.... Nestihnu nachystat.... Jo udělám to.... Atd...
Aja10 12. 12. 2018, 10:40
@crhakp Asi bych ho nechala, ať si zařizuje sám, velký je na to dost. Pak si uvědomí, že přestřelil. (F)
crhakp 12. 12. 2018, 11:14
@Aja10 Nechám, to víte že jo.jsem poučena.dnes si vstával ve 4 sám, nestihl si ani udělat žádné jídlo.... Jsem zvědavá jak dlouho to vydrží.
Aja10 12. 12. 2018, 11:54
@crhakp Teď trucuje, ale to přejde, znám to taky. Pokud je zvyklý ráno se nasnídat, tak mu bude dopoledne pěkně kručet v žaludku.
Brůs 12. 12. 2018, 9:20
@Aja10 Jj. Naslednik ma 29 a tesi, ze na vanoce prijede. ,-)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie