Zobrazit přihlášovací formulář

Zahrádka, kytičky a zahradničení

Založit nové diskusní téma
Výchozí avatar
plamenek 13. 2. 2019, 10:15
Ahoj, už mě to počasí nebaví,samá změna,ale (child1),vyfoukáno,čisto),jen ty oblevy nemám ráda. Dělám špagety s boloňskou.Jen pro pobavení ,dala jsem vařit vodu na špagety,osolila a uklízím dózu,když jsem si všimla,že je to CUKR. Naštěstí včas,voda začínala vařit. Takže jsem to vylila a nanovo. Ještě,že jsem omáčku nesolila,to bych mohla vyhodit vše. Mám úmyslně každou dózu jinou a ještě podepsanou . Jo,nemám dělat po paměti a myslet na jiné věci(smlouva s Vodafonem). Dnes máslo v Kaufu za 22(pouze středa,zavolala jsem klukovi,ať se koukne,pracuje naproti,nechce se mi tam jet).Myslím,že bude polské.
žabada 13. 2. 2019, 13:30
@plamenek (hello) stane se (H) nedávno si u nás známá osolila čaj ,-) kdepak by mi napadlo, že po tolika letech si nepamatuje, že v béžové dózičce je sůl - když u nás sladí 3x týdně (smich)
sympatie 13. 2. 2019, 12:34
@plamenek Taky bych si občas koupila zákusek, ale oni zmaří všechno, do všeho perou umělé tuky a to fakt ne! I ta šlehačka je hnusná, ať si takové "dobroty" strčí kamsi!
žabada 13. 2. 2019, 13:25
@sympatie +o( a ještě neví, co by si za to řekli (hello)
Zmolda 13. 2. 2019, 13:37
@žabada taky tady máme jednu takovou cukrárnu, na oko krásný zákusky, ale chuť je hnusná +o(dobrý zákusky aby člověk hledal, naštěstí jedny luxusní zákusky máme poblíž.
sympatie 13. 2. 2019, 13:35
@žabada No přesně, jen se divím že to prodají :-S
krišon 13. 2. 2019, 13:13
@sympatie Naposledy koupený moučník s ovocným želé vypadal takto, suchý, téměř nepoživatelný piškot, v krému kousíčky tuku, nakrájená půlka meruńky, bobulka vína a kolečko kiwi a agar zcela bez chuti ... není nad to, co si uděláme doma ...koupila jsem každému jeden zákusek, klukovi tento vynikající dortík, sobě a tátovi likérovou špičku (tu neumím a krém mi nechutnal, byly v něm kousky pudingu). Cukrárnu i pekařství koupily Hraddecké pekárny a od té doby jsem tam nevlezla ....dobré dorty jsou v cukrárně U kocoura, tam si občas dojdu se známou na kafčo ...v letě je tam moc pěkné posezení na dvorku, ale hlavně máš pocit, že ten dort byl upečený snad před hodinou ...piškot se nese, krémy jsou jak dech ...
sympatie 13. 2. 2019, 16:12
@krišon Všechno jedna chuť, spíše nechuť! Naše mladá dělá v pekárně, malé, takové rodinné, zákusky nedělají,jen koláče, záviny, do štrůdlu strouhají jablka, ale do koláčů dostávají cosi, jakousi směs, není to marmeláda, divná chuť, barevné-lepivé -hnusné cosi! A prý koláče s marmeládou, zlatý voči!
krišon 13. 2. 2019, 17:59
@sympatie Posílala jsem jedné známé své meruňkové džemy jako pozornost, volala mi, že něco tak dobrého ještě holky (dcery) nejedly, a to prý kupuje nejlepší vyhlášené německé ...aspoň vím, čím je obdaruju příště
sympatie 13. 2. 2019, 19:05
@krišon No jo, domácí je samé ovoce, v kupovaných je všechno možné, ovoce je tam jak stopový prvek :-S
plamenek 13. 2. 2019, 13:13
@sympatie Ahoj, máš pravdu,pak se mi každej diví,že dělám všechno doma(jak psala Alenka o těch rautech.). Proč mi v Německu chutnají jejich koláče (když už tam jedu,tak po nákupu dám dobré kafe a jakýkoliv koláč u pultu.) Já už tam tak dlouho nejela,kvůli počasí a přejezdu hor. Půjdu na odpolední (child3) a pak uvidím,co upeču.
krišon 13. 2. 2019, 11:12
@plamenek (hello) zdravím, u nás teplo a zataženo. Před chvilkou jsem dožehlila, v troubě mám kuřecí stehna a křídla na zelenině, kluci si to dají s rýží a já dojím ledvinky ze včera, je tam jedna porce. Polívka nám také zbyla. Jdu zadělat na Kringel, ten první měl veleúspěch, je to moučník za hubičku, jen trochu času na kynutí .... máslo koupím zítra a je mi jedno, zda je polské, použiju na pečení ... v lednici mám ještě české na chleba, u nás by si margarínem typu Rama nikdo chleba nenamazal....
plamenek 13. 2. 2019, 21:38
@krišon Ahoj (hello),zítra nevařím,zbylo . Ale byla jsem pilná a udělala opět jablkový koláč podle Vlasty. Voní celý barák,chlap slezl z patra ze svého brlohu a ptal se,kdy bude vychladlý.Jdu si sepsat seznam na zítra,co mám zařídit, (hello)
žabada 13. 2. 2019, 13:36
@krišon (hello) dopoledne jsme byli na poště - (H) pro vánoční dárky (stromecek) , pak na skládce vyměnit známku na popelnici, u lesa na (pes) , teď jsem umyla nádobí, fšude vyluxovala a už jsem na chvíli zalehla ^o) Dopoledne chvilkama svítilo (child1) ale už je oblačno, doufám, že do pátku nic nenapadne *-) potřebuju do města, (F) (F) už určitě úpí žízní
krišon 13. 2. 2019, 15:09
@žabada Ahoj Zdeni, dopoledne jsem žehlila a pekla klukům kuřecí hnáty, pak jsem do trouby strčila další Kringel, tentokrát kombinace skořice, domácí švestková povidla a ořechy. Povidla mám tuhá, že se dají málem krájet a stejně pak tekla... no sebrala jsem je z pečicího papíru a byla zkaramelizovaná, výborná ... tak uvidím, zda uvnitř věnce nějaká zbyla... zatím chladne. Beník dostal nový pelech a nevlezl do něj, asi se bojí, že do něj dostane konkurenci. Ani dobrůtka nepomohla, postavil se na kraj, sebral ji a odnesl do starého. Uvidím. Ke kšírkám měl také takový nedůvěřivý postoj....
ani 13. 2. 2019, 17:22
@krišon ,-) Náš vleze do pelíšku jen v autě, když je připoutaný a nemůže zdrhnout Doma je všude - u mě v posteli, u dětí, na gauči....jen v pelíšku ne
Brůs 13. 2. 2019, 18:48
@ani Mi Ammy zabavila kreslo. Ma problem se do nej narvat, tlamu ma na stole, nohy na podnozce, ale MUSI byt v kresle. ,-) Pelech si setri.
danima3 16. 2. 2019, 9:47
@Brůs To mi připomíná naši Rosii, když se narve kotěti do pelechu. Sice všude přetéká, ale prostě se tam narvat musí ,-)
ani 16. 2. 2019, 8:45
@Brůs to musí být pohled (Y) :-D Když jsme měli ještě Donu, ta měla taky svoje křeslo
krišon 13. 2. 2019, 17:55
@ani Náš běží do pelechu, když přijdeme z procházky ... hupne tam, zahrabe, vyskočí a večer tam usíná. Během noci se sice sebere a jde spát na gauč, kde ho obvykle ráno najdu, protože syn, než jde do práce, se sním tam pomazlí a ještě ho chudinku přikryje ...
ani 16. 2. 2019, 8:45
@krišon no, baže ,-) taky ho i přikryju (Y)
žabada 13. 2. 2019, 15:25
@krišon Ali a nemá nějakou svou deku, nebo nelehne si na nějaké tvé oblečení, když nejsi doma? Že bys mu to tam narafičila. Míša, když odejdu, si ze židle stáhne mé domácí oblečení a ustele si v něm ,-)
krišon 13. 2. 2019, 16:15
@žabada Vrátili jsme se z procházky, skočil do nového pelechu, zaškrábal a zase vylítl ... on si zvykne, navíc starý pelech mu tu nechám, až se zabydlí v novém, tak starý vyperu a bude ho mít na balkon a dám mu do nového starou deku, kterou má rád ... to je ohledů vůči jednomu mizerovi ....ale kdybys viděla tu první reakci, ten čekal, že z druhé tašky vytáhne páník druhého psa ....
krišon 13. 2. 2019, 16:15
@žabada Jo,ten povidlový kringel nesahá skořicovému ani na paty ...
sympatie 13. 2. 2019, 12:30
@krišon Jako mu nás, Ramu ani Floru nekupuju ! A jestli bude zítra máslo, budu používat na pečení. Na mazání koupím i Německé, i když sem asi perou to jejich ošizené.
plamenek 13. 2. 2019, 11:25
@krišon České jsem koupila ve slevě v Tescu,končila mu záruka,ale mrazáku je to jedno. Na pečení dávám jakékoliv. Tady ve vsi stále drží cenu másla na 59 Kč. Právě nemám nic upečeno a Jarce píšu,jak jsem dopadla s moučníkem k dopol.kávě.
krišon 13. 2. 2019, 11:35
@plamenek Najdi si v novém letáku Kauflandu stranu 10 ... je tam náš Beník s Vikinou :-D
plamenek 13. 2. 2019, 13:07
@krišon Ahoj,našla,jsou krásní oba.Já mám dne IQ asi na 0. Četla jsem na netu v letáku Kaufu,že to máslo je dnes a pouze jeden den. A to bylo,že dnes je sleva na dorty(americký svátek mi nic neříká). Zase toho využil chlap a dal mi seznam do Staviv. Nám totiž nechodí letáky,prej to nikdo nechce dělat ve vsi.Takže jsem dojela do Kaufu a oni připravovali ,máslo byla Olma. Alespoň vím,že ráno bude české máslo.
sympatie 13. 2. 2019, 10:39
@plamenek Ahoj, s tím počasím to mám stejně, jeden den chumelenice, mráz, druhý den taje :-@ U nás máslo pouze ve čtvrtek, stejně bude polské *-), na pečení je to fuk, na mazání ho nechci. Jo, myslet na 2 věci taky nemohu, pak se divím co jsem udělala! Vařím guláš, s bramboráčky, od včera na to mám chuť (pl)
plamenek 13. 2. 2019, 11:22
@sympatie Ahoj,neprovokuj,guláš nemám ráda,ale bramboráčky ano,klidně do bezvědomí :-D.Chlap nemá rád těstoviny,ale kdybych se řídila jenom tím,co mu chutná,tak vařím asi 6 jídel.Zavolám klukovi jestli mi máslo koupil. Na jídlo dávám jen naše,ale dost peču a to je spotřeba. Jen bábovky mi seberou 1,5 másla. Heru a jiné nekupuji.Jsem starej debil,zase jsem neodolala a ráno koupila v cukrárně kousek dortu s ovocem a želé.Nebylo to dobré,takové průmyslové. Naši cukráři odešli a pronajala to mladá s maminkou.Stará uměla dokonalé,ale říkala,že je jen na výpomoc.(Jenže ta mi pekla na svatbu a bylo to super).Levné to není(27 kč).

Vybrali jsme pro vás

Kategorie