Co dnes vaříte ?

DISKUSNÍ TÉMATA | POSLEDNĚ DISKUTOVANÁ TÉMATA
DISKUTOVAT MOHOU POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Co dnes vaříte ?
ZOBRAZIT VŠECHNY PŘÍSPĚVKY | ZOBRAZIT PODLE NEJNOVĚJŠÍCH PŘÍSPĚVKŮ
Petra C. (crhakp) ID 22564, mimibazar.cz/crhakp (13.8.2019, 20:14)
Když už smažené jídlo... Tak olej slunečnice, nebo řepka?
(neptam se na jiné tuky)
ODPOVĚDĚT
Katerina P. (Kacer z Prahy) ID 61882, mimibazar.cz/kacerzprahy (14.8.2019, 11:23)
Repka (F)
ODPOVĚDĚT
Eliška M. (Podpora MMB) ID 202514, mimibazar.cz/podporaMMB (14.8.2019, 9:43)
rozhodně řepkový, tuky se připalují při těchto teplotách:

Řepkový olej: až při 240 °C
Slunečnicový olej: při 180 °C
ODPOVĚDĚT
Lucie V. (Zmolda) ID 187052, mimibazar.cz/zmolda (14.8.2019, 9:33)
Dívám se do špajzu a mám slunečnicový (Y)
ODPOVĚDĚT
Michaela C. (MíšaC) ID 1796, mimibazar.cz/misac (14.8.2019, 9:19)
Celý život jsem používala slunečnicový, tak jak jsem byla zvyklá z domova. Jenže teď nějak Vegetol Gold začal mít výpadky, tak zkouším i řepkový. Nepoznala bych, který zrovna mám, kdyby mi to někdo přelil do stejných flašek (pst) (smich)
ODPOVĚDĚT
Jarmila P. (Jarpra) ID 173732, mimibazar.cz/jarpra (14.8.2019, 9:16)
Používám na všechno pouze řepkový.
ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (13.8.2019, 21:53)
Řepkový mně smrdí, nemůžu si pomoct, radši slunečnicovy nebo obyč olivový.
ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (13.8.2019, 21:22)
Řepkový
ODPOVĚDĚT
Jarmila P. (Jarkapetr) ID 52040 (13.8.2019, 21:08)
Jedině slunečnice
ODPOVĚDĚT
Zdenka J. (bébébé) ID 18727, mimibazar.cz/bebebe (13.8.2019, 21:07)
sice je to ten jiný tuk,ale nej je přepuštěné máslo,jinak asi pro smažení je lepší řepkový
ODPOVĚDĚT
Dana D. (Danka) ID 201849 (13.8.2019, 20:42)
Taky kupuju jen řepku a taky už jsem zapomněla proč ,-)
ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (13.8.2019, 21:25)
Myslím si, že má vyšší kouřivý bod, to je kdy se začne přepalovat.
ODPOVĚDĚT
Vlaďka P. (plha2) ID 507107 (13.8.2019, 21:55)
Přidávám se k zastáncům řepkového oleje pro smažení.Nevím sice jestli je to bod kouřivosti,ale prostě se tak nepřepaluje.
ODPOVĚDĚT
Petra C. (crhakp) ID 22564, mimibazar.cz/crhakp (13.8.2019, 20:48)
Já sem právě teď z řepky zklamaná, ale nevím jestli za to může. Včera odpolko sem dělala 2 porce hranolek. Olej nechala v hrnci. Slunečnice. Dnes opět 2 porce. Olej pořád pěkný jen zlatavy. Ale bylo ho méně. Tak jsem dolila řepkový, a dala smažit jednu porci hranolek. A v mžiku to bylo plné černých ďobku, z oleje se kouřilo, smrad.... To včera ze slunčnicoveho nebylo.
ODPOVĚDĚT
Yva P. (yva) ID 6246, mimibazar.cz/yva (14.8.2019, 12:52)
Slunečnice bývá ve větší míře geneticky modifikovaná. My kupujeme řepku (které to prý dělají taky, ale mělo by to být uvedeno na obalu) a při smažení dávám ještě do pánve lžíci sádla, má vyšší tepelnou stabilitu.

Jinak jsem našla: "Slunečnicový olej. Nemá výhodné složení. Obsahuje sice jenom 11 % rizikových nasycených mastných kyselin, zato příliš mnoho omega ­6 nenasycených mastných kyselin. Má také nízkou tepelnou stabilitu, a tedy vyšší riziko přepalování. Hodí se spíš pro studenou kuchyni."
ODPOVĚDĚT
Vlasta Z. (vlastaz) ID 11528 (14.8.2019, 13:47)
No jasný, ale slunečnice je mnohem hezčí :-D :-D :-D
Jinak je mi to upřímně jedno, smažíme opravdu jen zřídka a olej používám olivovej ,-) Když už dělám řízky a mám sádlo, dělám je na sádle. Ale řízky dělám jen na přání, tak 2-3 x ročně..
ODPOVĚDĚT
Dana D. (Danka) ID 201849 (13.8.2019, 21:03)
Fakt jo? Já kupuju jedině řepkový, protože jsem se jednou dozvěděla důvod, proč ho kupovat raději než slunečnicový, ale zaboha si na ten důvod nevzpomenu. *-)
Doufám teda, že to nebyla nějaká Babišova agitace :^)
ODPOVĚDĚT
Alena V. (Aja10) ID 56958 (13.8.2019, 21:55)
Jo, určitě byla, protože pro mě je to smrad neskutečnej.
ODPOVĚDĚT
Věra H. (cervenka) ID 53190, mimibazar.cz/cervenka (14.8.2019, 8:06)
pro mě taky ...
ODPOVĚDĚT
Dana D. (Danka) ID 201849 (13.8.2019, 22:13)
Já třeba zas nesnesu olivový. Koupila jsem ho jen jednou a to ve Španělsku, takže by měl být kvalitní, ale to se nedalo. +o(Tak jsem ho pak aspoň použila na opalování, to prý dělají Řekyně, tak jsem se opičila ,-)
ODPOVĚDĚT
Zdenka J. (bébébé) ID 18727, mimibazar.cz/bebebe (13.8.2019, 22:37)
lisovaný olivovy (ten jste si asi přivezla)je pouze pro studenou kuchyni nebo pro dochucení,na teplou kuchyni se používá ten zbytkový olivový olej z pokrutin je rafinovaný,jako jiné nám blízké oleje
ODPOVĚDĚT
jana b. (bemini) ID 75995 (13.8.2019, 22:34)
čéče, já ho taky nemusím...všude cpu lněný
ODPOVĚDĚT
Dana D. (Danka) ID 201849 (13.8.2019, 23:47)
Lněný neznám, až budu mít náladu ,zagůglím,co je to zač, ale teď odbočím...koupila jsem ten bílý ocet ("bavily" jsme se o něm spolu ) a dobrý (Y)
ODPOVĚDĚT
jana b. (bemini) ID 75995 (14.8.2019, 12:43)
že jo, jsem ráda, že seš spokojená a nedostanu huláka ,-)
ODPOVĚDĚT
jarka N. (sympatie) ID 55978 (13.8.2019, 22:16)
Já ho taky nesnesu, přitom olivy miluju.
ODPOVĚDĚT
Věra H. (cervenka) ID 53190, mimibazar.cz/cervenka (14.8.2019, 8:05)
já taky ne...ale ani řepkový - ten smrad ...takže jedině slunečnicový *-)
ODPOVĚDĚT
Dáša K. (Dáša59) ID 41508, mimibazar.cz/dasa59 (13.8.2019, 20:30)
Já jsem pro řepku.... (H)ale důvod nemám ,-)
ODPOVĚDĚT
ZOBRAZIT VŠECHNY PŘÍSPĚVKY NA TÉMA > Co dnes vaříte ?
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt