Zobrazit přihlášovací formulář
Výchozí avatar
MíšaC 19. 4. 2021, 22:46
Omlouvám se, jestli teď položím úplně blbou otázku, ale fakt mi to vrtá hlavou: rozlišují kočky/kocouři, jestli jsou v jejich blízkosti (eventuálně jestli se o ně starají) ženy či muži? *-)
Pytlík 20. 4. 2021, 11:25
@MíšaC Z okolí mám vypozorováno, že kočky fakt tíhnou víc k chlapům, kocouři k ženám. Náš kocour to potvrzuje - já jsem na něžné mazlení, manžel místo drbátka, 14-letý syn slouží jako hračka a na blbiny. Krmíme ho různě, kdo je zrovna u misky, když má hlad.
johnynka 20. 4. 2021, 7:48
@MíšaC Mame kocku i kocoura. Oba vykastrovane. Kocoura jsem privezla ja, a miluje me ,-) je to bozan. Jak si na zahrade sednu na sve misto na kafe hned ho mam na kline. Kocku dovezl muz a ona zas miluje jeho. Ale...je starostluva musi nas 4 mit pohromade, jde a spocita deti v pokojicku a az pak v klidu spi. Jo a z 90% je krmi muz.
MíšaC 20. 4. 2021, 9:01
@johnynka Situace je taková: sousedi mají kocoura, my ho "známe" (smich) od kotěte: my máme starou zahradu se vzrostlými stromy a vůbec je taková dost členěná a plná různých pro kočky atraktivních prvků, sousedi měli v té době čerstvě založenou, celkem malou zahradu. Takže kocourka jsem tu měli pečeného vařeného, dcera byla menší a byl to její mazlíček. Nechal se od nás chovat, hladit, nádhera ^o). Pak ho asi srazilo auto, přežil to, ale nemohl se moc hýbat. Na naší zahradu se ještě dostal, ale k sousedům už ne - musel by vyskočit na zídku. Našli jsme ho, sousedi si ho vzali, pečovali o něj a on se z toho po delší době dostal. Ale už k nám moc nechodil a ani omylem se nenechal pohladit. natož pochovat :-S My máme ale ještě "vlastní" kočku - prostě si nás adoptovala nějaká bezdomovkyně, to bylo ještě před sousedovic kotětem. Naše Micka přebývá na naší zahradě, my jí krmíme a milujeme, akorát ji nemáme v baráku. A sousedovic kocour se pomaloučku zase začal stavovat u nás na žrádlo (smich)... Sežral si, co potřeboval, ale pohladit se pořád skoro nenechal. A pak (před 1,5 rokem) se bohužel stalo to, že sousedka (mladší než já) zemřela... A od té doby, ne naráz, ale pozvolna, se kocour zase stává přítulnější. A já se prostě nemůžu zbavit dojmu, že tu je nějaká souvislost (candle) Pořád se o něj pečlivě starají soused a jeho syn, bývá tam i synova přítelkyně, ale je možné, že kocourova znovu se projevující náklonost může souviset se ztrátou jeho "paničky"? *-)
zelenoockam 19. 4. 2021, 23:32
@MíšaC Sstarost jim je fuk,ale mazleni preferuji kazdy jinde.v tom vidim rozdily u nekterych.nekteri miluji decka
MíšaC 20. 4. 2021, 9:04
@zelenoockam Popisuju výš... A jinak jsem taky zjistila, že "naše" Micka se nechá hladit jinak, než sousedovic kocour. U něj musím být daleko obezřetnější, abych náhodou neurazila jeho jemnocit a on nezdrhnul ,-)

Vybrali jsme pro vás

Kategorie