Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1311 návštěvníků)

Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

0.0
Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 šlehačka 200g nugátu (mají ho skoro v každé cukrárně na váhu jen se nebojte zeptat!!!!) (dá se nahradit i nugátovou čokoládou - ta je k dostání běžněji, ale nugát je nugát )150g hořké čokolády100g mléčné čokolády100g 100% tuku

Postup přípravy

Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo, jinak Vám kousky čokolády budou ucpávat zdobící pytlík. Poté dáme misku někam vychladit, já jsem dala do ledničky. Ztuhlou směs pak dáme do mixéru, rozšleháme a plníme do malých košíčků.

Já dneska dělala poprvé, zrovna se chladí na balkoně a jsou opravdu boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Měla jsem strach, jestli seženu nugát, ale absolutně bez problému jsem ho koupila v obchůdku s hamburgery :)))))))))))) A ptala jsem se i v cukrárně, tam ho taky mají, jsou to prostě klasické kostičky jako z bonboniery, jen podstatně levnější :))) U nás ho prodávají za 16,- 100g :)))


=========================================
PRO MAMINKY, KTERÉ NEMOHOU SEHNAT NUGÁT
=========================================
Paní Janička vyzkoušela a doporučuje:
Obyčejná nugeta (Spar, Tesco, Clever...) + přidat o 50g hořké čokolády a 50g 100% tuku víc :)) Výsledek je stejně úžasný :)))

protože mi chodí hodně emailů s dotazy jakou šlehačku používám, zde je foto :o)

Takto vypadá vychlazená a ztuhlá hmota

Předáme do mixéru, vypadá to nevalně, ale nebojte se :))))

Když se to šlehá, dostane směs krásnou barvu :)

Toto je množství z jedné dávky !!! To si dááááme :o)))

Detail pro pokochání :)))))

Výsledek Dášenky Veselé ID 9782. Prostě nádhera Dášo, jsou fakt krásné!!!!

Výsledek Lucky Pijakové ID 98957 - Další mega šikovná mamča :o))))

Výsledek Barborky H. ID 11352 - Další nádherné výtvory s krásným zdobením

Detaily Barborčiného zdobení :)

Výsledek Petry B. ID 35806 - Nádhera, jedna špička jako druhá :)))

Detaily Petřiného zdobení :)))

s mandličkou od Petry A. (napka) ID 9857

Nádherná letošní várka Kláry K. (kklarysa) ID 31490

detail zdobení Klárky!!! Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s lentilkou a dalším krásným nápaditým zdobením od Pavly M. (Paja_M) ID 29503

varianta s piškotem od Martiny Kosternové (Lupitka) ID 122460 - mňam!!!!

varianta s plněním vaječným koňakem od Lenky T. (TOPIK) ID 79609

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Jančalek 4. 9. 2010, 21:32
(clamp)
dalm 30. 12. 2009, 21:35
Vynikající (Y) (Y) (Y),děkuji za recept. (novy rok) (andel)
florida84 21. 12. 2009, 20:36
Ahoj holky, protože já nugát hrozně ráda, zkusila jsem tento recept a mám možná pro někoho několik tipů. Recept jsem dělala 2x a to ten první skončil v koši. Nugát jsem poprvé sháněla v obchodě s pralinkami, kde mi prodali (údajně 100% nugát), protože byl sám o sobě dost tmavě hnědý a já hořkou čokoládu nemusím, dala jsem pouze mléčnou. Jinak jsem recept dodržela. Vznikl mě krásný krém, který se, ale nedal jíst. Dost mě tam nechutnal ten 100% tuk (omega)!!!!!!!!!!! Nechutná mě ani čokoláda se ztuženým tukem. Takže i když mě bylo líto surovin, nedalo se to jíst, ani manžel nebyl nadšený. Mě to ale přišlo divný, proč se to tak nepovedlo, nakoupila jsem tedy znovu suroviny a začala vyrábět znovu. A tady mám první poznatek, je totiž několik druhů nugátů. 1. hodně čokoládoví- to byl ten můj, tmavý jako tmavá čokoláda 2. nugát vrstvený- většinou dvoubarevný, a většinou s ořechovou chutí např. Zlatý nugát
3. se sojou což je třeba něco na způsob Zory nugátové čokolády. Takže doporučuji dát 2 nugát. A druhý poznatek dala jsem místo 100% tuku obyčejné pravé máslo. A poslední...nedávala jsem vůbec tmavou čokoládu( místo toho jsem dala nugátovou čokoládu Zora. A je to opravdu vinikajícííííííííí (jidlo)

Jinak já jsem to použila jako krém na mandlové pečivo a to bylo ještě lepší!!!!!! (Y) (Y) (Y)
Přijde mi ,že do košíčků je to opravdu moc měkké.
Doufám, že to někomu pomůže.
Přeji krásné Vánoce
romanareh (upraveno) 14. 12. 2009, 21:55
tak já je dělala taky loni a nic moc :^) ALE LETOS MĚ TO NEDALO A DALA JSEM SE DO NICH ZNOVU ;-) ;-) ;-) JEN JSEM SI TO UPRAVILA (H) DALA JSEM TAM JEN 250G- MLÉČNOU MILKU A NUGÁT KOUPILA ZLATÝ)-(BONBONIÉRU) A JE TO FAKT VELKÝ ROZDÍL ;-) |:o) |:o) |:o) |:o) MALÁ MĚ NATO POŘÁD CHODÍ ;-) JE TO FAKT DOBRÉ (Y) (Y) (Y) NUGÁTOVÁ-MILKA :-D :-D :-D (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) krásné svátky (banky) (stromecek) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2519216
groowy 14. 12. 2009, 9:01
Dobrý den, špičky jsem dělala vloni, ale úplně mě nenadchly (smich) ... jak už tu někdo zmiňoval, byly dobré jen krátce po vytežení z lednice, jinak hned měkly a to už nebylo nic moc :-| no a skladujte si takové množství v ledničce ;-) také na naše chutě moc sladké, ale každý má jiné chutě (L)
jancurina 12. 12. 2009, 13:05
Dobry den.Nevim kde jsem udelala chybu ale moje nugatove spicky jsou hodne tmave.Pripada mi ,ze jsem jich malo slehala.Nemam jich tak svetle jako jsou na obrazcich.Ja jsem jich slehala tak pet minut.Chtela jsem se zeptat jak dlouho se maji slehat?Me to barvu vubec nezmenilo.Dekuji Vam predem za odpoved.Jsou dobre ale tmave.Mejte se fajn.Jana.
andilek34 12. 12. 2009, 20:23
@jancurina Jani,mně začaly světlat hned jek jsem je začala šlehat!!! Možná,že to bylo tou čokoládou!!!!
rapro 11. 12. 2009, 20:09
tak dnes jsem také zkusila,akorád jsem to musela trochu nahřát aby to šlo lépe zdobit,bylo to moc tuhé.Tak snad bude chutnat.Ale mísa je vylízaná tak to bude asi dobré
chochi77 11. 12. 2009, 17:23
bohužel taky jsem je zkoušela už vloni..vzhledem k velkému ohlasu a musím říct, že nic moc :^) nejedli jsme to.. |-) +o( takže škoda surovin. samotný nugát mi chutnal více. ;-) ale každý má jiné chutě míša (flower)
andilek34 10. 12. 2009, 15:02
Dobrý den,musím říci naprosto báječné (Y) (Y) (Y) (Y) (Y).Dělala jsem je před dvěma dny a zítra je musím dělat znovu,rodina je spolikala (child12) takovou rychlostí,že i formule1 je proti tomu pomalý šnek!!!!!! Moc děkuji za recept!!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
JIta2 10. 12. 2009, 9:56
Dobrý den, v loni jsem dělala a můžu říct, že byly dobré, rozhodně se nedá říct, že nepoživatelné, pokud se to dělá správně dle receptu, chutná to dobře, jen mě na tom trošku štvalo, že když byly chvilku na stole, tak hodně rychle změkly a pak už nebyly moc na jídlo v tomhle stavu, chce je konzumovat bezprostředně po vytažení z chladna, prostě ztuhlé, změklé už néééé :-o
Zrušený účet 6. 12. 2009, 18:33
Bohužel i já se přidám k negativnímu hodnocení. (N) Chuťově není špatné, ale po ochutnání si člověk říká: "to je vše?" Za mě škoda surovin, samotný nugát by chutnal víc... Pěkné Vánoce...
zlatíčka 2. 12. 2009, 11:38
SKVĚLÍ RECEPTÍK (Y) DĚLÁM JIŽ TŘETÍM ROKEM (radost) KRÉM NA PIŠKOT, NECHÁM HODNĚ ZTUHNOUT A MÁČÍM DO ČOKOLÁDY (zajic) JE TO MŇAMKA, CHUTNÁ HLAVNĚ DĚTEM (zajic)
gabbis 12. 11. 2009, 0:57
Mam otazecku - ziju v USA a moc si nepamatuju jestli ta smetana je 250 ml nebo 500 ml? Dekuji moc. Gabina
jenůfka 12. 11. 2009, 5:35
@gabbis Tahleta v kelímku z obrázku má myslím 220ml a obs. tuku 31%.
gabbis 12. 11. 2009, 6:27
@jenůfka Dekuju (Y)
wictorie 30. 12. 2008, 14:07
Také jsem zkusila, ale u nás se tohle cukroví moc nejí. Škoda. Pořád tam zůstávají ještě s Kaštanovými košíčky, tak jsem zkusila a příště zkusím jiné.
ivet5 27. 12. 2008, 20:16
ahoj ja taky udělala,a jsou super,chutna to jak čokolada na stromečku (Y)sypala sem je nasekanyma mandlema,a perličkami a vypada to užasně (zajic)přeji vam do noveho roku: (kytara) (kytara) (kytara)jen to nejnej at se každemu splni ten nejtajněši sen.
Hanka V. 28. 12. 2008, 21:20
@ivet5 Ivet jsem ráda, že Vám chutnalo (L) (L) (L) (L)
alimrajka 27. 12. 2008, 6:52
mile dievcata som rada ze mate odvahu a napisete aj negativnu reakciu potom si my ostatne mozeme naozaj vybrat a urobit svoj nazor
Caffe 26. 12. 2008, 23:28
Pro mě tento recept byl docela velkým zklamáním - čekala jsem něco extra a bylo z toho něco nepoživatelného za spoustu peněz - pro mě tedy škoda surovin, půlku jsem vyhodila. *-) :-S
pavcca1 23. 12. 2008, 17:59
Tak asi budu první,ale mě to moc nenadchlo,slibovala jsem si od toho víc po tolika pochvalných komentářích.Ale dělaly se krásně tak snad budou chutnat aspoň návštěvám. :-S
evcann 26. 12. 2008, 21:11
@pavcca1 Dobrý den, prvni nejste, me to take nechutna a manzelovi take ne. Take jsem zrejme cekala neco extra a me to vylozene nechutna, takze jsem litovala, ze jsem ten nugat radeji nesnedla samotny. Ani navstevam to nechutnalo coz me mrzelo :'( :'( PS: skoda, ze v receptu neni napsano, ze se muze pouzit jen mlecna cokolada, ja to delala presne podle receptu a prave ta horka cokolada v tom neni dobra. No to uz je jedno moje chyba mohla jsem si to sama upravit
pavcca1 26. 12. 2008, 21:51
@evcann Bojím se že by to taky nepomohlo já dala hořké jen 50g a zbytek mléčné a stejně to nikdo nechce jíst.Každej si vezme jenom jednou a pak už nic.Víckrát dělat nebudu (N).
vendy.eglesi 23. 12. 2008, 14:15
Dobrý den,také jsem je vyzkoušela a jsou opravdu skvělé (Y) do Silvestra asi nevydrží ;-) děkuji za recept a přeji krásné vánoce (banky) (vanoce) (kolednici)Vendula
Hanka V. 28. 12. 2008, 21:19
@vendy.eglesi (L) (L) (L) (L) (L)
monchere 23. 12. 2008, 9:59
Dobrý den, také jsem dělala a jsou vynikající, všem moooc chutnají (Y) (Y) (Y) (Y)
Hanka V. 28. 12. 2008, 21:19
@monchere (clamp) (clamp) (clamp) to mě moc těší (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie