(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Najlepsie Grilazove rezy ake som kedy jedla !!!! od mojej babicky !!!
Potřebné ingredience
1 salko, 30 dkg cukru, 12 dkg masla (hera) ,20 dkg orechov pomletych, tortove oplatky
Postup přípravy
roztopime cukor na miernom ohni, vlejeme salko, miesame kym nie je spojeny cukor so salkom, pridavame maslo zmaknute a ked mame vsetky suroviny spojene - stalym miesanim tak pridame orechy - najlepsie su pomlete orechy, zoberieme dosku na ktorej krajame zeleninu, alebo pekac, polozime plat oplatky, natrieme - ja este horucu hmotu, opat oplatka, opat hmota a na zaver oplatku, prikryjeme uterkou a zatazime nap knihami, dame na chladne miesto - ja spajza , po stuhnuti pokrajame - ja krajam ppodla ciarok na oplatkach :) kto chce moze namacat jednu cast do cokolady, my to nerobime, nam to nechuti :)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
veuda1
(upraveno)
20. 12. 2011, 16:55
dobrý den Marcelko, právě jsem dodělala. Doufám, že si babička vzpomene, byly to její nejoblíbenější laskominy z mládí.
estepanova
(upraveno)
18. 12. 2011, 18:54
Tak jsem dnes zkusila, ale v cukru se mi utvořily hrudky . Samozřejmě mou vinou. Jak začal cukr hnědnout, tak jsem míchala a tím se ty hrudky utvořily. Tak budeme holt chroupat nejen oplatky, ale i cukrové tvrdé šutry. Jinak je to moc dobré, nevím, kde to před sebou schovám, ať neužírám. Příští rok to bude lepší.
Vodulo
(upraveno)
18. 12. 2011, 19:07
@estepanova
Evka aj mne sa urobia hrudky ked do toho sprtam vareckou, ale tie hrudky sa roztopia, len dam na slabsie platnu a s vareskou jie hrudky pomalicky rozbijam az sa uplne roztopia,
kopretina123
(upraveno)
6. 12. 2011, 10:55
Měla bych dotaz: na fotce máte o vrstvu víc než jak popisujete v receptu. To to tak vyjde z té dávky, nebo se musí dělat víc náplně? Nebo jste měla menší oplatky? Díky.
Vodulo
(upraveno)
6. 12. 2011, 20:19
@kopretina123
zvacsa vychadza na tie klasicke cukrarenske oplatky 3 vrstvy , ke kupim okruhle tak davam 2-3 vrstvy, a radsej viac kusov
Ája Im.
(upraveno)
6. 12. 2011, 10:10
Ooouužasně to vypadá - jen dotázek - krájí se to dobře, nerozjíždí se to?? Je třeba nějakýho fíglu?
Vodulo
(upraveno)
7. 12. 2011, 19:10
@Ája Im.
tak dnes som ich dorobila a kupila som oplatky tu v CZ (zvacsa si ich nosim zo Slovenska) a tu su take hrubsie, a tie sa mi dnes pri krajani rozchadzali, (nie oplatka a napln ale oplatka za rozisla vertikalne, to sa mi 1x stalo, na sovensku mame priamo na grilazove rezy oplatky take tensie
Vodulo
(upraveno)
6. 12. 2011, 20:19
@Ája Im.
ja to davam na oplatky este horuce , a ked to mam hotove poriadne to zatazim knihami, a necham aj 4-5 dni takto stuhnut niekde v chlade ( spajza staci)
marti.om
(upraveno)
3. 12. 2011, 11:40
Taky jsem tyto řezy ještě nedělala a dnes se na ně chystám.Zajímalo by mě,jako Janu,jestli se má nechat ten cukr jen rozpustit nebo zkaramelizovat.Díky za odpověď. Martina
Vodulo
(upraveno)
6. 12. 2011, 20:23
@marti.om
maminky, kurat som dorobila 3 varky,\r\ncukor nechajte rozpustit, moc nemiesajte , aby sa nevytvorili v cukre hrudky, potom sa bude dlhsie rozpustat, ked je cukor tekuta hmota, pridavajte salko pomaly, a stale stale stale miesajte, ked je to spojene cukor a salko pridavajte po troche maslo alebo heru, a opet stale miesat, nakoniec orechy, ja este horuce davam na oplatky, a poriadne zatazim knihami a na 3-4 dni dam niekde do chladu - spajza napr.
Vodulo
(upraveno)
3. 12. 2011, 18:20
@marti.om
cukor nechavam rozpustit, je z neho tekuta hmota a potom pridavam tie dalsiu suroviny
Taxara
(upraveno)
3. 12. 2011, 7:46
Ten cukr na začátku se jen rozehřeje nebo se má nechat zhnědnout - zkaramelizovat? Nikdy jsem toto cukroví nejedla, takže si to úplně nedovedu představit. Díky moc za radu. Jana
Vodulo
(upraveno)
3. 12. 2011, 18:24
@Taxara
uplne rozpustim cukor, popravde neviem ci je to skaramelizovany ale na slabom ohni ho necham rozpustit uplne a potom pridam salko zase uplne rozmiesam a potom maslo,
hanamiky
(upraveno)
29. 11. 2011, 20:47
Prosím,jaké používáte oplatky a kde je seženu? Děkuji Hanka
Vodulo
(upraveno)
3. 12. 2011, 18:22
@hanamiky
oplatky kupujem v tescu, kaufande, kde na ne natrafim, su zvacsa obdlznikove
hanamiky
(upraveno)
4. 12. 2011, 13:28
@Vodulo
moc díky.Krásné vánoce Hanka
dkopik
(upraveno)
29. 11. 2011, 11:34
Petro , můžete nahradit např.sezamovýma semínka.
petulep5
(upraveno)
24. 11. 2011, 8:59
Marci, tak tyto řezy budou mít od letošních vánoc u nás vždy čestné místo. Letos jsem zařadila poprvé jako novinku a jsou tak super, užasné no prostě mnááám . Chtěla bych Vás všechny ještě poprosit, kdo máte nějaký nápad, čím nahradit ořechy a nebo úplně jinou náplň, protože mým dvěma dcerám to samozřejmě bude líto, že nemůžou tohle ochutnat (alergie na ořechy). Mocinky děkuji
tinuska79
(upraveno)
19. 12. 2012, 18:36
@petulep5
my dávame burizony namiesto orechov
Vodulo
(upraveno)
3. 12. 2011, 18:24
@petulep5
inak nemusite nic pridavat, ja robim aj bez orechov varku
tinuska79
(upraveno)
21. 12. 2012, 22:14
@Vodulo
Teraz som dorobila, konečne sa mi podaril(mamička robí iný a ja ho neviem spraviť), oceňujem, že tam nejde toľko tuku, videla som recept na 20 dag cukru 1 Hera a to mi príde veľa \r\nPrajem požehnané sviatky
hrusticka84
(upraveno)
1. 12. 2011, 12:21
@petulep5
já bych zkusila pokrájené rozinky
Marcela52
(upraveno)
18. 11. 2011, 15:25
Marcelko, to mléko SALKO má být to proslazené husté nebo jen to zahuštěné neslazené ? Vypadá to cukrovíčko, že bude mňamka pro toho, kdo má rád karamel. Děkuju předem za odpověď Marcela
Vodulo
(upraveno)
20. 11. 2011, 16:17
@Marcela52
to sladke zahustene a su fakt super
Momik
(upraveno)
12. 11. 2011, 0:02
jééé tak to je moja oblúbená záležitosť, grilážové rezy proste vždy musia byť robievam aj z 3jitej dávky Typ pre alergigov na orechy, čo ja som, je : namiesto vlašských dajte arašidy, pražené nesolené, je to tiež desne luxusná záležitosť pre chuťové poháriky, proste nebíčko v papuľke
rokaa
(upraveno)
11. 11. 2011, 22:08
ako dlho sa to ma varit???dakujem
janula33
(upraveno)
11. 11. 2011, 21:23
po vyliatí salka sa to ešte varí?či sa iba roztopí karamel?
Vodulo
(upraveno)
12. 11. 2011, 13:36
@janula33
uz som to upravila v recepte - ja roztopim cukor, pridam salko miesam ked je to spojene , pomaly pridavam makke maslo , ked je hmota spojena tak dotoho vysypete orechy ake mate pomlete a odstavite
Hanulka2
(upraveno)
11. 11. 2011, 17:47
Přesně tyhle dělá moje babička a je to lahůůdka.. Nevzala jsem si od ní recept, tak už nemusím, zkusím na vánoce ten Váš Ale rozhodně tohle cukroví doporučuji
marti.om
(upraveno)
11. 11. 2011, 16:49
Tak toto cukrovíčko neznám,ale vypadá podle mého gusta..jen prosím,Macelko,jak dlouho vydrží?Mohu udělat už teď nebo raději těsně před Vánocema?Děkuji. Martina
Vodulo
(upraveno)
11. 11. 2011, 19:30
@marti.om
presne ja to peciem teda tak 2 tyzdne preed Vianocami, ale musim to urobit, a schovat a zabudnut nane, lebo ja som schopna ich zozrat na posedenie a vydzia dlho, ja peciem viac a davam aj do mraziaka a ked nieko pride vytiahnem z mraziaka
fialinka
(upraveno)
11. 11. 2011, 17:45
@marti.om
Marti sice nejsem autorka skvělých oplatků ale ještě je brzy stačí po mikuláši
druna
(upraveno)
9. 11. 2011, 10:29
Dagmar40
(upraveno)
8. 11. 2011, 13:25
Tyhle řezy dělávám na vánoce a jsou poravdu super,jen se po nich zapráší,vřele doporučuji
lase
(upraveno)
8. 11. 2011, 12:51
Děkuji za recept, na Vánoce vyzkoušíme
snecka
(upraveno)
8. 11. 2011, 11:12
v životě jsem toto nejedla , vypadají dobře
Vodulo
(upraveno)
8. 11. 2011, 12:39
@snecka
fakt ne? su uzasne apokial mate rada karame ak ja tak to je cukrove ktore ide u nas na kila