Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 821 návštěvníků)

Fantastický medovník Marlenka s postupem

5.0
Fantastický medovník Marlenka s postupem

Potřebné ingredience

Těsto: 250g másla, 3 velké lžíce medu, 3 vejce, 300g cukru, 400g hladké mouky, 1 lžíce sody, 100ml mléka Krém: 500ml mléka, 6 lžic dětské krupičky, 2 lžíce cukru, 200g másla, plechovka obyčejného Salka. K dozdobení: rum, 100g mletých ořechů

Postup přípravy

Tento medovník je naprostá bomba. Dělám ho už léta a všichni, kdo ho ochutnali tvrdí, že je naprosto famózní. Manžel si ho přeje jako narozeninový dort už více jak 10 let .

Nad parou rozpustíme máslo, med a cukr. Přimícháme mouku se sodou a nakonec mléko. Mícháme a chvíli ještě zahřívíme. Nakonec přidáme celá vejce a důkladně promícháme. Vznikne nám tekuté těsto. To rozdělíme na cca 6 částí. Jednotlivé části rozetřeme na plech s pečícím papírem. Snažte se udělat co nejtenčí těsto. Když to budete dělat prvně, tak vám to může jít hůř (pak se netrapte a udělejte silnější pláty těsta). Mohu vám jen poradit, ať děláte jeden plech po druhém a ostatní těsto nechte v hrnci nad parou, aby moc nevychladlo. Pláty těsta pečeme ve vyhřáté troubě při 170°C cca 7 minut. Z vychladlých plátů těsta ořízneme okraje. Ty rozdrobíme, smícháme s mletými ořechy a odložíme stranou.
Připravíme si krém. Z mléka, cukru a krupice uvaříme bustou kaši. Do vychladlé kaše zašleháme máslo a nakonec přidáme Salko (obyčejné). Pak si vezmeme jeden plát těsta a pokapeme ho rumem. Potřeme krémem, přiklopíme dalším plátem, lehce přitlačíme a opět pokapeme rumem a potřeme krémem... končíme krémem. Na poslední vrstvu krému dáme hustě rozdrcené odkrojky s ořechy. Celý dort můžeme pro parádu pocákat čokoládou (rozpustíme s trochou Omegy).
Zabalíme i s plechem do potravinářské fólie a necháme 2-3 dny uležet. Dá se jíst klidně hned, ale odležený je lepší. Odležený medovník je měkoučký, rozpouští se na jazyku - no prostě fantastický.

Nad parou rozehřejeme máslo, med a cukr. Pak přidáme ostatní.

Umíchané tekuté těsto. Dělejte plech po plechu a zbytek těsta nechte nad parou, aby nevychladlo.

Těsto po jednom roztíráme na co nejtenčí plát.

Připraveno k upečení.

Upečené těsta necháme vychladit a okrájíme okraje. Odřízle těsto rozdrtíme a smíchíme s mletými ořechy.

Připravíme si krém.

Připravíme k promazání. Plát postříkáme rumem, pak namažeme krémem a přiklopíme dalším plátem. KOnčíme krémem.

Navrch dáme hustě rozdrobené těsto s ořechy.

Postříkáme čokoládou

Řez vrstvami.

Hotovo. Dobrou chuť.

a medovník jako dort

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

laskonka333 1. 7. 2013, 13:32
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
jeremy 1. 7. 2013, 10:39
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Milcina 18. 6. 2013, 14:38
Medovník je opravdu super (Y) (clamp) (clamp), dělala jsem ho poprvé, a jiný dělat už nebudu, díky moc za super recept (clamp) (zajic) (hello)
Janulínek 30. 3. 2013, 12:31
Tento medovník je opravdu vynikající. Dělám už asi po páté. Jiný už dělat nebudu. Jana
ORCHIDEJ77 16. 3. 2013, 13:31
Tak pravé se o něho pokouším ,-) jsem zvedavá co z toho bude ,peču úplně poprvé. (clamp) *-) (hello)
ORCHIDEJ77 18. 3. 2013, 21:23
@ORCHIDEJ77 TAK UŽ JSME OCHUTNALI ... (zajic) (zajic) (zajic) JE OPRAVDU VÝBORNÝÝÝÝÝ... (clamp) (flower)
mnamnulka 2. 4. 2013, 15:22
@ORCHIDEJ77 Tak to jsem moc ráda. U nás jsem ho nejdříve dělala jen manželovi k narozeninám. Pak to byly i synovo narozeniny, pak i svátky. A teď už si o něj říkají např. když má přijet nějaká návštěva :-$
Karamelka120 6. 3. 2013, 20:46
Ten je parádní! Dělám medovník hodně podobně, jen dávám dva druhy krému: http://www.foodstyle.cz/products/medovnik-se-dvema-druhy-kremu/
Silvan 1 6. 3. 2013, 20:37
Dobrý večer Raduš,děkuji za to ,že jste se podělila o tento recept,je naprosto bezkonkurenčnííííííííííí (zajic) (zajic) (zajic)Kdo ochutná,chce recept.Silvie
mnamnulka 10. 3. 2013, 13:57
@Silvan 1 Vůbec není zač. U nás je to taky tak - všem dávám recept. Je opravdu fantastický (L)
čučinek 29. 12. 2012, 13:51
(Y) (Y) (Y) Bomba |:o) |:o) |:o) již jsem dělala před Vánocemi po několikáte (H) a všem doporučuji (C) opravdu k nerozeznání od originálu *-) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) hezký nový rok (sampus) (novy rok) Andrea (mamca) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
gabikaKa 29. 12. 2012, 12:45
Radka, robila som už druhýkrát, má veľký úspech. Krém som robila zo Salka a 250g masla. Krásny Silvester a úspešný nový rok. (silvestr) (novy rok)
nigina 29. 12. 2012, 12:28
No toto vyzerá kráááásne (Y) (Y) (Y) a to hlúpe vaľkanie ako u iných receptov tu nie jeeee (Y) (Y) (Y) ,-) ,-) A vyzerá to pohodovo, snáď to zvládnem ,-) ,-) Chcem urobiť pre dcéru k narodeninám |:o) |:o) Ďakujem za super podrobne spracovaný receptík (L) (L) (L) a PF 2013 (novy rok)
mnamnulka 3. 1. 2013, 18:30
@nigina Jojo, taky moc nemám ráda válení. Lití těsta je taky někdy náročné, ale s porovnáním s vyvalováním je to brnkačka. Tak přeji hodně zdaru (L)
ajka156 29. 12. 2012, 10:48
Marlenka je úžasná (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y), robím už druhú dávku (zajic) (zajic) (zajic) (zajic), ďakujem krásne za recpt (L) (L) (L).
hors 23. 12. 2012, 16:09
Ahojky,děkuji za recept,je skvělý všem chutná (Y) (Y) |:o) |:o).
PetraCal 27. 11. 2012, 15:12
da se prosim salko necim nahradit? zijeme v zahranici, tady to nesezenu! nebo popripade jiny krem???? diky
gabriela11182 13. 1. 2014, 19:01
@PetraCal na mimibazare.sk je návod na domáce salko ... treba vyskúšať, ja skúsenosť nemám
mnamnulka 27. 11. 2012, 17:05
@PetraCal Tak to nevím. Vůbec mě nenapadá, čím by se dalo nahradit. Salko je zahuštěné slazené mléko. ALe Salko je jen značka, takže se jistě dá sehnat pod jiným názvem. Většinou je Salko u trvanlivých šlehaček... Kdybyste nesehnala, mohu Salka nakoupit a poslat je za vámi. ,-)
BB72 16. 11. 2012, 0:18
Tak už je v lednici :-).Děkuji..vypadá moc dobře už nyní..ale ochutnáme s návštěvou až v sobotu , takže bude uleželý.. (L)..Fajn recept |:o)
BB72 8. 11. 2012, 22:33
Hledám medovník manželovi k narozeninám a koukám..to množství komentářů (Y), že asi zkusím tento (^).Děkuji za inspiraci a doufám, že ho nezkazím (L)
mnamnulka 14. 11. 2012, 10:36
@BB72 Zrovna jsem taky pekla jako dort k narozeninám. Dejte vědět, jak vám chutnal... (hello)
kacapod 31. 10. 2012, 23:30
Upečeno,zabaleno,v sobotu bude oslava,tak snad bude chutnat,drobečky a zbytek krému chutnají jako originál.Udělala jsem kulaté placky,aby to byl opravdu dort.Deváté narozeniny jsou jenom jednou za život. (L)
venda kudelova 20. 10. 2012, 13:41
Tak Raduš mám upečeno,jen placky jsou měkké,je to správně nebo ne.K večeru naplním ,už se těším až zkusím ke (C).
mnamnulka 20. 10. 2012, 21:26
@venda kudelova Já je mám tak napůl měkké. Ono záleží na tom, jak jsou placky tlusté - čím tenčí, tím tvrdší. Jestli je máte měkké, tak nemusíte nechávat odležet 3 dny, stačí např. den. Doufám, že si pochutnáte. (hello)
Moňďa 13. 10. 2012, 19:53
Dobrý den, právě jsme během dvou dnů dojedli druhý medovník podle vašeho receptu a je výborný ,-) (zajic)!!! Dcery měly narozeniny a každá musela mít svůj, obalila jsem je metry fólie, aby vydržely a uležely se 3 dny a povedlo se (Y)Opravdu výborné,vláčné, jiný zkoušet ani nebudu. (F) (F) (F)
jarla 28. 9. 2012, 13:05
(Y)
slune1 26. 9. 2012, 10:53
Tak jsem právě vyndala z trouby těsto tekuté nebylo a to co z toho vylezlo děsně smrdí... :-( ale kde sem udělala chybu netuším a navíc jsou placky odporně mastné... (child12)
mnamnulka 27. 9. 2012, 10:12
@slune1 Tak jak to popisujete to opravdu vypadat nemá. Ale kde soudruzi udělali chybu, to opravdu nevím :-|

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie