Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1073 návštěvníků)

České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

5.0
České buchty *NEJLEPŠÍ Z NEJLEPŠÍCH* a křupavoučké

Potřebné ingredience

UPRAVENO!!! - MOUKU JSEM NAVÁŽILA, UŽ NEMUSÍTE DĚLAT S ODHADEM JAKO JÁ 250 ml mléka, 4 lžíce krystalu, van. cukr, 1 lžička soli, 2 žloutky, 1vejce, 70g rozpuštěného másla, nebo hery (může být i sádlo), 50 ml oleje, 300g pol mouky, 250g hl mouky, 3/4 kosky kvasnic, nebo 3 lžičky sušených.

Postup přípravy

JAKÉKOLI DOTAZY OHEDNĚDNĚ BUCHET PITĚ PROSÍM DO VZKAZŮ, DĚKUJI :-)))))

Toto těsto dělám od oka, nic nevážím, jen to mléko odměřuji přesně. Je vhodné pro začátečníky, zvládne úúúplně každý - žádný kvásek, jen míchat a nechat kynout - nakyne na 100%, nikdy se mi nestalo, že NE!!! Nejvhodnější pro pekárnu (suroviny do pekárny v pořadí jak jdou za sebou), ale pokud ji nemáte, tak mísa postačí a perfektní výsledek zaručen - mám vyzkoušeno.

Těsto by nemělo být příliš řídké. Jak se po dlouhém míchání lepí ke stěnám, tak přidejte trošku hl mouky. POZOR - zase nesmí být moc tuhé jako na vánočku.

Do vlažného mléka dáte cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej a ručním šlehačem (hnětacími háky) promícháte, aby se vše spojilo. potom dáte mouky, nakonec rozdrobíte droždí a mícháte nejlépe 20 min. Pokud nemáte robota, tak jen vymíchejte a nechte 15 min odpočinout. Potom se k míchání vraťte a uvidíte, jak bude těsto nááádherně hladké a samá bublinka. Nebude se lepit ke stěnám mísy.

Nechte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj oběm a potom vyklopte na pomoučený vál. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujte kolečka, na ně potom náplň (povidla, tvaroh - prostě to, co máte rádi) a zabalujte. Nakonec všechny buchtičky celé namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe. Netlačtě je těsně k sobě, nechte jim tam mezírku, protože ještě nakynou. Dějte kynout alespoň na 30 min na teplé místo (trouba na 50°, nebo na sluníčko). Nakynuté potřete bílky. Rozpalte troubu na 170° a dejete péct na cca 30 minut. CHCETE-LI MÍT BUCHTY KŘUPAVÉ, TAK JE PEČTE NA NEJSPODNĚJŠÍ MŘÍŽCE V TROUBĚ. Ihned upečené vyklopte (já na pečicí papír) a po vychladnutí pocukrujjte a pošmakujte si.

Jsou JAKO PEŘINKY a do druhého dne neztvrdnou!!! Moji 2 synové je milují, jeden pekáč je za pár hodin sežraný
:-)))))))))))))) I prababička (zkušená pekařka, její buchty jsou na 1*) říkala, že jsou JEDINEČNÉ a lepší než ty její :-))))))))))))) Opravdu miznou bleskovou rychlostí

Doporučuji upéct!!!!!!!!

buchty jsou takto naskládané v plechu - před kynutím
***Dělala jsem maličké***

takto nakynou

už upečené

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

eisnerka 25. 2. 2021, 13:03
Tak teda nejlepší těsto (Y) (Y) (Y)super se s nim pracovalo a chuť nemá chybu (Y)
Marťa_D 13. 4. 2020, 18:37
Právě jsem udělala poprvé Buchty. Jsem zvědavá jak budou chutnat.
Janka+3 27. 8. 2019, 10:59
Výborné buchty, konečně jsem naďla takové, ktere jsou mékké i druhý den , děkuji za recept (L)
eveprkova 2. 9. 2018, 19:06
Dobrý den, dnesjsem prvně zkoušela Vaše buchty a jsou opravdu vynikající. Po plechu se jen zaprášilo. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Moc děkuji.
mabema 8. 6. 2018, 9:23
Dobrý den,dnes jsem zkusila prvně a těsto super,jen tvaroh řídký,nešlo mi to zabalit a tečou,příště koupím v alobu,Hezký den (F) (F) (F)
jitka1000 17. 3. 2018, 14:48
Dobrý den také jsem zkusila buchty podle vašeho receptu. Nejdříve se mi těsto s přidaným olejem zdálo mastnejsi, ale i tak krasne vyplynulo. (Y) (Y) buchticky byly moc dobre, jen se po nich zaprasilo ,-) (Y) a bylo těžko jim odolat ještě hodně teplym vytazenym z trouby. děkuji a určitě zase někdy upecu. Díky jitka (flower)
Marssse 7. 6. 2018, 8:04
@jitka1000 Dobry den Jitusko poradila byste mi kolik tedy te mouky a jaky druh? Dekuji.
Nikita58 20. 1. 2018, 17:44
Vaše buchty jsem pekla na zabíjačku a měly ohromný úspěch. Peču dost, ale Váš recept nemá chybu. Ráda bych z tohoto těsta zkusila koláče, nebo placan, máte s tím zkušenost? Díky Aňa (F)
Česťa kuba 21. 1. 2018, 22:02
@Nikita58 Moc děkuji (F) (F) (F)
Marssse 7. 6. 2018, 8:05
@Česťa kuba Anicko dobry den, poradila byste mi kolik tedy te mouky aby vse bylo akorat? Dekuji moc.
žabada 9. 6. 2018, 16:13
@Marssse Je to v receptu napsané
Šarda 27. 12. 2017, 18:54
(Y)
kulimirka 27. 12. 2017, 18:22
výborný recept (clamp)
suprpaja 12. 8. 2017, 0:01
Peču celkem často a různé věci, ale pořád jsem nemohla najít recept na takové kynuté těsto, které by bylo opravdu křehké a ne tuhé i po upečení. Tak už jsem ho našla :-) Neznám lepší recept než je tento, díky za něj! (F) (Y)
Česťa kuba 12. 8. 2017, 5:22
@suprpaja Děkuji (L) (F) (F) (F)
tulipanka 13. 5. 2017, 7:09
(Y)
lenule11111 12. 5. 2017, 22:57
(Y)
kasniza 10. 5. 2017, 20:36
Právě jsem dopekla, v tomto týdnu podruhé ,-) Můžu se jich s prominutím užrat, jak jsou výborné! Nejlepší recept, jaký jsem zkoušela, opravdu i druhý den, jak čerstvě upečené, měkoučké, nádhera. Pekla jsem schválně na večer, aby nám zbylo i na snídani. Příště upeču z dvojité dávky ,-) (L) (clamp)
irčátko 15. 4. 2017, 14:12
Dnes jsem podle tohoto receptu zkusila své první pravé bochte a teda opravdu mňamka veliká...přesně jak se tu nesčetně píše,do zítřka nevydrží a nebudeme mít možnost posoudit,jak chutnají i druhý den :). Pekla jsem na 2 pekáčích-skleněný a plechový a z plechového jsou buchty lépe vypečené narozdíl od skleněného. Maximálně doporučuji a Aničce děkuji za skvělý recept (clamp) (L)
Vojtula 25. 11. 2016, 22:49
(Y) (Y)
Ramona K. 26. 10. 2016, 23:01
Mñam! Zatim nejjemnejsi, nejnadychanejsi butchy! Testo neni mastne jako jine recepty tady. Ale nenamacela jsem do oleje, jen boky buchet potrela pred pecenim rozpustenym maslem. Ani nemazala bilkem. Pouzila jsem sacek susenych kvasnic, pekla jsem v zahranici, o to vic me tesi, ze jsou jako od maminky.... (Y) (Y) (Y)
Kaculina-K1 13. 4. 2016, 10:00
těsto fakt super, jen pro nás ho musím trochu přisladit, ale buchtičky jsou výborné, děkuji za recept (Y) (clamp)
kellystova 23. 2. 2016, 12:13
Právě jsem dopekla (Y), těsto SUPER !!! Buchty jsou jako peříčko [A]. Nevím, kde jsem udělala chybu, v buchtách jsou hrozně cítit kvasnice ,-). Dělala jsem přesně podle receptu *-)Může to být tím, že jsem dala těsto kynout do trouby vyhřáté na 50 stupňů *-)? Jinak nevím, čím by to mohlo být :-(, poradí někdo? Míchala jsem háky, pekárnu nemám :^)
plamenek 23. 2. 2016, 12:28
@kellystova Dávám jen půl kostky droždí na půl kg mouky, sušené nepoužívám a do těsta máslo, na promazání olej s máslem. Toho droždí čerstvého je vlastně 21 gramů, když kostička má 42 gramů. Pokud jste dávala sušené, tak dnes má kávová lžička každá jinou velikost. Nevím co píší v návodu,protože sušené nepoužívám. ,-)
kellystova 23. 2. 2016, 12:44
@plamenek Dala jsem 3/4 kostky čerstvého droždí, sušené nepoužívám. Do těsta Heru, buchty jsem promazala olejem. Děkuji moc za radu (L), příště dám jen půlku kostky (Y). Jinak jsou buchtičky výborné (clamp)
gabrielamars 14. 2. 2016, 21:21
Dnes jsem vyzkoušela a jsou úžasné (Y) Zbyly už jen dvě, dcery se na ně vrhly jako kobylky ,-)
Kunčice 26. 1. 2016, 8:33
Včera upečeno . Jsou vynikající. Díky za recept. (Y) :-) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie