Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 379 návštěvníků)

Perníčky jiné už nedělám

5.0
Perníčky jiné už nedělám

Potřebné ingredience

65 dkg hl mouky,24 dkg cukru moučky,4-5 vajec,10 dkg medu,5 dkg tuku Omega(100% tuk),1 lžíce skořice,1 lžíce koření do perníku,1 čajová lžička sody-plná,2-3 lžíce kakaa kdo chce perníčky tmavé,vejce na potření

Postup přípravy

V kastrůlku si rozpustíme tuk s medem a necháme zchladnout ale musí to zůstat tekuté.Na vál si prosejeme mouku a cukr přidáme skořici,koření,sodu a kdo chce kakao,v prostředku uděláme důlek a vklepneme 4 vejce a vlijeme tuk s medem.Vše zpracujeme v těsto pokud to nejde přidáme ještě jedno vejce.Hned vyválíme na pomoučněném vále na plát a vykrájíme libovolné tvary-pečeme na 180°C -perníčky nesmíme přepéct pak jsou tvrdé,po vytažení z trouby je potřeme rozšlehaným vejcem a až druhý den zdobíme jinak by nám poleva opadávala.Na zdobení používám královskou glazuru.Vyzkoušela jsem hodně receptů na perníčky ale tento je opravdu nejlepší,perníčky drží krásně tvar a i chuťově jsou výborné.Postup jak poznat upečený perníček najdete níže v diskuzi.

Betlém

Betlém dozdobeno...

Adventní věnec....

Svícen a chaloupka...

xxxx

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 2. 12. 2017, 16:45
(C)
simontje 12. 12. 2015, 16:52
dobrý den dostala jsem tento recept od kamarádky, chutově jsou moc dobré ale těsto jsem měla tuhé a musel mi ho rozválet manžel. Snažím se přijít na to kde jsem udělala chybu. Myslíte že to bylo tím že dala místo Omegy dala Heru nebo že jsem těsto večer udělala a nechala ho přes noc v lednci? děkuji za radu zkušené kuchařinky :-) Simona
myška1000 16. 12. 2015, 15:38
@simontje Dobrý den,těsto nenechávám uležet,med a tuk ztuhnou a pak to jde právě špatně válet.Mějte se a krásné svátky (banky)
volcom 7. 12. 2015, 19:38
peckový (Y)
totoš 28. 11. 2015, 14:30
Dobrý den Jano!Potrebujem radu ohledně zdobeni.(začatecnic).Každy rok jeto stejne,pitlik praskne,nebo poleva neleži rovnomerne.Děkujem.
myška1000 28. 11. 2015, 19:24
@totoš Dobrý den,tak určitě je to v tom co vám bude lépe sedět do ruky,například já jsem roky zdobila kornoutkem stočeným z pečícího papíru,pak jsem přešla na tlačenkové střevo svařené do kornoutku na svářečce sáčků a dnes používám protiskluzové sáčky z cukrářských potřeb jsou hodně pevné a na zdobení mi vyhovují nejvíc.Dále co používáte za polevu-mě se osvědčila královská glazura,ale i u ní záleží na výrobci některé ucpávají kornoutek taky.Můžu vám dát otkaz kde ji kupuji v případě zájmu.Samotné zdobení chce trochu cviku,někdo na to vlohy prostě má namaluje cokoliv,někomu není dáno a zvolí jednodušší zdobení.Pohledejde na netu návody jsou tam i videa.Jinak přejí hodně úspěchů při zdobení a krásný advent (andel).
Eminka 18. 11. 2015, 13:49
Dneska jsem upekla a jsou fakt super. A to jsem vyzkoušela už asi 10 receptů zaručeně měkkých perníčků. Do těhle se mi původně nechtělo, ta omega mi nejak nešla přes nos, ale ted´po upečení prvního plechu, můžu všem vřele doporučit (Y)
Markousekkk 18. 11. 2015, 9:30
(Y) (Y)Super!!! (clamp) (clamp)
kristyte 18. 11. 2015, 8:29
(Y) (Y) (Y)
JASTINKA 7. 12. 2014, 16:59
Dobrý večer Jani.....perníčky dopečeny a jsou (Y) (Y) (Y). Děkuji za supeeeeeeeer receptík |:o). Přeji Vám krásný adventní čas (banky) (andel) Lucka
myška1000 7. 12. 2014, 22:41
@JASTINKA Díky i vám krásný advent (andel) (stromecek)
Cinderella78 4. 12. 2014, 10:59
JUPÍÍÍÍÍÍÍ |:o) |:o) |:o) Konečně perníčky, které jsou opravdu luxusní a podle mých představ (clamp) (clamp) (clamp) S těstem se skvěle dělá, drží tvar při pečení a včera uděláno a dnes jsou stále měkkoučkééééé a žravé ,-) ,-) Ps: Jani, děkuji, že jste se podělila o takovou dobrotu. Nazdobené je máte, jen valím oči :-o :-o :-o KRÁSA..Krásný adventní čas (stromecek)
myška1000 4. 12. 2014, 22:03
@Cinderella78 To jsem moc ráda že vám chutnají a povedli se vám,přeji krásný advent i vám (andel)
maral 3. 12. 2014, 22:24
Jedním slovem ... FANTASTICKÉ (Y) Už netřeba hledat a zkoušet jiný recept (clamp) Děkuji (F) (F)
myška1000 4. 12. 2014, 22:08
@maral Také děkuji-původní recept není můj je od jedné opravdu velice šikovné perníkářky p.Řezníčkové ta se tím i živí (Y) (Y) (Y)
BarčaSezrova 3. 12. 2014, 9:58
Tak nevím, kde se stala chyba, dělala jsem přesně podle receptu, pekla 1. plech 7 minut, 2. plech 5 minut - měkké vůbec nejsou a dolíčky jsem zkoušela. Mám je péct ještě mín? děkuji
myška1000 3. 12. 2014, 16:36
@BarčaSezrova Dobrý den,perníčky jste asi moc upekla záleží také zda nemáte horkovzduch-ten těsto při pečení víc vysuší,jak silné jste těsto vyválela a jak velké máte tvary-tomu je třeba délku pečení přizpůsobit.Já je peču opravdu každý rok a tvrdé nejsou.
BarčaSezrova 5. 12. 2014, 17:27
@myška1000 zjistila jsem, že jsem je měla moc tenké - poprvé - a 4 min byly již OK, a už jsem dostala pochvalu, že výborné (Y) (Y) (Y) ale to zdobení ,-)
myška1000 5. 12. 2014, 20:21
@BarčaSezrova Tak to jsem moc ráda že se to nakonec povedlo,pěkný advent (banky)
evikk84 2. 12. 2014, 14:37
Dobrý den,nevadí když dám místo 100% tuku máslo?Děkuji za odpověď.Eva
myška1000 3. 12. 2014, 16:32
@evikk84 Dobrý den,máslo ne.
novackova 30. 11. 2014, 14:56
(Y) (Y) (Y) (F)
UNICA 30. 11. 2014, 14:00
Mila Jani (F) Vase pernicky jsem delalauz minuly rok a v Italii to byl veliky uspech (clamp) (clamp) hlavne u deti (child9) (child10).Dnes je budem delat znovu (Y) (Y) dekuji za super recept,jine uz odpravdu delat nebudeme :-) :-) Mejte se krasne Marcela (hello)
myška1000 4. 12. 2014, 22:10
@UNICA Je to se receptík dostal i do světa,tak to mě velice těší.
gargulkaD 29. 11. 2014, 18:19
Překrásné! (Y)
fojaa 29. 11. 2014, 17:31
(Y)super,vyzkouším (hello) (zajic)
simi161 29. 11. 2014, 15:57
dnes jsem dělala a jsou výborné |:o) |:o) |:o) dětem moc chutnají (Y) (Y) (Y) díky za recept :-)
dorty 24. 11. 2014, 20:38
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
myška1000 25. 11. 2014, 20:34
@dorty Díky (F)
Paluna 14. 11. 2014, 12:00
(Y) (Y)
Vera N 14. 11. 2014, 11:41
(Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie