Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 208 návštěvníků)

Pečená hlíva ústřičná

0.0
Pečená hlíva ústřičná

Potřebné ingredience

500 g čerstvé hlívy ústřičné, 2 paličky česneku (jednotlivé stroužky neloupat, jen omýt), 1-2 cibule na půlměsíčky, olivový olej, máslo, bylinky (pokud možno čerstvé - např. majoránky, tymián, rozmarýn, šalvěj petrželka, libeček apod.), sůl a mletý pepř (z mlýnku - jiný nepoužívám)

Postup přípravy

Kdo máte rád hlívu, určitě vyzkoušejte tuto málo známou úpravu zdravé hlívy ústřičné.
Málo práce a efekt dokonalý !!! :-)

Předehřejte troubu na 200 °C. Hlívu očistěte a větší hlavičky natrhejte na menší kousky (nedělejte moc malé kousky, ať to pak nemáte na kaši). Silné konce nožiček raději odkrojte a použijte jindy, ať nezůstanou i po upečení tuhé. Houby dejte do pekáčku, přihoďte nevyloupané stroužky česneku, nakrájenou cibuli, přidejte olej, máslo,krájené bylinky (popř. sušené).
Osolte, opepřete a vše promíchejte.
Dejte do trouby a pečte 30–45 minut.

Podávejte s bramborovou kaší.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kvítečko 17. 3. 2015, 15:38
vyzkouším (Y)
MilenaSob 17. 3. 2015, 12:19
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) |:o) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie