Vánoční, Velikonoční perníčky - hned měkké :-) - RECEPT 31438

NÁZEV
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC

VÁNOČNÍ CUKROVÍ

ID 16183 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbilo 16 návštěvníků)


Vánoční, Velikonoční perníčky - hned měkké :-)


[ recept č. 31438 ze dne  ]

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Vánoční perníčky - hned měkké 300g rozpuštěného medu 300g cukru moučka 300g másla (tuku) 4 vejce 1 dl mléka 2 kávové lžičky jedlé sody 1 kávová lžička skořice 10 rodzdrcených hřebíčků meltý badyán anýz velká lžíce kakaa 800g hladké mouky sníh z bílků (místo koření můžeš dát třeba 1,5 lžičky koření do perníčků, nechá se koupit namíchané :-)

POSTUP PŘÍPRAVY

Med, cukr, máslo a žloutky dobře promíchat, přidat mléko a všechno koření. Nejlépe se to promíchá když to dáš do kastrůlku a vše zahříváš, nevařit!
Do zchladlého přidáš mouku + sodu a sníh z bílků. Vše dobře zpracovat na vále a udělat bochníček a vložit do moukou vysypané nádoby.Těsto je řidší než klasické, ale nelekej se toho, já míchám metlama na těsto ručním mixérem a pak přendám stěrkou do ig.pytlíku a dám do lednice, nechám do druhého dne a pak je těsto super na vyvalování, tuky utuhnou a je super, nepřidávej zbytečně mouku navíc aby bylo těsto husté. Přikryté nechej odpočívat nejméně 12hodin na dně lednice. Poté těsto vyválej na tloušťku asi 3 - 4 mm a vykrajuj tvary.
Já je vajíčkem natírám až když je vyndám upečené z trouby. Nepeč do zhnědnutí musí být takové narůžovělé, protože se snadno spálí. Ještě teplé potři vajíčkem. Můžeš zdobit bílkovou polevou (bílky ušlehané s cukrem aby byla hmota tuhá a když ji nabereš vidličkou tvořila špičky - tak poznáš že je dostatečně hustá) nebo já poleju čokoládou a sypu barevnou rýží, fantazii se meze nekladou. Můžeš také slepovat krémem či marmeládou.
Perníčky nemusíš péct v předstihu protože jsou hned měkké a konzumovatelné.
Peč v horkovzdušné troubě na 150stupňů nebo v normální tak na 180st.
Dobrou chuť.
Doporučujeme
Vláčný velikonoční beránek
Ještě než začnete vážit všechny složky, dejte vyhřát troubu na 160/170°C a mřížku dejte do dolní poloviny. Vymažte a vysypte formu.Oddělte žloutky od bílků. Žloutky smíchejte s cukry do pěny,a míchejte cca 2 minuty. Přilijte olej a chvíli míchejte. Potom pomalu vsypte mouku smíchanou s práškem do…
<< včelka Mája na kytce.... | Vánoční, Velikonoční perníčky - hned měkké :-) | První svatební dort >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Brigita Z. (melpamene) ID 375581 (27.3.2018, 16:45)
Děkuji za receptík! (Y) (Y) (Y) Už mám sice připravené těsto podle totohle receptu http://prozeny.blesk.cz/velikonocni-pernicky, ale dnes zadělám i na to vaše, ať mám jistotu že se na Velikonoce povedou :-) :-) (X) Už se těšíme na zdobení (flower) (flower) (flower) (child9)
ODPOVĚDĚT
Monika J. (janymonca) ID 105797 (26.4.2011, 12:46)
(Y) (Y) (Y) OPRAVDU JSOU MĚKOUČKÉ,UŽ JINÉ NEDĚLÁM.DĚKUJI ZA SUPER RECEPTÍK (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVĚDĚT
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt