(recept
si oblíbilo 476 návštěvníků)
Pečená červená řepa dle Jamie Olivera
Potřebné ingredience
1/2kg červené řepy co nejmenší, 1 palička česneku, sůl, pepř, čerstvá majoránka (použila jsem sušenou), 6 lžic olivového oleje, 3 lžíce balsamikového octa
Postup přípravy
troubu předehřejeme na 200st.
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připravíme si delší pás alobalu dvojitě na to dáme řepy stačí pokrájet na polovinu, větší čtvrtím, neolopané stroužky česneku, sůl, čerstvě mletý pepř a majoránka - lepší je čerstvá, ale tu v zimě nemám
připraveno a začneme zabalovat
na jedné straně zatím nezabalujeme a přidáme tam tekuté ingradience - olej a ocet
zabalíme, utěsníme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do vyhřáté trouby na 1 - 1,5hod. podle velikosti do měkka
upečené je dobré ještě posypat čerstvými bylinkami
zkoušela jsem je péct i jen v zakrytém pekáči a není to ono - potřebuje to ten těsný alobalový balíček :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kebulka
(upraveno)
24. 9. 2013, 17:06
Mooc dobré ,akorát jsem dojedla Doplňuiji,studená nemá chybu.Jedu do krámu a dám péct znova na zítra
lenkarubesova
(upraveno)
14. 9. 2013, 16:55
Dobrý den, moc děkuji za tento recept, je to skutečně výborné!! Jen jsem se chtěla zeptat, je nutné tam dávat ten česnek neloupaný?
Vidy
(upraveno)
10. 1. 2015, 17:46
@lenkarubesova
Ano neloupany,rodelany na pulmesicky a rozlozit po repe
Vidy
(upraveno)
29. 10. 2013, 13:11
@lenkarubesova
Ano
Vidy
(upraveno)
27. 8. 2013, 21:24
Za me vynikajici
udoli
(upraveno)
23. 8. 2013, 12:44
řepu mám ráda, ale tohle nic moc, a samotné už vůbec
Kačka K.
(upraveno)
15. 8. 2013, 0:13
Dnes jsem vyzkoušela...a je to opravdu výborné Děkuji za recept
oliva1
(upraveno)
30. 1. 2013, 21:16
Mňam to musím vyzkoušet
Jejeja
(upraveno)
21. 1. 2013, 20:56
Veliké dííííky za tenhle recept ... řepu normálně vůbec nemám ráda, ale v rámci detoxu jsem se s ní potřebovala nějak "srovnat" .... a téhle úpravě jsem si dokonce přímo pochutnala
Karamelka120
(upraveno)
17. 12. 2012, 15:25
Také dělám pečenou řepu, ale trošku jinak - vynechávám česnek, namísto něj dávám tyminán a rozmarýn a upečenou řepu podávám se sýrovým dipem ze zakysané smetany: http://www.foodstyle.cz/products/srdicka-z-cervene-repy/
Čenzis
(upraveno)
27. 11. 2012, 18:45
Dělala jsem a je to veliká ňamka
Michaela_
(upraveno)
4. 12. 2012, 12:08
Tak jsem uvarila...no, me to tedy moc nechutna, snedlo se to, ale zadna vyhra...ale proti gustu...
P.A.V.L.A
(upraveno)
14. 11. 2012, 20:25
Také vyzkouším. Díky za recept.
zdenallicka
(upraveno)
14. 11. 2012, 20:23
Česnek doporučuju nožem trochu zmáčknout.. Praskne a uvolí se tak více aromatických látek..
Vojtula
(upraveno)
17. 10. 2012, 13:19
Tak to musím vyzkoušet
modramys
(upraveno)
27. 9. 2012, 13:59
martulinda12
(upraveno)
7. 8. 2012, 18:09
Tak vyzkoušeno a chutnalo moc , přidala jsem dvojitou dávku česneku a slaninku druhý den byla ještě lepší jako příloha k http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=74200&user=251742 česnek v tom je luxusní díky za recept
petulisek
(upraveno)
5. 8. 2012, 11:53
Dělám sama pro sebe, dobrůtka!!! Ale včera jsem chtěla využít zbytky zelniny a došel alobal...tak jsem do sáčku na pečení dala 3řepy, čtvt květáku namalinké růžičky, cuketku, mrkev, papriky, vše na +- stejné kousky, přidala jsem česnek atd. dle receptu Jamieho a nemá to chybu!!!
sieta
(upraveno)
5. 8. 2012, 11:42
Tak nebesa se nepohnula , možná je to tím, že jsem na ten recept byla strašně zvědavá. Nicméně mi chutnalo, taková zvláštní chuť, mému muži moc nee, ochutnával jen ze slušnosti ke mně, on vůbec nerad neznámé věci a to můžu být ráda, že na to nekydnul tatarku Jinak v Prostřeno bych se tak ohodnotila 7-8 bodů
Šarda
(upraveno)
14. 11. 2012, 20:12
@sieta
to mi připomělo já udělala tak dobrý těstoviny fakt zdravě Havlíček a jiný by ze mě měli radost a ten barbar to zakydal tunou tatarky
sieta
(upraveno)
14. 11. 2012, 21:35
@Šarda
to někde říkala jItka Asterová, jak neslavně skončilo její jedno rande, když se půl dne dělala s nějakým spešl lososem, aby to bylo ťip ťop, Polreicht by měl radost, prostě fakt jídlo pro gurmány a naservírovala to tomu lojzovi, co došel a on se na to podíval a zeptal se-nemáš kečup?
Šarda
(upraveno)
15. 11. 2012, 10:10
@sieta
to neni k smíchu já byla fakt naštvaná a vzteklá ten pocit stojim půl dne u plotny přemýšlim aby to bylo dokonale vyvážený a pak..............TATARKA
enestejša
(upraveno)
10. 6. 2012, 21:28
Výborný recept, dělala jsem ho už dvakrát. Přidala jsem k němu i fetu a s přílohou opečeného toustového chleba je to celkem sytý pokrm. Marcela
janca2011
(upraveno)
8. 4. 2012, 20:45
Zkusila jsem dnes poprvé, balila do trojitého alobalu a stejně byla řepa suchá a bez šťávy, tak nevím, možná bylo řepy trochu víc a já měla dát i trochu víc tekutin - nebo byly řepy velké a sušší? . Já čekala víc, ale manžel to jako přílohu k vepřovým plátkům a opečeným bramborám zblajznul taky s chutí - ovšem bez česneku. Stejně díky za recept
zuzzanaa
(upraveno)
7. 4. 2012, 14:28
také jsem vyzkoušela a pochutnala jsem si!!!§