(recept
si oblíbilo 261 návštěvníků)
BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici
Potřebné ingredience
Hrnek o obsahu 2 dcl::: 3 vrchovaté hrnky hladké mouky, 2 hrnky cukru (krupice), 1 hrnek sodovky, 1 hrnek rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Ovoce podle chuti. Pokud nemáte sodovku, vyzkoušela jsem minerálku, třeba Korunní s příchutí citronu a bublanina je ještě lepší. Hrnečky s cukrem nemusí být vrchovaté, stačí 1 + 3/4 hrnku, másla dávám 200 gr, místo 1 hrnku hladké mouky, můžete dát 1 hrnek polohrubé, ale nedoporučuji - bublanina už není tak jemná.
Postup přípravy
Uvedené ingredience smícháme, k míchání stačí pouze měchačka. První dám mouku, posypu kypřícím práškem, dál cukr, vejce, minerálku a rozpuštěné máslo. Vymažeme a vysypeme plech (někdy používám na vysypání plechu kokosovou moučku). Na plech nalijeme polovinu těsta, poklademe ovocem a nalijeme druhou polovinu těsta. Pečeme při 180° 30 minut. Je to skutečně rychlovka.
Po upečení je bublanina nadýchaná jako peřinka.
...a neskutečně dobrá.
tady jsem dala ovoce nahoru na těsto, ale bublanina je nižší
rybízová...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
pickaya
(upraveno)
8. 6. 2009, 8:28
Tak bublaninu právě začínám péct - jahodovou. Mám jen týden zmražené, tak to snad nebude jako bláto... Též nemám sodovku, tak jsem dala vodu, tak uvidíme .
pickaya
(upraveno)
17. 6. 2009, 21:01
@pickaya
Tak jahodová (ze zmraženejch) dopadla výborně . Dneska jí peču podruhý, tentokráte z čerstvejch, ale myslím, že bude taky dobrá. Povedla se i bez tý sodovky .
pavlíkmacík
(upraveno)
18. 6. 2009, 10:01
@pickaya
pavlíkmacík
(upraveno)
8. 6. 2009, 9:34
@pickaya
Adélko, pochlubte se, jak jahodová dopadla
Ilonáček
(upraveno)
7. 6. 2009, 20:51
pavlíkmacík
(upraveno)
8. 6. 2009, 0:04
@Ilonáček
děkuji
Galiii
(upraveno)
7. 6. 2009, 9:59
udělala jsem s jahodama...opravdu dobrá
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 6. 2009, 10:04
@Galiii
díky
Basic
(upraveno)
7. 6. 2009, 9:33
Právě se na ní dneska chystám, taky jsem včera koukala, ale docela jsem nechápala, jak tam mrskal prášek do pečiva na konec a ne do mouky a jak tam házel ty třešně pomalu s rozběhem, na půlku hodně, na druhou skoro nic Tak ráda slyším, že je výborná a to i bez té sodovky, protože tu doma taky nemám.
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 6. 2009, 9:45
@Basic
Petro, taky jsem koukala jak šupnul prášek na vejce a né do mouky, asi mu to nadýchala ta sodovka ....ať se Vám zadaří
Dada34
(upraveno)
7. 6. 2009, 9:19
Vypadá úžasně. Myslíte, že můžu použít zmražené jahody? Díky
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 6. 2009, 9:27
@Dada34
Díky . Klidně, akorát bych dala tak třičtvrtě hrnečku vody, jahody jí obsahují hodně.
Dada34
(upraveno)
7. 6. 2009, 9:30
@pavlíkmacík
Moc děkuji za radu, tak se jdu do ní pustit. Mám jahody v mrazáku a nevěděla jsem, co s nimi. Ještě jednou děkuji
jilly
(upraveno)
7. 6. 2009, 8:02
jee..diky za recept...vcera som na to pozerala a chcela som vediet ci je fakt dobra
pavlíkmacík
(upraveno)
7. 6. 2009, 8:07
@jilly
Jani, není zač, napište, jak Vám chutnala
jilly
(upraveno)
7. 6. 2009, 10:01
@pavlíkmacík
urcite..len musim kupit nejake ovocie