Zobrazit přihlášovací formulář

Zavařeniny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 603 návštěvníků)

Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

5.0
Švestková povidla... ta nej... jen pro rozmlsané

Potřebné ingredience

2 kg švestek,
2 lžíce octa,
50 dkg cukru,
1/2 káv. lžičky mleté skořice,
3 roztlučené hřebíčky,
4 pol. lžíce rumu

Postup přípravy

Jsem milovnice všeho sladkého a pečeného. A když jsem jednou ochutnala tahle povidla, už jsem jiná nechtěla. Vždycky jsem kupovala nebo nějaká domácí dostala. Ale až díky tomuto receptu je dělám a budu dělat jen sama. Jsou božííííí, doslova luxusníííí. A navíc receptík vůbec není tak pracný, jak by se mohl někomu zdát. Zvládla jsem to i se dvěma malýma dětma a výsledek opravdu stojí za to.

Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do pekáče. Pokapeme cik cak octem a dáme péct na 250 stupňů. BĚHEM PEČENÍ ANI JEDNOU NEMÍCHÁME. Pečeme 20-25 minut. Po uvedené době na švestky nasypeme 25 dkg cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 25 dkg cukru a šup znovu na dalších 15 minut do trouby.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence (tedy jak kdo má rád)
Pokud se vám zdá, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, necháme ještě 10-15 minut péct.
Pak jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Já jsem sklenice dala ještě do froté ručníku, aby byly déle v teple.
Teď už jen dobré mlsání a pečení.....

vypeckované a octem pokapané švestky, připravené do trouby

po 25 minutách posypané první dávkou cukru (25 dkg)

po 15 minutách, před nasypáním druhé dávky cukru (posledních 25 dkg)

po upečení... teď už jen přidat hřebíček, rum a skořici a rozmixovat

rozmixované... už jen naplnit sklenice

z jedné dávky mám čtyři 350 ml sklenice

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fotbal1111 23. 9. 2013, 13:43
Tak ty nemají chybu - udělám. (clamp) (Y) |:o)
davik 23. 9. 2013, 13:26
tak jsem je taky dělala a můžu jen doporučit |:o)jsou vážně moc dobré,ale příště dám taky méně cukru.Moc díky (L) (F)
vicinka 23. 9. 2013, 12:44
Povidla jsou opravdu luxusní. Dávala jsem jen ocet a cukr, zbytek ne, i tak jsou super. Příště dám ještě méně cukru, na nás jsou dost sladká. (Y)
Atiza 20. 9. 2013, 23:29
Připojuji se ke kladným komentářům.Měla jsem tak trochu obavy jestli budou dobré atd.Byla jsem mile překvapena.Naprosto jednoduché,bez míchání a hlídání zdali se nepřipalují.Chuť vynikající.Určitě budu recept předávat dál s kladným komentářem.Děkuji.
Paculda 20. 9. 2013, 21:43
(Y)Moc děkuji za recept,povidla jsou výborné, (jidlo) (jidlo) (jidlo)
kabrhelka 20. 9. 2013, 21:38
Tak po velkých obavách a pročítání komentářů pořád dokola,jestli se to opravdu nepřipálí,jsem se i já dnes do povidel pustila a obavy jsou pryč.Vše dopadlo na 1 (Y),akorát jsem neměla rum,tak jsem nedala a cukru jsem dala jen poloviční dávku a stačilo.Příští týden koupím rumíka a dám se do další várky-mňam.Pekla jsem v zapékacím skleněném pekáčku-super (Y) (Y).Moc děkuji za super receptík a všem vřele doporučuji (jidlo) (Y) (Y)
bilčena 19. 9. 2013, 8:55
Super,skvělé Díííky D. (flower) (flower) (flower) (flower) (jidlo) (jidlo)
volcom 17. 9. 2013, 12:07
Dobrý den paní Zuzko,dnes jsem dělala povidla podle vašeho receptíku a nevim co jiného napsat,vše už tu bylo napsáno,prostě dokonale luxusní,u tohoto receptu zůstanu nadále a jistě budu všude doporučovat.Díky,díky,díky (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Už se těším,až budu dělat vdolečky (zajic) (zajic) (zajic) (smich) (smich) (smich) (jidlo) (jidlo) (jidlo) Mějte se krásně (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
kaatkah 9. 9. 2013, 11:55
Asi jsem jediná komu se povidla nepovedly...zkoušela jsem je poprvé v živote. Nevím co jsem udělala špatně, ale po 10 minutách, co jsem nasypala cukr my skoro vše v troubě zčernalo. Zachránila jsem jen část. Část která zbyla chutná opravdu dobře. Stalo se vám to někdy?
martak1 30. 9. 2013, 20:40
@kaatkah Nemáte plynovou troubu,tam mi slo vzdycky vsechno rychleji a buchty se mi pripalovaly :-(
SonikB 8. 9. 2013, 19:03
Super (Y) (Y) (Y). Děkuji!
kocar 4. 9. 2013, 23:33
Hezký večer, dnes jsem dělala z jedné dávky a jsou úplně úžasné, určitě bud opakovat děkuji moccccc (Y)
enkka 3. 9. 2013, 17:28
(Y) (Y) (Y) super recept.výborná povidla, jiné už dělat nebudu. :-) :-) :-) (F) (F) (F) (L) (L) (L)
HannahV 3. 9. 2013, 9:24
Tak jsem konečně povidla včera také udělala a jsou úžasná!!! ...a opravdu jednoduchá. Jen za sebe doporučuji opravdu ještě na teplém plechu rozmixovat, protože jinak někde jinde v chladné míse se mi to hrozně lepilo a mixér stávkoval. Děkuji za receptík. H.
Danulik1 2. 9. 2013, 22:03
Výborné (Y) (Y) (Y)
Janovská Alena 2. 9. 2013, 19:18
Dobrý den musím se připojit fakt recepr je výborný zkusím ze špendíků moc děkuji za receptík Alena (Y) :-) :-D
Ivka Koudele 2. 9. 2013, 16:10
Dnes jsem je vařila a jsou opravdu LUXUSNÍ (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) díky za recept (L) (L)
kratjana 2. 9. 2013, 12:55
Tak jsem povidla ted dodelala a muzu ric, ze jsou vyborny, a hlavne skoro bez prace :-) |:o) (Y)
-misheel- 26. 8. 2013, 19:51
Prosím o radu, 2 kg švestek už vypeckovaných nebo je myšlena váha ještě s peckami? *-) *-)
mirkaberkys 26. 8. 2013, 21:09
@-misheel- Myslím, že to co vyloupete ze 2 kg švestek vám v receptu velkou roli hrát nebude. Já jsem to vážila bez pecek.
Jitule64 2. 9. 2013, 16:50
@mirkaberkys Já vážím s peckama, protože se mi poprvé stalo, že byla povidla řidší.
Skylark 22. 8. 2013, 18:49
Jedním slovem SKVĚLÉ!!! (Y) (Y) (Y) ... do první dávky jsem dala archivní 12letý rum a do druhé třtinový cukr... Už teď se těším, až budu dělat buchty :-).... MOc díky za skvělý recept! (Y) (L)
*A* 18. 8. 2013, 20:29
Dobrý večer,chtěla by jsem se zeptat na kolik stupňů se dělají povidla děkuji za odpověď
zdenka54 18. 8. 2013, 20:40
@*A* Je tam napsáno ,250 stupńů :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie