Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 988 návštěvníků)

INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM

5.0
INDIÁNKY MINI - S POSTUPEM

Potřebné ingredience

Indiánci,jsou skvělý a ták jednoduchý. 2 bílky,15 dkg cukr moučka-PŘESÁTÝ -nesmí v něm být hrudky,2 lžíce jahodové marmelády(aby v ní ale nebyly kousky ovoce),čokopoleva,piškoty.

Postup přípravy

Cukr+ bílky dobře vyšlehat do tuha.Zkoušela jsem i vyšlehat nejprve bílky a pak přidávat cukr a jde to taky dobře. Potom přendám na kastrol ve kterém se vaří voda a šlehám nad parou do zhoustnutí-alespoň 8 minut.Hmota nabyde a je to spíše pěna.Sundám a zašlehám jah.marmeládu.Nastříkáme na piškoty. Dáme do lednice alespoň na 3 hodiny ztuhnout.Nebo klidně i přes noc.Připravíme ve vodní lázni čokopolevu a namáčíme. Misku s polevou nahnu ke straně aby poleva byla "hluboká" .Namočíme,nechám trochu okapat a dáme na papír necháme zaschnout a pak přendavám na tác a dám opět do lednice.Ze 2 bílků je kolem 40 ks - záleží jak je stříkáte vysoko,a jak velké máte piškoty.
POZNÁMKA :jESTLIŽE VÁM HMOTA PO PŘIDÁNÍ MARMELÁDY ZŘÍDNE,VRAŤTE VŠE JEŠTĚ NAD PÁRU A ZNOVU ŠLEHEJTE.

ještě nepolité

touhle trubičkou (špičkou) stříkám indiánky.

další várka s růžovou polevou.Růžová poleva: bílá čokopoleva Carla rozpuštěna ve vodní lázni se 100% tukem a troškou červené potravinářské barvy.

dobře vyšlehaný sníh

do sněhu zašlehaný prosátý moučkový cukr

vše šleháme nad parou (vroucí vodou),šlehám určitě 8 minut.

po vyšlehání sejmeme z páry a přidáme jahodovou marmeládu a dobře zašleháme

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

blanor 30. 11. 2013, 16:48
Ňam,hned bych si dala (Y) (Y)
ssonda 1. 12. 2013, 18:31
@blanor (Y) (Y)
Kujebina 16. 3. 2013, 11:18
(Y) (Y) (Y) (Y)luxusní (L) (L) (L) (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
lunav 4. 3. 2013, 9:03
Chtěla jsem se zeptat jen na to polívání čokoládou, namáčíte do čokolády nebo poléváte? Mi se začaly při namáčení roztápět a ztrácely tvar. Tak mě to trošku odradilo, ale i tak byly výborné. Máte nějakou radu jak na to? Je pravda, že jsem nechala ztuhnout do mrazaku a necekala jsem na ztuhnuti v lednici, muze to byt tim?? :-o
ssonda 16. 11. 2013, 19:32
@lunav Ano,může to být tím.Chce to aby jako by zaschly,proto je dobré nechat přes noc.
JVach 22. 1. 2013, 12:57
(Y)
ssonda 17. 2. 2013, 18:25
@JVach (F) (F) (F)
Pavla86 10. 12. 2012, 19:40
Dobrý den, jak dlouho zhruba vydrží v lednici? Pavla
ssonda 16. 12. 2012, 11:53
@Pavla86 Týden? U nás se sež...hned,tak nevím ,-)
hrabalka 25. 11. 2012, 19:02
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
lenulaaaaa 10. 11. 2012, 21:36
(clamp) (clamp) (clamp)
ssonda 11. 11. 2012, 20:08
@lenulaaaaa (F) (F) (F)
jome 22. 6. 2012, 15:45
(clamp) (clamp) (clamp)
ssonda 12. 11. 2012, 18:59
@jome (Y) (Y) (Y)
cipkacipka 21. 6. 2012, 20:15
dobrý den.můžu se zeptat čím se dají nastříkat když nemám tento vynález?díky Jana (Y)
ssonda 22. 6. 2012, 14:36
@cipkacipka Tím vynálezem myslíte dortovou špičku kterou koupíte v domácích potřebách asi za 20 kč??? Pak asi ničím :-S Nemusí to být špička hladká,může být i klasická-řezaná. :-)
Janyse 7. 6. 2012, 11:18
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ssonda 23. 11. 2012, 19:11
@Janyse (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Vera N 25. 5. 2012, 10:23
(Y) (Y) (Y)
ssonda 27. 5. 2012, 19:26
@Vera N (F) (F) (F)
rybickarybka 24. 5. 2012, 19:13
krásní!
0adelka 21. 5. 2012, 11:55
tak v sobotu jsem vyzkoušela,super receptík (Y) (Y) (Y)
ssonda 21. 5. 2012, 19:51
@0adelka (Y) (Y) (Y) (Y)
oliva1 15. 5. 2012, 14:01
(clamp) |:o) (Y)
KRUPAVE SRDICKO 4. 5. 2012, 16:35
TAK HOLKY,PRAVE JSEM DODELALA A KDYBYCH VEDELA ZE JE TO TAK RYCHLE A JEDNODUCHE TAK JSEM JE UDELALA UZ DAVNO ,-) ,-)SONI PERFEKTNI RECEPT A I KRASNE POPSANY,PRESNE JAK TO POTREBUJI ,-) ,-).DEKUJI MOC,TISKNU DO SVE KUCHARKY A HOLKY NEBOJTE SE TOHO JDE TO SAMO (L) (L) (L) (L)
ssonda 15. 5. 2012, 20:50
@KRUPAVE SRDICKO (Y) (Y) (Y) (Y)
Martina*39 4. 5. 2012, 15:58
Recept je super! Jen jsem místo jahodové marmelády dala rybízovou a je to ještě lepší. Je to jednoduché a všem to móóóc chutná !
ssonda 12. 10. 2012, 19:43
@Martina*39 (Y) (Y)
enkka 17. 4. 2012, 7:01
(clamp)
Michaela_ 16. 4. 2012, 23:53
jsou nadherni !....zkusim udelat jen z jednoho bilku + 7,5dkg mouc. cukru., a bez marmelady ...., ale chci se zeptat, ta cokopoleva, to mate cokoladu na vareni a trochu 100%tuku?..nebo neco jineho? diky (F) (F)
ssonda 17. 4. 2012, 14:45
@Michaela_ Ano obyčejná čokoláda na vaření + 100% tuk (F) (F) (F)
Michaela_ 17. 4. 2012, 20:21
@ssonda dekuji (F)
B.a.m.b.u.c.a 6. 4. 2012, 19:03
Soničko chystám se zítra na ty krásné indiánky (jidlo) jen se chci zeptat kolik je kousků ze dvou bílků? *-) *-) Děkuji za odpověď Blanka (velikonoce6)
ssonda 6. 4. 2012, 21:35
@B.a.m.b.u.c.a Blani,kolem40-50 záleží jak je budeš dělat velké a jak velké máš piškoty. (velikonoce) (velikonoce)
jajkaxx 9. 3. 2012, 20:11
Přidávám se svelikou pochvalou, dnes jsem vyzkoušela.A nečekala jsem takový výborný výsledek,vařím dobře-ale ckukrářka jsem mizerná...ale i mě se indiánky povedli.Sice nebyli vzhledově úplně jako ty vaše, ale tak špatně taky nevypadaly :-) díky moc.Udělám na velikonoce, dneska to byla jen zkouška....ale stejně už je 56 indiánků pryč :-) (Y) (Y) (Y) (Y)
ssonda 10. 3. 2012, 16:53
@jajkaxx (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) super

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie