Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3408 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

dedkova 26. 4. 2006, 14:11
Opravdu to vypadá jednoduše, když vidí človíček fotky ;-) Brzy vyzkouším a určitě si pochutnáme!!! Děkuji za fotky :-D
strip 26. 4. 2006, 7:56
Určitě vyzkoušejte,já to "pekla "včera odpol.a večer už jsme ochutnávali,takže dnes je jen zbytek.Fakt dobrý a "rychle upečeno" :-D.Střechu jsem postříkala čokoládou a dala barevné drobení. (Y)Dělala jsem to na zkoušku teda jen ze čtyř sušenek a 1 tvaroh.
zlatá rybka 26. 4. 2006, 7:14
děkuji za fotečky recept určitě vyskouším ,budeme mít návštěvu tak doufám,že uspěji.Podle fota jsem pochopila (Y)
holubicka 25. 4. 2006, 23:34
Ahojky, vůbec jsem si to podle popisu neuměla představit, ale s fotkama to vůbec nevypadá složitě,Určitě vyzkouším.Díky za foto.Margita (I)
Lampa 25. 4. 2006, 13:17
No vypadá to báječně. Určitě to zkusím. Ten rum by byl asi dobrý, ale spíš do tvarohu. Kdyby byly ty sušenky moc měkké, asi by se ta střecha dělala hůř !
Lampa 26. 4. 2006, 17:54
@Lampa Nemá to chybu ! Včera jsem to "upekla" , ráno načala a dnes odpoledne máme už jen dvě miniporce
strip 25. 4. 2006, 12:54
Jéééé díky už jdu odpol.na to.Tak kdyby se první vrstva sušenek dala bílá a druhá tmavá tak ta tmavá udělá kolem banánu trjúhelník.Možná že by se sušenky mohly máčet v rumíčku.... ;-)
Kelisek 25. 4. 2006, 12:46
Tak tady je obrázkový postup jak jsem slíbila.Věřím,že vám alespoň trošku pomůže.Děkuji za váš zájem o tento recept a přeji úspěch.Hejnová
Mihi 25. 4. 2006, 7:50
no - a nebyla by nějaká fotečka??? :-$
Kelisek 21. 4. 2006, 20:18
Určitě se pokusím co nejdříve nafotit celý postup.Snad se mi to povede dát s těmi fotografiemi dohromady.Nejsem žádný počítačový borec,takže snad se to povede.Jen prosím o trpělivost.
lukys 21. 4. 2006, 13:07
Dobrý den, moc se přimlouvám za pár fotek (P) Vůbec si to neumím představit :-S Moc dík.
Mati 21. 4. 2006, 12:04
Dobrý den,taky mám doma tento recept.Je to moc výborné a rychlé,hlavně,když máte návštěvu.Postup můžu ofotit,ale nevím,jestli se mi povede ho sem vložit.
dedkova 20. 4. 2006, 21:31
Dobrý večer, Věruš!!! Zní to móóóc lákavě, ale také si nedokáži představit ten postup s alobalem. Třeba jsem také natvrdlá ;-) Poprosila bych Vás o pár fotek při postupu. Co vy na to? :-D Předem díky asi za více mlsných jazýčků :-P
cicmoši 19. 4. 2006, 10:10
nechcete k tomu nafotit postup? znie to úžasne, ale akosi si to neviem predstavit, ako to má vypadať a hlavne ako sa to má robiť, aby bol efekt správny ............. :-D strašne rada by som to skúsila, ale obávam sa, že by som stoho vytvorila jednu velkú patlaninu......... :-P
Edule 16. 4. 2006, 22:26
Věrko, Vy jste mě předběhla. :-D Chystala jsem se tento receptík taky vložit. Ale já bych to určitě tak pěkně nepopsala ;-) Je to opravdu dobrota a kdo ho u mě jedl, nechtěl věřit, že je to z obyč. BEBE sušenek.. Já to zase dělám tak, že zbytek krému namažu na vnější strany a obalím v mletých ořeších nabo v kokosu. A dovnitř dávám někdy místo banánů třeba i jahody, kompotovaný ananas atd. No prostě fantazii se meze nekladou (Y) (Y) (Y) (Y)
jenůfka 16. 4. 2006, 20:04
Věrko, vypadá to úžasně jednoduše a mňamózně - podle surovin, ale já jsem asi natvrdlá :^), není mně jasné, jak z toho může vyjít střecha, když ta spodní řada sušenek bude po sklopení "kratší", ne? Teda aspoň když si to představím, ale možná si to představuju blbě ^o). A co ten banán, nezhnědne?
zlatá rybka 17. 4. 2006, 13:57
@jenůfka tak já to taky nechápu vždyť se to musí rozsypat tak že bych byla taky natvrdlá??? :-( :^)
jazumi 23. 4. 2006, 17:29
@zlatá rybka taky jsem to nechápala- ale když jsou naspod 3 řady sušenek, tak prostřední zůstane ležet a 2 krajní se spojí a vytvoří střechu :-) Ještě jsem tuto dobrotu nedělala, snad to chápu dobře! jana
Rinna 23. 4. 2006, 20:21
@jazumi Přesně tak, nebojte se toho ! (Y) Nahoře se to pěkně spojí, sleze to o pár mm, ale vůbec ničemu to nevadí. Čokoládová poleva to schová ! Vážně bylo to moc úspěšné, takže díky za receptík ! ! ;-)
auxtova 14. 3. 2007, 15:35
@Rinna Opravdu to bylo skvělí už jsem vyzkoušela ,a na druhý den jsem to musela udělat znovu a všichni se o to prali jak jim to chutnalo, obrázkový postup mi také hodně pomohl děkuji za receptík jen tak dále. (Y) (F) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie