Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 64 návštěvníků)

Bublanina, která vydrží dlouho jako čerstvá

0.0
Bublanina, která vydrží dlouho jako čerstvá

Potřebné ingredience

160g polohrubé mouky * 150g moučkového cukru * 1dl oleje * 1dl mléka * 1 prášek do pečiva * 1 vanilkový cukr * 4 vejce * kompot vypeckovaných višní či jiné ovoce dle chuti

Postup přípravy

Předem upozorňuji, že recept není můj vlastní - mám ho z netu, ale je tak výborný, že se určitě nebude autor/autorka zlobit, když ho předám dál. Mám ho delší dobu a zatím buchta všem moc chutnala, ale k jednomu se musím přiznat....nevím, zda ten název sedí, protože u nás nikdy déle, jak den nevydrží....:-)
Do mixéru dáme 4 žloutky + 1dcl oleje + 1dcl mléka + 1vanilkový cukr a 150g moučkového cukru a mixujeme cca 2 minuty. Pak vlejeme do mísy a přidáme postupně polohrubou mouku s práškem do pečiva. Nakonec vmícháme sníh ze 4ks bílků. Vysoký plech si vymažeme a vysypeme a vlijeme do něj těsto, které poklademe ovocem. Pečeme v troubě na cca 180 °C přibližně 20minut, záleží na troubě. Bublanina by měla být mírně dozlatava (zkusíme špejlí). Po upečení pocukrujeme. Bublanina je výborná, krásně nadýchaná, prostě stojí za to vyzkoušet.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

fojaa 26. 5. 2010, 18:44
Už ji vidím s borůvkami |:o) |:o) |:o)
Paluna 27. 5. 2010, 12:03
@fojaa Jóó, ty taky můžu, ale višně vedou (L) (L)
adulinkap 26. 5. 2010, 16:52
Pavlí bublanina je výborná (Y) (Y) (Y)Ještě jsem takovou nadejchanou a dobrou neměla ale podle tohohle receptu už jí budu dělat furt (Y)Díky (L) (L) (L)
Paluna 27. 5. 2010, 12:02
@adulinkap Díky a jsem moc ráda, že Vám chutná - já už taky jinou nedělám (L) (L) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie