Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí medicína

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Recept proti zánětu středního ucha

0.0
Recept proti zánětu středního ucha

Potřebné ingredience

Ocet nebo tekutý propolisCibuleČesnek

Postup přípravy

Toto my používáme při podezření na zánět středního ucha.

1. Nakápnout do ucha pár kapek tekutého propolisu (vyrábí např. Pleva nebo jiné včelařské firmy)

nebo

2. Nakrájet nadrobno celou cibuli, zabalit do kapesníčku, přiložit na bolavé ouško a na to dát čepičku. Ponechat tak dlouho, jak to drobek vydrží.

UPOZORNĚNÍ - za působení všech domácích léčení nemohu 100% ručit, každé dítě snese něco jiného, je to pouze tip na alternativu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

vladkadasva 9. 10. 2011, 1:09
Tak tuhle variantu jsem nezkoušela, ale někomu třeba zabere? Já používám na začínající zánět v uchu toto- na vatu dám trochu čerstvé šťávy z aloe vera, vatu pak vložím do ucha. Nevím, je-li to účinností aloe very, ale mnohokrát to pomohlo, k ušnímu jsme nemuseli. (H) Přeji pěkné dny!
Valentinuska 8. 10. 2011, 23:08
Já jsem se právě doléčila z velkého zánětu středního ucha a jediné co mohu poradit je okamžitě jít k doktorovi a hlavně do ucha nic nekapat!!! (tedy kromě kapiček od doktora)
smoulina01 11. 5. 2009, 22:13
;-) no každá rada dobrá - ale..... nám povídala doktorka že stroužek česneku do ucha zánět pouze vyvolá +o( tak nevim nevim...
blancarada 14. 6. 2011, 13:04
@smoulina01 Dobrý den, jako malá jsem hodně trpěla na zánět střední ucha. Jediné co mi pomohlo byl "obklad" z másla. Na kousek vaty se položí kousek másla a přiloží se za ucho(ne do ucha!!!!) a převáže se šátkem apod. Nejlépe, když se to nechá hezky přes noc. Ráno jste bez bolesti a tu mastnotu ve vlasech snadno umyjeme šamponem.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie