Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1154 návštěvníků)

Rodinný poklad - TVAROHOVÉ KNEDLÍKY MOJÍ BABIČKY - nejlepší na světě - VÍTĚZ SOUTĚŽE u MONIKY BRÝDOVÉ !!!

0.0
Rodinný poklad - TVAROHOVÉ  KNEDLÍKY MOJÍ BABIČKY  - nejlepší na světě - VÍTĚZ SOUTĚŽE  u MONIKY BRÝDOVÉ !!!

Potřebné ingredience

1/2 kg tvarohu (DOPORUČUJI KLASICKÝ TVAROH BALENÝ V ALOBALU), 4 lžíce hrubé mouky, 2 lžíce mletého cukru, špetka soli, 1 vejce, 4 lžíce dětské krupičky

Postup přípravy

TOTO JSOU NAPROSTO DOKONALÉ OVOCNÉ TVAROHOVÉ KNEDLÍKY, KTERÉ SE U NÁS V RODINĚ DĚLAJÍ OD NEPAMĚTI. MILOVALA JSEM JE UŽ JAKO MALÁ HOLKA, KDYŽ MI JE DĚLÁVALA BABIČKA A MILUJI JE DODNEŠKA. ŠKODA JEN, ŽE BABIČKA UŽ MI JE DĚLAVAT NEMŮŽE :-(. TYTO KNEDLÍKY S JAKÝMKOLIV OVOCEM SI OBLÍBILY I MOJE DĚTI, MŮŽOU SE DOSLOVA PO NICH UTLOUCT. VYZKOUŠELA JSEM VÍCE RECEPTŮ, ALE NAKONEC SE VŽDYCKY VRACÍM K TOMUTO.

Knedlíky můžete naplnit jakýmkoliv ovocem, my je dneska měli s višněmi a byly senzační. Můžete i ušoulat třeba jen malinké knedlíčky (nenaplněné) a na talíři je polít třeba rozmačkanýni jahodami s cukrem nebo borůvkami.... Já těsto vypracovávám rukama, jde to lehce a pokud je dobrý tvaroh, tak se téměř ani nelepí. Dle mého je lepší tučný tvaroh, ale je to na zvyku, dělávám i s obyčejným. Kupuji ty balené a doporučuji je všem !!! Po zkušenostech mách i maminek z MMB je klasicky balený tvaroh nejlepší. Vaničkový je moc řídký, vážený tvaroh se zase rozpadá (drolí) :-(. Dávka, kterou vidíte na fotkách je z předepsaného množství (0,5 kg tvarohu). Většinou dělávám z dvojité dávky a zbytek dám do krabičky a zamrazím. Pak je večeře pro děti doslova za pár minut :-). Hážu je do vařící vody rovnou z mrazáku. Nejlepší jsou ale čerstvě připravené, jsou lehce stravitelné, nejsou hutné ani tuhé, ochutnejte :-).

Výše uvedené suroviny zpracujeme v těsto. Uděláme knedlíčky a vkládáme do vařící vody. Jen zlehýnka promícháme (spíš jen s nimi pohneme, aby nezůstaly po vložení do vody přilepené ke dnu) a vaříme 5-7 minut. Na talíři posypeme např. skořicí nebo grankem a taky pocukrujeme, polijeme nebo pokapeme rozpuštěným máslem, podle toho, jak kdo má rád. Můžeme zdobit šlehačkou, ovocem, lístečkem meduňky ap. ..... :-).

DOPORUČUJI VYZKOUŠET, JE TO ZA CHVILKU HOTOVÉ A OPRAVDU VÝBORNÉ A ZDRAVÉ !!!

Takto vypada vypracované těsto z jedné dávky

Utrhneme kousek těsta, uděláme placičku, vložíme ovoce, zabalíme a vytvarujeme knedlíček....

Toto jsou knedlíky z jedné dávky.....

Vkládáme do vařící vody, jemně odděláme ode dna a necháme vařit 5-7 minut..... Nemusíte se bát, knedlíky se hned tak nerozvaří, takže malinké vařím zhruba těch 5 minut od varu a větší 7....

....a takto žadonila o knedlíky i naše sedmiletá fenka Betynka :-)

Přeji dobrou chuť !

Iva

Dnes, 27.6., jsem je dělala znovu a tady je fotku všech surovin v misce.... Tvaroh jsem měla vážený, ale opravdu je lepší ten klasický - balený v alobalu....

Toto je rozpracované těsto. Já ho hnětu rukama, záleží jak komu co vyhovuje. Těsto je kompaktní, není husté a vůbec ne řídké.....

Tady jsem těsto zrovna dohnětla. Vidíte, že se ani moc nelepí na ruce.

A tady jsou už hotové knedlíky. Je jich opět 19 :-), asi už za ty roky, co je vařím, dělám pořád stejně velké, že jich mám vždy z půl kg tvarohu 19 ;-).....

a tady je ještě detail, jak mám knedlíky veliké, ale záleží to na každém, někdo raději více ovoce, někdo raději více tvarohové :-)........ Tak šup s nimi ho hrnce, zlehka promíchat a za 7 minut jsou na stole.................Dobrou chuť !

Tak toto je tvaroh, který já kupuju v Kauflandu. Většinou je dobrý, ale někdy je trošku víc vodový a tak musím přidat malinko víc mouky. Holt, už ani ten tvaroh není to, co býval ;-)....

Další fotka a důkaz, že na kvalitě tvarohu hrozně moc záleží.
Tady jsem nepřidala ani zrnko mouky navíc, je to těsto přesně podle receptu.
Jóóó, dřív byl tvaroh ještě tvaroh, babička s ním neměla nikdy problémy ,-).
Ale dnes je spousta tvarohů, ale něco je tvaroh něco vedle tvarohu ani neleželo ,-).
Zkuste koupit tvaroh JAROMĚŘICKÝ - u nás jej mají v Bille.

... a takhle dopadly .... dnes s náplní šveskovou :-)

Recept jsem před časem poslala do soutěže na stránkách Moniky Brýdové a VYHRÁLA JSEM !!!!!!!!!!!!!! :-) ♥ :

Ráda bych vám představila vítězný recept ze soutěže o titanovou pánev 24cm BAF Gigant v hodnotě 1549,- Kč.

Zástupci firmy vybrali recept paní Ivy Rudé, které tímto samozřejmě gratuluji....

-


MIMOCHODEM, TA JEJICH PÁNVIČKA JE FANTASTICKÁ. MYJE SE TO SKORO SAMO, ŽÁDNÉ PŘIPALOVÁNÍ, ŽÁDNÉ DRHNUTÍ A KLIDNĚ NA NI MŮŽETE JÍT I KOVOVÝM NÁČINÍM, POŘÁD JE JAKO NOVÁ ♥

Tyto knedlíky jsou z váženého tvarohu z kroměřížské mlékárny. Vřele doporučuji tento tvaroh (pokud je to ve vašich možnostech). Je senzační !!! Má úžasnou chuť, ani náznak žádné vodnatosti, hořké pachuti ... naopak je lahodný, čistá tvarohová chuť. Jak už jsem psala v diskusi, namažu pečivo nebo chlebík máslem, pomažu tímto neochuceným tvarohem, posolím a dokonalá pochutinka je na světě.

NAKŘEČKUJTE SI ZÁSOBY NA ZIMU

Děkuji vám všem za krásné komentáře ....dnes tu jsem po dlouhé době a koukám, jaké jste šikulky. Babička by z vás všech měla taky radost. Je sezóna ovoce, udělejte si knedlíky do zásoby, nechejte je jednotlivě položené zmrazit a pořádně zmrazené je vhoďte do sáčků nebo ještě lépe do krabiček a máte na zimu o dobrou mnamku postaráno. ... zmrazené je vhodíte do vařící vody a za pár minut papkáte :-)

5.7.2017

Přidávám další fotku a další "nápad", jak tvarovat knedlíky. Máme-li dobrý tvaroh, tak půjde lehce dělat z těsta 3 válečky o průměru cca 3 cm. Pak každý váleček nakrájet na 3 cm kousky a z každého udělat knedlík.

Dnes jsem měla tvaroh OLMA (cena 25 Kč/balení) a šlo to skvěle !!!

5.7.2017

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Meri en 1 1. 7. 2020, 13:45
Nejlepší těsto na knedlíky,děkuji moc za recept. (Y)
atena121 4. 8. 2018, 14:59
Hledala jsem nějaké tvarohové těsto s minimem mouky. Dala jsem tvaroh balený ne tedy ve vaničce. Místo pšeničné mouky jsem dala špaldovou. Hned si recept ukládám, byly vynikající. Musí se obalovat jen menší ovoce - já malé švestičky - říkáme jim kulovačky. Děkuji za recept. (Y)
Zrušený účet 19. 5. 2018, 13:09
Tak přesně tenhle recept mám od maminky. Jako dítě jsem to milovala. Je to krásná náhoda.
MíšaS.+2 19. 5. 2018, 8:35
(Y) (Y) recept je super, tvarohové knedlíky dělám jen podle vás |:o) . U nás vedou menší nenaplněné kuličky, polité rozmačkanými jahodami se smetanou ,-) . Cukr do těsta ani nedávám a ničemu to nevadí :-)
Guldanová 6. 2. 2018, 14:43
Budú dobré aj posypané makom? Také máme radi ale cesto je zemiakové.
danima3 (upraveno) 19. 5. 2018, 9:55
Tak za mně nic moc. Zůstanu u svého receptu (taky po prababičce)
ruru77 5. 2. 2018, 13:43
Já se tedy řadím mezi ty, kterým se děsně lepily, spíš bylo těsto téměř tekuté, takže jsem přidala dvojnásobek mouky a pak ok
plamenek 5. 2. 2018, 16:44
@ruru77 Tvaroh musí být v pozlátku(hliníková folie) a ne vanička. Když jste přidala tolik mouky,tak musely být tužší.
Jitaku 3. 7. 2017, 16:36
(Y) (Y) (Y)
Danda Moštěničák 11. 6. 2017, 9:03
děkuji, vyzkouším - máme už krásně zralé třešně a do kynutého těsta se mi dnes nechce
horackm (upraveno) 18. 2. 2018, 11:47
dneska jsem zkusila jahodové, úplně perfektní, děkuji za skvělý recept (Y) (Y) (Y) přesně 19 :-) :-) :-)
avynka 5. 7. 2017, 15:11
@horackm (clamp)
Šarda 19. 4. 2017, 17:05
už se těším na čerstvé jahody ze zahrádky a vyzkouším (Y)
Andrea00 17. 10. 2016, 14:28
Vynikající knedlíčky, dnes jsem je dělala polité jahodami, úúúúžasný recept, moooc děkujem (L) (L) (L) (L) (L) (L) a přejem krásné podzimní dny (jablka) (jablka) (jablka)
manhartici 4. 10. 2016, 14:08
Dobrý den, knedlíky dělám již podruhé a jsou výborné, většinou dle receptu mám těsto řidší, přisypu mouku s krupičkou a je to (Y)chutnají celé rodině (clamp) (F)
KattyV 18. 9. 2016, 14:25
Vaše knedlíky určitě vyzkouším, jen pohled na ně mi stačí k tomu, abych poznala, že jsou vynikající. (Y) (H)
nanukac 18. 9. 2016, 14:19
(Y)
jarkulisovad 18. 9. 2016, 13:44
Naprosto úžasné knedlíky!!!!!! (clamp) (Y) (L) (L) a že jsme těch tvarohových už vyzkoušeli :-) Všichni se oblizovali, opravdu nejlepší na světě (clamp) (L) (L) (L) Jiné už u nás nebudou (K)
jananovazak 23. 8. 2016, 19:38
(Y) (Y) (Y)
Saharka 22. 10. 2015, 15:16
super recept! knedlíčky byly výborné! recept ukládám! (Y)
ililina 7. 10. 2015, 9:14
Dnes vyzkouším
Jaňulíček 7. 10. 2015, 8:37
Prosím, lžíce zarovnané a nebo vchovaté.?

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie