Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 54 návštěvníků)

LANGOŠE - bez kynutí

0.0
LANGOŠE - bez kynutí

Potřebné ingredience

500 g hladké mouky,
1/2 bílého jogurtu,
1/4 l mléka,
25 g droždí,
1/2 lžičky jedlé sody,
kostka cukru,
sůl, olej + fritovací hrnec,
kečup, sýr cihla, česnek...

Postup přípravy

Z droždí, mléka a kostky cukru uděláme kvasek...
Do velké mísy nasypeme mouku, jogurt, sodu, špetku soli a kvasek, těsto prohněteme.
Bez dalšího kynutí, začneme oddělovat kousky velké asi jako tenisový míč a vyválíme v placku, položíme do rozpáleného (180st.) oleje, pečení trvá asi minutu, otočíme - nejlépe kuchyňskými kleštěmi, osmažíme po obou stranách, vyndáme na talíř - můžeme potřít rozmačkaným česnekem s vodou a solí anebo kečupem a strouhaným sýrem...
Langoše doma připravené vyjdou jeden asi na 8,- !!!!! Tahle dávka je asi na 12 - 15 ks...
DOBROU CHUŤ!!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

yarkal 4. 1. 2017, 10:07
Dobrý den-protože i já dávám do langoše jogurt, nebo zakysanou smetanu, Váš recept bez kynutí a se sodou mě dost zaujal. Určitě vyzkouším a dám vědět. Posílám na oplátku odkaz na ten můj kynutý, křehký, ale bez sody. http://www.mimibazar.cz/recept/159694-570069/krehky-langos
zuzan 3. 1. 2017, 20:58
Žaneto, díky za bezva receptík. Jsou výborné, dnes je měly děti k večeři. A překvapilo mne, že i po vychladnutí jsou stále krásně měkoučké a vůbec nejsou žvýkací (flower) (flower) (flower). Stále jako peřinka (Y) (Y) (Y). Šťasný nový rok! Zuzana
laskonka333 28. 1. 2016, 11:55
(Y) (Y) (Y)
Boňule 26. 1. 2016, 16:29
Chci se jen zeptat -polovina jogurtu velkého nebo malého? Nechci tak skvěle vypadající dobrotu pokazit! (Y)
bartilonka 26. 1. 2016, 15:22
(B) (H)
kazdice 16. 8. 2010, 20:45
(L) (L) (L) (L) (B) no to je žrádlo :-)) jiný už nedělám,už je dělám po třetí a už to mám v oku :-p jsou luxusní (L)
marcuska74 10. 5. 2009, 19:34
Mooooooc chvalim,zrovna jsem dodelala a jsou opravdu vyborne!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
Denisaaa 23. 5. 2008, 12:36
Díky díky díky za receptík, jsou vynikající a protože se bojím dělat kynuté těsto, tak mě tenhle recept moc vyhovoval. Opravdu dobrůtka (Y)
0zanka0 28. 5. 2008, 22:47
@Denisaaa Jééééé, tak to jsem ráda... :-) :-) :-)... DĚKUJI.... (hello) (hello) (hello)
0zanka0 14. 3. 2008, 0:28
tak jsme je dneska zase měli k večeři (zajic) (zajic) (zajic).... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
MarketaLu 27. 2. 2008, 18:06
Ted jsme je dojedli a byly supeeer (Y) (Y) (Y) Skvělý receptík,všem doporučuji (clamp) (F) (F) (F)
0zanka0 28. 2. 2008, 23:47
@MarketaLu Tak to mě těší Markétko, děkuji, já jim je většinou dělám den před výletem, protože vždycky na nějaký ten stánek s langoši narazíme a když je měli den předtím tak už je na výletě nechtějí a já ušetřím, ty ceny jsou v těch stáncím někdy :-o :-o :-o... krásný den a děkuji... Žaneta (hello) (hello) (hello)
Megi79 3. 3. 2017, 16:42
@0zanka0 Dekuji mooooc za skvely jednoduchy recept. Dnes poprve jsem delala langose a opravdu super (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
danalp 18. 2. 2008, 17:40
lukášpesuper (^)
janulka44 18. 2. 2008, 8:14
Prosím o radu jaké množství jogurtu se dává...děkuji Jana (F)
Janžurka 18. 2. 2008, 7:08
Děláme taky domácí langoše,ale bez droždí! (Y) (Y) (Y)Musí se tyto dělat ve friťáku,protože jsou tak vysoké????? :-$ :-$ :-$ My děláme na pánvi,jsou nižší...a těsto vydrží i několik dnů,tak se můžou dělat průběžně...což je výhoda!!!Jsou vždy čerstvé! (L) (L) (L) (L) (L)
Irisina 18. 2. 2008, 17:48
@Janžurka Mohla byste mi prosím napsat jak se dělaj ty langoše bez droždí? *-)
0zanka0 18. 2. 2008, 9:19
@Janžurka Já to na panvi nezkoušela, :-$ jsou vysoké, těsto se může dát taky do lednice... ale nám nikdy žádné nezbyde, děláme dvojitou dávku a vždycky je všechny sníme... (hello) (hello) (hello)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie