Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 274 návštěvníků)

falešná marcipánová hmota

0.0
falešná marcipánová hmota

Potřebné ingredience

4 lžíce sušeného mléka,6 lžic moučkového cukru, lžička másla,trocha vody,potravinářské barvivo rozpuštěné v malém množství vody ( kukuřičný,nebo ječný sirup-zabraňuje vyschnutí ... nemusí být)stačí med 1 lžíce - Toto množství je na ozdobičky,na potažení dortíku cca z 7 lžic mléka a 9 lžic cukru,lžíce másla a lžíce sirupu-medu

Postup přípravy

všechny přísady poctivě vypracujeme do hladkého jenmého těstíčka,velice podobného plastelíně. Válíme na mikrotenovém sáčku,nebo potr. folii (oboustranně) vykrajujeme různé tvary a slepujeme.
Na růžičky si jako střed vyrobíme z hmoty jakousi kuželku,kterou ovineme několika lístečky (kolečky)
Na kalu si z jedné barvy vykrojíme srdíčko a lechce omotáme kolem válečku jiné barvy ( velice hezká bílá a žlutý váleček)

tyto surovinky používám já. Barvivo je kupované v Globusu

ukázka kytiček

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pampeliška2005 4. 10. 2012, 23:32
(Y)
darbujanka 13. 7. 2010, 13:47
dobrý den, kde koupím barvivo na marcipan,potrebuji cervene a bile. dekuji, Jana Darbujanovu
beruska2x 14. 6. 2010, 21:06
ahoj, dneska jsem hmotu zkousela ale porad se mi desne lepila a pri modelovani ruzicky mi to uplne teklo pod rukama, delala jsem to ale z Nutrilonu co mam doma misto Sunaru.... co s tim? dekuji za odpoved
mifina 14. 11. 2008, 22:09
dneska jsem si udelala marcipan,chci potahnout dort.Pri pracovani s nim/je sice tuhy/ale porad se mi zda mastny.Pridam sus.mleko a nachvili je tuhy a zachvilku mastny ruce mam z neho mastne.Dala jsem hodne masla.Na potahnuti pisete 7 lzic masla...1 lzice/tu jsem davala velkou lzici, a lzicii medu,jak pisete.Nechat to do zitra nebo co s nim.Dekuji za odpoved
neila 27. 6. 2008, 0:11
ako dosiahnem takych krasnych jasnych farieb,nikdy su neni take ako na obrazku,ostanu mi take vyblednute,neviem,ci davam malo farbiva.a ake pouzivate vy ?ja pouzivam typicke bretony,alebo ani neviem ako sa to presne vola,su praskove a rozmiesam ich v troche vody. ;-) ;-) ;-)
Inka82 27. 6. 2008, 9:01
@neila Silvi já používám barvy Kovandovi-kupuju je v Globusu. neobsahují sůl takže jich můžete dát tolik kolik potřebujete a chuťově to vůbec není znát. jsou sypké a taky se rozpouští ve vlažné vodě,když dáte málo vody a hodně barvy udělá se vám po chvilce stání takový hustý sirup krerý barví skvěle (flower)
neila 27. 6. 2008, 16:57
@Inka82 urcite sa ich budem snazit zohnat.ale dovtedy sa musim trapit s farbami co mam.ja som totiz vydata v spanielsku a tuna su neni ludia velmi zrucny na pecenie.ked sa ich opytam na farby,tak ani nevedia o com hovorim.ale na slovensku ich snad najdem.dakujem za typ |:o)
Inka82 27. 6. 2008, 20:48
@neila http://eshop.kovandovi.cz/index.php?main_page=index&cPath=5&zenid=083e4c4ae4ade9a49af5b9cea6dad1c4 posílám odkazík na jejich stránky,třeba se Vám bude hodit. Mějte se krásně a nádherné léto (ukažte španělůn jak jsme my čechoslováci zručný národ (Y) ) (flower) (L)
neila 28. 6. 2008, 16:05
@Inka82 dakujem za stranku,ked pridem na slovensko urcite sa budem snazit odtial objednat nejake farby,lebo neviem ako by to s kupou fungovalo tu v spanielsku. :- (Y) :-)
Inka82 28. 6. 2008, 17:02
@neila myslím,že když si zapltíte poštovné tak by to neměl být problém (L)
neila 29. 6. 2008, 16:34
@Inka82 tak ja to tedy urcite skusim,vdaka :-)
PATaPET 5. 5. 2008, 16:34
DOBRY DEN.chystam se delat marcipanove ruzicky na dort,ale nikdy jsem marcipan nedelala,muzu pouzit sojove mleko?maji ho v krabicce jak susene.dekuji petra
Inka82 5. 5. 2008, 16:52
@PATaPET Dobrý den! Je mi líto ale to nevím nikdy jsem sojové mléko nechutnala a nevím jestli se chová stejně jako obyč mléko,ale každopádně to zkuste z jedné lžíce a uvidíte jestli se to spojí v hmotu podobnou plastelíně (flower)
Lucik20 26. 4. 2008, 22:10
Dobrý den, dneska jsem se pokusila potáhnout můj vůbec první dort marcipánem. Ze začátku to vypadalo naadějně ale jak jsem posléze otevřela lednici tak mě málem... Marcipán celý stekl z dortu dolů. Chtěla jsem se zeptat co jsem udělala špatně?? Může to být tím že jsem měla dort pomazaný krémem??
Inka82 27. 4. 2008, 8:30
@Lucik20 nee já dortíky taky pomazávám. Pravděpodobně jste krém před potahováním neměla dostatečně ztuhlý.Příště doporučuji upéct dortík večer a pomazat krémem,dát lednici na vyšší výkon a potahovat až druhý den. Nebo si zkuste dortík šoupnout na chvilku do mrazáku a pak teprve pracovat s mléčnou hmotou. Nepoužívejte pod hmotu tvarohové ani šlehačkové krémy,pouze máslové nebo pudinkové,mějte se hezky a hodně štěstí při dalším pokusu,nenechte se odradit (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower)
Lucia.K 26. 4. 2008, 18:13
Dobrý deň Sabi. Tak som teda vyskúšala ten falošný marcipán na poťahovanie torty a aj na ružičky. Obrázky mojich výtvorov už sú k videniu :-) . Chce to ešte viac zručnosti, ale ono to časom pôjde. Veľmi pekne Vám ďakujem za vaše rady. Majte sa krásne. (flower)
Inka82 26. 4. 2008, 19:45
@Lucia.K Právě jsem Váš dortík obdivovala,jak máte nádherné barevné přechody (Y) jste šikulka (Y)
ternovca 25. 4. 2008, 13:33
Dobrý den, Sabino! Měla bych na Vás prosbu: včera večer jsem se snažila vytvořit ozdůbky a teď nevím, jak je uchovat. Od večera jsem je nechala v pokoji proschnout. Teď jsem ještě pár dotvořila a teď nevím, jestli je dát do lednice nebo je nechat v pokoji. Dortík budu dotvářet v neděli dopoledne. Moc Vám děkuji za radu. Nerada bych, aby se ozdůbkám něco stalo. Už jsem nesvá z toho, že mým motýlkům upadávají tykadýlka. +o(
Inka82 25. 4. 2008, 17:21
@ternovca Ahojky Terezko! proschlé ozdůbky dejte do uzavřené pixly(třeba do mikrovlnky) do lednice. Na ty tykadýlky vám poradím fintu fň v Lidlu prodávají cukrové písmo v tubě. Stojí kolem 50,- a jsou tam čtyři barvy a já to používám jako lepidlo,krásně to udrží i cukrové korálky na svislých marcipámových dortových stěnách (flower) (hello)
Lucia.K (upraveno) 23. 4. 2008, 7:17
Dobrý deň Sabina. Máte veľmi šikovné ruky a úžasnú fantáziu pri tvorbe Vašich sladkých dobrôt (Y). Naozaj krása. Už som skúšala (na skúšku z malého množstva) ružičky z falošného marcipánu. Pracuje sa s ním výborne a ružičky pekne držia tvar. Chuťovo je vynikajúci. Chcela by som (teraz cez víkend) urobiť tortu, ktorá bude potiahnutá marcipánom. Ale žiaľ, zatiaľ s tým skúsenosti nemám, a tak by som sa chcela opýtať, aký hrubý má byť marcipán na potiahnutie torty (pri vaľkaní). Či je lepšie keď je hrubší alebo tenší. A tiež, či marcipán na torte potom stvrdne, alebo je mäkký (či sa potom pri krájaní neláme). A môžem marcipán ofarbiť kakaom? Pod marcipán môžem dať maslový-pudingový krém? Kdesi som čítala, že sa marcipán niekedy roztečie..... Ďakujem sa radu. (hello)
Inka82 23. 4. 2008, 8:23
@Lucia.K Dobrý den Lucko! Když dortík potahujete je dobré když je hmota nenší lépe se uhladí k dortíku a nedělá varhánky,typla bych to tak na necelý milimetr. Při uhlazování si aolejujte ruce a půjde to samo. Taky dává máslovo-pudingový krém a ještě se mi mikdy hmota nerozteka,krém musí být opravdu ztuhlý !!!!!!!!! Hmota se ma dortíku určitě neláme a ni není tvrdá. ´Kakaem samozřejmě barvit můžete. Tak, přeju vám aby se vám dortík povedl a mějte se moc moc hezky (flower)
ternovca 17. 3. 2008, 10:11
Dobrý den, Sabino! Máte nádherné ozdůbky z marcipánu a nejen ty - i Vaše dorty jsou úžasné. (clamp) Chtěla bych dcerce k narozeninám vyrobit dortík potažený marcipánem a možná i s nějakými ozdůbkami. Chtěla bych se Vás proto zeptat, jestli dáváte lžíce cukru a sušeného mléka vrchovaté a jestli do marcipánu dát lžíci sirupu nebo sirup i med. Omlouvám se, jestli se ptám "jako malé dítě", ale nemám s marcipánem žádnou zkušenost, tak se raději ptám. *-) děkuji za odpověď
Inka82 17. 3. 2008, 15:16
@ternovca Dobrý den! Děkuji za pochvalu!! (H) Ano dávám vrchovaté lžíce nebo tak jak se mi to prostě podaří nabrat a dejte buď sirup nebo med nemíchejte to,pokud figurky nebudete skladovat tak dejte klidně med,sirup dávám jen když potřebuju marcipám uchovat dlouho,hmota potom nevyschne,jinak chuťově v tom není až takový rozdíl ze hmoty je cítit hlavně mlíčko.Hlavně pomalu s vodou ono se zdá pořát jako že se nic neděje,ale pak stačí kapka a máte to utopené,v takovém případě stačí přitat trochu suš.mléka. Hmota by měla připomínat tužší modelímu - modurit. Když budete potahovat dort snažte se vyválet co největší placku,aby se vám nenadělali varhánky. Tak ať se dílko podaří,kdyby něco klidně písněte ráda odpovím (hello) (hello)
aweii 14. 3. 2008, 8:57
to je nádhera |:o) |:o) jste šikulka (clamp) (clamp)
Inka82 15. 3. 2008, 7:23
@aweii Děkujů (hello)
Jitulanda 8. 3. 2008, 21:45
(Y) (Y) dobrý večer Sabino, máte moc hezké kytičky a taky určitě vyzkouším marcipán |:o) (clamp) (hello)
Inka82 14. 3. 2008, 8:52
@Jitulanda dobrý den! Děkuji za pochvalný komentářek :-) Marcipám je vyzkoušený,krásně drží a moc dobře se s ním pracuje při potahování i pří modelování obludek (hello)
1984paja 8. 3. 2008, 20:45
(clamp) Tak si musim zatleskat marcipám je ňami. (Y)díky vám se poved bohužel mi skoro půlku manžel sněd |-) dortík budu dělat ve středu tak jsem zvědavá jak se povede to ostatní (^) (D)
Inka82 14. 3. 2008, 8:56
@1984paja Dobrý den! V tom případě Vám tleskám taky (clamp) (clamp) Doufám,že tu brzo najdeme fotečku Vašeho dortíku,dřív než se do něj manža pustí ;-) (hello)
Jitkita 12. 10. 2007, 20:17
to je nááááááááádhera Já to neumim takhle krásně naaranžovat Taky už dělám marcipán, ale tohle je strašně krásně naaranžované Fakt závidím
Inka82 14. 10. 2007, 10:25
@Jitkita Taky to byla fuška,aleDěkuju!!! (child6)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie