Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 119 návštěvníků)

Luxusní - ZDRAVÝ - rychlý jablečný závin-ŠTRŮDL -BEZ dřiny s těstem :o))

0.0
Luxusní - ZDRAVÝ - rychlý jablečný závin-ŠTRŮDL -BEZ dřiny s těstem :o))

Potřebné ingredience

Ovesné Vločky + voda +2 jogurty/2x 200gramové - nebo 400g velkého / +2lžíce medu\
\
Nastrouhaná jablka + skořice

Postup přípravy

Tneto recept není můj , ale nedá mi to se s vámi nepodělit . Je to luxusní- zdravé - dětem to moc chutnalo .\
\
2hrnky vloček + půl hrnku vody smícháme . Po té přidáme 2 jogury + 2 lžíce medu . Vše promícháme v míse . \
\
Troubu si vyhřejeme předem na 200 stupnů . Do pekáče dáme pečící papír . Na něj lžící naklademe těsto jako štáflík štrůdle . Pak na to poklademe jablka se skořicí a pak na vrch zase těsto , aby jablka nebyla vidět . Z tohoto množství vám to dá na 2 štáflíky závinu :o) Pečeme 30minut v troubě na 150stupnů .\
\
Po upečení necháme vychladnout . Je to výborná záležitost :o)
Kdo chce může pocukrovat .

Umíchané těsto

Hotové štáflíčky

Upečený

U nás už je snědeno musím upáct nový :o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luciášš 18. 9. 2014, 15:33
jj,taky dělám-luxusní na dietu ,-) (Y) (Y) (Y)
MoProch 18. 9. 2014, 21:36
@Luciášš (F) (F) (F) (F) (F)
Mirísek 18. 9. 2014, 15:15
Dělala jsem se švestkama, výborné. Pro dietáře ideální svačina!
MoProch 18. 9. 2014, 21:36
@Mirísek (F) (F) (F) (F) (F)
venam 17. 1. 2014, 18:58
Já jsem milovnicí štrůdlů, tohle jsem vyzkoušela a musím říct, že mě to nechutnalo - a strůdl bych tomu taky neříkala. :-(
Iva101 29. 11. 2013, 14:41
Chystám se ho péct zítra. Dcera říkala, že spolužačka měla velice dobrý závin právě z ovesných vloček. Pokud ji chutnal, tak věřím, že je super. (Y) (Y) (Y)
MoProch 4. 12. 2013, 9:55
@Iva101 :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Mirča 26. 11. 2013, 15:52
budu ho péct dnes podruhé (Y) (Y) moc mi chutnal, dnes ho zkusím s tvarohem ^o) (Y) (Y)
MoProch 28. 11. 2013, 13:29
@Mirča :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) (Y)
siena 22. 11. 2013, 23:12
Už ho pečeme potřetí, výborné. Je to na mlsání, levné a zdravé.Taky jsem spotřebovala jablka. Peču ale déle, neboť dávám více náplně - jablek, skořice, hrozinky (předem namočím) i brusinky, a musí se to potom celé déle sušit. Až 1 -2 hod. při teplotě 120C .
MoProch 28. 11. 2013, 13:29
@siena :-) :-) :-) :-) (Y) (F)
Angelikam 20. 11. 2013, 20:39
(X) ve spěchu jsem zapoměla dát skořici a jablka dala nakrájené místo nastrouhané. Místo jogurtu - dětské Kostíky, improvizovala jsem dle lednice (zajic), medu jsem možná dala trochu víc. Super ňamka (hotdog) jenom můj chlap ohrnoval nos 8-| prý co to je? +o( Je to super, že je to bez jakéhokoliv tuku (dance)
MoProch 26. 11. 2013, 12:19
@Angelikam (L) (Y) (Y) (F)
maruška 5. 11. 2013, 14:18
*-) jogurty asi malé že?
MoProch 5. 11. 2013, 14:52
@maruška Ano a nebo třičtvrtě velkého (L) (L)
Vanusak 8. 11. 2013, 15:27
@MoProch Moniko, chtělo by to doplnit přesněji, jaké jsou ty jogurty - dělají malé jak 150, tak 200 g a velké 330, 400, 500g... Dělala jsem od oka, ale stejně, pro ostatní třeba...
MoProch 8. 11. 2013, 20:11
@Vanusak Ivo doplněno (F) (F) (F) (F)
Vanusak 17. 8. 2014, 14:14
MoProch 17. 8. 2014, 15:18
@Vanusak (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
Vanusak 10. 11. 2013, 10:50
@MoProch super. už se peče. :-)
mišus 5. 11. 2013, 14:10
Vyzkouším! Zkusím to upéct v dortové formě. (L)
lase 5. 11. 2013, 13:55
koblizek63 5. 11. 2013, 13:22
Děkuji za receptík,trochu jsem si ho vylepšila ,-).Přidala jsem nastrouhané jablka,skořici,rozinky,ořechy.Dobře promíchala a dala do formy na muffínky..Nesladila jsem to,až upečené na talířku jsem přelila javorovým sirupem.Vynikající :-)
MoProch 5. 11. 2013, 13:30
@koblizek63 (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ZDENDA57 4. 11. 2013, 17:37
U meho muze by tento strudl urco neprosel ale dcera jedi zdrave tak ji ho nabidnu (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) |:o) |:o) (F) (F)
olina70 2. 11. 2013, 20:14
U nás v rodině ovesný štrudl zabodoval.Rychlé, zdravé a dobré.I návštěvě jsem ho nabídla a jaký měl úspěch. (Y) :-) (Y) (clamp)
lehorara 2. 11. 2013, 12:53
Musím se přidat, nebylo to vůbec dobré.
puacek 2. 11. 2013, 12:49
TAKÉ JSME HO VYZKOUŠELI, ALE NEBYLO TO VŮBEC DOBRÉ *-)
szpimi 2. 11. 2013, 8:04
Já si recept uložím, protože jsem v období redukce a sladkosti a moučníky běžně nejím, takže tato alternativa je fajn (Y) (F). Ale teď to nemyslím zle, ale za klasický štrůdl (závin) bych ho nevyměnila, ani nenabídla hostům (zip) (F)
marky18 1. 11. 2013, 22:52
(Y) (clamp)
zdenakucerova 1. 11. 2013, 21:24
a co já to tedy léta letoucí vytvářím *-) a domnívám se, že dělám štrůdl *-) ,-)...mě to přijde jako velká musli tyčka ,-) ovocná, asi dobrá...ale štrůdloidní ani závinoidní mi to nepřijde ,-)
Brůs 4. 11. 2013, 17:39
@zdenakucerova mě to přijde jako upečený blitíčko (pst)
Ketty12 5. 11. 2013, 15:46
@Brůs Tak to mě také... :-p :-p
zdenakucerova 5. 11. 2013, 14:21
@Brůs ,-)
atena121 2. 11. 2013, 8:45
@zdenakucerova štrůdloidní a závinoidni copak je to za české výrazy???? pokus o vtip???? :-S :-S
kopretin.a 1. 11. 2013, 22:32
@zdenakucerova no, je to štrůdl asi tak, jak sojový maso je řízek... ,-) u nás by to neprošlo...ale ne každej má doma takový frfni jako já ,-)
Brblalka 1. 11. 2013, 20:56
Tak ten nám minulý týden doporučovala výživová poradkyně jako vhodnou dopolední svačinku při redukci. Ženské, které ho pekly byly nadšené (Y)
koblizecek 1. 11. 2013, 20:22
Tak tohle ne *-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie