Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 206 návštěvníků)

Maxi trdelníky "z konzervy" :-)))

5.0
Maxi trdelníky  "z konzervy" :-)))

Potřebné ingredience

Recept převzatý odtud z mmb a je výborný! Zadělávala jsem ho v DP. Těsto: 200ml mléka, 100ml vody, 3 lžíce oleje, 1 celé vejce, 500 g hladké mouky, kostka droždí, 1 polévková lžíce cukru, špetka soli. Na posyp: žloutek na potření před upečením, rozpuštěné máslo na potření po upečení, sekané oříšky, krystalový nebo vanilkový (skořicový) cukr - jak kdo má rád Nemám trubičky na kremrole a děti nechtěly čekat až je koupím, takže jsem zapátrala po něčem kulatém, co by se v troubě nevzňalo :-) a napadly mne prázdné konzervy od ananasu. Pokud máte doma žravá dítka, tak je to velikost ideální :-) Pro parádu na talíři doporučuji ale spíše užší konzervu! Ale jinak za pár korun obrovský úspěch :-)))

Postup přípravy

Ingredience na těsto dle pořadí "v přísadách" dát do pekárny a nechat ji pracovat za vás :-) Po vykynutí rozdělit na stejně velké bochánky, velikost dle velikosti plechovek (ty naše byly 4). Urolovat z nich dlohé žížaly cca na tloušťku palce a pak je namotávat na připravené plechovky. Mezi jednotlivými skružemi ponechte malou mezerku. Když máte celou žížalu namotanou na plechovku, tak ještě plechovku poválejte (nebojte se na ni přitisknout), aby se jednotlivé skruže spojily a zploštily. Poté těsto potřete rozšlehaným žloutkem (ředila jsem troškou mléka) a obalíte v cukru smíchaným s oříšky. Péct dle trouby, já pekla na 180 st. cca 25 min. Po upečení natřít rozpuštěným máslem a ještě poválet ve zbylém cukru s oříšky. Až potom vysunout konzervu. Byla to opravdu mňamka :-))

Po pročtení různých nářků na špatné sundavání trdel z ruliček na kremlole, jsem plechovky raději obalila pečícím papírem a po upečení nejdříve vybalila zahrnutý papír, pak vytáhla bez problému plechovku (sklouzla po papíru bez problémů) a až poté sloupla papír z vnitřku trdla.
Není to žádný fenomenální nápad, určitě to plno lidí dělá také tak, ale třeba se to někomu bude hodit :-)

obalení konzervy

z druhé strany u dna

namotání

vyválení a slisování... :-)

na plechu před pečením

vysunutí konzervy po upečení

U nás je konzerva ideální velikost - nestačila jsem je ani přesunout na stůl :-)))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Anny84 16. 1. 2019, 14:27
Trdelníky jsem dneska upekla a musím je opravdu pochválit (Y) |:o) (clamp) Jsou výborné (Y) Děkuji za super recept (L)
ocicko26 15. 1. 2019, 18:42
taky plechovky od piva obalit alobalem a na to testo (Y) (Y) (Y)
capice123 10. 1. 2019, 14:44
Mám asi hloupý dotaz, nikdy jsem je nědělala a asi ani nejedla. Vydrží i do dalších dní, kdybych je vzala napr. do práce, nebo je to chce jíst hned ten den, teplé? *-) Děkuji
capice123 16. 1. 2019, 15:07
@capice123 Zkusila jsem je, nejedli jsme je však hned,ale až za 3 hodiny a byly tvrdé. Tak nevím, jestli jsem je tam nechala dluho nebo jestli pak automaticky ztvrdnou *-)
sympatie 10. 1. 2019, 15:15
@capice123 Jedla jsem druhý den, není to ono
capice123 11. 1. 2019, 15:04
@sympatie Děkuji, vyzkouším tedy nejdřív, aby byly k snědku hned čerstvé
Zrušený účet 15. 1. 2017, 13:38
Děkuji za recept. Syn dostal od ježíška formy od tescomy a recept, který byl u toho, se mi neosvědčil, tak jsem použila na druhý pokus ten váš a jsou výborné (zajic)
koulovka 18. 2. 2016, 21:57
Dobrý den, láká mne to vyzkoušet, jak je dáváte na plech? Na ležato, nebo na stojato? Děkuji
Handulka0 3. 5. 2015, 22:01
Taky zkusím |:o)ty Vaše se povedly fantasticky (Y) (Y)
Adlheid 3. 5. 2015, 17:19
V pátek jsme byli na pouti a všem tam chutnal trdelník (zajic) No ale ta cena! :-o Tak jsem dnes zkusila ty Vaše :-) :-) Jsou sice jak kynutá buchta, ale nám to nevadilo (Y), dali jsme si pěkně do nosu (Y) (Y) (Y) Zase něco jiného. Děkuji za receptík (Y). A tady malá ukázka http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4709900. (clamp) (clamp)
Mišulex 15. 6. 2014, 9:04
Dobrý den, chci se zeptat kolik jich asi je z té jedné dávky? Mam v plánu udělat dětem na rozlučku na fotbal pro děti, tak abych věděla z kolika mouky mam zadělat ,-)
adriM 1. 2. 2014, 21:26
Prosím vás během pečení je točíte? Normálně se totiž dělají na nějaké tyči ve vzduchu, tak nevím... Děkuji
thom 2. 2. 2014, 11:30
@adriM Nic jsem netočila. Mám horkovzdušnou troubu a byly propečené ze všech stran stejně. Jen na tom místě, kde ležely, byly zploštělé. Jedna paní tu ale psala, že je pekla na stojato a prý se nesesunuly a udržely tvar... vyzkoušené to ale nemám *-)
P.A.V.L.A 1. 2. 2014, 21:13
(Y) (Y) (Y)
eliska veruska 1. 2. 2014, 20:55
|:o) tak dnes jsem zkusila tyto trdelníky [A]a můžu jen a jen [A]d [A]o [A]p [A]o [A]r [A]u [A]č [A]i [A]t [A] zadělala jsem z 1kg mouky a motala jsem na trubičky na kremrole a v pohodě na ty menší všem chutnali a manžel chce zítra repete prý do práce [A] pro kolegy a holkám do kanceláře [A]
ilona 11. 1. 2014, 16:28
Jsou naprosto dokonalý, jiné už delat nebudu. Akorat priste z dvojitý dávky :))
Gabka31 21. 12. 2013, 17:15
Tak jsem dělala trdelníky a povedly se (Y) Chci je teď dělat z poloviční dávky, tak dám půlku droždí nebo míň? Co konzervy od tomatové šťávy :-)
kapinak 28. 8. 2013, 14:21
(Y) (Y) (Y) Gabčo, včera jsem je dělala, děkuji za super recept (clamp) (clamp) (clamp)
Gabka31 11. 8. 2013, 20:05
A šlo by trdelníky obalit ještě za tepla až po upečení jako to dělají ve stánku?
thom 12. 8. 2013, 23:13
@Gabka31 Asi ano *-) Okukovala jsem, jak to dělají na trhu a u nás obalovali před i po upečení ,-)
J+S 15. 6. 2013, 9:16
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Kelisek 14. 6. 2013, 7:06
Včera večer upečeno a do rána vše snědeno. Super nápad, jen jsem pekla na plechu "na stojáka" a paráda. Děkuji za inspiraci. Dcera trdla miluje, tak teď už je bude mít, kdy si jen vzpomene. (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
thom 15. 6. 2013, 8:57
@Kelisek Děkuji za vyzkoušení (L), také jsem přemýšlela nad tím "stojákem", ale měla jsem strach, aby se nesesunuly k zemi *-) Tak super, že už je odzkoušené a funguje to (Y) (Y) (Y)
allka 29. 5. 2013, 13:54
Super nápad a moc dobré (clamp) (clamp) (clamp) Dnes jdu dělat znovu, ^o) http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4391911 (L) (K)
thom 30. 5. 2013, 21:37
@allka Děkuji (L) TA fotka vaší (X) je krásná (zajic) U nás ta obří velikost trdla dělá klukům asi větší radost, než samotná chuť ,-)
Mája 1 10. 5. 2013, 13:33
Dobrý den Gábi, právě jsem je vyndala z trouby a jsou výtečné. Dělala jsem na zkoušku z 1/2 dávky. Jsou super...děkuji za receptík (D). Martina
thom 31. 5. 2013, 12:05
@Mája 1 Děkuji (L)
babenka1 5. 5. 2013, 21:56
Falošný trdelník-na srnčom chrbáte. Páči sa mi aj táto zjednodušená verzia trdelníka. Ešte som ho nepiekla,je so stránky Varecha.sk....Možno sa vám zapáči ďalší nápad.... Suroviny: 500 g múka polohrubá, 250 ml mlieko vlažné, 1/2 kocky kvasníc,alebo 1 balík sušených, 3 žĺtky, 70 g maslo rozpustené,štipka soli, 5 lyžíc cukru, 1vajce na potretie, posekané orechy vlašské, práškový cukor,vanilkový cukor. Postup receptu: Z mlieka, droždia a cukru si urobíme kvások. Do misy si dáme múku, žĺtky, vykysnuté droždie, roztopené maslo, soľ a vymiesime cesto. Necháme asi hodinu kysnúť. Môžeme si zatiaľ posekať orechy alebo ich dáme do mikroténového vrecka a potlčieme kladivkom na mäso. Vykysnuté cesto si rozdelíme na 3 - 4 bochníčky a tie potom vyvaľkáme na hrúbku asi pol centimetra. Plát potrieme rozmiešaným vajíčkom a na každý plát cesta nasypeme časť orechov a dobre ich naň vtlačíme. Potom pláty nakrájame na pásiky dlhé podľa potreby - môžeme piecť na obrátenej forme na srnčí chrbát alebo prázdne fľaše obalíme alobalom a na plechu zabezpečíme napr. špajdlou, aby sa fľaše netočili. Podľa toho prispôsobíme dĺžku pásikov. Na formy alebo fľaše potom poukladáme pásiky cesta. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 15 minút. V mise si rozmiešame práškový cukor s vanilkovým a upečené trdelníky ešte teplé obalíme.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie