(recept
si oblíbilo 184 návštěvníků)
OŘECHOVÉ ŘEZY SE ŽLOUTKOVOU POLEVOU
Potřebné ingredience
Ořechové těsto:25dkg cukru moučka,28dkg HERY (másla),28dkg mletých vlaš.ořechů,14dkg pol.mouky,ze 6 bílků sníh. Poleva:6žloutků,25dkg cukru moučka.
Postup přípravy
Cukr ,Heru a ořechy umícháme a až je těsto rozmíchané přidáme mouku a nakonec vmícháme sníh.Dáme upéct na moukou vysypaný plech.Ještě na horké nalejeme polevu a necháme schládnout.Poté krájíme na malé řezy.
Polevu ze 6žloutků a cukru mícháme metličkovým šlehačem až je krásně napěněná a hladká.Pokud je moc hustá přidáme trošku mléka.
Výborné vánoční cukroví co nemá chybu :-).
DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!
Polevu ze 6žloutků a cukru mícháme metličkovým šlehačem až je krásně napěněná a hladká.Pokud je moc hustá přidáme trošku mléka.
Výborné vánoční cukroví co nemá chybu :-).
DOBROU CHUŤ !!!!!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
danielka09
(upraveno)
9. 2. 2013, 11:44
opravdu je moc dobrej, u nás známý jako "JARNÍ ŘEZ"
Trysky
(upraveno)
23. 12. 2012, 8:47
Tak jsem včera upekla a musím říct, že výborný!!!Krásně se mi povedlo, je jednoduché a hned hotové...a přitom výborné, zařazuji do vánoční kuchařky!!!moc děkuji za super změnu...
sudina
(upraveno)
18. 12. 2012, 21:50
včera se mi teda nevedlo nic........... , bohužel ani toto cukroví.........ted jsem rozdělala krabici a ta poleva zmizela už tam je jen jakoby vaječný povlak.......... nevypadá to vábně
Marule
(upraveno)
21. 12. 2015, 9:26
@sudina
Jak píše paní Kamila, a ještě vychytávka - je dobré dát řezy s polevou "zaschnout" do vypnuté, vlažné trouby...a pak hned nakrájet nožem namočeným v horké vodě...Tak se poleva nepoláme, řez je rovný...Jinak se dost bortí a drobí...Tak ať se daří...
blikama
(upraveno)
7. 3. 2014, 16:48
@sudina
Musíte moc a moc našlehat do pěny a nalít na horké.Poprvé se mi to také nepovedlo-takže šlehat a šlehat
Renka81
(upraveno)
18. 12. 2012, 16:53
je výborné
KAMCA1980
(upraveno)
16. 12. 2012, 18:25
Také by mě zajímalo kdy péct,aby se neskazili.
Lucinecka121
(upraveno)
16. 12. 2012, 17:22
Taky letos chci vyzkoušet, jen nevím, kdy to tak udělat, aby to dlouho vydrželo, ale chtěla bych to zkusit vykrojit vykrajovátkama různých tvarů. Pamatuji si je jako dítě od prababičky, bylo to mé nejoblíbenější cukroví, tak se na něj těším krásný advent
Boňule
(upraveno)
16. 12. 2012, 10:21
Tak ten rozhodně zkusím! Jen se chci zeptat, jak řezy krájíte, že máte okraje tak pěkně zarovnané?
blikama
(upraveno)
7. 3. 2014, 16:46
@Boňule
Zubatým nožem na chleba
alemach
(upraveno)
16. 12. 2012, 10:11
Dobrý den, mohu se zeptat, jak dlouho před vánocemi se má dělat a jak dlouho vydrží ( tedy za předpúokladu, že se dřív nesní ) . Děkuji
blikama
(upraveno)
7. 3. 2014, 16:47
@alemach
Já peču asi 10dnů před vánoci,ještě se nikdy nezkazil.Nedávat do vlhla,poleva by změkla.
P.A.V.L.A
(upraveno)
9. 12. 2012, 9:19
také zkusím.
handulkav
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:59
tohle dělávala babička, připomnělo mi to dětství. Vyzkouším
usmevpocelyden
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:49
to je to nejlepší co existuje
najaad
(upraveno)
6. 12. 2012, 17:00
Tenhle moučník je vzpomínka na mojí babičku a na moje dětství Dělám ho každý rok ,je výborný...trochu kalorická bomba,ale to už k tomu patří
Sophie70
(upraveno)
6. 12. 2012, 10:09
každý rok ich robíme a sú fantastické..... domáce vajíčka nemáme a nikdy sme s tým žiaden problém nemali..... Keď sa dajú vyšľahané žĺtka na horúci koláč, tak je to v pohode a aj dobre drží
Uska
(upraveno)
6. 12. 2012, 8:57
Chtěla bych se zeptat, je tohle cukroví .nebo spíše zákusek.Může se udělat na vánoce už teď???Děkuji
žingi
(upraveno)
6. 12. 2012, 9:01
@Uska
rozkrájí se na malé obdélníčky a je to jako cukrové,u nás nesmí chybět,ale teda teď bych ho nepekla
Uska
(upraveno)
6. 12. 2012, 10:39
@žingi
děkuji,myslela jsem si to
žingi
(upraveno)
5. 12. 2012, 22:34
taky u nás nesmí chybět,jen pod polevu natírám pikantní marmeládu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=98582&user=34593
londra
(upraveno)
5. 12. 2012, 15:38
Opravdu lijete tu polevu na horké těsto , ja naopak čekám až vystydne. Ale při krájení se mi to odsebe odděluje....
Sofika
(upraveno)
5. 12. 2012, 23:56
@londra
My ho robime už 20 rokov aj moja mamina a nikomu sa nikdy nič nestalo ,ale musite natriet to žltko na horuci koláč
blikama
(upraveno)
5. 12. 2012, 22:10
@londra
Ano ,já nalévám na vřelé-vytažené z trouby a krásně drží.
Kamis1
(upraveno)
5. 12. 2012, 13:04
Znám je jako "řezy touhy"
mates29
(upraveno)
5. 12. 2012, 13:23
@Kamis1
Naše babička tomu říkala a u nás říkáme pořád "koláč touhy"
Atek
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:56
Taky je dělám,syn je od malička miluje.Je mu 36 roků a salmonelu z nich ještě nedostal.Taky jsme ji v rodině měli,ale ne z tohoto cukroví.
evicela
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:37
Je to určitě výborné, ale já se to bojím dělat, bojím se těch syrových žloutků, salmonelu už jsem měla , a tedy nic moc zážitek, nebojíte se to dávat třeba děckám, jsem asi srágora, no nevím
Šarda
(upraveno)
9. 12. 2012, 8:59
@evicela
já bych to taky nedala bojim se ani perníčky po upečení nepotírám vajíčkem
blikama
(upraveno)
5. 12. 2012, 22:12
@evicela
Máme domácí vajíčka ,takže se nebojíme,ještě jsme žádnou nemoc nedostli
jardis
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:45
@evicela
moje maminka je dělá tak, že je už hotové i s tou polevou dá ještě do trouby, ale nevím, na jak dlouho, taky právě kvůli těm syrovým žloutkům
lidare
(upraveno)
5. 12. 2012, 11:25
tak toto nesmělo u nás nikdy chybět,dcera to milovala a peču i teď co není už doma,je to mňam