Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 4507 návštěvníků)

Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

4.8
Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut.Použitelný na vše,jak na potah dortu tak na figurky.

Potřebné ingredience

Děvčátka, pokud tu nejsem pište prosím vzkazíka.Koho jsem vynechala písněte přes vzkaz.Děkuji. DĚVČATA PTÁTE SE ODKUD JSOU FORMIČKY NA MARCIPÁN.ABYCH TO NEMUSELA ROZESÍLAT SOUBOR KATALOG SILIKON FOREM NAJDETE TADY .http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/ jE TAM I MAIL ADRESA K OBJEDNÁNÍ.MŮŽETE SE POKOCHAT.JEN SI ZAMKNĚTE PENĚŽENKY.o)))) Děvčata prosím,kdo má dotaz a neozývám se???PIŠTE DO VZKAZÍKŮ,UPOZORNÍ MĚ TELEFON.MÁM ZAPLÝ NOŤAS CELÝ DEN, ODPOVÍM.JEN POKUD CHYSTÁM NA DORTY, TAK TU VISÍM,ALE NEHLÍDÁM.DĚKUJU ZDENKA. .Na časovači vidíte dobu přípravy a hňácání.Vím,že spousta z vás se pere s mléčnou hmotou, to je návod a recept, jak na ni jednoduše.Vše co se z něj dá dělat najdete tady,Mám s ním potaženy všechny dorty.http://peceni-s-laskou.webgarden.cz/marcipanove-vyrobky Ještě dodatek pokud marcipán dobře zabalíte do folie a do mikroten sáčku.Uložíte do lednice Stačí ho dát na 20 vteřin do mikrovlnky a je k použití, žádné velké hňácání a propracovávání. KRÉM POD MARCIPÁN. OSVĚDČIL SE MI VELMI SALKOVÝ KRÉM.

Postup přípravy

Ještě k marcipánu.POKUD VÁM ZBUDE DOBŘE ZABALIT.PO VYTAŽENÍ NA PÁR VTEŘIN DO MIKROVLNKY... PROHNÁCNOUT JE TO CHVILINKA A PRACUJETE ZNOVU,ŽÁDNÉ TRÁPENÍ S ROZPRACOVÁNÍM,TOHLE ODPADÁ.
Sirup a glukozu lze nahradit medem . NA TUTO DÁVKU DÁTE 3 VRCHOVATÉ LŽÍCE MEDU.UPOZORNÍM KAŽDY MED JE JINÝ.POKUD NEBUDE HMOTA VLÁČNÁ NEBOJTE SE PŘIDAT MED 1 MALOU NEBO I VELKOU LŽÍCI.KUPOVANÉ MEDÍKY NEMAJÍ TU SPRÁVNOU KONZISTENCI JAKO OD VČELAŘŮ.

MARCIPÁN ZE SIRUPU KUKUŘIČNÉHO
Děvčata sirup je možné použít- pšeničný,kukuřičnoječný,rýžový. JAVOROVÝ PROSÍM NEBRAT.


Marcipán hmota na potah dortů figurky růže cokoli

25 dkg sušené mléko polotučné,50 dkg cukr moučka, cukr i mléko prosejte.
2 lžice Kukuřičný sirup čirý.Sirup dostanete ve zdravé výživě.KDO POUŽÍVÁ GLUKOZU STAČÍ 1 VRCHOVATÁ LŽÍCE
2 lžíce vody.
1 LŽIce AROMA SLADKÁ MANDLE
Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.ZE ZAČÁTKU SE NEBOJTE RUCE NAMÁČET AŽ PO ZÁPĚSTÍ. AŽ SE HMOTA SPOJÍ UŽ NENAMÁČET PODSYPAT SOLAMYLEM A DOPRACOVAT..Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.Pak se s ním špatně domlouvá.
DŮLEŽITÁ RADA.POKUD ZAČNETE ZPRACOVÁVAT MARCIPÁN DOPRACUJTE HO.NEODCHÁZEJTE OD NĚJ, AŽ JE HOTOVÝ.POKUD HO NECHÁTE 5 MINUT NA STOLE NEDOPRACOVANÝ MÁTE V NĚM BÍLÉ TEČKY MLÉKA.PROTO MOČIT RUCE A DOHNÁCAT BEZ PAUZY.


UPOZORNĚNÍ
MNOŽÍ SE MI DOTAZY OD TĚCH CO DĚLAJÍ MARCIPÁN S KUPOVANÝM MEDEM.

Med z Tesca, bohužel tyto medy jsou natolik nekvalitní,že se musí dát do marcipánu podstatně víc, aby byl vláčný.To samé platí o medu z řetezců Kaufland a Lídl.TADY TYTO MEDY DÁTE ASI O 2 LŽÍCE MEDU VÍCE.

S vodou prosím velmi opatrně,jak marcipánovou hmotu přelijete,špatně se pak
dává dohromady.Propracujete hmotu a na hladké ploše.. si podsypete
solamylem.

CO S HMOTOU CO JSTE PŘELILI.

DÁT NA STŮL 1 LŽÍCI MLIKA A 2 CUKRU A ZAPRACOVAT.TÍM TO ZAHUSTÍTE.

cukr +sušené mléko prosáté.

Tolik mandlové tresti.Sladká mandle.

DOTAZY KDE KOUPIT MANDLOVÉ AROMA.
MAndlové aroma nejčastěji ho mívají v prodejnách Coop.Pak ho dostanete v Tescu bývá v Hrušce a Albertu,Také je v Globusu.Tam bývá většinou bez problémů k dostání.
Pokud není tady je odkaz na zdravé výživa,kde ho vedou také musíte si najít své město kde to máte nejblíž.
Na tom odkazu jsou Zdravěnky v celé republice

http://www.vegetarian.cz/kde_nakoupit.html

1 vrchovatá polévková lžíce glukozy.
Kdo dává sirup.Kukuřičný sirup 2 polévkové lžíce rovné.

2 lžíce vody

1/2 sáčku barvy na sytou růžovou.
BARVENÍ MARCIPÁNU I PO KOUSKÁCH JAK NA TO???
Dobarvení marcipánu je možné.Takto.I kousky se dají dobarvit.
Dobarvit je možné,ale na to jsou nej gelové barvy,nevím co máte k dispozici.Pokud práškové barvy, tak se barvi takto.Trošku barvy si dáte na malý talířek zakápnete alkoholem.A musíte barvu s alkoholem rozetřít do hladka. Pak si kouskem marcipánu tu barvu setřete a zapracujete do něj.Pokud by vám marcipán moc zřídl???Přidáním více alkoholu, vemte 1 lžičku solamylu a propracujte nabarvený kousek na něm.Musíte ho pak řádně zabalit a dát do lednice.Balím do mikroten folie a ještě do mikroten sáčku.

U ALKOHOLU JE JISTOTA,ŽE VÁM Z MARCIPÁNU VYPRCHÁ A MOC HO NENAŘEDÍ.POUŽÍVÁM ČISTÝ ALKOHOL JAKO JE VODKA.

nasypat na vodu a rozetřít prstem, až se rozpustí.

Dobarvování hotového marcipánu po kouskách.
JAK NA TO.

Barvení práškovou barvou.Na talířek si dáte trošku barvy a zakápnete čistým alkoholem.Lžičkou budete roztírat tak dlouho, až bude hladká kašička.Já to většinou dělám prstem.Mám chirurgické rukavice a tady máte jistotiu,že barva je roztopená do posledního zrníčka.Musí to být opravdu rozpuštěno, jinak budou v marcipánu tmavé čmouhy.PAk tu kaši setřete z talířku marcipánem a barvu do něj zapracujete.Po propracování a docílení potřebného odstínu, dejte na stůl 1 lžičku solamylu a dopracujte na něm .

základ prohnňácneme v míse.

Vysypeme a stůl, do kastrolku si dáme teplou vodu a už jen močíme ruce a dopracujeme.

Takto krásně se nám to spojuje namočení rukou je asi 4-5 x.

máme skoro hotovo za 8 minut.

Podsypeme solamylem, nebo gustinem a dopracujeme.

Takto krásně to vypadá za 9 minut a 23 vteřin.

10 minut uplynulo a máme i zabaleno hotovo.Na těchto dvou kusech jsem nestrávila ani 30 minut se vším všudy.Růžový váží 0.82 kg.Bílý má 1,22 kg.Bílý je z větší dávky.

Nechala jsem kvalitně nafotit tyhle dvě super prdelky z marcipánu.Děvčata k těm silikonum.Jednoduše, jak se s tím pracuje.Nic nevymazáváte.Nacpete marcipán, pomáhám si kosticí,aby se hmota dostala všude.Jakmile máte hotovo, vemte formičku a strčte ji na hodinu do mrazáku.Nebojte se nic se tomu nestane.Pak vyndejte a mininko vyloupněte z formy, jde to super.Dejte na mikroten oschnout a je hotovo.

Jde na něj malovat prostě vše.

Marcipán z dvojité dávky váha 1,48 kg na časovači doba zhotovení.Pardon to je váha 1 krabice mlíka a 80 deka cukru.Z dvojité dávky by byla váha vyšší.
PŘESNÝ RECEPT NA KRABICI MLÍKA.
dávám 1 celé mlíko,glukozy 1 lžící s vrchem nechám stéct a naberu ještě jednu zarovnanou,tu pak setřu do mlíka. 800 g cukru,1 a 1/2 lžíce aroma, 4 lžíce vody a zbytek dohnácám mokrýma rukama.Máte marcipánu habaděj.

Toto je děláno za hodinu a půl.

Tento dort je potažený marcipánem s polevovým fondánem.Hmota je pružná jako icing,velmi chutná jako nej marcipán.Je hladká a krásně se s ní potahuje.Přesný návod bude, pak u mě na stránkách.

Mimuška dekorace na svatební stůl.

Takto jsem si letos vyhrála s vánočním cukrovím.Něco je zdobeno pravým marcipánem a něco marcipánem máslovým netvrdnoucím a stále vláčným.
1 išlské,2 mandlové kolečka,3 kokosové přes strojek.4 Ježci s jahůdkou,5 linecké kytičky,6 černé trubičky,7 rum kuličky,8 čokoládové kuličky,9 šohajky,10 ořechy,11 květináčky,12 ulky,13 skořicové košíčky,14 mušličky,15 vanilka rohlíčky bíle,16 vanilka rohlíčky čokoládové,17 brazilky,18 čokoládové hřebeny s cesmínkou,19 linecké košíčky s čokokrémem.20 Mandlové bíle plněno mandlovým krémem,21 Kokos nepečené,,22 žloutkové,23 kokosky,24 linecké stromečky,25 marcipán kytičky,26citronové linecké plněné krémem,27 mraky,29 kávové oválky. Ještě chybí kávové pusinky s ořechy,citronové pusinky,

Začistění dortíku stačí udělat z marcipánu hada a položit kolem dortu.Pak si najdete hezký knoflík s nějakym plastickým vzorem a ten knoflík budete otiskovat do toho hada kolem dortu.Udělá Vám to hezký lem a máte krásně začistěno.Tady je použita kostice,ale službu Vám udělá i nějaký krásný knoflík.Pokud by se Vám marcipán lepil, vemte kousek potravinářské folie a otiskujte přes ni.

Svatební sada.

Romantika svatební.

Kraj havířů.Tak jeden havířský i s věží.

Walt Disney Postavičky.

bordo růže.

Medvídek Pů a kamarádi.

Piráti z Karibiku ručně malovaný.

Puntíkový netradiční.

Růžový porcelán s vyvázanou kytičkou.

Srnec k 50 pro kamaráda.

Pro mého vnoučka

Svatební romantika.

Slunečnicový

Frozen.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

michaelka25 21. 10. 2015, 19:17
Dobrý den potřebuji poradit, právě jsem dodělala tuto marcipánovou hmotu, snad je to OK, mám ted zabalené v sáčku, nevíte někdo co s tím dále, jestli uchovávat v ledničce nebo venku v sáčku?? Jinak chutná moc dobře, ani jsem nevěřila tomu že se to spojí :-D
prdýlka 15. 10. 2015, 17:42
super,jsem nadšená
SarkaPav. 7. 10. 2015, 20:35
Dobrý den, chtěla bych upéct dort synovi k narozeninám. Mohla bych Vás požádat o zaslání receptu korpusu i krému na email: stefkova.sarka@centrum.cz . Předem Vám děkuji. Hezký den, Š.
Luzuto 23. 9. 2015, 14:41
Dobrý den, chtěla bych synovi upéct dort k narozeninám a jelikož jsem úplná začátečnice, chtěla bych Vás poprosit o recept na nějaký dobrý korpus a krém a také o nějakou tu radu pro nezkušenou ,-) na email ziskova.zuzana@seznam.cz Zajímalo by mě také zda z jedné dávky potáhnu celý dort. Mockrát děkuji Z. :-$
Macina8 17. 9. 2015, 11:48
Dobrý den, chystám se poprvé upéct dort. Chtěla jsem se zeptat, 1 dávka marcipánu stačí přesně na jeden dort, nebo ještě třeba zbude na nějakou figurku? A poprosím Vás jestli by jste mi mohla poslat recept na nějaký váš osvědčený korpus a krém na email: reckova.marcela@seznam.cz. Děkuji Marcela (Y) (^)
pitoluci 12. 8. 2015, 11:59
Dobrý den chci dělat marcipán ale chci do něho dát sunar..můžu použít stejné množství a chci tam dát domácí med....děkuji Lucka (Y)
Alcisek 19. 7. 2015, 13:07
Dobrý den,chtěla bych vyzkoušet Váš recept a aby to bylo "dokonalé",mohla bych poprosit i o recept na korpus a krém prosím? Díky,Alena Z. e-mail.: alenazeipeltova@email.cz
Kutja 2. 7. 2015, 12:18
Dobrý den, můžete mi poradit? Udělala jsem přesně podle návodu, ale marcipán mám takový mazlavý, lesklý a strašně se lepí na zuby :-( Až potom jsem zjistila, že to bude asi mandlovým aroma, které obsahuje olej. Dříve jsem na tento recept použila jiné a marcipán byl luxusní!!! :-p Nevíte, jak to spravit, aby konzistence byla ta pravá? Nebo můžu rovnou vyhodit? :-o Díky M.
lenkaspacko 20. 6. 2015, 22:03
Super recept,dělala jsem (^) a krásná práce (Y)
vilaflafa 15. 5. 2015, 11:42
Dobrý den, zítra budu dělat synovi svůj první potahovaný dort k narozeninám. Mohu poprosit o recept na korpus a nějaký dobrý krém? Zaujal mě krém ze salka. A jestli máte i jiný. Děkuji Petra.Tepla@seznam.cz
Doktorka81 7. 5. 2015, 17:21
Zkousim Vas recept, ale mam to takove ridke - kdyz ho polozim, tak se tak jako rozjede a neni hladky a hrozne se lepi. Co s tim? Ted jsemho dala do lednicky, vecer bych mela potahovat dort, ale zatim to moc nevypada Diky :-|
monky3 7. 5. 2015, 18:22
@Doktorka81 Evi, poptejte se na diskuzi holek, které potahují, ale určitě zahustit, jesli teče a lepí je málo zahuštěný....já osobně bych namíchala směs ze suš.mléka a cukru a zahušťovala (F)
Doktorka81 7. 5. 2015, 19:48
@monky3 Taky jsem si rikala, ze zkusim pridat mleko a cukr a uvidime... Diky.
začátek 19. 4. 2015, 8:02
Dobrý den, zaujal me vás marcipan, mockrát děkuji za recept. Jen jsem se chtěla zeptat zdali muzu použít pšeničný sirup a kde koupit sušene polotucne mléko? A mohla by jste mi prosim jeste napsat nejaky recept na korpus na dort muj email renatarychtarova@seznam.czPředem moc děkuji Renata ☺
akin77 19. 4. 2015, 8:07
@začátek Dobrý den, dovolím si odpovědět za Zdenku : v receptu máte, že můžete použít i pšeničný sirup, mně osobně se lépe dělá s kukuřičným, mléko koupíte v běžných řetězcích, buď Lactino nebo Bohemilk, mají je např. v Kauflandu, Bille, Tescu, Hypernově... (F)
začátek 19. 4. 2015, 8:11
@akin77 Je tak to mockrát děkuji jste moc hodna (Y)
superka 14. 4. 2015, 16:44
(Y) Teď jsem marcipán dodělala a potáhla dort (Y) Musím říct, že se s ním perfektně pracovalo a i dobarvování kousků podle Vás byla hračka. Na dortu mám sice nerovnosti a sklady ale to je rukama a časem to vychytám. Moc děkuji za bezvadně popsaný recept (clamp)
hance84 1. 4. 2015, 21:34
Dobrý den, mohla byste mi prosím poslat recept na salkový krém a korpus? Můj email hana.hluzova@seznam.cz Máte opravdu moc krásné výtvory (Y) Předem moc děkuji, zdraví Hanka Hl.
MichaelaS24 27. 3. 2015, 22:56
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, ty dorty, které máte potaženy bílou potahovací hmotou, tu máte kupovanou nebo taky dělanou? Ptám se proto, že ze sušeného mléka mám potahovku (marcipán), takový nažloutlý :-) Děkuji.
marcas71 11. 3. 2015, 14:34
Dobrý den , velmi pěkné (Y) , můžu se zeptat kde sháníte sušené mléko ? Taky dělám marcipán podobným způsobem , ale z obchodů vymizelo sušené mléko a z rychlorozpustného to nejde :(
Hokynářka 21. 3. 2015, 23:46
@marcas71 Proč to prosím nejde z rychlorozpustného? zrovna jsem ho koupilaaaaa, díky
pramelka 12. 3. 2015, 12:00
@marcas71 Taky jsem zjistila,že ho už nemají všude.A když jo,tak to mrňavé balení.Ale v Kauflandu zatím mají to 400gr.
Evkam 22. 3. 2015, 9:13
@pramelka Nedávno jsem kupovala v Albertovi, 400g.
raduskap 5. 3. 2015, 19:14
Hezky den,prosim marcipan se spojil ale je hodne tuhy. Cim ho zmekcit,aby byl tahly a pruzny?. Pri potahovani se mi trhal :-( tenky nebyl. Diky za pomoc
sarinka-jesterka 16. 2. 2015, 21:57
Dobrý den,chtěla jsem se prosím zeptat dá se pod marcipán použít jiný krém než pouze z másla a pudingu?Chtěla bych třeba přidat tvaroh nebo něco podobného ale mám strach aby mi marcipán nezač.al téct.Moc děkuji za odpověď
merunkamarova 10. 2. 2015, 23:45
Dobrý večer, jste opravdu moc šikovná, chtěla bych se zeptat, jestli by jste mi také mohla dát recept na salkový krém a šikovný recept na korpus. Ráda bych zkusila nějaký 3D dort a na to potřebuji pevný korpus a také, aby ho bylo víc na plech. Předem děkuji Tomášková až upeču, ráda se pochlubím :-)
Inoušek 12. 12. 2014, 13:24
Dobrý den, super recept! Peču již několik let a používám recept myslím od Aldošky, kdysi by la s tímto receptem na Nově (Rady ptáka loskutáka). Mám jen dotaz, ten se týká toho mandlového aroma. Používáte klasické(prodejny drogerie), nebo to olejové? Podle toho co píšete vím, že Coop nabízí pouze to olejové. Díky za odpověď. email: jirinakoutnikovav@seznam.cz Pekařinkám zdar!!!!!!!! (Y)
aero-orion 18. 1. 2015, 13:58
@Inoušek Používám to klasické bez oleje. Nakupuju v cukrářském E-shopu u Malátků. (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie