(recept
si oblíbilo 180 návštěvníků)
LEČO BEZ ZAVAŘOVÁNÍ
Potřebné ingredience
1kg cibule, 1kg paprik, 1kg rajčat, 2dcl oleje, 1kelímek obyčejné plnotučné hořčice (200g), 35g soli, 35g cukru
Postup přípravy
Zeleninu si očistíme a nakrájíme na kolečka nebo jak jsme zvyklí, rajčata je možno oloupat, dáme do hrnce olej a vsypeme cibuli a papriky, podusíme cca 15-20 min pod poklicí-pustí dostatečně tekutiny-potom přídáme rajčata, opět podusíme, osolíme a osladíme, nakonec dáme malý tj.200g kelímek hořčíce a opět provaříme. Ještě vroucí plníme do sklenic, zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru - jako při marmeládě. Lečo se nekazí, jako konzervant slouží hořčice, kterou ale není v leču chuťově poznat. Takto dělám lečo už 10 let a vydrží v klidu dva roky, jestli dýl, to netuším, pak ho vždycky už sníme:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
babulka120
(upraveno)
19. 8. 2014, 16:35
Dělala jsem loni a chystám se i letos...nezkazila se ani sklenička, nicméně doporučuji , je výborné.....
cirika
(upraveno)
19. 8. 2014, 14:25
Jo, jo, taky už ho dělám 3 sezónu
Vera N
(upraveno)
19. 8. 2014, 12:02
Simonecka2007
(upraveno)
6. 8. 2014, 21:50
Paluna
(upraveno)
6. 8. 2014, 19:44
tetakniha
(upraveno)
6. 8. 2014, 18:50
Zrovna zítra se chystám zavařovat lečo a ejhle, objevím tenhle recept, který má samou chválu, no to musím vyzkoušet, díky za recept
jeníček
(upraveno)
6. 8. 2014, 13:33
super recept, děkuji Dělala jsem již loni a nic se nezkazilo... určitě letos budu dělat opět....
eliskai
(upraveno)
6. 8. 2014, 12:05
výborný recept,dělám už pátým rokem a nikdy se nic nezkazilo. jen opeču maso na kousky a lečo k tomu vyklopím a prohřeju-nemusím dochucovat
hacík
(upraveno)
11. 7. 2014, 7:09
vynikající, suprové, v loni jsem dělala 30 litrových sklenic je úžasné chutnalo všem, komu jsem darovala prostě nemá chybu, zkazit se nemůže, protože se snědlo hodně brzo , já manžílkovi do ohřátého ještě dávám nakrájená uvařená vajíčka a je to super , letos budu dělat mnohem více. mňam, mňam...všem doporučuji Hana
kopretina123
(upraveno)
11. 7. 2014, 1:21
Dělala jsem předloni a po otevření to bylo docela kyselé - což se dá ještě dochutit. Ale horší bylo, že to bylo i hořké a s tím jsem už nesvedla nic. Takže se vracím ke své klasice.
P.A.V.L.A
(upraveno)
10. 7. 2014, 21:10
JASTINKA
(upraveno)
10. 7. 2014, 20:16
Dobrý den..-moc děkuji za super receptík ....Loni jsem vzkoušela a dcera si je nemohla vynachválit a všechno mi snědla ....letos budu dělat asi pěti dávek.....přeji hezké prázdninové dny
charvatka
(upraveno)
18. 9. 2013, 13:35
recept vypadá dobře, dneska vyzkouším, hezký den přeji
sympatie
(upraveno)
10. 9. 2013, 13:03
A proč ta hořčice, dělám stejně,jen bez hořčice a taky vydrží
Levnytextil
(upraveno)
10. 9. 2013, 12:48
Recept je výborný
laskonka333
(upraveno)
4. 9. 2013, 14:59
marcela488
(upraveno)
4. 9. 2013, 13:57
Je to výborné i před zavařením mám 6 sklenic 0,3 l a nevim nevim jestli neudělám ještě jednu várku
petinda1
(upraveno)
24. 8. 2013, 19:48
Moc děkuji za tento receptik Leco je vynikající,dovezla jsem na ochutnávku babičce ke ktere jsem jela s kamarádkou a to byla chyba Obe se olizovaly a ja mám za ukol,udělat jim "par" skleniček do zásoby. Jee,koukám,ze pisu od sestry,ale nevadi Marhulka69
Jsouk
(upraveno)
24. 8. 2013, 13:53
Dnes jsem udělala Váš recept a musím opravdu říci,že je velmi dobré.Mám 5 litrových skleniček a chystám se to ještě jednou zopakovat. Díky za recept.
marky18
(upraveno)
13. 8. 2013, 23:40
Ohoho,díky za tip a i jsem se poučila z dotazů=děkuji!!!!