Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 574 návštěvníků)

Výborná zelňačka!!!!

5.0
Výborná zelňačka!!!!

Potřebné ingredience

zelí kysané (z 500g pytlíku je polévky hodně, já dělám tak z poloviny sáčku), smetana, brambory, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, sladká paprika, cibule, mouka na zahuštění, klobása (nebo jiná uzenina, ale klobása je myslím nejlepší)

Postup přípravy

na oleji osmahneme na kostičky nakrájenou cibulku, přisypeme papriku, trochu orestujeme a dolijeme vodou. Přidáme překrájené kysané zelí (já ho proplachuji, aby nebylo tak kyselé), kuličky nového koření, pepře, bobkový list, já přidávám i na kostičky nakrájené brambory (někdo je vaří zvlášť). Vaříme dokud není zelí a brambory měkké, pak přidáme nakrájenou klobásku (uzeninu) a povaříme ještě tak 5 minut. Potom zalijeme smetanou a zahustíme (já rovnou smíchám smetanu s moukou).Ještě chvilku povaříme a je hotovo. Někdo má raději uvařené brambory zvlášt, ty se pak rozšťouchají, pak rozdělí na talíře a přelijí zelňačkou, případně dozdobí osmaženou cibulkou. U nás vede smažená houska. Dobrou chuť!

...na oleji osmahneme cibulku a pak zasypeme sladkou paprikou...

...propláchneme zelí, pokrájíme a přidáme do polévky...

...do polévky dáme zelí, brambory, bobkový list, kuličky pepře a nového koření a OSOLÍME...

...když jsou brambory měkké, přidáme uzeninu a cca po 5 minutách zahustíme moukou se smetanou...

..a pak třeba posypat osmaženou houstičkou, DOBROU CHUŤ!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

iris861 23. 4. 2009, 16:39
polévka je vynikající (Y) (Y),naprosto nám moc chutnala (L) (L)už se těším až ji znova uvářím |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
blanor 14. 4. 2009, 14:14
Opravdu skvělá polévka (Y) (Y)moc nám všem chutnala,určitě ji uvařím zase (hello)
kiija 18. 11. 2008, 13:36
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
(Andy) 27. 11. 2008, 19:17
@kiija (L)
Andí 2 12. 11. 2008, 12:45
Milujeme zelňačku na všechny způsoby!!!!! A tahle opravdu nemá chybu!!!! Mi ještě dáváme hříbky!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) Zrovinka ji máme na talíři. (L) (L) (L)
fogaca 3. 9. 2008, 11:59
zelňačka byla luxusnííí (Y) Všichni jsme se dlooouho oblizovaly :-p
(Andy) 7. 10. 2008, 20:31
@fogaca ..tak to jsem moc ráda (Y)
Luníček 19. 6. 2008, 8:03
zelnačku máme moc rádi :-))))díky .
DZESINKA 5. 6. 2008, 12:46
kolik se tam dává kuliček pepře,nové koření,smetana celá,?????
morcica 28. 3. 2008, 16:59
Mňamózní dobrůtka (L) (L) (L)
Luníček 11. 3. 2008, 7:37
tak za chvilku jdu nato. a určitě si pošmákneme. milujeme zelnačku ale musí být pořádně kyselá. :-D
ovecka17 5. 3. 2008, 19:41
Výborná (F)
Alica 12. 1. 2008, 21:05
Dobrý den, moc děkuji za super recept.Dělala jsem dnes poprvé v životě zelňačku a musím napsat, že je opravdu výborná. (Y) (Y) (Y)
lumka 7. 1. 2008, 18:11
Já vařím taky tuto,je výborná (Y) (Y)
TerezaN 7. 1. 2008, 15:50
DNESKA JI DĚLÁM NA VEČEŘÍ URČITĚ BUDE SUPE,VYPADÁ TO LAKAVĚ,SUPER RECEPTÍK,S POZDRAVEM TERKA ^o) (Y) (Y) (Y)
dodokac 8. 12. 2007, 21:13
Andrejko,zítra se chystám na Vaši zelňačku,tak jsem zvědavá jaký bude výsledek. (hotdog)
Lenďour 5. 12. 2007, 9:34
Toto je opravdu výborná zelňačka (Y) Uvařila jsem ji včera večer a musím říct, že je nejlepší, jakou jsem kdy jedla. Díky za recept!!!
Jannycka 10. 11. 2007, 22:40
(clamp) Děkuji za bezva tip, každopádně tento týden uvařím, jsem ráda, bude to konečně změna, už se těším. :-)
lumka 9. 11. 2007, 18:14
Taky jí vařím,ale dávám zelí vařit zvlášť,prý brambory dohromady se zelím se dlouho vaří.A zalívám to vývarem z uzeného masa,ale to je jedna z variant,jinak to samé. (Y) ;-)
(Andy) 16. 11. 2007, 10:15
@lumka také jsem to již slyšela, že se brambory vaří zvlášť, já je tedy dávám vždy rovnou nakrájené na kostičky a jsou hotovy také za cca 20 minut, pak je trochu rozšťouchám a mňam, vývar z uzeného musí být mňam. díky , vyzkouším. Andrea. (F)
holubicka 6. 10. 2007, 22:11
Tak tahle dobrota byla dnes u nás k večeři.Přišli jsme docela zmrzlí z poutě a v téhle pochoutce nám skoro stála naběračka. Dala jsem tam červené zelí a zahustila 5ti bramborama. Moc díky za tip, zařadí se u nás na seznam oblíbených... (child4) (PL) (&) (B)
(Andy) 9. 11. 2007, 16:28
@holubicka děkuji za vyzkoušení, hned jsem na ni dostala chuť a mám ji na talíři. Příště také vyzkouším z červeného zelí. Andrea (F)
holubicka 6. 10. 2007, 15:23
Přemýšlím nad polévkami, tahle mě zaujala, jdu do ní. Mám na ni chuť, už když ji tady vidím...A v tomhle období je kyselé zelí to nejlepší.Dám vědět, jak se chutnala. (PL) (PL) (PL)
babycream 6. 10. 2007, 8:13
Já vařím podobně(bez cibule a papriky) a je super ale zkusím i tuhle verzi (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie