Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1058 návštěvníků)

NADÍVANÉ BRAMBORY - SKVĚLÁ NÁPADITÁ VEČEŘE!

0.0
NADÍVANÉ  BRAMBORY  - SKVĚLÁ  NÁPADITÁ  VEČEŘE!

Potřebné ingredience

8 ks velkých brambor, 4 vejce, 8 plátků másla, 10-15 dkg šunkového salámu, 15 dkg cihly, sůl, pepř, grilovací koření, sladká paprika, bazalka

Postup přípravy

Velké brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Šunku nakrájíme na dlouhé proužky a sýr nahrubo nastrouháme. Vychladlé brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme nejprve kousek másla, na to proužky šunkového salámu, které úmyslně necháme koukat ven a na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, jestli bílek přeteče do pekáčku. Vejce osolíme a opepříme. Celý brambor zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýru. Vršek okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a při 230°C pečeme asi 20 min.

Upečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné samostatné pouze se zeleninou nebo jako neobvyklá příloha k masu.

VYZKOUŠEJTE!!! ZARUČUJI, ŽE VÁM BUDE CHUTNAT !

My jsme velká rodina, takže dělám 10 i více brambor.

Brambory oloupeme, malou lžičkou vydlabeme a vložíme do pekáčku. Každý brambor celý osolíme. Na dno vydlabané díry dáme kousek másla, ...

... dále proužky šunky, které necháme úmyslně koukat ven, ...

... na to rozklepneme vajíčko (stačí dávat 1/2 vejce do každého bramboru). Vůbec nevadí, když bílek přeteče do pekáčku. Vajíčko osolíme a opepříme, ...

... zasypeme dostatečným množstvím strouhaného sýru, ...

... okořeníme trochou grilovacího koření, sladké papriky a bazalky. Dáme do předehřáté trouby a při 230°C pečeme asi 20 minut.

Upečené brambory ihned podáváme. Jsou výborné buď samostatně pouze se zeleninou nebo jako neobvyklá příloha k masu. Dnes jsme je měli s orestovanými kuřecími prsíčky. Mńam, mňam.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lulanek 20. 1. 2009, 22:13
(Y) (Y)Právě jsem vložila do trouby a už to tady začíná nádherně vonět...Už se mooc těším až ochutnám...Jednoduché,dobře vypadající mňam mňam... (zajic) (zajic) (pl) (pl) (pl) (L) (L)
janeckula 20. 1. 2009, 20:10
Dnes bylo na véču a místo obyč eidamu jsem dala uzený (H) je to opravdu vynikající (zajic) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) i jako studené. Ikdyž jsem zapomněla na máslo ;-) nemělo to chybu |:o) |:o) |:o) |:o)
liarosa 21. 12. 2008, 13:59
Tak to včera dopadlo SUPER!Velká dobrůtka.Doporučuji spíše menší brambor.Koření jsem zvolila Bio bazalku a staročeské koření.To dodalo zajímavý šmrnc. (Y)
liarosa 19. 12. 2008, 11:36
Dobrý den Jani!!Váš bramborový recept mám již déle uložen jako -oblíbený-že jednou vyzkouším.Dnes zrovna brouzdám po MB a hledám co budu vařit a narazila jsem na tyto brambůrky.Prima nápad-tak konečně je tento víkend vyzkouším.Z názoru tamté paní si nic nedělejte,nikde tu není psáno,že se nutně musí vkládat originál,nebo hledat jak šílená,zda tu náhodou podobný receptík není.Já sama už jsem také vložila u sebe 3 receptíky.A časem jsem zjistila,že třena podobných receptů na perníčky,jako léta dělám já,tu je také dost.No přece to kvůli tomu nesmažu že?.-))A navíc,kdybych nenarazila na tento receptík u Vás,nedělala bych jej a to by byla škoda.Vypadá to báječně.-))už se těším a pak písnu,jak to dopadlo!!! (Y)
miroj 16. 11. 2008, 20:44
Občas se najde nějaký prudič a musí si svou zlost někde vypustit, nic si z toho nedělejte. Určitě VÁŠ recept vyzkouším! Mějte se... (Y)
Zirafka.Kacka 1. 10. 2008, 21:33
Jani díky za receptík, zrovna hledám něco jednoduchého na zítřejší večeři, pak písnu jak chutnalo (pl) (zajic) (hello)
spílja 1. 10. 2008, 20:58
Dobrý večer,děkuji za super recept,dnes jsme měli k večeři,rychlé,chutné,"žravé".Jani,velmi si cením,že si dáte tu práci,čas přípravu nafotit,dodat popis a jestli je někde uvěřejněn podobný recept mě vůbec ,ale vůbec nevadí.Nechápu ,oč V.,jde.
jafo 5. 10. 2008, 23:05
@spílja Jani moc Vám děkuju za milý komentář a za povzbuzení. Díky (F) (F) (F) Jana
enter 1. 10. 2008, 20:27
Dobrý den Jani nic jsi s toho nedělejte každý má jiný spusob a dá se řict že je originál já jsem to vyskoušela a opravdu je moc dobrý jste šikulka nic proti té paní ale nevím o co jí jde tak si to tak neberte mějte se krasně pa pa Pavla. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (hello) (hello)
jafo 5. 10. 2008, 23:07
@enter Pavlo díky moc za podporu a jsem ráda, že Vám chutnalo! Hezký večer, Jana (F) (L)
Vilien 17. 9. 2008, 11:39
Hm.. hezký recept. Škoda, že je zkopírován z Vareni.cz - viz http://recepty.vareni.cz/nadivane-brambory/. Tam je totiž recept již od roku 2006... Aspoň by autorka mohla mít trochu slušnosti a do receptu to připsat... (N)
Denisaaa 19. 9. 2008, 22:11
@Vilien Kdyby tam byli stejné fotky a úplně stejný popis, tak se o kopii jedná, ale v tomhle případě je obojí originál ne :-S
jafo 19. 9. 2008, 21:50
@Vilien Já jsem recept kdysi získala od své kamarádky, která mi jej poslala na e-mail. Recept jsem tehdy vyzkoušela a jelikož nám brambory moc chutnaly, tak jsem ho nabídla k dispozici i maminkám tady na MMB. Neměla jsem tušení o nějakých stránkách "Vaření". Hodně receptů jsem získala od své mamky, hodně také od svých kamarádek, švagrové, opisuju si recepty i z různých časopisů, některé si vystřihuju i z kalendářů-receptů, ale nejsem lakomá a recepty přeposílám dál.... Každou chvíli mi mailem přicházejí celé složky nových receptů, a tak když některé vyzkouším, osvědčí se a moc nám chutnají, tak nevidím důvod, proč je nevložit i sem na MMB a umožnit i ostatním maminkám, aby si recept vyzkoušely. Neměla jsem ani páru o tom, kde kamarádka tehdy recept získala, ale já ho dostala pouze v psané podobě bez obrázků a prostě jsem jej vyzkoušela a později si nafotila SVŮJ postup a vložila recept sem na MMB. Tak VELICE SE OMLOUVÁM TÉ PANÍ, KTERÁ RECEPT VYMYSLELA A PRVNĚ VLOŽILA NA INTERNET. To aby se sem nakonec člověk bál dávat jakýkoli recept, že se může někoho dotknout, že někdo jiný byl první, kdo recept vymyslel a sem vložil a ten další se jen opičí. Myslím, že se tu hodně recepty opakují a že zajisté dochází i k tomu, že některá maminka si osvojí recept jiné mamči a vloží si ho na MMB jako svůj receptík, ale já si do svých receptů dávám prostě to, co naší rodině chutná. Jinak hezký večer, Vilien! Jana (L)
magick 20. 9. 2008, 7:50
@jafo Souhlasím s Váma (clamp) (L)
lenka620 4. 6. 2008, 12:41
Jani,výýýborné!!! (Y) (Y) (Y) Právě jsme doobědvali a je to opravdu mňamka!Díky za receptík. (L) Lenka.
JARYEL 4. 6. 2008, 11:00
(Y) (Y)Super recept, už jsem si napsala co potřebuju a večer mám aspoň co ukuchtit.Vypadá to skvěle (clamp) (clamp) (clamp) (plaz) (plaz)
Helusicka 4. 6. 2008, 10:46
(Y) tento receptík vypadá opravdu skvěle. Hned dneska zkusím a pak dám vědět jak těm mých mlsným strávníkům chutnalo. (clamp)
PATaPET 4. 6. 2008, 10:37
(Y) brambory jsem delala vcera na veceri a s manzelem sme si opravdu pochutnali,misto sunkoveho jsem davala anglicku slaninu :-$ a byla to vazne mnamka a jeste to krasne vypada (clamp) super receptik |:o)
Kamek 29. 5. 2008, 18:24
:-) :-)tak tohle musím vyzkoušet (clamp) (clamp)vypadá to moc dobře (Y) (Y),až jsem z toho dostala hlad (smich) (smich)
petunie7 29. 5. 2008, 18:22
(Y) (Y) (Y)Vypadá to skvěle,mám uloženo a vyzkouším (clamp) (clamp) (clamp)
zebrik 29. 5. 2008, 18:16
dobrý den Jani večeře byla výborná jen jsem místo másla použila anglickou slaninu (Y) (Y) (clamp)
nikiokoniki 5. 4. 2008, 11:38
Dobrý den Jani, brambory jsem právě dojedla a byla to opravdu dobrůtka (pl). Moc děkuji za tento recept (clamp) (clamp) (clamp) Milada (hello)
arabelka 29. 3. 2008, 22:21
jé chválím recept, tyto brambory jsem zkusila na Vídeňských vánočních trzích a byla to velká mňamka, takže ten váš recept určitě vyzkouším (F)
galjanka 29. 3. 2008, 22:11
Recept mě zaujal a hned zítra ho prubnu :-) (zajic)
shuli 26. 3. 2008, 19:58
Právě papám a je to ňamka.Ješte jsem do pekáčku naházela ty vydlabané kousky a posypala sýrem vše a dala pod to maslíčko a nadrobno petželku.Díky za receptík (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie