Zobrazit přihlášovací formulář

Rýže a těstoviny

Přidat recept
(recept si oblíbilo 321 návštěvníků)

Zapečené těstoviny s cuketou-božské

0.0
Zapečené těstoviny s cuketou-božské

Potřebné ingredience

500g těstovin-vřetena,olej,sůl,1 velká cibule, 1,5dl smetany,malá lahvička sladkého kečupu-asi 250g, 150g cihly,400-500g kuřecího toč.salámu,500g nahrubo nastrouhané cukety-může být i mražená nebo sterilovaná dobře propláchnutá,nemáme-li, lze použít i jinou tykvovitou zeleninu např.indickou okurku,patizon(ne dýni)

Postup přípravy

Dáme vařit osolenou vodu se lžící oleje a zatím si připravíme omáčku.Nakrájíme cibuli na kostičky,zpěníme na oleji ,přidáme cuketu,promícháme,přilejeme smetanu a kečup,osolíme-půl ižičky a vaříme asi 10min.Cihlu nahrubo nastrouhanou a salám nakrájený na kostičky dáme do největšího skleněného pekáče co máme,dobře promícháme s uvařenými a krátce okapanými vřeteny.Přilejeme hustou omáčku a opět promícháme.Dáme péci na 220°C asi 30min, dokud těstoviny zespoda pekáče nezačnou hnědnout.Roky ozkoušený recept a ručím vám , že i ten největší mlsoun si ještě přidá. Tip:pro vegetariány místo salámu dáme sojovou šunku.

Na zpěněnou cibuli dáme nastrouhanou cuketu,krátce osmahneme,přidáme smetanu,kečup,osolíme a 10minut provaříme.

Uvaříme těstoviny,necháme okapat.

Salám nakrájíme na kostičky a sýr nahrubo nastrouháme.

Ve velké zapékací míse vše smícháme a dáme péci na asi 30minut při 220°C dokud nezačne sýr zespoda mísy hnědnout.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bea 5. 10. 2006, 13:15
Než jsem vyzkoušela tento recept,cuketu jsem vůbec nemusela.Teď už mám jiný názor.Děti už chtějí jenom tyto zapečené těstoviny a manžel taky.Konečně jsem sehnala recept na cuketové karbenátky,a ty jsou taky vynikající. Blanko,a ANDUALUSKÁ JÁTRA-taky super! :-D
Casablanka 6. 10. 2006, 11:32
@bea Já dělám z cukety hodně jídel.Mrkněte se do mého receptáře a určitě si něco ještě vyberete.Doporučuji vyzkoušet zapečené francouzské brambory a cuketovou polévku.Opravdu stojí za to. (Y) ;-)
Didyna 5. 10. 2006, 12:29
Cuketu jsem použila snad poprvé v životě.Bylo to vynikající.Super receptík i manža se oblizoval.Dita ;-)
zesumavy 4. 10. 2006, 17:47
Tak je to supr,konečne nějaké rychlé a jedlé jídlo s cuketami.Málem jsem ani nestačila zapéct,protože mi to děti chtěli sníst jako polotovar.Dělala jsem bez kečupu,místo cihly jsem dala nivu!mnamka (Y) (Y)
Casablanka 6. 10. 2006, 11:26
@zesumavy Těší mě ,že to mělo takový úspěch.Příště zkuste přidat kečup,jestli ho nepoužíváte,stačí dát rajský protlak nebo pokrájená rajčátka.Dodají jídlu jedinečnou chuť a bude to zase nějaká změna.Ať vám chutná. (Y) :-P
krupijdy 18. 9. 2006, 15:33
Blanko, cuketa je u nás velmi oblíbená, tak jsem nemohla nevyzkoušet a mělo to ohromný úspěch. (Y) Díky Lenka
Casablanka 18. 9. 2006, 20:27
@krupijdy Já z cukety také ráda vařím,jen manžel občas reptá,takže to jídlo opravdu musí stát za to ,abych ho mohla příště udělat zase.Tyhle těstoviny jsou u nás velmi oblíbené. :-P :-P
hheellaa 15. 9. 2006, 13:00
Tak, a můžu začít znova... Dieta je v ..... Blani, to bylo úžasný! Konečně těstoviny, které u nás chutnají. Už delší dobu jsem měla na tenhle recept zálusk a teprve dnes přišel na řadu, ale STÁLO TO ZA TO (*) (*) (*) Ještě, že nic nezbylo. Nedala bych tomu totiž pokoj! Díky (Y)
desty 15. 9. 2006, 18:46
@hheellaa I u nás dnes :-)) náhodička - bylo toto jídlo, jen s malou úpravou, ale já se receptů držím stejně jen okrajově....ale fakt bašta !!! ;-) :-P
Casablanka 15. 9. 2006, 18:25
@hheellaa Myslím si,že tohle jídlo je dobrá kombinace zdravého a dobrého a s kaloriemi to snad tak hrozné taky nebude.I když držíte dietu,taky si občas musíte dopřát něco méně zdravého,jinak by člověku ani nechutnalo jíst.Chcete-li něco dobrého se zeleninou,zkuste cuketovou polévku z mých receptů,je moc dobrá. :-P Držím vám palečky,ať tu dietu ve zdraví přežijete a dostaví se úspěch. (Y)
Ritasju 23. 8. 2006, 13:01
vynikající, dnes jsem udělala na oběd, moc mne to překvapilo !!!!!!!!!!! ;-) ;-) ;-)
artep (upraveno) 22. 8. 2006, 23:58
Blani, smekam (Y) Dnes jsem to udělala potajnu na chatě našim, z trouby to vytahoval děda, vyhlášený značně negativním vztahem k podobným zeleninám a nedůvěrou ke všemu, co mu někdo odmítne předem přesně popsat (co v tom je a co to je a jestli je tam dost masa...) Když jsem přišla domů s holkama, byla půlka pryč a první věta zněla "tak za ty těstoviny teda jedničku z hvězdičkou ..." Když jsem šla s pravdou ven, už jen přemýšlel na téma "že cuketa asi přijme jakoukoliv chuť.." (což všem říkám už dávno :-) ... a důkazem je i cukínová hrachovka, kterou třeba děláme my, nebo bábovka - chystám se jí taky dát do receptů) Takže ta jednička s hvězdičkou je pro vás (F) ;-)
Casablanka 23. 8. 2006, 11:33
@artep Děkuji za pochvalu.Věta,že cuketa přijme jakoukoliv chuť,je naprosto pravdivá a já to říkám všem skeptikům,kteří nevěří,ať ji zkusí a potom teprve pomlouvají.Znám hodně lidí,kteří pokud nevěděli,co jedí,tak si to chválili a potom se divili,když jsem jim řekla,že v tom byla cuketa.Ať se vám i nadále daří. (Y)
artep 23. 8. 2006, 14:20
@Casablanka I vám ;-) (ale mladé cuketky jsou úžasné i zasyrova do salátu nebo pod vajíčka. Mňam :-) Jen to těžko vysvětluji naší babi, která má dojem, že čím větší favoritku v těžké váze vypěstuje, tím lépe :-S :^) :-D ... ještě že se to dá spravit třeba cukínovou "sekanou" nebo v chlupaťých knedlíkác, nebo bábovce... ale i tam jsou mladší lepší, no co dělat :^^)) ((mám teď shodou okolností co do činění s jednou zeleninovou kuchařkou, tak jsem změnila názor na hodně dříve námi opomínaných druhů. Ale cuketa byla mou favoritkou už dávno, bohužel až do včerejška ne celá rodina klidně nesla, když jsem ji nesla do kuchyně.... vaše těstoviny to snad zlomily! (Y) Usyslila jsem zbyteček a je na něj dost zájemců ;-) :-D (L)))
Casablanka 23. 8. 2006, 20:50
@artep To chápu.Když od oběda něco zbyde,kluci se o to málem poperou.Vyřeším to tak,že jídlo ohřeju,všichni si sednou s vidličkou kolem dokola a je klid .Jinak jsem zkoušela kromě cukety indickou okurku.Byla také vynikající. ;-) (Y)
Casablanka 22. 8. 2006, 12:01
Když dětem chutná,to potěší.Moji kluci jenom už když slyší,že budou k obědu těstoviny s cuketou,řvou "hurá".Takže různé úpravy těstovin jsou u nás velmi často.Tak ať vám i nadále chutná. :-P :-P :-PBlanka
jazumi (upraveno) 20. 7. 2007, 15:08
Moc děkuji za tento recept- právě obědvá naše šestiletá Michalka, se kterou jsem měla poslední dobou problém u jídla-všechno okecala,co tam je- a to jí nechutná a ..... :-@ Hned po první lžičce těchto těstovin řekla : Mami - to je výborné !!!!! (Y) (Y) (L) Víte, jak mě to potěšilo!? (F) Děkuji Jana.
Jitule64 21. 8. 2006, 13:09
Blani, bylo to opravdu MŇAMÓZNÍ :-D Zvláštní chuť, ale nemohli jsme se s manželem od pekáče odtrhnout. Chvák¨lila jsem recept i u mojí tchýně a přiběhla ochutnat a taky se nemohla odtrhnout. Děkuji za dobrý tip. (F) (F) (F)Jitka.
Casablanka 21. 8. 2006, 14:25
@Jitule64 Těší mě,když ostatním chutná.Máte-li rádi zvláštní chutě,vyzkoušejte i andaluská játra z mých receptů,určitě nebudete zklamaná.Blanka :-P :-P
Vladkam 20. 8. 2006, 13:48
Blani, moc díky za recept. Manža teda cuketu nemusí vůbec ale kdyby neviděl recept na ledničce, tak ani nepozdnal, že tam je. Dala sem tam místo smetany šlehačku a kečupu miň (moc ho nemusíme). Nečekaně zůstali na oběd i babi s dědou a musím říct, že opravdu nic nezbylo. O recept se určtitě podělím minimálně s rodinou a kamarádkami. Děkuji a hezký den Vlaďka
Casablanka 21. 8. 2006, 12:00
@Vladkam Jsem ráda,že všem chutnalo.Jednou jsem byla u rodičů i s dětmi,na návštěvě byla sestra i s kamarádkou a i když cuketě moc nefandí ,připravila jsem jim tyhle těstoviny.Skoro všichni si chtěli přidat,bohužel se na všechny nedostalo.Ať se vám i nadále daří.Blanka (Y) :-P
Mati 18. 8. 2006, 14:33
Dneska jsem těstoviny dělala k obědu.Jsou výborné!!! Mohlo by se místo salámu dát třeba kuřecí maso? Myslím,že se fantazii meze nekladou.Opravdu dobré (Y)
Casablanka 19. 8. 2006, 20:16
@Mati Já myslím,že si tam každý může dát, co mu chutná.Ale to maso by asi muselo být trochu uvařené nebo upečené,protože se to nepeče dostatečně dlouho,aby bylo maso hotové. :-P (Y)
krei 17. 8. 2006, 21:34
:-P Mňam, už se těším na zítřek, uděláme si baštu podle vašeho receptu. Já dělám podobnou cuketovou omáčku se salámem a jíme ji s chlebem či s bramborami. Teď když to bude obdoba šunkofleků, které syn miluje, jistě nebude protestovat, že je zase zelenina. Díky za recept. (F) Radka
Casablanka 18. 8. 2006, 12:02
@krei Tohle jídlo je taková dobrota,že moji kluci ani nepoznají,že to má něco společného se zeleninou.Asi jako všechny děti,jak je něco s kečupem nebo s těstovinami,můžou to pořád a v jakémkoliv množství.Blanka :-P
hracky disney 17. 8. 2006, 14:53
Vyzkoušela jsem Váš recept a musím říct že je to opravdu výborné. I manželovi to chutnalo a, že tenhle druh jídla nemusí. Jakmile budu mít cuketu udělám toto jídlo znovu už jsem ho doporučila dál ;-) Fakt super (Y) (*)
Casablanka 17. 8. 2006, 20:06
@hracky disney Vaše pochvala mě těší. (Y)
Mibea 16. 8. 2006, 9:38
Tak jsem tento recept také vyzkoušela - jedním slovem DOBROTA!! Doslova se cpali děti i manžel. A na mě zbyl pekáč k vylízání. Díky moc za tyto dobré a jednoduché recepty. (Y) (*)
Casablanka 16. 8. 2006, 11:49
@Mibea Děkuji za pochvalu.Ráda vymýšlím nové recepty a občas se mi povede něco obzvláště dobrého.Těší mě , když všem chutná. :-P :-P
Lampa 7. 8. 2006, 16:55
Tak jsem to dneska vyzkoušela. Je to opravdu moc dobré ! Jak budu mít cuketu, určitě udělám znovu .
Dana J. 5. 8. 2006, 12:56
Musím říct, že je to jednoduché a mňamka. Dnes tu dobrotu dělám zase. :-P :-P :-P
Casablanka 6. 8. 2006, 11:56
@Dana J. Jsem ráda,že vám chutnalo.Já tohle jídlo dělám velmi často a velký pekáč,moji kluci ho milují,i ten nejmenší(jsou mu teprve 3 roky),chodí tajně uždibovat,když zbyde. :-P :-P (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie