Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 3408 návštěvníků)

Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

5.0
Střecha z Bé bé sušenek  SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!

Potřebné ingredience

1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk.cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč.jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.

Postup přípravy

Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!

Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti.

Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek

Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly.

Na nápň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme.

Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány.

Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně.

Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu.

Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte.

Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly.

Dnes jsem to tošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako nám a přibude do vašich oblíbených receptů.Dobrou chuť!!!!!

Do večera nic nezbyde.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Luccynkaaa 18. 4. 2010, 19:46
:-D (velikonoce3) (velikonoce3) (velikonoce3) (^)
2Káčka 16. 4. 2010, 7:25
(Y) (Y) (Y) Super recept, díky moc!!!! Rychle hotovo a úspěch byl obrovský, nestíhala jsem ukrajovat na přidání :-) :-) :-) (Y) (Y) Neměla jsem banány, tak jsem doprostřed nakrájela kompotové broskve...fakt velká dobrota, taťka má zítra narozeniny (^), tak udělám na oslavu (C) Díky moc!!! (F) (F)
EldaP 11. 4. 2010, 19:09
DOBRÝ, DOBRÝ, FAKT DOBRÝ (Y) (Y) (Y) !!! MOCKRÁT DĚKUJI (L) (L) (L) !!!!
Lucinka028 6. 4. 2010, 22:11
Super recept, hned se po tom zaprášilo (Y) (Y) Super tip, díky !!!!!!! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
033 6. 4. 2010, 10:45
TAK UŽ SEM SI KOUPILA SUŠENKY.......MÁTE TO PĚKNÝ DĚKUJI ZA RADU JARKA (Y)
scholl 4. 4. 2010, 8:51
Výborná..určitě jsem ji nedělala naposledy..díky za recept. Andrea (Y) :-) |:o)
Jandulka 29. 3. 2010, 18:28
Zdravím Věruško, super receptík.. je to opravdu mňamka. Jen ještě malé doplnění... 250 g tvarohu lze nahradt kysanou smetanou... je to o hodně jemnější a lahodnější. Zkuste to.. nebudete litovat (Y). Také jsem dala na kamarádku a od té doby jinak nedělám. Každpádně tento týden musím zase po dlouhé době udělat! Dobrou chuť všem! |:o)
Papaja01 25. 3. 2010, 12:39
Rychlé, zdravé, výborné. :)
Jasmus 20. 3. 2010, 23:10
dobrý den.tento recept znám již dlouho ale zatím jsem si netroufala zkusit.až po vašem zhlédnutí obrázkového postupu jsem včera vyzkoušela a povedlo se to.dneska jsem nabídla návštěvě a slavila úspěch.je to výborné a vcelku nenáročné. (clamp) (Y) (hello) (clamp) (Y) (hello)
Michaela_ 15. 3. 2010, 13:15
Taky jsem ji delala, porad dobry, naskladano, potreno, zabaleno a pak poleva ...des bes....nejak se mi patlala a tekla vsude, nakonec jsem strechu uspesne opatlala, ale 3/4 cokolady jsem vyhodila , bylo to vsude. :(
ZZdeny 13. 3. 2010, 11:29
Takže vyzkoušeno a super (Y) Dokonce švagr nevěřil, že jsem to dělala ,-), prý je to z obchodu ,-), takže úspěch, díky |:o)
ZZdeny 11. 3. 2010, 12:12
Tak už se mi to chladí (Y)!Jenom jsem místo másla použila šlehačku a povedlo se !Moc děkuji za inspiraci (L)
CO JE ENDY 11. 3. 2010, 11:50
Já to znám dělá to tchýně a musím říct že je to SUPER (clamp) Jdu se to pokusit také udělat tak snad se to povede :^) ale všem tuto roládu DOPORUČUJI. (radost) (mamca) (hello) (Y) (hello) (hello)Katka
mach 9. 3. 2010, 16:53
Na tento receptík jsem dostala tip od kamarádky - už ji chladím v ledničce. Jenom jsem omylem koupila jenom jeden tvaroh, tak jsem to doplnila pudinkem... No, jsem zvědavá, jaké to bude :-) Ale jinak za recept i za postup s fotečkama moc děkuji (Y) Martina
Quappa 6. 3. 2010, 20:08
(C) (clamp)Věrko,je to opravdu mnamka..o poslední kousek se doma pomalu poprali)))))rychlé,velmi chutné!!! moc díky za tento recept,určitě ji budu opakovat |:o) (F) (F) (F) Lenka.
zuunka 5. 3. 2010, 19:38
Já jsem použila krém z Milena čokolád, který jsem měla v mrazáku- vešlehala jsem do něj vaničkový tvaroh a vypadá, že to bude luxusní "roláda" ke kafíčku (Y) Čokoládovou polevu jsem nanášela mastilkou a šla nádherně (Y) Jen teda po polití čokoládou ji nebalím už zpátky do alobalu, zbytečně by se poškodila ta poleva - myslím, že po dání do chladu už se nerozpadne :-) Děkuju za super receptík (Y)
Moselka 5. 3. 2010, 19:38
(Y) (Y) (Y) (Y)rychlé, výborné, senzační!!! Přítel mi sice snědl půlku sušenek, ale i tak dopadlo všechno dobře a všem moc chutnalo. Díky za bezva recept (L) (L) (L)
JolanaŠ 28. 2. 2010, 14:29
Holky teď jsem doděla střechu.Vše šlo výborně,rychle akorát jsem místo másla dala do tvarohu zakysanou smetanu.Ale lopotila jsem se s polevou.Ta mi fakt nešla +o(,stékala dolů tak uvidím až to bude utuhlé.Nemáte nějaký fígl?Ale i tak už se mi sbíhají sliny a celá rodinka je netrpělivá,kdy už můžou ochutnat.No to si počkají do večera,nebo lépe do zítřka. (L) (L) (L)
lecinka 24. 2. 2010, 11:50
Jen samá chvála |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) ..... jedla jsem ho u jedné kamarádky,ale zapoměla si vzít recept,tady jsem ho náhodou našla (clamp) (clamp) (clamp) a musím říct ,že SUPÉÉÉÉÉÉÉRRRR (Y) (Y) (Y) (Y) , včetně podrobných fotografií postupu (clamp) (clamp) , je to velice dobré,rychlé a vypadá to i krásně (F) (F) (F) ...všichni jsme si pochutnali a dávám velikého bodíka (flower) (flower) (flower) ,díky a všem doporučuji vyzkoušet (C) (C) (C)
Gabra79 21. 2. 2010, 17:57
Vynikající (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie