Zobrazit přihlášovací formulář

Vánoční cukroví

Přidat recept
(recept si oblíbilo 1311 návštěvníků)

Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

0.0
Úúúúžasné, rychlé, jednoduché a hlavně stráááášně dobré NUGÁTOVÉ ŠPIČKY!!!!!!!!!!!!!!

Potřebné ingredience

1 šlehačka 200g nugátu (mají ho skoro v každé cukrárně na váhu jen se nebojte zeptat!!!!) (dá se nahradit i nugátovou čokoládou - ta je k dostání běžněji, ale nugát je nugát )150g hořké čokolády100g mléčné čokolády100g 100% tuku

Postup přípravy

Všechny přísady včetně šlehačky dáme do nějaké nerezové nebo ohnivzdorné misky a položíme nad hrnec s vroucí vodou. Až se začne směs rozpouštět, začneme míchat metličkou, aby se všechno opravdu pořádně rozpustilo, jinak Vám kousky čokolády budou ucpávat zdobící pytlík. Poté dáme misku někam vychladit, já jsem dala do ledničky. Ztuhlou směs pak dáme do mixéru, rozšleháme a plníme do malých košíčků.

Já dneska dělala poprvé, zrovna se chladí na balkoně a jsou opravdu boží!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Měla jsem strach, jestli seženu nugát, ale absolutně bez problému jsem ho koupila v obchůdku s hamburgery :)))))))))))) A ptala jsem se i v cukrárně, tam ho taky mají, jsou to prostě klasické kostičky jako z bonboniery, jen podstatně levnější :))) U nás ho prodávají za 16,- 100g :)))


=========================================
PRO MAMINKY, KTERÉ NEMOHOU SEHNAT NUGÁT
=========================================
Paní Janička vyzkoušela a doporučuje:
Obyčejná nugeta (Spar, Tesco, Clever...) + přidat o 50g hořké čokolády a 50g 100% tuku víc :)) Výsledek je stejně úžasný :)))

protože mi chodí hodně emailů s dotazy jakou šlehačku používám, zde je foto :o)

Takto vypadá vychlazená a ztuhlá hmota

Předáme do mixéru, vypadá to nevalně, ale nebojte se :))))

Když se to šlehá, dostane směs krásnou barvu :)

Toto je množství z jedné dávky !!! To si dááááme :o)))

Detail pro pokochání :)))))

Výsledek Dášenky Veselé ID 9782. Prostě nádhera Dášo, jsou fakt krásné!!!!

Výsledek Lucky Pijakové ID 98957 - Další mega šikovná mamča :o))))

Výsledek Barborky H. ID 11352 - Další nádherné výtvory s krásným zdobením

Detaily Barborčiného zdobení :)

Výsledek Petry B. ID 35806 - Nádhera, jedna špička jako druhá :)))

Detaily Petřiného zdobení :)))

s mandličkou od Petry A. (napka) ID 9857

Nádherná letošní várka Kláry K. (kklarysa) ID 31490

detail zdobení Klárky!!! Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

s lentilkou a dalším krásným nápaditým zdobením od Pavly M. (Paja_M) ID 29503

varianta s piškotem od Martiny Kosternové (Lupitka) ID 122460 - mňam!!!!

varianta s plněním vaječným koňakem od Lenky T. (TOPIK) ID 79609

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ivuchas 12. 12. 2020, 18:18
Poradí mi někdo, kde letos sehnat vážený nugát? V Praze se mi zatím nedaří....;o(((
tafíci 13. 12. 2020, 7:47
@Ivuchas V Praze netuším, ale řetězce Coop neho cukrárny vážený nugát prodávají.
tafíci 13. 12. 2020, 7:47
@Ivuchas (banky)
tafíci 13. 12. 2020, 7:46
@Ivuchas
Ohli 7. 12. 2017, 10:00
(Y)
lucipuci 9. 12. 2015, 21:40
Děvčata již mám vymícháno,,,jen se chci zeptat ,prosím jak dlouho vydrží??nekazí se to?když je tam šlehačka ještě prosím nechávaly jste přejít směs varem??? :-o :-o :-o :-o :-o
monky3 10. 12. 2015, 11:04
@lucipuci Podle mě se takové cukroví dělá pár dní před Vánoci, jestli to chcete na Vánoce, jinak bych měla strach, že se to zkazí (F)
jarka1477 30. 12. 2014, 20:47
děkuji tak tohle ne :-$
Tetlena 4. 12. 2014, 12:50
Ahoj, našla jsem tento recept a hrozně mě nadchnul. Vůbec se mi to nepovedlo tak nevím kde se stala chyby, po druhé už to zkoušet nebudu
babkamt 5. 11. 2014, 20:49
(Y) (Y) (Y)
Marcelkaa 26. 12. 2013, 14:45
(Y) (Y) (Y) děkuji za vynikající recept (clamp) (clamp) (clamp)
maťka 23. 12. 2013, 22:52
Dékuji moc za super recept (Y) všem moc chutná, určitě budu délat každé vánoce (stromecek) |:o)
Danča232 20. 12. 2013, 20:51
jak dlouho to má být v ledničce? fakticky přes noc? po půl hodině to vypadá ještě tekutě *-)
laskonka333 12. 12. 2013, 14:06
(Y)
radus007 12. 12. 2013, 13:39
Hani,jsou prostě*luxusní*, nejenže vypadají nádherně,ale chutnají bombasticky (Y) (Y) (Y), tady je foto mého výtvoru :-), http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4509563 děkuji a přeji krásné vánoce (stromecek) (stromecek) (stromecek)
Kaaaacka 1. 12. 2013, 20:46
Recept jsem objevila loni a je to fakt mňamka (Y)
marfanov 1. 2. 2013, 19:22
používám jako krém do dortů a náplň do pralinek :-)
pusicek 17. 12. 2012, 22:01
Suroviny nakoupeny, jen mě zajímá, jak dlouho vydrží. Jestli už můžu dělat.
kabatka 7. 12. 2013, 12:14
@pusicek Dneska jdu nakoupit, taky mě zajímá, zda-li už můžu zadělat *-)
Koblížci 16. 12. 2012, 15:36
Zkoušela jsem loni. No, snědlo se, ale nijak zvlášť neuchvátilo..
curtis 16. 12. 2012, 15:12
Ja jsem delala take podopne spicky akoraz ze jen nugeta maslo a vajecny liker.Spolu vyslehat pak na piskot nastrikat sackem a polit cokoladpu.Omlouvam se ze pisu bez hacku a carek a pisu na telefonu a tady bohuzel neumim psat spravne.
ULIK1974 16. 12. 2012, 14:44
Holky moc díky za tenhle recept jsou opravdu užasné :-) (Y) (hello)
P.A.V.L.A 14. 12. 2012, 19:45
vyzkouším (banky)
ORCHIDEJ77 19. 11. 2012, 20:53
etos vyzkouším (Y) *-)jak dlouho dopředu můžou být hotové ???? ,-) (hello)
cvrckova 8. 1. 2012, 21:35
Výborný a jednoduchý, prostě super!!! (Y) (Y) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie