(recept
si oblíbilo 21 návštěvníků)
Šťouchaná buchta
Potřebné ingredience
MOUČNÍK: 35 dkg polohr. mouky, 12-15dkg cukru, PDP, 12dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli. POLEVA: 18dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 20-25dkg cukru, 4dkg kakaa.
Postup přípravy
MOUČNÍK: Mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný plech a upečeme. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě díry. POLEVA: Máslo, rum a vodu rozpustíme, přidáme cukr smíchaný s kakaem a vaříme do spojení. Necháme trochu vychladnout a lijeme na moučník od prostředka, aby nám poleva stékala do děr.
Necháme chvíli vychladit.
Necháme chvíli vychladit.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
kacis09
(upraveno)
28. 1. 2011, 10:55
Dobrý den, jsem ráda že jste ho jsem napsala,já ho vidim porpvé a aspon vím,co budu péct o víkendu
Elizabeth
(upraveno)
28. 1. 2011, 10:41
Skvělá buchta,naše(moje) oblíbená...děláme často ,druhý den je nejlepší,ale to většinou nevydrží !!! Mám malinké vylepšení..zdravější ,dělám buchtu ze špaldové mouky,používám třinový cukr(dávám ho tím pádem méně cca 10dkg a místo kakaa dávám karob,všechny ostatní suroviny nechávám jinak stéjné...chutná možná ještě líp ,třeba vyzkoušejte
ukuk
(upraveno)
28. 1. 2011, 7:03
děkujííí za znovu přiložený recept ,opakování je matka moudrosti a já ač jak bych recept nenašla,prostě se inspiruju tím,co zrovna je a i pro nové začínající ,co zajdou na tyto stránky je přínosem vložit,to,co už tady někdy bylo moc děkuji ,nerada hledám v minulosti a je to recept,co neznám a dneska vyzkouším,sejde se mi víc lidí ,to přece chce něco pro mě zcela nového.......
Vanusak
(upraveno)
27. 1. 2011, 14:14
Recept už tu máme... http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=3488
Janness
(upraveno)
27. 1. 2011, 20:29
@Vanusak
A to vadí? Kolik je tady receptů na Honzovi buchty apod.
Vanusak
(upraveno)
27. 1. 2011, 22:11
@Janness
No, asi nevadí, ale když je úplně na chlup stejný s jiným, tak je to asi zbytečný...
keki0
(upraveno)
27. 1. 2011, 20:27
@Vanusak
Tak to se omlouvám, nevšimla jsem si