Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 31 návštěvníků)

Marokánky

0.0
Marokánky

Potřebné ingredience

150g loupaných mandlí,
130g krupicového cukru,
50g rozinek,
40g hladké mouky,
30g nasekaného kandovaného ovoce,
30g másla,
25g sušeného mléka (neměla jsem, nahradila jsem sušenou syrovátkou a je OK),
1 lžíce vody,
2 lžičky medu,
mléčná čokoláda na ozdobení (já dala hořkou, připadá mi lepší).

Postup přípravy

Na pánvičku nasypeme cukr, přidáme máslo a za stálého míchání zahřejeme, až se cukr rozpustí (zhnědne). Odstavíme z ohně, přidáme mouku, med, nasekané mandle, rozinky, kandované ovoce, sušené mléko a vodu a vypracujeme těsto. Z vlažné hmoty oddělujeme malé kousky, placičky klademe na pečící papír daleko od sebe (hodně se rozpečou). Na plech se mi jich vešlo 12ks. Trouba vyhřátá na 200°C, pečeme asi 8-10min, až zhnědnou okraje :o)) Placičky necháme vychladnout, otočíme a hladkou stranu potřeme čokoládovou polevou, před ztuhnutím vytvoříme ještě vlnky.
TIP: placičky tvarujte mokrýma rukama, jinak budete jak čuníci :o))))

Hmota mi vydala na 3 plechy po 12ks

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zdenča111 20. 12. 2008, 12:43
Já jsem kandované ovoce teď koupila v kaufu.
zzaja 18. 12. 2008, 18:20
Mnam marokánky milujem určite vyzkouším, jen se zeptat kde kupujete kandované ovoce, ja ho nikdy nemůzu sehnat :(
cunicek 18. 12. 2008, 19:54
@zzaja (F)Dobrý večer Zdeni (F), u nás kupujeme v NATURALu-krámeček se zdravou výživou, mají ořechy, sušené ovoce, různé čaje, celozrnné pečivo, atd. :-). Zrovna dnes jme tam koupili další krabičku (potřebovala jsem do štoly) a byla to sušená proslazená papaya čtyř barev-žlutá, červená, oranžová, zelená. V letošních marokánkách mám pouze kandovanou pomerančovou kůru a nakrájené červené želatinové kuličky, které se používají na zdobení dortů, bylo to takové náhradní řešení, na poslední chvíli jsem zjistila, že nemám kandované ovoce :^). Přeji pohodové pečení :-), krásné (banky), hodně (G) (G) (G) (G) (G) a (novy rok). Marta (hello)
Baucis 17. 12. 2008, 21:34
Marti,zdravím ještě jednou.sunar jsem nakonec nepotřebovala,sehnala jsem suš.mléko.Udělala jsem vše podle Vašeho receptu,ale placičky se mi vůbec neroztekly,zůstaly tvarově stejné,jen se upekly a zrůžověly.Chut´ově jsou moc dobré,jen tím,jak jsou vyšší,jsou uvnitř měkké a není to úplně ono.Prosím,neporadíte mi,kde jsem asi udělala chybu? :-| Já chci takový jako na obrázku 8o| :-@ (6) :o)))))) Předem moc a moc děkuji,Vaše i marokánková fanynka M.B. (mamca) (Z)
cunicek 18. 12. 2008, 17:56
@Baucis (F)Dobrý večer Marcelo (F), já je letos dělala ze sušené syrováky (kupuju v lékárně tu méně sladkou Linie syrovátka, firma ASP) a dokonce jsem ani nedělala placičky, vykoulela jsem pouze kuličky a i přesto se mi krásně rozpekly :-), byl to vlastně pokus, protože loni se mi rozpekly až moc *-). Jediné co mě napadá, že jste dala více suchých přísad (suš.mléko, mouka) nebo jste pekla moc zprudka, zatvrdly a neměly čas se rozpéct :^), jinak opravdu nevím *-). http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=1543753 toto jsou letošní, pečené z kuliček :-$. Přeji hodně zdaru při dalším pečení :-), krásné (banky), hodně (G) (G) (G) (G) (G) a (novy rok). Marta (hello)
Baucis 19. 12. 2008, 21:58
@cunicek Marti, moc moc Vám děkuju za radu,vyzkouším znovu,chutˇově byly opravdu skvělé!!! (clamp) (clamp) (clamp) Užijte si krásné Vánoce (kolednici) (banky) (andel)M.B.
Baucis 16. 12. 2008, 16:50
Dobrý den,Marti, myslíte,že by se dal použít Sunar místo sušeného mléka?Děkuji M.B.
Rena99 19. 12. 2007, 9:48
Taky jsem zkoušela a první plech jsem připekla.Staří mi trouba jen na 170 stupňů. Ale jsou vynikající, hned mi je jedli. Takže asi budu muset udělat druhou dávku. Moc díky za recept! (stromecek) (Y)
cunicek 20. 12. 2007, 21:54
@Rena99 Renatko, v tom časopise, ze kterého mám recept, bylo dokonce 15 minut na 200°C :-o :-o :-o, to by z toho bylo černé uhlí :^) :^) :^). Z loňska mám vyzkoušeno, že stačí těch 8 minut, záleží na velikosti placiček *-) *-). Jakmile se kopečky rozpečou a okraje začnou růžovět, hned s tím ven (Y) (Y) (Y) (Y). Přeji krásné (stromecek) a spostu (pack) (pack) (pack) (pack) (pack) (pack) (pack) (pack).
Zrušený účet 14. 12. 2007, 12:19
Udělala jsem je podle vás. Jen se mi zdála být ta hmota dost tuhá a příšerně lepivá.Myslela jsem, že to nevysekám z pánve, ale když jsem to nahřála, tak to docela šlo. Vyšlo mi jich 25. Teď to mažu čokoládou. Je normální, že je to po vychladnutí tak tvrdé? Nevím, co na to řekne manža. První plech se mi totiž připekl - klasika: zazvonila pošťačka ;-)
cunicek 15. 12. 2007, 16:19
@ V té pánvi to je takové tužší, jakoby hrouda, ale mokrýma rukama to jde krásně tvarovat :-). Já je mám tužší, když jsou v chladu, když se nechají chvíli v pokojové teplotě, tak mi změknou a jsou takové vláčné. Asi taky záleží, jak jsou velké kusy mandlí *-) Myslím, že když by se mandle namelou moc najemno, pak by to mohlo být tužší *-) *-) Dělala jsem je loni poprvé a loni i letos jsou stejné, při pokojové teplotě vláčné :-$ :-$
Jajinka1 12. 12. 2007, 22:57
Vypadají jak z obchodu (clamp) (clamp) (clamp)
růžík 12. 12. 2007, 22:52
Marti díky za recept :-$ :-$ :-$, lepší marokánky jsem nejedla (jezisek) (jezisek) (jezisek).Eva

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie