Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

DORT S OVOCEM A ZELENINOU

0.0
DORT S OVOCEM A ZELENINOU

Potřebné ingredience

korpus (já měla čokoládový), 1. krém : mascarpone + 1 smetana ke šlehání + 300 g rozpuštěné bílé čokolády + vanička tvarohu (dle chuti můžeme dát i méně) 2. krém : čokoládový máslový (na mantinely a obmazání, aby marcipán netekl), čerstvé jahody, banány, marcipán

Postup přípravy

korpus rozkrojíme (já dělala čokoládový dle ID 94687), spodní díl potřeme máslovým krémem (můžeme udělat vanilkový, čokoládový, dle naší chuti, ale musí být máslový, aby marcipán netekl), a zdobičkou uděláme mantinely ( já dělám vysoké cca 2 cm), dáme na chvíli do lednice ztuhnout. Pak poklademe ovoce a dáme krém z mascarpone (všechny přísady vč. rozpuštěné čokolády smícháme mixérem) do výše mantinelů. Dáme další plát korpusu, opět ho potřeme máslovým krémem. Pokud děláme více vrstev, tak opět mantinely, ztuhout, mascarpone krém atd. Poslední díl korpusu, potřeme máslem a silnější vrstvou obmažeme celý dort. Na mentinely můžeme ještě přilepit piškoty a ty teprve obmazat krémem. Celý dort necháme důkladně ztuhnout v lednici. Já nechávám přes noc. Po ztuhnutí dort zdobíme marcipánem.
Původně to měl být koš s ovocem a zeleninou, ale jaksi mi ti to koš vůbec nepřipomínalo, takže jsem to nechala takto :o)

...

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marcelau 8. 6. 2011, 6:20
super dort, je netradiční, hezky provedený (clamp) (clamp)
PavliBP 8. 6. 2011, 9:52
@marcelau moc děkuji :-$

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie